Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 21. leden 2020, 23:40

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: jak odendat HDD u Xp
PříspěvekZaslal v: so 16. duben 2011, 08:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. prosinec 2010
Bydliště: Jihlava, Vysočina
Nahoru
zdravím, potřeboval bych menší radu. Měl jsem v Pc 2 HDD - 12O GB a 500 GB a na té 120 jsem měl systém Xp ( na 500 byly jen ostatní data bez systému), ale protože ta 120 byla ještě přes IDE tak jsem si koupil na systém 250 GB HDD SATA a opět jsem si nainstaloval Xp. V tuto chvíly mám v Pc 3 HDD a ten 120 GB se starým systémem bych chtěl dát pryč, ale problém je v tom že když jsem si instalovalXp na ten 250 GB rak jsem měl všechny 3 HDD připojeny. Jak mám tedy odendat ten 120 GB HDD bych tím nějak nepoškodil systém ( spouštěcí soubory) těch Xp na tom 250 GB HDD ?? Nechci to zase všechno přeinstalovávat, ptám se nato, protože už jsem jednou tento problém měl - odendal jsem takhle HDD a systém jem musel reinstalovat :(.
díky moc za rady, když budete potřebovat nějaké další info tak napište


 Profil  
 Předmět: Re: jak odendat HDD u Xp
PříspěvekZaslal v: so 16. duben 2011, 09:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Všechno záleží na tom, na kterám disku máš nainstalovaný MBR.
Třeba nebudeš muset dělat nic.
Odpoj ostatní disky (datové nebo napájecí kabely) a zkus.
Podle výsledku buď z instalačního CD opravíš v konzoli pro zotavení spouštěcí oblast disku, nebo nebude třeba.
Škoda, že ses nepoučil, když už jsi ten problém jednou měl.
Stačilo po dobu instalace odpojit ostatní disky a nainstalovat na ten 250 GB XP.
Nebylo by co řešit.


 Profil  
 Předmět: Re: jak odendat HDD u Xp
PříspěvekZaslal v: so 16. duben 2011, 09:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. prosinec 2010
Bydliště: Jihlava, Vysočina
Nahoru
já vím no ,ale měl jsem tedka trochu víc problémy s Pc tak jsem ho rovnou aji krapet vylepšil, nová GK, více RAM a ten HDD a jak jsem to všechno dělal v rychlosti tak mi to ani nedošlo :( no kde ho najdu ?? :idea: :roll:


 Profil  
 Předmět: Re: jak odendat HDD u Xp
PříspěvekZaslal v: so 16. duben 2011, 11:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
p0w3r_ napsal:
... no kde ho najdu ??...

Teď nějak nevím, co chceš hledat.

Já navrhuji, abys napřed provedl test.
Odpoj ostatní disky - buď datové nabo napájecí kabely - podle toho, co je lépe přístupné - a vyzkoušej, jestli z toho 250 GB disku nabootuješ.

Třeba ano.
A máš hotovo.

Vrátit to do současného stavu můžeš vždycky...


 Profil  
 Předmět: Re: jak odendat HDD u Xp
PříspěvekZaslal v: so 16. duben 2011, 11:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. prosinec 2010
Bydliště: Jihlava, Vysočina
Nahoru
Lokomotiva napsal:
p0w3r_ napsal:
... no kde ho najdu ??...

vyzkoušej, jestli z toho 250 GB disku nabootuješ.

Třeba ano.


no ale když ne tak budu muset zase opravovat NTLDR :( při nejmenším


 Profil  
 Předmět: Re: jak odendat HDD u Xp
PříspěvekZaslal v: so 16. duben 2011, 11:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Nebudeš.


 Profil  
 Předmět: Re: jak odendat HDD u Xp
PříspěvekZaslal v: so 16. duben 2011, 11:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. prosinec 2010
Bydliště: Jihlava, Vysočina
Nahoru
U Xp jo, bejt to visty nebo 7 tak ty to zkousnou už


 Profil  
 Předmět: Re: jak odendat HDD u Xp
PříspěvekZaslal v: so 16. duben 2011, 11:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Jak myslíš.
Tak to udělej po svém.

Já bych postupovala takhle:
- nechat zapojený jen 250 GB disk
- zkusit nabootovat
Když to půjde, vědět, že mám hotovo a po způsobu mého otce si otevřít pivínko...

Když ne:
- spusť PC z instalačního CD a v prvním dialogovém okně přes R vlez do Konzoly pro zotavení
- vyber instalaci, kterou chceš opravit (měl bys tam mít jen jednu) a zadej heslo pro účet administrátora - pokud máš XP Home, kde heslo není, dej rovnou Enter
- do konzoly zadej následující příkazy:
fixmbr
fixboot
bootcfg/rebuild
- pak přikazem exit restartuj PC

Pokud by ti chyběl jen NT-Loader, tak zase popsaným způsobem vlez do Konzoly a zadej:
d:
cd i386
copy ntldr c:\
copy ntdetect.com c:\

tedy - pokud máš spouštěcí oddíl na C:\ a mechaniku jako D:\
Když ne, tak si to přizpůsob.

A zase příkaz exit pro restartování PC a máš hotovo.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.