Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 27. leden 2021, 21:55

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 31 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 10:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2006
Nahoru
Dobrý den, kamarád mi dal své pc abych mu přeinstaloval win xp. Dělal jsem to už hodněkrát a vše bez problému. Ale teď si s tím nevím rady. Dal jsem cd aby botovalo začalo to, ale když dám enter že chci instalovat win tak mi to napíše hlášku že tam není disk a že nelze pokračovat. Nevíte čím to může být a jak to mám opravit. Dík za info. Potřeboval bych to vědět co nejdříve.


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 11:19 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
zřejmě je SATA řadič v AHCI režimu, čiže bude to chtít přepnout do IDE režimu

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 11:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2006
Nahoru
A to udělám jak?


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 11:26 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
v BIOSu

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 11:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2006
Nahoru
Ano to sem si myslel ale s takovým biosem jsem se ještě nesetkal http://bossd.rajce.idnes.cz/Bios/ Víte si s tím rady. Díky za poskytnuté informace.


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 11:49 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2004
Bydliště: Zeměpisná šířka 48.76° Délka 14.03°
Nahoru
To vypada na BIOS jen pro Raide, jinej tam nemáš? :-)

_________________
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 11:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2006
Nahoru
Právě že nic jiného tam není při spouštění když dám del tak nic musím dít ctrl+a a potom se mi objeví toto. Co kdybych dál disk do mého pc tam ho zformátoval a potom nainstaloval win a disk bych vrátil zpět do opravovaného pc šlo by to. Nemůže se nic stát s mým pc nemůžu ztratit žádná data ze svého disku. Díky


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 12:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2006
Nahoru
Ještě jedna věc mě napadla co kdybych vytáhnul baterku se zakladovky a potom ji vrátil bios by se měl vrátit do původních hodnot.


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 12:58 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
myslím že když při startu PC budeš zběsile mačkat Delete, tak se dostaneš do normálního BIOSu. spíš to bude před tímhle RAID biosem než po.

tuším ale že to je k ničemu - vypadá to že ten disk je připojenej do přídavného řadiče, takže změna v hlavním BIOSu by byla stejně k ničemu. nejde ten disk prostě přepíchnout do desky a tenhle řadič vyndat z PC?

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 14:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2006
Nahoru
Toto nechápu: nejde ten disk prostě přepíchnout do desky a tenhle řadič vyndat z PC? na desce jsou jenom dva sata konektory to je vše.


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 14:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2006
Nahoru
Tak už jsem se dostal do biosu byl pod F2, ale tam nevím co tam mám nastavit. Našel jsem tam jenom to IDE ale o disku ani ťuk.


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 16:10 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2005
Nahoru
Možná bude lepší napsat co to je za desku, je možné že tam jsou nejstarší sata řadiče a u nich by bylo nutno implementovat sata ovladače přes nlite, na každá deska uměla "sata native mode".

_________________
Intel Q9400, 2x2 GB A-data 800mhz OC, Gigabyte ga-ep45-ds3l, 1000gb+500gb WD, GF9800GT, Windows 7


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 16:12 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
wed napsal:
Možná bude lepší napsat co to je za desku, je možné že tam jsou nejstarší sata řadiče a u nich by bylo nutno implementovat sata ovladače přes nlite, na každá deska uměla "sata native mode".

vypadá to tak, snad dokonce na první generace desek se SATA které měly i separátní SATA BIOS

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 17:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2006
Nahoru
Deska je to stará ani nevím co to je asi rok 2004.


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 18:02 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
takže jedině přes integraci ovladačů do instalátoru XP, nebo přes disketu. to se tady na fóru opakovalo už snad tisíckrát...

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 18:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2006
Nahoru
Hm tak to jsem s toho jelen. I kdybych dal ten disk do jiného pc a tam nainstaloval win tak po vracení by to asi nešlo.


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 18:51 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
určitě ne.

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 20:20 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2005
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Nahoru
najlepsie bude to dat inemu kamaratovi, co vie, co ma robit. Usetris si kopu nervov.

_________________
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 20:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2006
Nahoru
Njn ale nikdo taky není. Je to deska ali k8 754. Může mi někdo prosím poradit jak na to. Moc bych to potřeboval.


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace xp problém
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 20:42 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
zombux napsal:
..snad dokonce na první generace desek se SATA které měly i separátní SATA BIOS
To platí i teď pro AHCI BIOS a RAID BIOS. Součásti "main BIOSu" je pouze případné PATA rozhraní.
Bossd napsal:
Njn ale nikdo taky není. Je to deska ali k8 754. Může mi někdo prosím poradit jak na to. Moc bych to potřeboval.
Stahni si z netu RAID/AHCI driver na ALi-řadič, ulož ho na disketu, při instalaci WXP mačkej "F6"...


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 31 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.