Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 28. listopad 2020, 18:49

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: problem s SDHC Kingston Class 4 kartou
PříspěvekZaslal v: po 29. srpen 2011, 14:42 
Nováček
Nováček

Založen: 21. listopad 2009
Nahoru
Zdravim, dnes jsem z toho cely spatny, koupil jsem novou 16GB microsd kartu do mobilu a vse se zdalo byt v poradku, v pc kapacita 16GB(15,4GB) a zformatoval jsem ji (pres widle, pres partition manager i pres mobil), dal do mobilu a tam normalne slape, jenze jsem zjistil, ze slape asi do 2,4GB kapacity, pak jsou video soubory na karte, ale nejdou uz prehrat. Kopiroval jsem to i pres total commander a velikost souboru je na 100% spravna, mely by jit prehrat, ale nejdou. Kartu jsem zkousel formatovat stale jako FAT32 velikost alokace vychozi(8kb, zkousel jsem i 4kb) a porad to same. Zkousel jsem i exFAT a tam uz prehraju video souboru i vice nez 3GB. V HD Tune 2.55 i v Partition Manageru je rychlost a chybovost v pohode (0 vadnych sektoru atd), takze asi vadna neni, ale nevim cim to je. Je to fakt zahada.
Priklad, kopiruju 2 filmy (2x700MB) a jdou prehrat, pak nakopiruju dalsich 700MB a uz jdou prehrat jen 2 posledni, prvni nejde, pak nakopiruju dalsi a jdou prehrat jine 2 a 2 nejdou. Nevite, cim to muze byt ? Mam k dispozici i linux, takze neni problem testnout v linuxu, diky

EDIT: nejak mi nejde naformatovat jako NTFS, ale jelikoz mam android, tak stejne si s nim asi ntfs povidat nebude.


 Profil  
 Předmět: Re: problem s SDHC Kingston Class 4 kartou
PříspěvekZaslal v: po 29. srpen 2011, 15:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. květen 2005
Nahoru
no ja ji kdysi mel taky (nebo ji podobnou od kingstonu) a musim rict ze sem ji do peti dnu reklamoval, vubec nedosahovala prenosovych rychlosti danych tridou 4 a pak mi neustale resetovala mobil a poskozovaly se mi na ni data. U me reklamace nebyla vyrizena do 30dnu (nastesti) tak mi vratili prachy, aspon sem se nemusel s... s dalsi.
Ps. s tim androidem mas jaky mobil? Jestli SE tak tam sou problemy s kompatibilitou a kingstonem pomerne znamy.

_________________
MB: Asus Z97-A CPU: Intel i7-4790K @ 4.7GHz 1.185v (AVX 1.236v) RAM: Crucial Ballistix Tactical 4x4GB DDR3 1866 @ 2133 CL9 VGA: Asus R9-290 DC II OC HDD: Intel SSD 320 120GB, WD Black 1TB, WD Blue 1TB AUDIO: SB X-Fi Titanium, SB Tactic Sigma, Logitech Z-5500 PSU: Enermax Infinity 720W CASE: NZXT Phantom, Mugen Max, 4x Noctua NF-S12B redux


 Profil  
 Předmět: Re: problem s SDHC Kingston Class 4 kartou
PříspěvekZaslal v: po 29. srpen 2011, 15:30 
Nováček
Nováček

Založen: 21. listopad 2009
Nahoru
No ohledne reklamace je to dost na ... protoze je z ebaye, ikdyz bych ji poslal zpet do ciny, tak by me to nestalo tolik jako kdybych ji koupil tady, ale nechce se mi zase cekat, mobil mam Samsung S5660 Galaxy Gio a podporuje SDHC udajne az do 32GB a jak rikam, exFAT jde, ale FAT32 nejak ne a karta je vsemozne testovana a vypada bezchybne, takze jsem dost zmateny a ohledne Kingstonu, vzdycky jsem byl s cimkoliv teto znacky spokojeny, takze nevim, jestli to bude tou znackou, mozna kus blbec no, ale testy ukazuji opak
btw co se rychlosti tyce, tak jsem to vytahl max neco malo pres 14MB/s zapis pres total commander

_________________
Lenovo Ideapad G560
Procesor: i3-380M (2.53 GHz)
Operační paměť: 4 GB DDR3
Grafická karta: Nvidia GeForce 310M 1GB
Pevný disk: 500 GB (5400 ot/min)
Displej: 15.6" s LED podsvícením (1366*768)
Operační systém: Windows 7 Professional 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: problem s SDHC Kingston Class 4 kartou
PříspěvekZaslal v: po 29. srpen 2011, 18:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2006
Nahoru
Kingston z eBay? :-D Odtud by bylo hodně velké štěstí nekoupit plagiát, kór Kingstonu. Na otestování můžeš využít Check Flash - http://mikelab.kiev.ua/index_en.php?page=PROGRAMS/chkflsh_en


