Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 28. leden 2020, 19:55

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 30 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: so 7. srpen 2010, 15:05 
Nováček
Nováček

Založen: 07. srpen 2010
Bydliště: Jevíčko
Nahoru
Zdravím

mám pc sestavu:

AMD Athlon 64bit dual core 4200+

MSI K9N NEO V3
http://eu.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=1&prod_no=1244

ATI Radeon HD 2600 XT 2560Mb

Samsung 320Gb SATA II
WD 250Gb SATA II
Dvě mechaniky DVD, rozšíření na FW externí ZK M audio Profire 610

mám problém s instalací win xp 64bit, ačkoli při vložení disku winek mi vyhodí upozornění
This version of Windows must be installed by boxing offo f the CD.
Please repot your komputer with the CD in the drive

při nabootovaní error

mezi předešlímy topiky jsem něco málo našel, ale moc mi to zatím nepomohlo
tak trochu si nevím rady, kdyby byl někdo schopný mi poradit tak předem díky za odpověd


 Profil  
 Předmět: Re: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: so 7. srpen 2010, 15:18 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
skoro bych to tipoval na neoriginální instalační CD

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: po 9. srpen 2010, 05:24 
Nováček
Nováček

Založen: 07. srpen 2010
Bydliště: Jevíčko
Nahoru
zombux napsal:
skoro bych to tipoval na neoriginální instalační CD


ne. už jsem na to přišel nemám ovladače na SATA..


 Profil  
 Předmět: Re: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: po 9. srpen 2010, 07:09 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
zvláštní chybová hláška... nicméně u tohohle systému bych doporučil přepnout SATA do IDE režimu a neřešit to, než se patlat s ovladačem

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: po 9. srpen 2010, 07:55 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Driver je na stránkách výrobce MB => http://download1.msi.com/files/downloads/dvr_exe/nvidia_mcp65_sataraidxp64_floppy_mb.zip


 Profil  
 Předmět: Re: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: po 9. srpen 2010, 18:12 
Nováček
Nováček

Založen: 07. srpen 2010
Bydliště: Jevíčko
Nahoru
zombux napsal:
zvláštní chybová hláška... nicméně u tohohle systému bych doporučil přepnout SATA do IDE režimu a neřešit to, než se patlat s ovladačem


IDE mám zaplé, nevím co řešíš, prostě potřebuju ovladač na SATA I..

Citace:


díky!


 Profil  
 Předmět: Re: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: po 9. srpen 2010, 18:30 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
monkey napsal:
IDE mám zaplé, nevím co řešíš, prostě potřebuju ovladač na SATA I..

no, řeším to že když je "IDE zaplé", tak SATA ovladač není třeba... ale problém je očividně už vyřešen.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: út 10. srpen 2010, 19:20 
Nováček
Nováček

Založen: 07. srpen 2010
Bydliště: Jevíčko
Nahoru
zombux napsal:
monkey napsal:
IDE mám zaplé, nevím co řešíš, prostě potřebuju ovladač na SATA I..

no, řeším to že když je "IDE zaplé", tak SATA ovladač není třeba... ale problém je očividně už vyřešen.


OT příspěvky mi jdou opravdu vhod.

Citace:


tak jsem to importoval na CD win xp pro. 64bitu ale záhadou je že mi při nabootování drivery nezareagují, prostě ta samá hláška. Už nevím coby.. bios update. vyzkoušel jsem ruzné rady z článků ale nedozál jsem to rozpohybovat


 Profil  
 Předmět: Re: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: út 10. srpen 2010, 19:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. leden 2006
Bydliště: Šumperk
Nahoru
To je zvláštní, Windows XP 64 bit jsem instaloval na 2 PC, obě měly SATA disky a v BIOSu ani žádná volba AHCI/IDE nebyla a vždy to fungovalo nádherně, včetně perfektně vyladěných ovladačů (tudíž ty kecy o nekompatibilitě a o "pokusném" systému jsou vycucané z palce). Instalační CD bylo klasické neupravené XP Pro x64. Ta tvoje chyba je divná, to tam jako fakt máš slovo "komputer" :)? Doporučuji stáhnout novou instalačku z netu (čistou!) a použít legální číslo, to je 100% nejlepší řešení než to bastlit někde v nLitu.


 Profil  
 Předmět: Re: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: út 10. srpen 2010, 20:50 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Pokud nemáš sata nastavené v RAID nebo AHCI režimu, tak nejsou žádné ovladače potřeba, pokud je ten instalační disk aspoň s SP1

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
 Předmět: Re: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: út 10. srpen 2010, 21:12 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
Jája napsal:
Pokud nemáš sata nastavené v RAID nebo AHCI režimu, tak nejsou žádné ovladače potřeba, pokud je ten instalační disk aspoň s SP1

to jsem se tady snažil autorovi threadu naznačit, místo toho mi vynadal :|

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: út 10. srpen 2010, 22:32 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Co naděláš, někdy se prostě člověku nezavděčíš :lol:

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
 Předmět: Re: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: po 16. srpen 2010, 18:29 
Nováček
Nováček

Založen: 07. srpen 2010
Bydliště: Jevíčko
Nahoru
prostě a jednoduše,

v každým případě mám nastaveno IDE jako doposud, vložím bootovací disk do mechaniky, a u prvního disku error A20... u druhého disku chyba partition.. u win xp pro 64bit.

v Biosu jak už jsem psal:

On-chip IDE controler (Enb)
PCI IDE BusMaster (Enb)
On-chip SATA controler (Enb)
Raid mode IDE

