PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Problém se spuštěním XP v nové sestavě
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=120&t=163660
Stránka 1 z 1

Autor:  joex13 [ út 16. listopad 2010, 10:15 ]
Předmět:  Problém se spuštěním XP v nové sestavě

Zdravím,
možná následující problém někdo řešil, ale nenašel jsem přesně to samé.

Můj problém spočívá v tom, že po spuštění PC se mi před začátkem načítání Win XP restartuje PC. O to podivnější je to, že Win 7 bez problému spustím a vše funguje, ale chtěl bych zprovoznit i XP. Disk mám rozdělený na dvě části. V jedné mám XP, v té druhé 7.

Celé mi to začalo dělat po tom, co jsem vyměnil celý comp za nový (MB, procesor, zdroj, grafiku i paměti).

MB: Asus P5B deluxe Wifi
proc.: Core2Duo 2,53
RAM: 2GB
graf. karta: ATI 4650
zdroj: 450W

Poradili byste mi prosím, co s tím udělat, aby mi XP zase fungovaly? :sad:


//edit Wilik - presun z desek

Autor:  glu [ út 16. listopad 2010, 11:10 ]
Předmět:  Re: Problém se spuštěním XP v nové sestavě

Teoreticky jedina moznost je se dostat do nouzovyho rezimu xp, odinstalovat ovladace desky a grafiky a doufat, ze se to po restartu dostane na plochu, kde doinstalovat ovladace na nove komponenty. Teoreticky pisu proto, ze to spis neklapne a bude nutny reinstal xp, ktere zmenu komponentu bez preinstalovani vetsinou neustoji. Z duvodu dualbootu (xp a win7) a pripadne preinstalaci xp pak bude nutne opravit bootovaci soubory win7 pres instalacni dvd.

Autor:  joex13 [ út 16. listopad 2010, 13:06 ]
Předmět:  Re: Problém se spuštěním XP v nové sestavě

glu napsal:
Teoreticky jedina moznost je se dostat do nouzovyho rezimu xp, odinstalovat ovladace desky a grafiky a doufat, ze se to po restartu dostane na plochu, kde doinstalovat ovladace na nove komponenty. Teoreticky pisu proto, ze to spis neklapne a bude nutny reinstal xp, ktere zmenu komponentu bez preinstalovani vetsinou neustoji. Z duvodu dualbootu (xp a win7) a pripadne preinstalaci xp pak bude nutne opravit bootovaci soubory win7 pres instalacni dvd.


Do nouzovýho režimu jsem to zkoušel dostat, ale načte to jen některé soubory a pote se stejně restartuje. Zkusím tu možnost přeinstalovat XP a budu doufat, že to pak spustím.
Zatím díky

Autor:  Lokomotiva [ út 16. listopad 2010, 13:29 ]
Předmět:  Re: Problém se spuštěním XP v nové sestavě

Kolega to myslím postihl dobře - původní deska měla jiný diskový řadič.
A XP mají nainstalovaný jiný driver.
Pokud máš původní komponenty, mohl bys v původním PC spustit XP ve Správci zařízení odinstalovat vše na Řadiče IDE ATA/ATAPI.
PC nerestartovat, jen vypnout a přendat disk do nové sestavy.
Autodetekce by pak našla nové zařízení a nainstalovala mu automaticky nový driver.
Ten si pak aktualizuješ.
S W7 by neměl takový problém být, protože obsahuje drivery pro cca 10.000 zařízení.

Autor:  kocourleo [ st 17. listopad 2010, 01:07 ]
Předmět:  Re: Problém se spuštěním XP v nové sestavě

Pokud dokážeš nabootovat na starém hardwaru, tak to můžeš spravit takto:
Rozbal soubory Atapi.sys, Intelide.sys, Pciide.sys a Pciidex.sys z %SystemRoot%\Driver Cache\I386\Driver.cab do %SystemRoot%\System32\Drivers (%SystemRoot% je na Windows 2000 většinou C:\WINNT a na Windows XP C:\WINDOWS)
Stáhni si soubor INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE_XP.reg pro Windows XP. Tento soubor naimportujte do registrů (odkaz: http://www.diit.cz/files/postupy/INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE_XP.reg ).
postup je odtud: http://www.diit.cz/clanek/jak-vyzrat-na-inaccessible-boot-device/3687/

Autor:  joex13 [ st 17. listopad 2010, 10:33 ]
Předmět:  Re: Problém se spuštěním XP v nové sestavě

Tak jsem to musel udělat tak, že jsem nainstaloval Win XP znovu. Bohužel nepomohlo odinstalovat ovladače, takže jsem to zkusil rovnou. Pak bylo ještě problém, že HDD a mechaniky jsem měl na staré desce zvlášť (1x IDE pro HDD a 1x IDE pro mechaniku) Nová deska jak už podporuje spíš SATA a má jenom 1 IDE konektor, tak jsem musel propojit HDD i mechaniku na ten jeden. To ale už je problém s bootováním, takže jsem začal instalaci Win XP na starý desce a na nový dokončil, takže Win neměl šanci nainstalovat řadiče podle starý desky.

Budu si ale musel koupit minimálně ještě mechaniky SATA nebo HDD, aby všechno fungovalo pořádně. Teď to ale vypadá jen na mechaniky, protože bych musel proceduru instalace provádět znovu.

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/