Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 14. prosinec 2019, 21:39

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 17 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: FAQ: autologin v winXP professional pri viac uzivateloch
PříspěvekZaslal v: út 1. červen 2004, 18:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. únor 2004
Nahoru
nazdar, mam na pc viac uzivatelskych uctov, ale vadi mi uvodna obrazovka kde si musim nejaky ucet vybrat.Neda sa ako v linuxe nastavit aby ten a ten ucet sa spustal automaticky?ze rovno nabehne a ak chcem iny, musim sa odhlasit a vybrat si ten ktory chcem.Dik

// FAQed by zombie


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 1. červen 2004, 18:19 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
dá se nastavit autologin, samozřejmě. třeba s využitím MS PowerToys, konkrétně utility TweakUI

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 1. červen 2004, 20:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. leden 2004
Bydliště: Bratislava
Nahoru
zombie napsal:
dá se nastavit autologin, samozřejmě. třeba s využitím MS PowerToys, konkrétně utility TweakUI
neni potreba nac sukat soft ked win to ma v sebe :wink:

jj: prihlas sa pod uzivatelom ktory chces aby ti furt nabiehal ked budes prihlaseny daj do prikazoveho riadku alebo do start-run(spustit) napis "control userpasswords2" bey uvodzoviek :oops: a tam to uz snad budes vediet ak nie tak sa ozvy ale mala by to byt uz hracka je to ako vo w2k :wink:

_________________
PCforum.sk | Jan.Fecik.sk


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 1. červen 2004, 21:28 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 12. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
JanoF napsal:
jj: prihlas sa pod uzivatelom ktory chces aby ti furt nabiehal ked budes prihlaseny daj do prikazoveho riadku alebo do start-run(spustit) napis "control userpasswords2" bey uvodzoviek :oops: a tam to uz snad budes vediet ak nie tak sa ozvy ale mala by to byt uz hracka je to ako vo w2k :wink:


No, možná jsem natvrdlej, ale tenhle CPL znám a nikde jsem tam nenašel možnost autologinu... :?

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 1. červen 2004, 21:28 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 17. únor 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
2JanoF: ty woe..to je supr věc tam se dá nastavit tolik užitečnejch věcí :)
hodilo by se kdyby byly podobny přikazy v FAQ


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 1. červen 2004, 22:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. leden 2004
Bydliště: Bratislava
Nahoru
TomV napsal:
JanoF napsal:
jj: prihlas sa pod uzivatelom ktory chces aby ti furt nabiehal ked budes prihlaseny daj do prikazoveho riadku alebo do start-run(spustit) napis "control userpasswords2" bey uvodzoviek :oops: a tam to uz snad budes vediet ak nie tak sa ozvy ale mala by to byt uz hracka je to ako vo w2k :wink:


No, možná jsem natvrdlej, ale tenhle CPL znám a nikde jsem tam nenašel možnost autologinu... :?
no tak sa lepsie pozri a moznoze to najdes alebo ti dam sem foto ak budes chciet ja to tak pouzivam uz od kedy mam xpcko :wink: :P

_________________
PCforum.sk | Jan.Fecik.sk


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 18. srpen 2004, 09:52 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 08. květen 2004
Nahoru
AutoLogin používám také od začátku co mám XPčko a používám Tweak UI. Tam jsou hezky všechny volby na jednom místě a i když jsem se tam jak jsi popsal díval velmi důkladně, tak žádnou jednoznačnou volbu s výběrem uživatele nevidím.

Proč používat stupidní nonuserfriendly MS nástroje, když to jde mnohem jednodušeji a přehledněji ? A utilita, která má cca 262 kB u mne vždy místo najde ;-)

Problém MS utilit je v tom, že se je snaží maskovat, protože není zájem o upravování věcí jinak než je standard. Sám nechápu proč MS ty utilitky třeba i do systému dá, ale nejsou nikde popsány jejich vlastnosti a funkčnost. A hledat v Resource Kitu, VIVAT TWEAK UTILITY.