Tomu komu normálně Widle Xp profesionáli normálně naběhli, je možné a to proto že má například novější HW co nepotřebuje imporotvat drivery, nemám stímto zkušenost a odkaz který mi tu byl postnut na drivery mi importovat nejde, a spouštěcí disketu vytvořit nejde, u horoucích optimistyckých odpovědí jako od Zombuxe, netoužím
možná jsem lama, ale nejlepší jsou ti co mluví v rádoby zkratkách a v postupech kterým kde kdo hned neporozumí a tech kdo umí skutečně poradit je velmi málo

děkuji za každé pozitivum


 Profil  
 Předmět: Re: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: po 16. srpen 2010, 19:41 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 25. prosinec 2009
Bydliště: Chrudim
Nahoru
Původně jsem chtěl napsat to, co zombux a Jája... Oni se Ti tu pouze snaží poradit nejideálnější způsob, který jde. A proto plně souhlasím s jejich řešením, takže nic jiného Ti ani já neporadím.


//Edit, příspěvek nemyšlen špatně...

_________________
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.


 Profil  
 Předmět: Re: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: po 16. srpen 2010, 23:17 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
já myslím že se pořád ještě úplně nechápeme. až teď vlastně autor threadu popsal problém tak, že dovedu pochopit, o co vlastně jde, předtím to ukazovalo na SATA v IDE modu, podle nastavení biosu to ale tak nevypadá a problém bude trošku jinde. nemyslím si že je potřeba se tady nějak navzájem osočovat, tím nic nevyřešíme.

k problému, předpokládám že RAID Mode má na výběr nastavení IDE, AHCI a RAID, je to tak?

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: po 16. srpen 2010, 23:33 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 25. prosinec 2009
Bydliště: Chrudim
Nahoru
Jistě, v tom případě to už chápu... Taktéž jsem celou dobu počítal se SATA v IDE...

_________________
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.


 Profil  
 Předmět: Re: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: út 17. srpen 2010, 05:22 
Nováček
Nováček

Založen: 07. srpen 2010
Bydliště: Jevíčko
Nahoru
zombux napsal:
já myslím že se pořád ještě úplně nechápeme. až teď vlastně autor threadu popsal problém tak, že dovedu pochopit, o co vlastně jde, předtím to ukazovalo na SATA v IDE modu, podle nastavení biosu to ale tak nevypadá a problém bude trošku jinde. nemyslím si že je potřeba se tady nějak navzájem osočovat, tím nic nevyřešíme.

k problému, předpokládám že RAID Mode má na výběr nastavení IDE, AHCI a RAID, je to tak?




ano má na výběr, Raid mode jsem zkoušel jak na AHCI čímž se mi v bootování widlí na kterých běžím, načetlo a nato se restartoval PC. IDE klasika vtom funguju, Raid zvolím, a vyskočím tam další 4 porty, nastavoval jsem každej postupně, ale žádná změna,nebo spíš jsem zaplnul 1.2 na kterých mám disky.


 Profil  
 Předmět: Re: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: út 17. srpen 2010, 07:41 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
jasně, už si rozumíme. můžeš ještě přesně popsat jak se to chová? tím myslím přesně po kterém kroku to tu chybu vyplivne, a jaké je přesné znění chyb/chyby?

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: út 17. srpen 2010, 17:32 
Nováček
Nováček

Založen: 07. srpen 2010
Bydliště: Jevíčko
Nahoru
zombux napsal:
jasně, už si rozumíme. můžeš ještě přesně popsat jak se to chová? tím myslím přesně po kterém kroku to tu chybu vyplivne, a jaké je přesné znění chyb/chyby?


disk 1 SATA Samsung baracuda 320Gb
disk 2 SATA Baracuda 250Gb
varianta 1.
-vložení DVD(RW) do mechaniky (Win xp profesional 64bit)
-ve Windows otevření Win DVD 64bit vyhodí chybu (neni platná aplikace typu win32)
-restart PC
-bootvací frekvence
-Raid mode IDE
-On-chip IDE controler (Enb)
-PCI IDE BusMaster (Enb)
-On-chip SATA controler (Enb)
-F10 (save)
-bootování z DVD (RW)
-Chyba (Starting Caldera DR-Dos. EMM 389 3.27 Copyright (c) 1992.1998 Caldera Inc. All right reserved. EMM 389: Warning : Aderess Line A20 already enabled. Frame = D000 Kb=)

tato chyba se obejví za předokladu, že svůj první disk kde mám své widle na kterých momentálně běžím.

varianta 2.
-vložení DVD(RW) do mechaniky (Win xp profesional 64bit)
-ve Windows otevření Win DVD 64bit vyhodí chybu (neni platná aplikace typu win32)
-restart PC
-bootvací frekvence
-Raid mode IDE
-On-chip IDE controler (Enb)
-PCI IDE BusMaster (Enb)
-On-chip SATA controler (Enb)
-F10 (save)
-odpojení SATA (prvního disku s Win32)
-připojení SATA disku 2 (NTFS)
-bootování DVD RW (Win xp 64bit)
-Error no such partition : Grup_rescue_

myslím že jsem nic nevynechal


 Profil  
 Předmět: Re: win xp 64bit
PříspěvekZaslal v: út 17. srpen 2010, 18:02 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
no, to bude spíš tím že ti to v obou případech bootuje z těch harddisků, a ne z DVD Windows. na prvním disku je zavaděč DR-DOS, na druhém nějaký linux. je to CD/DVD s Windows originál nebo jeho 1:1 kopie? jinak při restartu nemusíš pořád lozit do biosu a přehazovat bootsekvenci, stačí při startu mačkat F11 (na MSI by to tak mělo být) a před bootem se zobrazí tabulka s výběrem.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 30 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.