Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 8. prosinec 2019, 19:08

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 90 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 7. únor 2006, 22:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. říjen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Mam jeden disc a ten je na MASTER


SESTAVA PC
Celeron 2.4
512DDR
FX5900XT
deska VIA PM800(stahl jsem new ovladace na desku a na vsechno)

ale pak mam nake VIA Raid tool a ten mi jako program nak nejde pise neco cervene [NO stand-alone disc and NO usable disc array atached , please check if any disc array is broken ]


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. únor 2006, 16:52 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2004
Bydliště: BlackworlD
Nahoru
A jak jsi přišel na to, že ti disk nejede v DMA? Sám píšeš:
AssasineZombie napsal:
zarizeni 0 Ultra DMA 5
Zarizeni 1 nelze pouzit


DMA 5 ti nestačí? Všechno je evidentně v pořádku... :oops:

_________________
Bathory


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 17. únor 2006, 19:01 
Nováček
Nováček

Založen: 17. únor 2006
Nahoru
Zdravím. Již delší dobu se snažím vyřešit problém s rychlostí vypalování. Mám LG-GSA4160B a dokážu s ní pálit na 16xrychlostní Verbatimy pouze 4x.
Byl bych docela rád pálil zlatou osmičkou... Vypalovačku mám na samostatné kšandě jako Master, ve Vlastnostech si přečtu že aktuální režim přenosu (na zařízení 0 ) je Ultra DMA.
Používám jak jsem již napsal 16 rychlostní Verbatimy. Nero mi oznámí, že na tento disk může zapisovat pouze rychlostí 4x. Kolegové na stejná média pálí pohodlnou osmičkou.
Prosím o radu, nebo alespoň o pokus o diagnózu mého problému. Děkuji za info.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 17. únor 2006, 20:33 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2004
Bydliště: BlackworlD
Nahoru
Ale ty nemáš problém se DMA, když ji máš zapnutou, ale s firmwarem, tak proč to píšeš sem???

_________________
Bathory


 Profil  
 Předmět: dma lg gsa 4163b
PříspěvekZaslal v: út 7. březen 2006, 09:14 
Nováček
Nováček

Založen: 06. březen 2006
Nahoru
Mám desku ksi k7t 266 pro2, výše zmíněnou dvd, nemuzu u ni zprovoznit dma.
Pakliže dam odebrat řadič aby ho opět našlo tak ho najde dma jde ale jenom chvily , driver pouzivam 4in1 4,43 jelikoz jsem se nekde docetl ze s vysima to jiz moje neumi a paklize tam naistaluju napr 5,00 ktery mimochodem msi ma svych strankach tak pc startuje snad 3 minuty anic se ohledne dma nezmeni poradte co s tim
Mam s dma furt problémy driv mi dvd chodila bez problému a disk mi ne a ne na dma ted je to naopak
Mám je na ruznych kabelech.


 Profil  
 Předmět: Re:
PříspěvekZaslal v: pá 24. březen 2006, 14:33 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2004
Bydliště: Louny
Nahoru
Mam jeden dotaz, kolega ma notas Acer Aspire 3003 LMi a jeho Supermulti mechanika stale beha v PIO modu. V BIOSu skoro nic k nastaveni neni, zkousel jsem v nastaveni racicu dat volbu Pouzit DMA, ale i po restartu je tam porad PIO. Nevite, co s tim, jestli by pomohli treba nove ovladace zakladni desky, nebo nejaky fix do registru?
Diky

_________________
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 24. březen 2006, 16:54 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2004
Bydliště: BlackworlD
Nahoru
Ano, měl jsem u notebooku podobný problém a vyřešil jsem ho zápisem do registru OS. V mém případě se jednalo o mechaniku LG GWA-4082N, která ke správnému nastavení na DMA potřebuje být jako Master, což nebylo pochopitelně možné, takže jsem si vytvořil soubor s příkazy do registru, který se vždy po spuštění systému sám zavede a přepne mechaniku z PIO na DMA. Jak je z toho patrné, tak OS se sám po restartu vrátí do PIO, proto je nutný ten spouštěcí soubor...

