Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 10. prosinec 2019, 11:58

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 30 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 17:58 
Nováček
Nováček

Založen: 20. únor 2016
Nahoru
Zdravim, mohl by mi někdo pomoct prosím??
Mám grafickou kartu gtx 660 2Gb a základní deska by měla být IPIBL - l8. Do základní desky mi nejde zapojit dvd mechanika, protože mi tam překáží grafická karta. Orámování větráků mi vadí v tom abych mohl ten kabel od dvd mechaniky připojit do základní desky. Konec orámování větráčků od mé grafiky je přímo nad těmi konektory od zapojené té mechaniky. Jsou tam čtyři konektory , ale ty dva co tam nevadí už v nich mám zapojené pevné disky a ta druhá dvojice je právě pod tím orámování větráků, takže nevím kam to mám tu mechaniku zapojit. Mohl by mi někdo prosím pomoct. Mechanika je pro mě důležitá věc a dost často jí používám.
Děkuji všem za odpověď.


//edit morke - přesun z disků


 Profil  
 Předmět: Re: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 18:55 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
pokud tam prostě není místo, tak asi nezbývá než koupit externí PCI Express řadič a zapojit mechaniku do něj. můžeš sem dát foto, jak to u tebe v case vypadá?

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 19:24 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Nahodou 6 SATA konektoru tam nemas?
http://h20564.www2.hp.com/hpsc/doc/publ ... -c01324212

A L SATA by se tam nevesel?
Obrázek

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 19:31 
Nováček
Nováček

Založen: 20. únor 2016
Nahoru
Zdar, 6sata konektor nemám.
No a ten L SATA v tom pc mám , ale právě tu levou stranu nemám kam zapojit, protože mi tam vadí ta grafika.


 Profil  
 Předmět: Re: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 19:32 
Nováček
Nováček

Založen: 20. únor 2016
Nahoru
A foto jsem bohužel neumím umístit.


 Profil  
 Předmět: Re: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 19:50 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 09. srpen 2009
Bydliště: Háj ve Slezsku
Nahoru
Toto by se možná vešlo:

Obrázek
http://www.czc.cz/akasa-sata-3-0-super-tenky-30cm-cerna/111835/produkt

nebo

Obrázek
https://www.alza.cz/silverstone-cp11b-sata-iii-90-300mm-cerne-d2144433.htm?catid=18849592

_________________
PC: I7-4770K, Gigabyte Z87X-D3H,
EVGA GTX 980, Crucial Ballistix 16 GB, Corsair AX750, SSD Samsung 840 Pro 128 GB/850 EVO 500 GB, Noctua NH-D14, Lian Li PC-7FNW
Zvuk: Foobar2000 → ASIO → Aune X1s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2


 Profil  
 Předmět: Re: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 20:02 
Nováček
Nováček

Založen: 20. únor 2016
Nahoru
No jde o to , že já tam ty 2 zástrčky mám překrytý tou grafikou v těch druhých dvou mám zapojený pevný disky. Takže mě se tam nic nevejde.


 Profil  
 Předmět: Re: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 20:04 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 09. srpen 2009
Bydliště: Háj ve Slezsku
Nahoru
To není pod tou grafikou ani kousek místa?
//v úplném editoru lze nahrát fotku//

_________________
PC: I7-4770K, Gigabyte Z87X-D3H,
EVGA GTX 980, Crucial Ballistix 16 GB, Corsair AX750, SSD Samsung 840 Pro 128 GB/850 EVO 500 GB, Noctua NH-D14, Lian Li PC-7FNW
Zvuk: Foobar2000 → ASIO → Aune X1s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2


 Profil  
 Předmět: Re: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 20:08 
Nováček
Nováček

Založen: 20. únor 2016
Nahoru
toto je foto mého pc - vnitřku.


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 20:15 
Nováček
Nováček

Založen: 20. únor 2016
Nahoru
jak jsou ty dva kabely zakroužkovaný tak to jsou od těch pevných disků a vedle toho jsou další dva stejné porty, ale ty jsou pod pod tou grafikou. A když nejdříve zapojím tu mechaniku , tak ta grafika tam jde dát , ale prostě se nezacvakne a tím pádem mám na obrazovce jen černý obraz , protože ta grafika tam není daná pořádně.


 Profil  
 Předmět: Re: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 20:19 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 09. srpen 2009
Bydliště: Háj ve Slezsku
Nahoru
Pokud ten plast dosedá na ty konektory, tak opravdu jediná možnost je ten řadič.

http://www.czc.cz/axago-pcie-radic-2x-int-sata_2/98930/produkt

_________________
PC: I7-4770K, Gigabyte Z87X-D3H,
EVGA GTX 980, Crucial Ballistix 16 GB, Corsair AX750, SSD Samsung 840 Pro 128 GB/850 EVO 500 GB, Noctua NH-D14, Lian Li PC-7FNW
Zvuk: Foobar2000 → ASIO → Aune X1s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2


 Profil  
 Předmět: Re: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 20:32 
Nováček
Nováček

Založen: 20. únor 2016
Nahoru
A nešlo by, že kdybych ten jeden kabel od toho pevnýho disku vypojil, dal tam ten kabel od té mechaniky nainstaloval bych si "nevim" třeba nějakou hru a potom bych si to zase vypojil a vrátil bych tam ten kabel od toho pevnýho disku?? Ale jestli by to mělo místo kam to nainstalovat??


