Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 25. leden 2020, 17:34

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: disk v režimu pio
PříspěvekZaslal v: st 20. říjen 2010, 08:27 
Nováček
Nováček

Založen: 30. prosinec 2009
Nahoru
zdravim potřeboval bych pomoct, systemovej disk mi běží v režimu pio, neni to ani diskem ani kabelem(obojí je nové)...když sem koupil nový disk bežel asi 14dní v pohodě a tet se zas háže do PIO co stim?


 Profil  
 Předmět: Re: disk v režimu pio
PříspěvekZaslal v: st 20. říjen 2010, 10:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Je ten 40-pinový datový kabel 80-ti drátový, nebo jen 40-ti drátový?
Máš aktuální drivery chipsetu desky? Vč.IDE driveru?
Máš na desce ještě jiný IDE konektor, který bys mohl použít?


 Profil  
 Předmět: Re: disk v režimu pio
PříspěvekZaslal v: st 20. říjen 2010, 16:34 
Nováček
Nováček

Založen: 30. prosinec 2009
Nahoru
mam desku MSI PM8M3-V / PM8PM-IL
Čipová sada základní desky: VIA P4M800 Pro
Procesor:Intel Celeron D 351, 3200Mhz(24 x 133)
Grafika:ATI RADEON HD 2600 XT AGP (512 MB)
RAM:256MB+512MB DDR 400 Mhz
HDD:WDC WD5000AVVS-63M8B0 (465 GB, IDE)

drivery mam všechny original co sem dostal...


//jan.svoboda - Sloučeny dva posty, používej edit!


 Profil  
 Předmět: Re: disk v režimu pio
PříspěvekZaslal v: st 20. říjen 2010, 20:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Lokomotiva napsal:
Je ten 40-pinový datový kabel 80-ti drátový, nebo jen 40-ti drátový?
Máš na desce ještě jiný IDE konektor, který bys mohl použít?

Tvoje PC nemělo u kolébky dobré sudičky:
- deska s chipsetem VIA a k tomu AGP grafika ATI 2xxx - už to nevěstí bezproblémový provoz

Začni tím, že aktualizuješ drivery chipsetu desky.


 Profil  
 Předmět: Re: disk v režimu pio
PříspěvekZaslal v: st 20. říjen 2010, 21:13 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Lokomotiva napsal:
Začni tím, že aktualizuješ drivery chipsetu desky.
Pokud není použit "4in1" z doby "Krále Klacka", tak tam bych problém asi nehledal, spíš bych zkusil nový BIOS na základovku - přeci jenom je použit HDD s velkou kapacitou (na dobu vzniku SB VT8237).
Lokomotiva napsal:
Tvoje PC nemělo u kolébky dobré sudičky:
- deska s chipsetem VIA a k tomu AGP grafika ATI 2xxx - už to nevěstí bezproblémový provoz
Ber to tak, že za tu pořizovací cenu nelze čekat zázraky, ale...
Uživatel řeší problém s režimem PIO u HDD a použitý VT8237 patřil ve své době mezi bezproblémové a velmi povedené SB => pokud nejde o HW chybu, neměl by být s tím snad problém.
Problémy s ATi 2xxx ale existovaly - to je fakt, ale to v tomto případě to nevypadá na konflikt v NB.

Jaký režim u HDD máš nastaven v BIOSu?
Odebrání a znovu nainstalování 4in1 driverů nepomáhá?
Update BIOSu základovky nepomáhá?


 Profil  
 Předmět: Re: disk v režimu pio
PříspěvekZaslal v: st 20. říjen 2010, 22:26 
Nováček
Nováček

Založen: 30. prosinec 2009
Nahoru
lidi pomalu na mě, jsem začátečník...říkejte mi pls co mam dělat a jak dík


 Profil  
 Předmět: Re: disk v režimu pio
PříspěvekZaslal v: čt 21. říjen 2010, 21:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Teď si jako začátečník připadám zase já...

Máš pocit, že jsem ti neřekla co máš dělat?

Dobrá, tak ještě jednou a naposledy:

1) podívej se jaký datový kabel jsi použil na připojení disku k IDE konektoru desky. Existují 2 typy 40-pinových datových kabelů - jeden (bývá označený CD-ROM) má 40 drátků, druhý je má také a ještě k tomu 40 dalších drátků (bývá označený HDD).
No a těch dalších 40 drátků je stínění, které je u pevného disku velmi potřebné.
Takže ještě podrobněji - že jsi vyměnil datový kabel je fajn, ale nestačí to. Ještě musíš mít jistotu, že ten nový je ten správný 80-ti drátový.

2) pokud máš, jak píšeš, originální (tj. jak já to chápu původní) drivery na desce, stáhni si a nainstaluj novější drivery chipsetu

3) Pokud máš na desce dva 40-ti pinové IDE konektory, vyzkoušej, jak se disk bude chovat, když jeho datový kabel dáš do toho druhého IDE konektoru.


 Profil  
 Předmět: Re: disk v režimu pio
PříspěvekZaslal v: pá 22. říjen 2010, 10:00 
Nováček
Nováček

Založen: 30. prosinec 2009
Nahoru
neni to IDE ale sata


 Profil  
 Předmět: Re: disk v režimu pio
PříspěvekZaslal v: pá 22. říjen 2010, 17:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Tak ty nám tu sděluješ, že máš SATA disk v režimu PIO?
To jsem ještě nezažila.
Jak jsi to, prosím tě diagnostikoval?


 Profil  
 Předmět: Re: disk v režimu pio
PříspěvekZaslal v: pá 22. říjen 2010, 19:31 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 25. prosinec 2009
Bydliště: Chrudim
Nahoru
Ahoj,

Hondzzikk napsal:
neni to IDE ale sata

V tom případě nechápu, proč píšeš v 2. postu "HDD:WDC WD5000AVVS-63M8B0 (465 GB, IDE)"

Viz Lokomotiva -> jak jsi přišel na to, že jedeš v PIO režimu? Sám jsem to také ještě nezažil... Aktualizace driverů (chipset) a BIOSu určitě nebude na škodu.

_________________
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.