Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 24. leden 2021, 01:01

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 16 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Problém s CD/RW TEAC CD-W512EB
PříspěvekZaslal v: čt 29. duben 2004, 16:02 
Nováček
Nováček

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Praha 9
Nahoru
Máte někdo tušení jestli lze nataktovat mechaniku CD-RW Teac W512EB na vyšší rychlosti? (např. W516EB..)

_________________
CPU:AMD Barton 2500 (1833@2100 - 9,5x221) AQXEA 0322; RAM: 1152 MB DDR 333MHz(2x512+128);MB: MSI K7N2 Delta-L ;GPU: Canyon ATI 9800SE@Pro 128MB(256bit) AGP 8x;CD/DVD: DVD-ROM Atrec 16/40, CD-RW Teac 12/10/32, DVD-RAM LG GSA-4160B; HDD: 2xHDD Maxtor 80GB 7200ot./min
Mon: LCD 19" LG 1915s 12ms, 17" CRT Hyundai Q770 SyS: Windows XP Prof. SP1


 Profil  
 Předmět: Re: Taktování Mechanik
PříspěvekZaslal v: čt 29. duben 2004, 16:10 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Milín - okres Příbram
Nahoru
Nataktovat???

U mechanik lze akorat preflashovat bios.... :wink:

_________________
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)


 Profil  
 Předmět: Taktování Mechanik = flashování
PříspěvekZaslal v: čt 29. duben 2004, 16:16 
Nováček
Nováček

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Praha 9
Nahoru
.... jasně, chci jen vědět, jestli to jde .... jestli když w512eb flashnu na w516eb (nebo jinou) jestli to bude fungovat

_________________
CPU:AMD Barton 2500 (1833@2100 - 9,5x221) AQXEA 0322; RAM: 1152 MB DDR 333MHz(2x512+128);MB: MSI K7N2 Delta-L ;GPU: Canyon ATI 9800SE@Pro 128MB(256bit) AGP 8x;CD/DVD: DVD-ROM Atrec 16/40, CD-RW Teac 12/10/32, DVD-RAM LG GSA-4160B; HDD: 2xHDD Maxtor 80GB 7200ot./min
Mon: LCD 19" LG 1915s 12ms, 17" CRT Hyundai Q770 SyS: Windows XP Prof. SP1


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 29. duben 2004, 17:00 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
někdy (skutečně výjimečně) to může fungovat.

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 29. duben 2004, 18:24 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 23. srpen 2003
Bydliště: Praha, Jindřichův Hradec
Nahoru
A jak to chceš provést ? To jako že flashneš firmware z W516 na W512 ? To bych neriskoval. Skoro jistě ti to nebude fungovat a zníčíš si mechaniku :roll:

_________________
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 29. duben 2004, 18:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. únor 2004
Nahoru
ja som myslel najprv ze nataktovat na vyzsiu rychlost, myslis ako vnutit mu vyzsiu rychlost.Lebo to dokaze jeden z tych nero programov, namiesto max. 52 mu nastavis 60 atd. atd. az po strop ked ti to rezseka cd v mechanike :lol:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 29. duben 2004, 19:22 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2004
Bydliště: BlackworlD
Nahoru
Tak to je nesmysl, že by NERO umělo zvednout rychlost z 52x na 60x. Napsaný to tam možná je, ale mechanika pojede dál na svoji max. rychlost.

Pro XBarney: Na 100% má 516EB pouze upravenej firmware z 512EB. Teď ale záleží na dvou věcech. 1) Jestli flashovací program má detekci mechanik, tak tě to prostě dál nepustí a nic se nestane. V tomto případě lze upravit tu část firmware, co tu detekci provádí a pak to spustit znovu.

2) Pokud ji nemá, tak by to mělo fungovat, protože obě mechaniky jsou v podstatě stejný, ale pozor!!! W512 sem byli dováženy ze všech koutů světa a některý typy byli odlišný, co se funkcí týče. Některý neuměli ani Burn Proff, takže buď prosmejčíš síť a do podrobna zjistíš všechno o svým typu, nebo se na to radši vykašli.

_________________
Bathory


Naposledy upravil Bathory dne so 30. říjen 2004, 11:03, celkem upraveno 2x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 29. duben 2004, 19:33 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. únor 2004
Nahoru
Bathory napsal:
Tak to je nesmysl, že by NERO umělo zvednout rychlost z 52x na 60x. Napsaný to tam možná je, ale mechanika pojede dál na svoji max. rychlost.

ale prd, snad som to skusal ked to tu vravim, nie?? :stupid2:

:-D


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 29. duben 2004, 20:00 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2004
Bydliště: BlackworlD
Nahoru
A s jakou mechanikou?