 Profil  
 Předmět: Re: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 20:41 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 09. srpen 2009
Bydliště: Háj ve Slezsku
Nahoru
Ono to tak jde, ale psal jsi, že mechaniku budeš používat často. Navíc budeš mít volbu instalovat pouze na systémový disk.

_________________
PC: I7-4770K, Gigabyte Z87X-D3H,
EVGA GTX 980, Crucial Ballistix 16 GB, Corsair AX750, SSD Samsung 840 Pro 128 GB/850 EVO 500 GB, Noctua NH-D14, Lian Li PC-7FNW
Zvuk: Foobar2000 → ASIO → Aune X1s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2


 Profil  
 Předmět: Re: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 22:24 
Nováček
Nováček

Založen: 20. únor 2016
Nahoru
No a co to znamená, že budu mít volbu jen na systémový disk??
Já bych tam totiž měl mít ten jeden disk 320GB ten je určenej na hry a druhý je ,myslim 150GB a ten je určenej jakoby na videa , filmy atd. Tak kdybych si odpojil ten slabší, tak by to šlo nainstalovat normálně na ten 320Gb??


 Profil  
 Předmět: Re: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 22:40 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 09. srpen 2009
Bydliště: Háj ve Slezsku
Nahoru
Na jednom z disků máš OS, takže ten odpojit nemůžeš. Proto ti zbývá ten nesystémový, který můžeš s mechanikou zaměnit.

_________________
PC: I7-4770K, Gigabyte Z87X-D3H,
EVGA GTX 980, Crucial Ballistix 16 GB, Corsair AX750, SSD Samsung 840 Pro 128 GB/850 EVO 500 GB, Noctua NH-D14, Lian Li PC-7FNW
Zvuk: Foobar2000 → ASIO → Aune X1s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2


 Profil  
 Předmět: Re: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: ne 21. únor 2016, 01:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. červen 2010
Bydliště: Brno
Nahoru
Tak takto blbou desku jsem jeste v zivote nevidel :( To asi jinak, nez radicem neporesis, nebo mozna mas k desce prislusenstvi ? Uz jsem videl treba konektory vyvedeny dozadu na bedne, nebo pak treba taky eSatu, ten extra radic.. ale jinak asi nic moc jinyho, do grafiky bych asi nevrtal :) Dej pak vedet, jaks to vyresil, to by mne moc zajimalo.. idealne foto nejaky :) Diky


 Profil  
 Předmět: Re: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: ne 21. únor 2016, 08:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. září 2007
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Jak píše morke.. Šel bych do toho řadiče.. Může se taky stát, že si neustálým vypojováním a zapojováním poškodíš port a 0ak si budeš rvát hlavu..

_________________
CPU:Skylake i7 6700K 4,6GHz MB:ASUS Z170 PRO GAMING Chladič:Noctua NH-D14 RAM:Corsair 2x8GB DDR4 3000MHz@3200MHzVGA:EVGA SC GAMING GTX1080Case:Corsair 780T HDD:Samsung 960 Evo 250GB+2TB WD Red+2TB WD Black+3TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W


 Profil  
 Předmět: Re: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: ne 21. únor 2016, 09:29 
Nováček
Nováček

Založen: 20. únor 2016
Nahoru
No asi budu muset teda opravdu pořídit ten řadič, ale právě teď jsem si kupoval tu grafiku, takže na ten řadič nejsou moc finance.
A jak poznám na jakým pevným disku mám ten operační systém, abych nevypojil ten??
K desce bohužel žádný příslušenství nemám pokud vim.


 Profil  
 Předmět: Re: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: ne 21. únor 2016, 10:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
raptor123 napsal:
No a ten L SATA v tom pc mám , ale právě tu levou stranu nemám kam zapojit, protože mi tam vadí ta grafika.

Jen pro jistotu...ten zalomeny konektor zapojujes do desky (a rovny do mechaniky) a stejne vadi grafice?

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: DVD MECHANIKA NEJDE ZAPOJIT DO ZÁKLADNÍ DESKY.
PříspěvekZaslal v: ne 21. únor 2016, 10:21 
Nováček
Nováček

Založen: 20. únor 2016
Nahoru
nene, ten zalomený je zapojený v mechanice a ten rovný bych potřeboval zapojit do základní desky, ale nemám kam, protože mi tam vadí to orámování větráčků grafiky. A to bych měl zapojit obráceně?? Jako myslíš ten zalomený do desky a ten rovný do mechaniky?


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 30 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.