Návod na zápis do registrů je zde:
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=1599113013

_________________
Bathory


 Profil  
 Předmět: RE:
PříspěvekZaslal v: po 27. březen 2006, 10:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2004
Bydliště: Louny
Nahoru
Zkoušel jsem to manuálně změnit, potom se to ve správci zařízení zobrazovalo jako UDMA-2 (dal jsem tuto možnost, nevím, na kolik je mechanika stavěná). Po restartu se tam ale opět nastavilo PIO. Navíc, když jsem provedl tu změnu, tak v Neru se k vypalování stále nabízela jen rychlost 1x u DVD... což mi přijde poněkud zvláštní, pokud tam bylo nastaveno UDMA-2.
Ještě takový hloupý dotaz, jak vytvořit ten soubor který při startu změní ony hodnoty? Na tom odkazu je pouze návod, jak to změnit jednorázově. Třeba konečně toto pomůže.

_________________
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 27. březen 2006, 12:07 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2004
Bydliště: BlackworlD
Nahoru
No však tam píšu, že se to do těch registrů musí zapisovat při každém startu počítače, protože si to naše skvělé XP neustále vrací zpět. Problém při vypalování jsem neměl...

Vytvoř si soubor se jménem např. UDMA-2.reg a do něj vlož:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0001]
"EnumPropPages32"="storprop.dll,IdePropPageProvider"
"InfPath"="mshdc.inf"
"InfSection"="atapi_Inst_primary"
"ProviderName"="Microsoft"
"DriverDateData"=hex:00,80,62,c5,c0,01,c1,01
"DriverDate"="7-1-2001"
"DriverVersion"="5.1.2600.2180"
"MatchingDeviceId"="primary_ide_channel"
"DriverDesc"="Primární kanál IDE"
"MasterDeviceType"=dword:00000001
"SlaveDeviceType"=dword:00000002
"MasterDeviceTimingMode"=dword:00010010
"MasterDeviceTimingModeAllowed"=dword:ffffffff
"MasterIdDataCheckSum"=dword:00022639
"SlaveDeviceTimingMode"=dword:00002010
"SlaveDeviceTimingModeAllowed"=dword:ffffffff
"SlaveIdDataCheckSum"=dword:00006441

Způsobů, jak to Windows při startu nechat načíst je víc, například ho myší zkopíruj do složky Po spuštění v panelu Start-Programy...

Pochopitelně ten kód musí být upraven podle seznamu v tom článku pro případ, že je mechanika jinde než na Primary-Slave a nechceš nastavovat UDMA-2.

_________________
Bathory


 Profil  
 Předmět: Re:
PříspěvekZaslal v: čt 30. březen 2006, 10:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2004
Bydliště: Louny
Nahoru
Zajímavé, poradne jsem se podival na to, co se vse pise v tech registrech a porovnal to s hodnotami, ktere jsi uvedl a zjistil jsem, ze tam ma u DVD vypalovacky:
Kód:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0001]
"EnumPropPages32"="storprop.dll,IdePropPageProvider"
"InfPath"="mshdc.inf"
"InfSection"="atapi_Inst_secondary"
"ProviderName"="Microsoft"
"DriverDateData"=hex:00,80,62,c5,c0,01,c1,01
"DriverDate"="7-1-2001"
"DriverVersion"="5.1.2600.2180"
"MatchingDeviceId"="secondary_ide_channel"
"DriverDesc"="Sekundární kanál IDE"
"MasterDeviceType"=dword:00000002
"SlaveDeviceType"=dword:00000000
"SlaveDeviceDetectionTimeout"=dword:00000001
==>"MasterDeviceTimingMode"=dword:00000010
==>"MasterDeviceTimingModeAllowed"=dword:0000001f
"MasterIdDataCheckSum"=dword:0001e414
"SlaveDeviceTimingMode"=dword:00000000
==>"UserMasterDeviceTimingModeAllowed"=dword:ffffffff
Prekvapily me predevsim ==> polozky :x
Zmenil jsem nasledujici
Kód:
"MasterDeviceTimingMode"=dword:00002010
"MasterDeviceTimingModeAllowed"=dword:ffffffff
a hned to fungovalo v UDMA-2 i po restartu, aniz bych neco znova menil. :D
Jeste bych mel dotaz, jakou max rychlosti muze tato palirna fungovat... s UDMA-2 se mi v Neru nabidlo jen vypalovani DVD max 3x... coz asi neni maximum, co mechanika umoznuje. Specifikace vyrobce navic udava jen: "DVD+/-RW Dual Double Layer mechanika", tak nevim.

