Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 25. leden 2020, 19:16

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Instalace WinXP trvá neúměrně dlouho
PříspěvekZaslal v: so 26. únor 2011, 22:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. březen 2004
Bydliště: Frýdek - Místek
Nahoru
Dostal se mi do rukou starší PC. Je to P4 2,4GHz, DDR1-512MB400Mhz( v Biosu napsáno, že jede na 266), pevný disk Samsung PATA 80GB -naformátovaný na NTFS. A Už mi to instaluje asi 6hodin. Prostě to instaluje způsobem, že občas poblikne HDD a pomalu, velmi pomalu, to instaluje. Neví někdo čím by to mohlo být? Nevím si rady. Díky za případnou odpověď.

_________________
AMD Athlon II X2 245 AM3 @3190Mhz, Gigybyte M55S-S3 - nForce550, 2x512MB GoodRAM 667Mhz Dual Ch.,
HDD160GB Hitachi SATA2, HDD80GB Samsung PATA, HDD320GB WD3200AAKS SATA2, HDD250GB WD2500JS SATA2,
GF 7300GT TOP 128MB DDR3, Zdroj 350W Fortron
3D Mark01 -19 124 bodů


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace WinXP trvá neúměrně dlouho
PříspěvekZaslal v: so 26. únor 2011, 22:23 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2004
Bydliště: Zeměpisná šířka 48.76° Délka 14.03°
Nahoru
To muze byt cimkoliv, treba vadnym CD nebo mechanikou. řadičem hdd, diskem samotnym také.Kam jsi se dostal? Už primo to instaluje system? A nacitani souboru pred instalaci bylo rychle?

_________________
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace WinXP trvá neúměrně dlouho
PříspěvekZaslal v: so 26. únor 2011, 22:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. březen 2004
Bydliště: Frýdek - Místek
Nahoru
Dzin napsal:
To muze byt cimkoliv, treba vadnym CD nebo mechanikou. řadičem hdd, diskem samotnym také.Kam jsi se dostal? Už primo to instaluje system? A nacitani souboru pred instalaci bylo rychle?

Mechanikou to nebude, protože je z jineho PC, a tam jela normálně.Načítání souborů před instalací bylo rychlé, ale ta instalace,, no hrůza.. Teďkom už to napsalo, instalace systému dokončena, ale ještě to cosi robí. Ale není normální, aby instalace trvala 6 hodin :-D Jinač DVD-romka a HDD jsou každá ne svém kabelu. A HDD je z jiného PC, a tam jel bez problému. Tak fakt nevím, kde by mohl být problém. :-(

_________________
AMD Athlon II X2 245 AM3 @3190Mhz, Gigybyte M55S-S3 - nForce550, 2x512MB GoodRAM 667Mhz Dual Ch.,
HDD160GB Hitachi SATA2, HDD80GB Samsung PATA, HDD320GB WD3200AAKS SATA2, HDD250GB WD2500JS SATA2,
GF 7300GT TOP 128MB DDR3, Zdroj 350W Fortron
3D Mark01 -19 124 bodů


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace WinXP trvá neúměrně dlouho
PříspěvekZaslal v: ne 27. únor 2011, 11:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. duben 2007
Bydliště: Brno
Nahoru
Možná není v pořádku datový kabel k mechanice nebo k disku, případně mechanika má problém se čtením tohoto konkrétního CD. Zkus kabel vyměnit (po instalaci) a zkus také třeba dané CD pouze zkopírovat do PC, jestli to pojede také dlouho.

_________________
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace WinXP trvá neúměrně dlouho
PříspěvekZaslal v: ne 27. únor 2011, 22:24 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2004
Bydliště: Zeměpisná šířka 48.76° Délka 14.03°
Nahoru
Presne tak, že jela jinde dobre neznamená ze v Tvem pojede bez chyb, jak bylo receno muze to byt i kabelem. Napis jak se to chova dál ten PC.

_________________
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace WinXP trvá neúměrně dlouho
PříspěvekZaslal v: po 28. únor 2011, 05:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. březen 2004
Bydliště: Frýdek - Místek
Nahoru
Problém vyřešen!! :-) Stačilo vyresetovat (vyndáním baterky) nastavení BIOSU. A už to jede normálně. Jinač díky za snahu poradit. Mějte se, čus.

_________________
AMD Athlon II X2 245 AM3 @3190Mhz, Gigybyte M55S-S3 - nForce550, 2x512MB GoodRAM 667Mhz Dual Ch.,
HDD160GB Hitachi SATA2, HDD80GB Samsung PATA, HDD320GB WD3200AAKS SATA2, HDD250GB WD2500JS SATA2,
GF 7300GT TOP 128MB DDR3, Zdroj 350W Fortron
3D Mark01 -19 124 bodů


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.