Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 28. leden 2020, 21:31

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: čt 12. srpen 2010, 12:51 
Nováček
Nováček

Založen: 03. srpen 2010
Nahoru
Zdravím koupil jsem si nový notebook http://www.alza.cz/acer-emachines-e640-p322g32mn-d169640.htm a mám problém s instalací windows xp. Pokaždé při instalaci skočí modrá smrt. Měl bych otázku, je možné, že tento notebook nepodporuje windows xp?


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: čt 12. srpen 2010, 13:01 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
No stat by se to nemelo, ale co cekat kdyz je to 10 let stary sytem a ma jiz dva nasledovniky ....
Modra smrt = problem s hw nebo ovladaci.....
XP se neumi instalalovat na disky v rezimu SATA, taky mozna pricina ....

_________________
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: čt 12. srpen 2010, 13:13 
Nováček
Nováček

Založen: 03. srpen 2010
Nahoru
takže co mi radíš abych udělal? :D no jinak ten notebok je fungl novej tak snad problém s hw by tam neměl být


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: čt 12. srpen 2010, 13:59 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
Podle popisu to ma W7 - nechal bych je tam.

_________________
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: čt 12. srpen 2010, 15:48 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 21. červenec 2006
Nahoru
K čemu XP...
Pokud máš licenci na XP, můžeš ho nainstalovat do virtuálního počítače a provozovat třeba v bezečvém módu, pokud ti nějaké aplikace nejedou pod 7.

http://www.virtualbox.org/

_________________
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: po 16. srpen 2010, 23:21 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
klasika, řadič SATA bude v AHCI režimu, tj přepnout v BIOSu na IDE. pokud tenhle model tohle nastavení umožňuje, ale tipnul bych že ano. ovladače pro E640 na webu emachines nejsou, ale to není problém, vždycky jde zařízení dohledat podle VEN_ID a DEV_ID.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: út 17. srpen 2010, 15:17 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
zombux napsal:
klasika, řadič SATA bude v AHCI režimu

Nemelo by to spis hodit hlasku, ze nenasel disk misto BSOD?

Btw. nevim, co lidi porad maj s tema XPckama....

_________________
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: út 17. srpen 2010, 16:15 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
LiveBomb napsal:
Nemelo by to spis hodit hlasku, ze nenasel disk misto BSOD?

Btw. nevim, co lidi porad maj s tema XPckama....

mělo, ale ve velké části případů to rovnou zhavaruje. holt 10 let starý systém (v podstatě přes Windows 2000 ještě daleko starší), taky nevím proč... Windows 7 běží na všem jak z praku

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: út 17. srpen 2010, 16:52 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
Nehlede na to, ze XPcka tomu vyhlodaj baterku o dost driv nez 7, bude mu tam vyset xGB volne RAM kterou nebude vyuzivat a na veskery aplikace bude cekat protoze se budou tahat primo z disku -> bude to zobat baterku jeste vic... :-D

_________________
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: st 18. srpen 2010, 08:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. září 2003
Bydliště: Kladno
Nahoru
Ideální pro instalaci XP na nejnovější stroje je instalačka XP s integrovanýma ovladačema. To by ti mělo najít všechen hardware, pokuď tedy nepoužíváš nějaký exotický.

http://driverpacks.net/

_________________
PC: Ryzen 5 1600, Asus B350 PRIME PLUS, Crucial 2 x 8GB, Kingston 960GB PCIe 4x, Sapphire RX560 2GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Inspirion 3737


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: st 18. srpen 2010, 08:20 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
tyhle integrované instalačky mají tu nevýhodu, že člověk neví co vlastně tam funguje jinak než u originálu. pak se můžou objevit problémy se kterými by normálně nepočítal (a pište si, že se objeví). navíc notebookový hardware je hodně speciální, nejlepší je prostě to stáhnout z webu výrobce, většinou stačí zjistit co to je za hardware a použít ovladač z podobného modelu

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: čt 2. září 2010, 16:08 
Nováček
Nováček

Založen: 02. září 2010
Nahoru
ahoj, mel jsem setejny problem, vyresil jsem ho jak tu pisete... ale ted nastal problem hledani ovladacu pro E640 na xp ... nemate je nekdo ? nevite kde hledat?


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: čt 2. září 2010, 16:12 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
Zacit pouzivat podporovany system a vykaslat se na 11 let stary system ktery uz nema co nabidnout ....

_________________
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: čt 2. září 2010, 16:16 
Nováček
Nováček

Založen: 02. září 2010
Nahoru
LiveBomb napsal:
Zacit pouzivat podporovany system a vykaslat se na 11 let stary system ktery uz nema co nabidnout ....


neni to pro me, je to pro kamaradku ktera ja na xp zvykla a 7micky nechce... babe to nevysvetlis a ja se stim tady mam hledat :)


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: čt 2. září 2010, 16:41 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
Nevysvetlis, ale sama si to nezmeni a casem si zvykne.
Proste ji rekni ze tam XPcka uz nejdou a ze ma smulu.

_________________
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: čt 2. září 2010, 17:19 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 21. červenec 2006
Nahoru
Přepni ji 7 do toho ošklivého starého motivu a zavře zobák, protože to nepozná. :-D

_________________
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: čt 2. září 2010, 20:04 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 25. prosinec 2009
Bydliště: Chrudim
Nahoru
Maranov napsal:
Přepni ji 7 do toho ošklivého starého motivu a zavře zobák, protože to nepozná. :-D

:mrgreen: :lol: :-D Souhlasím :-D Z vlastní zkušenosti, já jsem takto asi před měsícem kamarádovi upgradoval kvůli pomršeným XP na 7 a taky je hodil do toho starýho modu, a nic neřikal (ale 7 prý nesnáší) :-D

_________________
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: čt 2. září 2010, 21:12 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
LiveBomb napsal:
Zacit pouzivat podporovany system a vykaslat se na 11 let stary system ktery uz nema co nabidnout ....
To je sice pravda, ale zatím jsem dostal WXP (pokud to štangast chtěl) na všechno, co mi prošlo rukama => to BSOD při instralaci WXP by mělo jít nějak eliminovat => nepomohlo by si trochu pohrát s nastavením BIOSu a fičury, které WXP neznají "disablovat"?

P.S.: Ten "problém" s AHCI bych neviděl jako ten největší, to lze na 90% eliminovat úpravou instalačky WXP.

Sice jsou WXP "veteránem", ale pokud je štangast chce, tak proč se nesnažit mu vyhovět...


Naposledy upravil Shit dne čt 2. září 2010, 21:20, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: čt 2. září 2010, 21:20 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
To ja taky, ale je cas nechat ten system odejit :-)
Dokonce uz i u nas se prechazi na 7 (na starsi stroje ktere je zvladnou, na novych 100%) - a to je co rict :-)

_________________
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: pá 3. září 2010, 07:11 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Byly by tam lepší Win7 (o tom se nikdo nepře), ale pokud tam někdo chce mít WXP, tak proč mu to za každou cenu rozmlouváte?
Je to jeho věc a jeho volba a pokud se tak rozhodl...

Třeba tam XP půjdou narvat i se všemi drivery, třeba ne...


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 5 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.