 Profil  
 Předmět: Re: problem s SDHC Kingston Class 4 kartou
PříspěvekZaslal v: po 29. srpen 2011, 19:01 
Nováček
Nováček

Založen: 21. listopad 2009
Nahoru
elcrys napsal:
Kingston z eBay? :-D Odtud by bylo hodně velké štěstí nekoupit plagiát, kór Kingstonu. Na otestování můžeš využít Check Flash - http://mikelab.kiev.ua/index_en.php?page=PROGRAMS/chkflsh_en

zajimavy programek, urcite ho zitra zkusim, nicmene z ebaye kupuju porad a jsou tam vetsinou obchodnici ve velkoskladech (odkud myslis, ze maji zbozi u nas v obchodech ?), nakoupil jsem z ebaye ruzne veci od darku po elektroniku a hodinky a zatim vse v pohode a kdyz se neco vadneho objevilo, tak vychazeli prodejci daleko vice vstric nez u nas treba na aukru
jeste dodam, ze ta 16GB microsd me vysla na 320kc vcetne postovneho, u nas je nejlepvnejsi nad 400kc a jeste bych musel platit dopravu apod

_________________
Lenovo Ideapad G560
Procesor: i3-380M (2.53 GHz)
Operační paměť: 4 GB DDR3
Grafická karta: Nvidia GeForce 310M 1GB
Pevný disk: 500 GB (5400 ot/min)
Displej: 15.6" s LED podsvícením (1366*768)
Operační systém: Windows 7 Professional 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: problem s SDHC Kingston Class 4 kartou
PříspěvekZaslal v: út 30. srpen 2011, 08:49 
Nováček
Nováček

Založen: 21. listopad 2009
Nahoru
Tak dnes po testu chkflsh jsem zjistil to, co jsem tusil, fyzicky je karta v pohode, ale logicky uz neprecte nad 1,9GB kapacity, takze jsem to na ebayi projednal a zrejme bude chyba zase na postach, cestou se to nejak pos*alo, takze uz mam na ucte 80% ceny karty, takze spokojeny a radsi si koupim kartu draz a u nas :)
jeste jednou diky elcrys

_________________
Lenovo Ideapad G560
Procesor: i3-380M (2.53 GHz)
Operační paměť: 4 GB DDR3
Grafická karta: Nvidia GeForce 310M 1GB
Pevný disk: 500 GB (5400 ot/min)
Displej: 15.6" s LED podsvícením (1366*768)
Operační systém: Windows 7 Professional 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: problem s SDHC Kingston Class 4 kartou
PříspěvekZaslal v: út 30. srpen 2011, 09:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Cestou se to ... nebo to byla klasika s 2GB kartou upravenou tak, aby hlasila 16GB

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: problem s SDHC Kingston Class 4 kartou
PříspěvekZaslal v: út 30. srpen 2011, 09:44 
Nováček
Nováček

Založen: 21. listopad 2009
Nahoru
Zivan napsal:
Cestou se to ... nebo to byla klasika s 2GB kartou upravenou tak, aby hlasila 16GB

kdyby to byla jakkoliv upravena 2GB, tak to pres ty testy, co jsem delal poznam, kapacita je v poradku, dokonce tam narvu i plnou kartu, ale logicky se tam uchova jen asi 2GB

_________________
Lenovo Ideapad G560
Procesor: i3-380M (2.53 GHz)
Operační paměť: 4 GB DDR3
Grafická karta: Nvidia GeForce 310M 1GB
Pevný disk: 500 GB (5400 ot/min)
Displej: 15.6" s LED podsvícením (1366*768)
Operační systém: Windows 7 Professional 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: problem s SDHC Kingston Class 4 kartou
PříspěvekZaslal v: út 30. srpen 2011, 10:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Zbytecne citujes predchazejici komentar. Karta se tedy umi tvarit, ze uklada az 16GB dat, ale stejne jde precist jen 2GB. Ktery z tech testu dokazuje, ze se na ni opravdu ulozi vic nez 2GB dat? To ze karta nehlasi chybu prece nic neznamena.

Podle toho prvniho popisu (pri nakopirovani tretiho filmu prestane fungovat prvni) to vypada, ze se data cyklicky prepisuji, takze kdyz zapisujes treti GB dat, tak se prepisuje prvni GB. Diky tomu projde i jednoducha kontrola dat, vse co zrovna zapisu jde hned po zapisu samozrejme i precist.

Stejne se upravuji i flashdisky:
http://www.fakeflash.ic.cz/index.php

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.