Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 3. prosinec 2020, 21:42

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: DVDromka LG nenačítá média,v zařízeních je vykřičník
PříspěvekZaslal v: pá 18. únor 2011, 23:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. únor 2011
Bydliště: Brno
Nahoru
Zdravím opět, popíšu problém ,který se mě stal asi před měsícem a nedávno jsem ho začal řešit. Jednoho dne jsem z ničeho nic zjistil, že mě zmizel disk H - DVD mechanika. Nenašel jsem ho ani v tomto počítači, ani v total commanderu. Postupně se mi podařilo zjistit v zařízeních, že je u mechaniky vykřičník a také vykřičník u multimediálního adaptéru. U mechaniyk je poznamenáno, že pravděpodobně je poškozen ovladač zařízení nebo zcela chybí. Ovšem bohužel ovladač nainstalovat nelze, píše to, že to nemůže najít dvd mechaniku. Probíral jsem to s kamarádem a ten mi tvrdil, že můžu mít i v háji základní desku - mám MSIčko. Dal jsem mu mou DVD romku na přezkoušení. Nedávno mi říkal, že je absolutně v pořádku. KDe mám tedy hledat chyby a jak je napravit? Velmi děkuji za odpovědi :-)

_________________
PC: CASE: Fractal Design Define R4 Black pearl + window, CPU: Intel Xeon E3-1231v3 (3,4 GHz, 8MB, LGA 1150) Boost 3,8 GHz, CPU cooler: SilentiumPC Fera 2 HE1224, MB: Gigabyte B85M-D3H - B85, DDR3; GPU: nV MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming, 2GB GDDR5, PCI-e, OC: by Alesblaha:1205 MHz stable, Boost Clock 1270 MHz; RAM: Kingston 2x8GB DDR3 1866MHz CL10 (HX318C10FBK2/16) HyperX Fury Black, SSD: ADATA Ultimate SU800, 2,5" - 256GB, PSU: Seasonic SS-400ET, OS: Windows 10 CZ 64-bit OEM


 Profil  
 Předmět: Re: DVDromka LG nenačítá média,v zařízeních je vykřičník
PříspěvekZaslal v: so 19. únor 2011, 00:53 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
Chyba bude v OS. Zkusil bych úplně odebrat ovladače a pak mu je ručně vnutit, nebo využít bodů obnovy, případně reinstall OS to vyřeší.

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: DVDromka LG nenačítá média,v zařízeních je vykřičník
PříspěvekZaslal v: pá 25. únor 2011, 17:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. únor 2011
Bydliště: Brno
Nahoru
Bez_n1ck: Zdravím a přeji hezký den :) , tak operační systém jsem nedávno reinstaloval. Samo mě to disk H - mechaniku vůbec nenašlo, najednou není ani v biosu, i přesto, že je správně zapojena. A jinak mám problém s multimediálním adaptérem - je u něj vykřičník - ovladač nainstalovat nejde, není u něj ani výrobce :( . Prosím o rady, co s tím, děkuju :-)

_________________
PC: CASE: Fractal Design Define R4 Black pearl + window, CPU: Intel Xeon E3-1231v3 (3,4 GHz, 8MB, LGA 1150) Boost 3,8 GHz, CPU cooler: SilentiumPC Fera 2 HE1224, MB: Gigabyte B85M-D3H - B85, DDR3; GPU: nV MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming, 2GB GDDR5, PCI-e, OC: by Alesblaha:1205 MHz stable, Boost Clock 1270 MHz; RAM: Kingston 2x8GB DDR3 1866MHz CL10 (HX318C10FBK2/16) HyperX Fury Black, SSD: ADATA Ultimate SU800, 2,5" - 256GB, PSU: Seasonic SS-400ET, OS: Windows 10 CZ 64-bit OEM


 Profil  
 Předmět: Re: DVDromka LG nenačítá média,v zařízeních je vykřičník
PříspěvekZaslal v: pá 25. únor 2011, 21:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. duben 2007
Bydliště: Brno
Nahoru
Proč jsi nenapsal, jaký máš operační systém? Pro Win XP je oprava zde: http://support.microsoft.com/kb/982116 , pro Vistu zde: http://support.microsoft.com/kb/929461 a pro win 7 (a asi i pro předchozí verze windows) zde: http://support.microsoft.com/mats/cd_dvd_drive_problems

_________________
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518


 Profil  
 Předmět: Re: DVDromka LG nenačítá média,v zařízeních je vykřičník
PříspěvekZaslal v: pá 25. únor 2011, 23:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. únor 2011
Bydliště: Brno
Nahoru
Já se omlouvám, mám Win 7. :) Jinak ta oprava mě nejde - při zjišťování ve změnách hardwaru se to kousne a můžu to restartovat. NAvíc jsem zjistil, že když mám zapojenou DVD romku - propojení mezi základovkou a dvd romkou kabelem IDE, tak ani nedojde k bootu a tedy ke spouštění windowsu, když je to IDE odpojeno, vše funguej jak má. V BIOSU jsem zjistil, že je tam jen hard disk a disketová mechanika, vd mechanika tam prostě není, kam jí mám navolit a jak vyřešit to, aby to najíždělo se zapojenou dvd romkou? Před reinstalací windowsů to tu dvd romku v biosu našlo, nyní nic :sad: . JSem velmi vděčen za vaše rady :-)

