Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 13. prosinec 2019, 16:34

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 90 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 28. listopad 2006, 16:39 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2004
Bydliště: BlackworlD
Nahoru
Rozhoď mechaniky na IDE tak, aby byly samostatně a každá na Master...

_________________
Bathory


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 28. listopad 2006, 16:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. květen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
No jo, ale na to už nemám místo. To by musela být vždy jedna mechanika společně s HDD a to by asi nědělalo dobrotu, nebo se mýlím ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 28. listopad 2006, 20:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. květen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak jsem zkusil tento postup:
Pořídila jsem UDMA řadič a zapojil následovně:

Disky a mechaniky:
Primary IDE Master HDD160GB
Primary IDE Slave neobsazeno/resp není
Secondary IDE Master HDD160GB
Secondary IDE Slave neobsazeno/resp není
Third IDE Master HDD 120GB
Third IDE Slave HDD 80 GB
Fourth IDE Master HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H20L
Fourth IDE Slave Neobsazeno

Na UDMA řadič jsem připojil:
Plextor PX-708A
Seagate HDD 320MB

Všechny mechaniky v XP v pohodě vidím, ale netuším, jak u toho Plextora připojeného na řadiči zjistím mód a nebo je to 100% DMA, když je to DMA řadič. Už jsem z toho celkem zblblý, tak se ptám takhle přitrouble.

!!! Teď jsem zjistil důležitou věc :( Ve správci zařízení jsem zkontroloval mód HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H20L a 100% jsem tam viděl DMA6. Dal jsem vypalovat DVD a zdá se, že to běžeí mnohem rychleji, ale znovu kouknu do správce zařízení a najednou je tam zase PIO :shock: Tak už netuším, co s tím :(


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 30. leden 2007, 13:51 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2006
Nahoru
Jen se chci ujistit, že snažit se rozchodit DMA, když mam 2 mechaniky na jednom 40 žilovém kabelu je marná snaha. Nejdřív 80 žilový kabel a pak to řešit dál, že?

//Ted jsem sice vypalil DVD z HDD udajne rychlosti 16x, ale vypleni asi 3,7GB trvalo 37 minut, coz vychazi na nejakych 1666KB/s - rychlost cca1x? PC sice neni zadny delo (Athlon 2400), ale tohle je fakt nejaky divny. Palirna Asus 1608P3S

/// DMA vyřešeno. 80 žilový kabel a frčí to. Snad to bude i pálit rychleji.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 25. březen 2007, 19:01 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 23. listopad 2006
Bydliště: ostrava
Nahoru
lidi uz nevim co s tim, nejde mi nastavit rezim DMA jde pouze na PIO, mam 80zil kabel a na nem SHM-165H6S a SH-182D, desku MSI i965 NEO (MS 7235) , kdyz kopiruju jde to silene pomalu a procesor je zatizen tak ze neni mozna zadna jina prace na pc. Nevite co s tim? registry jsem zkousel a nic, bios taky nic.

_________________
CPU: P4 541 3.2 @ 3.8GHz, MB: P965 NEO-F, RAM: Zeppelin 2x512Mb 667 @ 800Mhz dual ch 7500/6100 5-5-5-15, VGA: GF 7900GTX, HDD: WD250+SG400Gb sataII, SB X-Fi Xtreme, 550W LC Power, Fan controler AeroCool, TSST CD/DVDW SH-S182D, ED-Glasses3D, 19" Targa Visionary.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 25. březen 2007, 19:32 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 21. říjen 2006
Bydliště: ČB, Praha
Nahoru
Koukni sem http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=91358 http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 25. březen 2007, 19:59 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 23. listopad 2006
Bydliště: ostrava
Nahoru
uz jsem to vyresil ale vubec nevim cim to bylo, asi spatne ovladace k desce od vyrobce nebo neco kolem scsi...

_________________
CPU: P4 541 3.2 @ 3.8GHz, MB: P965 NEO-F, RAM: Zeppelin 2x512Mb 667 @ 800Mhz dual ch 7500/6100 5-5-5-15, VGA: GF 7900GTX, HDD: WD250+SG400Gb sataII, SB X-Fi Xtreme, 550W LC Power, Fan controler AeroCool, TSST CD/DVDW SH-S182D, ED-Glasses3D, 19" Targa Visionary.


 Profil  
 Předmět: DMA na Ali Aladin Pro 2
PříspěvekZaslal v: po 28. květen 2007, 07:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. srpen 2003
Bydliště: peklo
Nahoru
Hladam ovladac na chipset(Ali Aladin Pro 2) pod Win2000, lebo
neviem rozchodit DMA mod na doske PcChips 726T s chipsetom Ali Aladin Pro 2.

Osadeny je 10GB Maxtor a na druhom kabli je Teac CD-W54E. Oba na samostatnych ATA33 kabloch.

Skusal som aj ine HDD(rovnaky vysledok). PC som cele rozobral, preinstaloval, skusil so maj win98SE, ME - ale tam zas nejde zvukovka.

V Spravcovi zariadeni je sice policko DMA ale po restarte W2K sa odskrtne.

