Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 28. leden 2020, 20:36

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: so 4. září 2010, 20:48 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 25. prosinec 2009
Bydliště: Chrudim
Nahoru
Vydělil jsem OT na SD - viewtopic.php?f=45&t=160945

Držte se prosím tématu - zde se neřeší výber OS (Windows XP vs. Windows 7).

Souhlasím s tím, že by jsem na ten PC dal Windows 7, a slečna by se na nich měla naučit (viz poslední post LiveBomba na SD). Ale když uživatel(ka) nechce, tak je to přeci jeho/její věc. Nejsme tu od toho, abychom někoho dokola přesvědčovali. Díky za pochopení.

_________________
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: ne 21. listopad 2010, 19:54 
Nováček
Nováček

Založen: 20. březen 2009
Nahoru
Win Xp jde nainstalovat, ale musíte si upravit instalační CD. Je potřeba tam přidat ovladače pro sata disky, tady je odkaz kde je to popsany http://www.jiribrejcha.net/2007/08/instalace-windows-xp-na-sata-disk-ci-raid-bez-diskety/ .

Problém je, ale ze v těch xp běží cpu na 1,2GHz i když v biosu mám 2,1GHz. Bude to chtět asi nějakem programek pro nastavení cpu v xp, neví někdo o něčem?


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: st 24. listopad 2010, 10:28 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
a v biosu se nedá SATA přepnout do kompatibilního režimu? já bych skoro řekl že jo, překvapilo by mě kdyby ne. CPU možná běží na 1,2GHz protože jsou aktivované úsporné funkce, a v momentě kdy je třeba plný výkon se to zase vrátí na 2,1GHz.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: acer emachines e 640 + windows xp?
PříspěvekZaslal v: pá 10. prosinec 2010, 23:03 
Nováček
Nováček

Založen: 10. prosinec 2010
Nahoru
Ahoj, zabrousil jsem zde, protože jsem řešil stejný problém. Na úvod musím říct všem, kteří oponovali smyslu downgradu: Win 7 zatím nepotřebuji. Rozhodně nechápu smysl dávat na notebook střední třídy, který má jen 2GB RAM, operační systém Win 7. Mně se trochu kousaly a nespustil jsem na něm některé programy. Ty, které se podařilo spustit, se nedaly použít tak, jak jsem potřeboval. Proto downgrade. Proč jsem si pořídil e640? Jednoduché. Před týdnem na něj byla celkem dobrá sleva. Chtěl jsem ne moc drahý notebook s numerickou klávesnicí a velkým, minimálně 14" monitorem, který měl můj Dell C610, jež byl dík mé nešikovnosti a následné diletantnosti nejprve prolit kávou a pak úspěšně zkratován. Jeden z parametrů výběru byl i OS WinXP, ale ten je v poslední době dodáván jen na absolutní kraksny, nebo na stroje, jimiž pohrdám a nazývám je "o něco chytřejšími DVD přehrávači" (ano, mluvíme zde o mini noteboocích pro buchty a vidláky s 10,1 palcovými monitůrky). Tak jsem se vrhl do dobrodružství s Win 7, doufaje v kompatibilitu s mnou používaným SW a brutálně protlačovaným Win 7, které můžou mít rádi snad jen lidé, kteří mají peníze i na odpovídající HW a na programy, které ještě nejsou freeware. Tolik tedy k pohnutkám, které mě k tomuto dobrodružství formátu příběhů o Indana Jonesovi vedly.

Nuže konečně k věci. Pokud se již někde kompletní seznam vyskytl, omlouvám se za spam, ale zde přikládám výčet ovladačů, díky nimž byl můj downgradovací boj úspěšný (byla to detektivní práce jak sviň a nehodlám to už nikdy opakovat :)):

Instaloval jsem Win XP SP2 CZ (jeden ze základních "ovladačů" :)), v biosu přenastaven režim disku z ACPI na IDE, ale to už zde bylo řečeno. Dále ty drivery:

ATI Radeon 4200 series:
http://strags.com/d/8.702.0.0000-WinXP-2003-Vista-2008-7-x86-AMD64.zip

Southbridge chipsetu AMD880G:
https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/10-10_xp32-64_sb.exe

Zvukovka:
http://www.softwarepatchdownloads.com/9a-12-azc/ATI-HDMI-249.exe - tento kodek jsem nainstaloval nejdříve a po instalaci ovladače pro jižní můstek chipsetu jsem tam narval následující, (tento postup nemusí být a asi ani není správný, ale to je jedno, funguje mi to :)):
http://download.gigabyte.us/FileList/Driver/motherboard_driver_audio_realtek_azalia.exe

WLAN:
http://global-download.acer.com/GDFiles/Driver/Wireless%20LAN/Wireless%20LAN_Broadcom_5.60.18.9_XPx86_A.zip?acerid=633978474098478088&Step1=Netbook&Step2=Aspire%20One&Step3=AO532h&OS=X01&LC=en&BC=Acer&SC=PA_7

LAN:
http://www.broadcom.com/docs/driver_download/570x/k57_xp_2k3_32-14.2.0.7.zip

Poznámka: Ovladače série Catalyst budou házet chybu. Na to nedbejte. Vždy si nainstalují něco a chybu hodí až pak, ale ten daný kousek mozaiky vám přiloží.

Uf, mělo by to bejt všechno, pokud jsem na něco zapomněl, ozvěte se, rád zašlu link (pokud se k tomu dohrabu a najdu ho), potažmo po domluvě na způsobu přenosu i dodám konkrétní ovladače.

Na závěr bojový pokřik konzervativců: WIN 7 A WIN VISTĚ ZMAR!!!


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.