Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 9. prosinec 2019, 03:14

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 90 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
 Předmět: Re: FAQ: Vše o DMA ... jak ji zapnout, kde ji najít v OS atd.
PříspěvekZaslal v: so 27. prosinec 2008, 16:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. leden 2006
Nahoru
zkoušel jsem kde co ale opravdu mi něco brzdí DMAčko, mám sice zaplé na DMA ultra 5, ale i tak mi přijde kopírování 5-6 mega maximum dost málo na S-ATA ne ? Či se snad pletu ? V kanálech se mi to už podařilo rozběhat, dříve mi to ani neukazovalo kde mám zapnutý jaký mod. Reinstaloval jsem ovladače na chipset a trochu to pomohlo, jen mi prostě nejde do hlavy jak to že to kopíruje tak pomalu když vypalování běží OK =o/ Ještě mě napadlo že by to mohlo dělat "prostředí" ve Vistách, ale to se mělo odstranit instalací service packu (ten již mám také), tak fakt nevím =o(

_________________
INTEL i7 960 (3,2), ASUS P6X58D-E, Gainward GF GTX 470, DDR3-1600 Kingston HyperX GreySeries 2x4GB, S-ATA Seagate 2TB + 640GB, LG + Samsung palírna, zdroj Enermax 750W a case CoolerMaster Dominator 690 KKM


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Vše o DMA ... jak ji zapnout, kde ji najít v OS atd.
PříspěvekZaslal v: so 27. prosinec 2008, 17:26 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2004
Bydliště: BlackworlD
Nahoru
Některý mechaniky čtou od výroby pomaleji, než vypalují...

_________________
Bathory


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Vše o DMA ... jak ji zapnout, kde ji najít v OS atd.
PříspěvekZaslal v: so 27. prosinec 2008, 17:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Nahoru
Bathory napsal:
Některý mechaniky čtou od výroby pomaleji, než vypalují...


Ja bych to upresnil, napr. LG pokud maji vlozeno Video-DVD tak ctou rychlostma 2.4-5.5x (dle polomeru) vse ostatni naplno, je to pry kvuli tomu aby to pri prehravani videa nerusilo,
ale napr. stare Toshiby (kde je novejm konec) si uzpusobily otaceni dle ustaleni datoveho toku po 15 vterinach

_________________
--------------------------------------------------------------------------------
Dnešní rozbujelý SW neodpovídá povaze a stavu dnešních uživatelů nebo naopak ??


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Vše o DMA ... jak ji zapnout, kde ji najít v OS atd.
PříspěvekZaslal v: ne 28. prosinec 2008, 21:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. leden 2006
Nahoru
ok díky za info

_________________
INTEL i7 960 (3,2), ASUS P6X58D-E, Gainward GF GTX 470, DDR3-1600 Kingston HyperX GreySeries 2x4GB, S-ATA Seagate 2TB + 640GB, LG + Samsung palírna, zdroj Enermax 750W a case CoolerMaster Dominator 690 KKM


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Vše o DMA ... jak ji zapnout, kde ji najít v OS atd.
PříspěvekZaslal v: út 18. srpen 2009, 07:02 
Nováček
Nováček

Založen: 04. listopad 2003
Nahoru
Zdarec mam Visty a po zapnuti pc mi zniceho nic zmizela dvd rom z tento pocitac, kdyz ji vyndam a dam do jineho pc tak tam normalne funguje. Netusite nekdo jak to mam zpravit aby se v mem pc zase obevila? Dik, mejte se.


