Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 18. leden 2020, 15:36

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 5 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Nenaběhne kompletně operační systém
PříspěvekZaslal v: út 14. prosinec 2010, 17:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. leden 2010
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Ahoj,

nedávno jsem psal o výběru nové grafiky a jak to vypadá,tak spíš teď budu dlouhé noci sedět nad PC....Ach jo...

Poslední dobou mám mírné problémy s OS,např. mi nedetekuje myš standartu HID,ale různé kraviny,kterými myš rozhodně není.Taky se mi stalo,že se mi zavřelo okno(???)....Viry pravidelně kontroluji!!! PC je plně zabezpečen jak Avastem 5(aktuálním,všechny rezidentní štíty běží apod.) freeware,tak Comodem (taky nejnovější verze),které mi bylo doporučeno.S poslední verzí jsem mám akoráť problémy,že musím chvíli počkat po startu,než načte všechny spojení,protože když zapnu Operu během načítání tak se kousne a Firewall ji prostě blokne,nejde zavřít a když ji zavřu přes správce tak se kousne i správce (??? Co má Firewall co blokovat správce ???).Nevím jestli tohle s mým problémem nemůže nějak souviset,nevím...

Dneska jsem si nainstaloval nový ovladač na zvukovku(správný) a restartoval.PC normálně naběhl,ale zdál se mi hrozně pomalý-zapínání winampu trvalo věčnost apod....Tak jsem PC resetoval znovu a co nevidím?Nenaběhne nic,jen je hrozně dlouho(30s) obrázek s logem "Vítejte" a když zmizí,místo obyčejného naběhnutí naběhne jen a jen tapeta...Ať to opakuju kolikrát chci pořád stejný výsledek,s tím rozdílem,že když počkám naběhne i lišta(kousnutá),myš normalně reaguje apod...
Safe mod se mi nepodařilo nahodit,asi 5 minut tam blikal nějaký kurzor vlevo nahoře a nic(nemám se Safe Modem moc zkušeností,protože počítače jsem měl vždy v pořádku)...Tak se mi nechce čekat a zkouším to znova...Vše probíhá normálně až do tabulky Vítejte,zničehonic se HDD přestane točit a naběhne jen tapeta...Po chvíli i lišta...Ale ta mi je k ničemu protože nefunguje...

Co teď?Na PC mám data,které bych potřeboval zálohovat...Sice nějakou zálohu mám,ale ne moc aktuální....Všechno kromě HDD a case je asi 5 měsíců nové a v záruce..Ach jo...

Máte někdo,prosím, nějaké rady,kromě reinstal Win?

P.S.:Mám XPéčka Proffesional,aktualizaci nemám nejaktuálníější pokud vím...

P.S.2:Bojím se,že to je chyba v registrech s čím by mohli souviset i předchozí problémy....

EDIT:Po dlouhém čekání naběhl antivir,ale zatím ho nemohu používat

EDIT 2:Začal nabíhat tento PC,ale než to naběhne tak zestárnu....Vypadá to jako by byla nějaká součástka PC poškozená nebo špatně fungující fakt nevím,zajímavé na tom je,že PC není zpomalený,je téměř neaktivní,ale přitom všechno tak trvá

EDIT 3:Po pár minutách naběhl v liště zvuk a plně i antivir,tento počítač se nëpouští,ale antivir jsem spustil a pustil jsem test...K mému údivu jede na plnou rychlost...Ke všemu se nehýbe čas v win,ale v BIOSu jo....Vadná deska?Vadné paměti?Vadný OS?Fakt nevím...

_________________
Základní deska:Gigabyte GA-880GA UD3H Procesor:AMD Phenom II X4 925 + GELID Solution Tranquillo Operační paměť:Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Grafická karta:Sapphire HD 6850 Toxic 1GB GDDR5 Pevný disk:WesternDigital 250GB + Samsung SpinPoint F3 - 1TB Zdroj:Seasonic SS-550ET-F3 500W Bronze Skříň:CoolerMaster Elite 430 + Scythe KM03-BK Kaze Master Pro 5,25" + 3× Fractal Design 120mm Silent Series R2 + Coolermaster BC 120 Blue 120mm Operační systém:Windows 7 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: Nenaběhne kompletně operační systém
PříspěvekZaslal v: út 14. prosinec 2010, 20:08 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
Zdravíčko,

Zkuste spustit systém v nouzovém režimu, jestli se to projevuje taky.
Pokud to tak je, zkusit spustit systém v cleanbootu, vyzkoušet, jestli to náhodou nedělá nějaký software po spuštění systému.
Co třeba zkusit live distribuci linuxu, jak se chová tento?
Po tom, co by se ověřilo, že to SW opravdu není, by to opravdu chtělo otestovat i HW.


 Profil  
 Předmět: Re: Nenaběhne kompletně operační systém
PříspěvekZaslal v: út 14. prosinec 2010, 20:24 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. leden 2010
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Nouzový režim nechce naskočit kdÿž zvolím Stav nouze , tak proběhne tabulka a pak pořád vlevo nahoře bliká kurzor a točí se HDD a nic se neděje.
Jak pustím cleanboot?Nikdy jsem o tom neslyšel :oops:

_________________
Základní deska:Gigabyte GA-880GA UD3H Procesor:AMD Phenom II X4 925 + GELID Solution Tranquillo Operační paměť:Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Grafická karta:Sapphire HD 6850 Toxic 1GB GDDR5 Pevný disk:WesternDigital 250GB + Samsung SpinPoint F3 - 1TB Zdroj:Seasonic SS-550ET-F3 500W Bronze Skříň:CoolerMaster Elite 430 + Scythe KM03-BK Kaze Master Pro 5,25" + 3× Fractal Design 120mm Silent Series R2 + Coolermaster BC 120 Blue 120mm Operační systém:Windows 7 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: Nenaběhne kompletně operační systém
PříspěvekZaslal v: út 14. prosinec 2010, 20:29 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
Tady máte postup

http://support.microsoft.com/kb/310353


 Profil  
 Předmět: Re: Nenaběhne kompletně operační systém
PříspěvekZaslal v: čt 16. prosinec 2010, 17:08 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. leden 2010
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Nakonec pomohla oprava systému z média,asi v něm opravdu něco bylo,čím to je jsem nezjistil a ani se nestarám,protože na Vánoce plánuji nový HDD :) . Díky všem za pomoc .

_________________
Základní deska:Gigabyte GA-880GA UD3H Procesor:AMD Phenom II X4 925 + GELID Solution Tranquillo Operační paměť:Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Grafická karta:Sapphire HD 6850 Toxic 1GB GDDR5 Pevný disk:WesternDigital 250GB + Samsung SpinPoint F3 - 1TB Zdroj:Seasonic SS-550ET-F3 500W Bronze Skříň:CoolerMaster Elite 430 + Scythe KM03-BK Kaze Master Pro 5,25" + 3× Fractal Design 120mm Silent Series R2 + Coolermaster BC 120 Blue 120mm Operační systém:Windows 7 64bit


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 5 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Majestic-12 [Bot] a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.