_________________
---


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 8. leden 2005, 17:16 
Nováček
Nováček

Založen: 08. leden 2005
Nahoru
[/quote]No, možná jsem natvrdlej, ale tenhle CPL znám a nikde jsem tam nenašel možnost autologinu... :?[/quote]

Takže ja som to odskúšal iba na W2K, ale predpokladám, že u XP to bude rovnaké:
Po napísaní vyššie uvedeného príkazu (alebo po preklikaní sa cez Štart ->Nastavenia->Ovládacie panely->Užívatelia a heslá) naskočí obrazovka so zoznamom užívateľov. Treba vypnúť zaškrtávacie políčko "Pred použitím počítača musia užívatelia zadať užívateľské meno a heslo".
Po potvrdení cez tlačítko OK ťa systém vyzve, aby si zadal prihlasovacie údaje toho užívateľa, ktorý sa bude prihlasovať automaticky.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 28. říjen 2006, 17:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2004
Bydliště: Vizovice
Nahoru
mam s autologinem takove problemek...v pohode nastavim aby se logoval automaticky, jo v pohode, vypnu a zapnu PC, nabehne win a naloguje se sam, jak ma. Jenze kdyz ho pak zase zapnu, podruhe, tak uz to po me chce zase login..zase je autologin vyply...neco to vzdycky zase zmeni zpet na vyple...

_________________
Lenovo R61 (NF5DFCF) - C2D 2.1GHz, 4GB RAM, nVidia Quadro NVS 140M, 160GB, WinXP


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 28. říjen 2006, 18:51 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 08. květen 2004
Nahoru
lutor napsal:
mam s autologinem takove problemek...v pohode nastavim aby se logoval automaticky, jo v pohode, vypnu a zapnu PC, nabehne win a naloguje se sam, jak ma. Jenze kdyz ho pak zase zapnu, podruhe, tak uz to po me chce zase login..zase je autologin vyply...neco to vzdycky zase zmeni zpet na vyple...


jasne, jak pise ten nad tebou, ale mozna jsi to prehledl ;)

1) start
2) spustit
3) control USERPASSWORDS2
4) odskrtnout "Pred pouzitim pocitace musi uzivatele zadat uzivatelske jmeno a heslo"
5) vyplnit defaultniho uzivatele pro prihlasovani (pokud je treba i s platnym heslem)


hotovo

_________________
---


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 5. prosinec 2006, 09:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. listopad 2005
Bydliště: Olomouc
Nahoru
blbej dotaz:
autologon po zapnutí PC mi funguje. ale jak nastavím, aby se mi automaticky přihlásil uživatel, když PC proberu z hibernace? protože když PC proberu z hibernace, tak na mě kouká úvodní obrazovka s jedním uživatelem...
na "starém" OS jsem to měl nastavené, ale po reinstalaci to nefunguje a já za boha nemůžu najít, kde to nastavit...
na PC jsou jenom dva účty - admin a můj (s právama administrator) a žádný z účtů nemá heslo.

_________________
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 5. prosinec 2006, 15:06 
Nováček
Nováček

Založen: 14. listopad 2006
Nahoru
@DoomHammer - problém bude v tom že to je nastavený jinde.
Klikni pravým na plochu,dej vlastnosti->záložka spořič->tlačítko napájení-druhá záložka a tam je "při přechodu z úsporného režimu se dotázat na heslo" tohle zruš.
Tády dády dáá.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 5. prosinec 2006, 15:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. listopad 2005
Bydliště: Olomouc
Nahoru
že by to byl tigr??? tam jsem nešmejdil. kouknu, ď.

//edit: jo, bylo to ono...

_________________
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.


 Profil  
 Předmět: Casove omezeni automatickeho prihlaseni
PříspěvekZaslal v: pá 16. březen 2007, 05:58 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. listopad 2005
Bydliště: Zlinsky kraj
Nahoru
Potreboval bych zjistitit, jestli se da nastavit aby automaticke prihlaseni uzivatele probehlo POUZE v nastaveny cas.
Dejme tomu mezi 1 a 6 hodinou.
Mimo tento cas by se museli uzivatele prihlasovat rucne.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 16. duben 2007, 21:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. listopad 2004
Bydliště: české Velenice
Nahoru
Ja bych zase potreboval aby tam ten prihlasovaci - pokud mozno ten grafickej - dialog byl treba pul minuty a oak se to teprv automaticky prihlasilo na defaultni ucet - kvuli planovanymu nahravani z tv karty apod...

_________________
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: autologin v winXP professional pri viac uzivateloch
PříspěvekZaslal v: st 9. prosinec 2009, 18:34 
Nováček
Nováček

Založen: 23. duben 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
Ve Win 7 to nemuzu najit, nevite nekdo jak se to nastavuje tam?


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: autologin v winXP professional pri viac uzivateloch
PříspěvekZaslal v: st 9. prosinec 2009, 18:48 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
start > CMD > Enter > CONTROL USERPASSWORDS2 > Enter ;-)

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 17 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.