_________________
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 30. březen 2006, 10:41 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2004
Bydliště: BlackworlD
Nahoru
No jo, ty tam ale máš secondary_ide_channel, zatímco já primary_ide_channel. Pokud je mechanika na secondary, tak s DMA problémy nebývají a XP to nastaví správně, aniž by se to muselo po restartu měnit...

_________________
Bathory


 Profil  
 Předmět: Re:
PříspěvekZaslal v: čt 30. březen 2006, 19:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2004
Bydliště: Louny
Nahoru
OK, tak UDMA-2 zůstává už i po restartu, Nero mi nabízí rychlosti vypalování 1x, 2x, 2.4x, 3x.
Je tu ale jedna divná věc, když tam vložím prázdné DVD-R značky Emgeton Aquarelle Azo, tak se mi nabídne jen rychlost 1x :? . Je možné, že ta mechanika neumí na toto medium pálit rychleji?... Btw. prý máš podobnou mechaniku - LG GWA-4082N, na jaké media ti to pálí v pohodě?

_________________
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 30. březen 2006, 22:15 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2004
Bydliště: BlackworlD
Nahoru
No to ti toho moc nenabízí, bych skoro řekl, že ti ta DMA vůbec nejede. Ta mechanika v pohodě pálí až rychlostí 8x, ale je fakt, že některý média moc ráda nemá... viz. http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=1599113017

_________________
Bathory


 Profil  
 Předmět: 4160b
PříspěvekZaslal v: ne 2. duben 2006, 10:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. září 2005
Bydliště: Chomutov
Nahoru
Ahojk ymám takový problém, mechanika se mi stále snaží přihlásit s rychlostí UDMA- 4. což je docela divoky a potom při pálení mi spadne do PIO modu a nevím jak se toho zbavit

_________________
IPHONE 6S Plus


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 3. duben 2006, 16:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2004
Bydliště: Louny
Nahoru
Bathory napsal:
No to ti toho moc nenabízí, bych skoro řekl, že ti ta DMA vůbec nejede. Ta mechanika v pohodě pálí až rychlostí 8x, ale je fakt, že některý média moc ráda nemá... viz. http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=1599113017
[offtopic]problém vyřešen, kolega si koupil verbatimky a hned mu to pálí v pohodě... možno promazat, popř. vytáhnout myšlenku, ať to nezabírá místo v tomto důležitém threadu :-)[/offtopic]

_________________
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 30. duben 2006, 10:08 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Jaký jsou rychlosti různejch módů Ultra DMA? Určitě to někde bylo, ale ne a ne to najít. Vím že UDMA 4 = 66MB/s, UDMA 5 = 100MB/s a UDMA 6 = 133MB/s ale nevím jak je to s módy 2 a 3. Co jsem hledal na googlu tak někde je psáno že mode 3 je 44MB/s a v praxi se nepoužíval a jinde zase že mode 3 a mode 2 maj oba 33MB/s ale trojka má nějaký featury navíc. Jak to teda je? Díky.