_________________
Bathory


Naposledy upravil Bathory dne so 30. říjen 2004, 11:03, celkem upraveno 2x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 29. duben 2004, 20:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. únor 2004
Nahoru
asus 5224a (alebo tak nejak, 52x24x52)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 29. duben 2004, 23:20 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2004
Bydliště: BlackworlD
Nahoru
Právě jsem to zkoušel, ale na mým TEACu a PIONEERu to nejde a jsem rád, že to nejde a důvody snad ani nemusím vysvětlovat ....

Jestli to ten ASUS dělá, tak je to dost ošklivá chyba, která se v rukou nezkušeného uživatele může stát malou noční můrou.
To by mě zajímalo, v čem jsi tu rychlost zjistil (naměřil), nebylo by od věci, sem hodit screenshot. 8)

_________________
Bathory


Naposledy upravil Bathory dne ne 17. říjen 2004, 19:08, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 30. duben 2004, 12:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. únor 2004
Nahoru
Bathory napsal:
nebylo by od věci, sem hodit screenshot. 8)

jo, len co si odisntalujem linux,dam win a nainstalujem si nera :lol:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 30. duben 2004, 14:34 
Nováček
Nováček

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Praha 9
Nahoru
Bathory napsal:
Tak to je nesmysl, že by NERO umělo zvednout rychlost z 52x na 60x. Napsaný to tam možná je, ale mechanika pojede dál na svoji max. rychlost.

Pro XBarney: Na 100% má 516EB pouze upravenej firmware z 512EB. Teď ale záleží na dvou věcech. 1) Jestli flashovací program má detekci mechanik, tak tě to prostě dál nepustí a nic se nestane. V tomto případě lze upravit tu část firmware, co tu detekci provádí a pak to spustit znovu.

2) Pokud ji nemá, tak by to mělo fungovat, protože obě mechaniky jsou v podstatě stejný, ale pozor!!! W512 sem byli dováženy ze všech koutů světa a některý typy byli odlišný, co se funkcí týče. Některý neuměli ani Burn Proff, takže buď prosmejčíš síť a do podrobna zjistíš všechno o svým typu, nebo se na to radši vykašli.

bez Burn-Proofu byly w512e, .... to b značí burn-proof.
nevíte náhodou někdo kde by se to dalo zjistit .... síť jsem smejčil a na tohle sem tam nic nenašel (krom officiálních stránek, kde si sou 512 a 516 v charakteristikách více než podobný, ale změnu z jedný na druhou tam kupodivu nepodporujou :oops: .)

_________________
CPU:AMD Barton 2500 (1833@2100 - 9,5x221) AQXEA 0322; RAM: 1152 MB DDR 333MHz(2x512+128);MB: MSI K7N2 Delta-L ;GPU: Canyon ATI 9800SE@Pro 128MB(256bit) AGP 8x;CD/DVD: DVD-ROM Atrec 16/40, CD-RW Teac 12/10/32, DVD-RAM LG GSA-4160B; HDD: 2xHDD Maxtor 80GB 7200ot./min
Mon: LCD 19" LG 1915s 12ms, 17" CRT Hyundai Q770 SyS: Windows XP Prof. SP1


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 30. duben 2004, 18:51 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2004
Bydliště: BlackworlD
Nahoru
Je to jedna a tatáž mechanika, i kdyby charakteristika shodná nebyla. Ani test dvou naprosto shodných mechanik většinou nevyjde stejně.
Já osobně bych se toho nebál, je to dost stará mechanika, možná tak 3 roky, flashing tohodle firmware uděláš v pohodě ve Windows, ale jak jsem psal výše, ten firmware se asi bude muset upravit, ale je to tvoje rozhodnutí. Podívej se na CDR, jak upravovali firmware k LiteOnům, ze 401s udělali 411s, nebo z 451 udělali 851.

_________________
Bathory


Naposledy upravil Bathory dne so 30. říjen 2004, 11:05, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 5. květen 2004, 14:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. srpen 2003
Bydliště: Klatovy
Nahoru
Zvedat rychlost čtení ? Proč ? Já naopak u Teac 52X jse snížil na 40X.

důvod: Je to méně hlučný :-D . a mechanika se méně namahá (je to muj názor)

_________________
MS-6337LE5, Celeron(tulen) 1300MHz@1830MHz(FSB140):: Spire Falcon Rock 5F271B1L3 , ATI 9600(128mb),SBlive 5,1, Sag..bar- 160GB(8mb)+Maxtor 80GB ,512RAM,Teac CD-W552E ,LiteOn LDW-451S , Samsung SyncMaster 959NF. OS: XP home

IBM ThinkPad - T30 OS:XP home


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 5. květen 2004, 23:01 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2004
Bydliště: BlackworlD
Nahoru
Teac W512 má rychlosti 12x10x32 a W516 16x10x40. Rychlost 40x považuju za poslední rozumnou hranici, ale měnit firmware jenom qůly rychlosti asi moc smysl nemá. Ale ta W516 má vychytanější firmware, celkově by si polepšil, musí ale počítat s určitým rizikem.

_________________
Bathory


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 16 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.