Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 25. leden 2020, 19:34

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 7 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: problém při instalaci windows XP
PříspěvekZaslal v: út 27. červenec 2010, 09:07 
Nováček
Nováček

Založen: 06. září 2008
Bydliště: Brno
Nahoru
Zdravím,
před nedávnem jsem chtěl svému bratranci zprovoznit PC které jsem dřív používal, ale které mi teď leží doma jako kus starého železa. Jedná se o AMD athlon 1700+, deska MSI K7T266 pro2 (chipset VIA KT266), 768 MB ram DDR1, Radeon 9800SE. Sice starý kousek ale na nějaké starší hry (counter strike,...) by myslím mohl stačit.
Problém byl že když jsem ho spustil (asi po roce a půl nepoužití) tak se nenabootovali windows a házelo to nějakou chybu (HDD error), říkal jsem si že Winy přeinstaluji jenže je tu několik problémů.
1) v PC jsou 2 disky (jeden 60GB dříve systémový a 80GB datový, který míval vždycky problémy se načítat resp. když jsem instaloval windows tak se mi v nabídce disků nikdy neukázal, musel jsem ho zprovoznit až v nainstalovaných windows.
2) když se pokusím nainstalovat windows na ten 60GB (dříve sys. disk) tak mi instalace vždycky zamrzne(v té fázi kdy už je tam to pěkné modre a odpočítavají se minuty)
3) když se pokusím tento disk odpojit a nechat tam pouze ten 80GB datový tak PC zůstane zamrzlé na základní obrazovce (takové té jak je tam procesor, ram a možnost jít do BIOSu atd.)
Byl bych moc rád za jakékoli rady :)
Díky


 Profil  
 Předmět: Re: problém při instalaci windows XP
PříspěvekZaslal v: út 27. červenec 2010, 10:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2009
Nahoru
Mozna by to chtelo ty disky otestovat v nejakem jinem PC, vidim problem nejspise v nich. A taky skontroluj teploty, nic jineho me uz nenapada.

_________________
Central Processing Unit: Phenom II x4 965 BE Cooler: Scythe Ninja 3 Mother Board: Gigabyte AMD 890G Random Acces Memory: 2x2 Gb DDR III 1600MHz Kingston Graphic Processing Unit: nVidia GeForce GTX660 2Gb Power Suply Unit: Seasonic M12II-620 - 620W Hard Disk Drives: OCZ Agility 3 120GB, Seagate 1TB, Samsung F3 1Tb


 Profil  
 Předmět: Re: problém při instalaci windows XP
PříspěvekZaslal v: út 27. červenec 2010, 10:27 
Nováček
Nováček

Založen: 06. září 2008
Bydliště: Brno
Nahoru
Mám doma momentálně jen notebook, ale zkusím to někde otestovat.


 Profil  
 Předmět: Re: problém při instalaci windows XP
PříspěvekZaslal v: út 27. červenec 2010, 10:48 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2005
Bydliště: Vysočina
Nahoru
Při snaze instalovat OS na ten 80GB zkontroluj, jestli je nastaven jako Master.
http://www.recovery-soft.com/resource/images/install-ide-hard-drive-jumper.gif

_________________
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0


 Profil  
 Předmět: Re: problém při instalaci windows XP
PříspěvekZaslal v: út 27. červenec 2010, 11:51 
Nováček
Nováček

Založen: 06. září 2008
Bydliště: Brno
Nahoru
to je zajímavé to jsem nikdy nedělal, který káblík se k tomuto "úkonu" používá ?


 Profil  
 Předmět: Re: problém při instalaci windows XP
PříspěvekZaslal v: út 27. červenec 2010, 11:57 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2005
Bydliště: Vysočina
Nahoru
To nemáš jumper ani na jednom z HDD?

_________________
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0


 Profil  
 Předmět: Re: problém při instalaci windows XP
PříspěvekZaslal v: út 27. červenec 2010, 12:02 
Nováček
Nováček

Založen: 06. září 2008
Bydliště: Brno
Nahoru
tak "jumper" jsem přesunul do toho 80 GB disku do pozice Master (na tom obrázku té první), ale žádná změna. Objeví se základní obrazovka a nic se neděje :( asi už je ten počítač mrtev nebo co.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 7 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.