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět: Re:Necroman diky
PříspěvekZaslal v: út 6. červen 2006, 13:08 
Nováček
Nováček

Založen: 29. duben 2005
Nahoru
Ahoj vim, ze se to sem nehodi. Ale diky zmene registru, ktery jsi tady popisoval se mi konecne podarilo prepnout HDD u NB z rezimu PIO do rezimu UDMA-5 ale zadny rozdil, napr. v nacitani WinXP nenastal. Hrozne pomalu mi ty XP nacitaj. Jedna se o NB Dell Latitude CPU- P4 1,8GHz 512MB Ram 30Gb HDD toshiba. Neni to co jsi a vlastne i ted ja zapsal do registru jenom jako na oko pro oklamani win. Napr Nero, aby palilo rychleji, ale veskutecnosti to jede porad na PIO?
Diky.
PS: cekal jsem narust zrychleni nacitani dat tak 1x


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 6. červen 2006, 19:30 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2004
Bydliště: BlackworlD
Nahoru
No, pokud to nejede po změně registru, tak je potřeba provést změnu a restart... ale tady je háček v tom, že naše chytrý XP to mnohdy zase přehoděj zpět. U stolního PC s tím většinou není problém, páč stačí ten disk nechat samostatně na kšandě, ale u noťasů to je horší, kor když ty disky tam jsou často nízkootáčkový.

Doporučuji sehnat od výrobce nejnovější ovladače základní desky a ty nainstalovat.

_________________
Bathory


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 27. listopad 2006, 22:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. květen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Ahoj, tak jsem to tady tak pročítal a zkoušel, ale nic mi s mým problémem nepomohlo.
Problém je následující: Obě DVD vypalovačky vypalují jakoby přerušovaně - když sleduji LED, tak podle ní chvíli pálí, potom se zastaví a pak zase pálí a takhle pořád dokola. Buffer v Nero létá jako zblázněný např. 8% - 98% a pořád dokola. Ať nastavím jakoukoliv rychlost, tak se DVD pálí třeba celou hodinu. Kdysi mi pomohla reinstalace XP, ale teď se mi do ní nechce.
Zjistil jsem, že u vypalovaček mám nastavené PIO a nejde mi to přenastavit.

Konfigurace PC:
MSI 875P Neo
P4 3200 MHz
1 GB RAM

Disky a mechaniky:
Primary IDE Master HDD160GB
Primary IDE Slave neobsazeno/resp není
Secondary IDE Master HDD160GB
Secondary IDE Slave neobsazeno/resp není
Third IDE Master HDD 120GB
Third IDE Slave HDD 80 GB
Fourth IDE Master HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H20L
Fourth IDE Slave Plextor PX-708A

Ve správci zařízení mám u mechanik nastaveno DMA, je-li možné, ale u obou mi současný stav ukazuje PIO.

Zkusil jsem zde popsanou úpravu v registrech, vč. upraveného souboru, který se má automaticky načíst při startu XP, ale nedaří se.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 28. listopad 2006, 15:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. květen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Ještě bych se raději ujistil, že úpravu v registru mám dělat v mém případě (viz.výše) na "složce" 0004 a v případě UDMA 66 mám nastavit 8010 ?

V mém případě jsem se pokusil přepsat hodnoty v registrech z původních údajů:
Master 20010 na 8010
Slave 0 na 8010

Po restartu byly zpět původní údaje. Zkusil jsem tedy export z registru a úpravu udělat do souboru, který jsem následně přetáhl do složky Po spuštění. Po restartu to ale vyhodí okno z dotazem, jestli chci skutečně udělat zápis do registru a když dám OK, hodí to chybu, že se nejedná o binrární záznam a jediné co jde je, že se pravým klikem dá Otevřít v... vybere se editor registrů a pak se to tam naleje. Pak předpokládám, že to chce restart a situace se opět opakuje. Jaký je jiný způsob spuštění souboru při startu ? Pokud možno bez nutnosti cokoliv odklikávat apod. ?


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 90 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.