_________________
IN DUST WE TRUST


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 13. srpen 2007, 07:20 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Jak moc vadí, když se vypalovačka s UltraDMA-4 připojí na UltraDMA-2 řadič, kde se to může negativně projevit? Chtěl bych nainstalovat DVD-RW mechaniku (pravděpodobně Pioneer DVR-112) na desku intel Seattle SE440BX-2, ta má maximum jen zmiňované UltraDMA-2, mám v ní sice ještě RAID řadič KW-571B a na něm samotný HDD 80 GB, ale mám obavy, že DVD-RW mechanika na tom nepojede.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 13. srpen 2007, 09:39 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
Nagant: nemelo by to vadit, ale ses si jisty, ze system bude stihat tu mechaniku zasobovat? na 440BX toho moc nenacpes. :wink:

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 13. srpen 2007, 12:58 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
To by mne taky zajímalo :) , minimální požadavky na PC jsem u specifikace DVD-RW mechanik dávno neviděl, možná žiju v bludu - a ptát se na Ultra DMA2 x Ultra DMA 4 je pak irelevantní (PII/350, 412MB RAM, HDD Maxtor 80GB ATA 133, Windows XP Home; vím, ten procesor to je bída, je to tátovo PC, udržováno pro spolehlivost, MB umí max. PIII/600).

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 17. srpen 2007, 19:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2003
Nahoru
Kde se dá zjistit, jestli mám u DVD-RW zapnuté DMA, když je zapojené do samostatného SATA řadiče v PCI? Mám Windows XP, ale ve Správci zařízení se mi to nepodařilo nikde vypátrat.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 29. březen 2008, 00:43 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 08. květen 2004
Nahoru
tak se mi take objevil problem s prepinanim LG GSA-H20L do PIO modu z UDMA2. resil jsem to odebranim primarni PATA kanalu, ale nasledne se mi to po chvili zase do PIO vratilo. zkusil jsem ten cleaner a vysledek budu reportovat.

P.S. jedna se jinou sestavu nez mam v podpisu, zda se ze kombinace SATA2 (primary HDD) a PATA (DVD+HDD) ma urcite problemy ... nevite nekdo vice o tomto problemu?

_________________
---


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 19. červen 2008, 16:04 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2008
Nahoru
tak mam taky problem s DMA..kazdy prenos ci vypalovani max zatezuje procesor a PC je tak nepouzitelny =// pritom DMA kanal mam povoleny jak v Bios tak ce Windows..mam XP ted s SP3 ale problemy jsem mel uz driv..mam je cerstve nainstalovany..kde muze teda byt chyba??

a kdyz zapnu napr program DVDFab (videokompimace) tak mi hned ohlasi ze DMA is disabled..a kdyz dam enable a restartuju PC tak mi mechanika prestane uplne nacitat a po chvili mi spadne PC s modrou obrazovkou mechaniku mam LG GSA-H62N


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 19. červen 2008, 17:14 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červen 2008
Nahoru
uz vyreseno znova jsem nainstaloval NVIDIA IDE driver a procesor uz neni zatezovan a rychlosti a vse je ok =)


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Vše o DMA ... jak ji zapnout, kde ji najít v OS atd.
PříspěvekZaslal v: so 26. červenec 2008, 20:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2008
Nahoru
jak zistim jestli mam DMA zapli pri AHCI SATA radici?


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Vše o DMA ... jak ji zapnout, kde ji najít v OS atd.
PříspěvekZaslal v: st 26. listopad 2008, 11:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. červenec 2008
Bydliště: Kolín
Nahoru
Ahoj, mám dotaz, můžu také ma své sata mechanice Samsung SH-S223F také DMA mód, aniž by se něco s PC stalo? Koukal jsem se do toho správce zařízení a prohledal jsem všechny záložky, jak sekundární, tak i primární a u toho úplně prvního primárního mám napsáno Zařízení 0 Režim přenosu Pouze PIO, aktuální řežim PIO, ale jde to změnit i na DMA, mám to změnit nebo ne??? Možná je to blbá otázka, ale v tomhle se nevyznám :-)

EDIT:
Protože jsem potřeboval něco udělat s jedním DVD, tak jsem si stáhnul DVDFab a ten mi při spuštění nahlásil, že není aktivován DMA mód, že ho mám aktivovat u HDD a DVD, tak jsem sal, aby to aktivoal a požádal mě o reset PC, tak jsem to provedl a poté DVDFAB naskočil bez té hlášky, takže už to je aktivováno.


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Vše o DMA ... jak ji zapnout, kde ji najít v OS atd.
PříspěvekZaslal v: st 26. listopad 2008, 14:17 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2004
Bydliště: BlackworlD
Nahoru
Tos udělal dobře :)

_________________
Bathory


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Vše o DMA ... jak ji zapnout, kde ji najít v OS atd.
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2008, 20:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. leden 2006
Nahoru
ahojík všem, mám menší problém, pořídil jsem si Samsung palírnu v S-ATA připojení a mám WIN Vista, pokud kopíruji větší soubor (myslím tím třeba DVD), tak se mi kopíruje pouze cca 3 mega za sekundu, netuším kde zapnu DMA ve Vistách, jestli jsem to tu dobře pročítal, tak jsou tu návody jen na XPčka, nevíte kde ve Vistách zapnu ono DMA ?? Díky všem za rady

_________________
INTEL i7 960 (3,2), ASUS P6X58D-E, Gainward GF GTX 470, DDR3-1600 Kingston HyperX GreySeries 2x4GB, S-ATA Seagate 2TB + 640GB, LG + Samsung palírna, zdroj Enermax 750W a case CoolerMaster Dominator 690 KKM


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Vše o DMA ... jak ji zapnout, kde ji najít v OS atd.
PříspěvekZaslal v: so 27. prosinec 2008, 10:17 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2004
Bydliště: BlackworlD
Nahoru
Kdybys to alespoň zkusil, tak zjistíš, že je to stejné...

_________________
Bathory


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 90 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.