_________________
PC: CASE: Fractal Design Define R4 Black pearl + window, CPU: Intel Xeon E3-1231v3 (3,4 GHz, 8MB, LGA 1150) Boost 3,8 GHz, CPU cooler: SilentiumPC Fera 2 HE1224, MB: Gigabyte B85M-D3H - B85, DDR3; GPU: nV MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming, 2GB GDDR5, PCI-e, OC: by Alesblaha:1205 MHz stable, Boost Clock 1270 MHz; RAM: Kingston 2x8GB DDR3 1866MHz CL10 (HX318C10FBK2/16) HyperX Fury Black, SSD: ADATA Ultimate SU800, 2,5" - 256GB, PSU: Seasonic SS-400ET, OS: Windows 10 CZ 64-bit OEM


 Profil  
 Předmět: Re: DVDromka LG nenačítá média,v zařízeních je vykřičník
PříspěvekZaslal v: so 26. únor 2011, 11:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. duben 2007
Bydliště: Brno
Nahoru
Pak je DVD mechanika asi kaput. Můžeš jí ještě zkusit vyměnit datový kabel, ale osobně si myslím, že je po ní.

_________________
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518


 Profil  
 Předmět: Re: DVDromka LG nenačítá média,v zařízeních je vykřičník
PříspěvekZaslal v: so 26. únor 2011, 11:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. únor 2011
Bydliště: Brno
Nahoru
kocourleo: Kaput být nemůže, protože mě jí zkoušel kamarád ve svém počítači a fungovala mu. JInak v tom BIOSU by jí to mělo vyhledat samo? Díky :)

_________________
PC: CASE: Fractal Design Define R4 Black pearl + window, CPU: Intel Xeon E3-1231v3 (3,4 GHz, 8MB, LGA 1150) Boost 3,8 GHz, CPU cooler: SilentiumPC Fera 2 HE1224, MB: Gigabyte B85M-D3H - B85, DDR3; GPU: nV MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming, 2GB GDDR5, PCI-e, OC: by Alesblaha:1205 MHz stable, Boost Clock 1270 MHz; RAM: Kingston 2x8GB DDR3 1866MHz CL10 (HX318C10FBK2/16) HyperX Fury Black, SSD: ADATA Ultimate SU800, 2,5" - 256GB, PSU: Seasonic SS-400ET, OS: Windows 10 CZ 64-bit OEM


 Profil  
 Předmět: Re: DVDromka LG nenačítá média,v zařízeních je vykřičník
PříspěvekZaslal v: út 1. březen 2011, 16:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. únor 2011
Bydliště: Brno
Nahoru
Ještě nějaké nápady? Já už fakt nevim :-( Kámoš mě fakt tvdil, že mu šla úplně v pohodě. Díky za rady, Aleš :-)

_________________
PC: CASE: Fractal Design Define R4 Black pearl + window, CPU: Intel Xeon E3-1231v3 (3,4 GHz, 8MB, LGA 1150) Boost 3,8 GHz, CPU cooler: SilentiumPC Fera 2 HE1224, MB: Gigabyte B85M-D3H - B85, DDR3; GPU: nV MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming, 2GB GDDR5, PCI-e, OC: by Alesblaha:1205 MHz stable, Boost Clock 1270 MHz; RAM: Kingston 2x8GB DDR3 1866MHz CL10 (HX318C10FBK2/16) HyperX Fury Black, SSD: ADATA Ultimate SU800, 2,5" - 256GB, PSU: Seasonic SS-400ET, OS: Windows 10 CZ 64-bit OEM


 Profil  
 Předmět: Re: DVDromka LG nenačítá média,v zařízeních je vykřičník
PříspěvekZaslal v: út 1. březen 2011, 21:56 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. duben 2007
Bydliště: Brno
Nahoru
Já jsem to podle tohoto
Citace:
najednou není ani v biosu, i přesto, že je správně zapojena
pochopil, že se ten stav změnil od té doby,co ji kamarád testoval.
A toto
Citace:
NAvíc jsem zjistil, že když mám zapojenou DVD romku - propojení mezi základovkou a dvd romkou kabelem IDE, tak ani nedojde k bootu a tedy ke spouštění windowsu, když je to IDE odpojeno, vše funguej jak má
je zase příznak mrtvé mechaniky. Možná je něco s portem na základní desce, ale to můžeš vyzkoušet tím, že píchneš kabel od mechaniky do jiného portu (klidně odpoj disk, stačí se jen podívat do BIOSu, jestli je mechanika detekovaná).

_________________
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.