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Vše o DMA ... jak ji zapnout, kde ji najít v OS atd.
PříspěvekZaslal v: so 22. srpen 2009, 17:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. duben 2009
Nahoru
Čau. Potřebuju poradit s DMA přenosem u mechaniky na sestřiným PC. Mechaniku má jako slave, logicky tedy ve správci zařízení vyberu sekundární kanál ide a vyberu jako způsob přenosu DMA, ale v kolonce aktuální režim přenosu je "nelze použít". Taky je to dost poznat, když něco instaluji tak se PC dost zpomalí. To jsem ještě ani nezkoušel něco vypalovat. Kde může být problém? Mechanika předtím fungovala v pořádku. Když jsem měl základní desku která je teď ségry, taky mi na mé mechanice nefungoval DMA přenos. I když je pravda že mechanika byla v půli cesty do křemíkového nebe. Sama o sobě se srala. Řešením bylo koupit novou se sata rozhraním. Může být problém na základní desce? Pokud ano, jakého to bude nejspíš rázu? SW nebo HW?

_________________
Máte zájem o seriózní test vašeho IQ?
http://cz.iq-test.eu/#562085i


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Vše o DMA ... jak ji zapnout, kde ji najít v OS atd.
PříspěvekZaslal v: so 22. srpen 2009, 17:26 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
dost nechápu jestli takhle zlobí už nová mechanika nebo pořád ta stará. disky a mechaniky se SATA rozhraním netrpí problémy s PIO režimem, to je jasná výhoda. jinak samozřejmě, pokud se stará mechanika srala na dvou počítačích, patří do koše. obvykle je ale problém jinde, třeba ve vadném kabelu nebo základní desce.

jinak, pokud má mechaniku jako slave, to ještě neznamená že je na sekundárním kanálu IDE - primární i sekundární kanál mají oba své master a slave zařízení (pochopitelně na PC s dvěmi IDE konektory), takže se koukni jestli náhodou nekoukáš špatně, a mechanika sice je slave, ale na primárním kanálu. pokud má deska ještě SATA, ujisti se že koukáš na správný kanál IDE, emulované IDE přes SATA si taky přidává svůj IDE kanál. doporučuju projít všechny kanály IDE co tam najdeš, někde ta mechanika bude vidět.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Vše o DMA ... jak ji zapnout, kde ji najít v OS atd.
PříspěvekZaslal v: so 22. srpen 2009, 18:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. duben 2009
Nahoru
Ta deska má jen jeden IDE řadič (konektor). Na něm má mechaniku a hdd. Mechanika je stará a je sestřina, ale doposud jela v pořádku. MOJE rozbytá mechanika je dávno odstavená.

_________________
Máte zájem o seriózní test vašeho IQ?
http://cz.iq-test.eu/#562085i


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Vše o DMA ... jak ji zapnout, kde ji najít v OS atd.
PříspěvekZaslal v: ne 16. leden 2011, 15:42 
Nováček
Nováček

Založen: 11. duben 2007
Nahoru
Mechaniku Optriarc AD-7260S a Dosku Asus P7P55D-E
Mam problem ze si preplo mechaniku na nišiu rychlost(pomaly cita a aj napaluje),ked som prehodil sata konektor na doske do ineho vstupu tak isla mechanika ako ma,kde sa to da prepnut na vysiu rychlost alebo co s tim je?


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Vše o DMA ... jak ji zapnout, kde ji najít v OS atd.
PříspěvekZaslal v: po 17. leden 2011, 19:17 
Nováček
Nováček

Založen: 11. duben 2007
Nahoru
Este doplnim,stalo sa mi to ked som napaloval dvojvrstvove dvd dal som ho palit na 4 rychlost a od vtedy isla mechanika strasne pomaly(číta a aj pali),skusal som aj odinstalovat mechaniku a aby si ju xp znova nasla a ani to nepomohlo,pomohlo len prehodit sata konektor do ineho 3 portu,tam ide ako ma.Ale port 2 (sata na doske)ide stale pomaly a este som si vsimol v nere (informacie o disku)(mam dve mechaniky)
HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 (ID:0 HA:3) Optiarc DVD RW AD-7260S (ID:1 HA:3)(takto to ide dobre)
a takto to bolo ked to islo pomaly
HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 (ID:0 HA:3) Optiarc DVD RW AD-7260S (ID:0 HA:4)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 90 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.