Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 25. leden 2020, 17:40

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: ne 15. květen 2011, 19:59 
Nováček
Nováček

Založen: 15. květen 2011
Nahoru
Nainstaloval sem nějakou speciální verzi XP Ultimate 2008 a potřeboval bych jí osekat na co nejlepší výkon ve hrách a to především CoD4, kde dochází ke kolísání FPS. Na mých bývalých OS sem měl vždy spuštěno v pozadí jen málo aplikací ale tady jich je podstatně více.

Tady posílám log z RSIT


 Profil  
 Předmět: Re: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: ne 15. květen 2011, 20:06 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 25. prosinec 2009
Bydliště: Chrudim
Nahoru
Ahoj, nebylo by jednoduší si nainstalovat čistou oficiální verzi? S laděnými tuningovými verzemi jsou jen problémy, a jejich modifikace... to opravdu nedoporučuji.

_________________
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.


 Profil  
 Předmět: Re: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: ne 15. květen 2011, 20:19 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
presne tak, navic clovek u techhle "warezovek" nikdy nevi, co tam autor dal za "bonus" navic :roll:


 Profil  
 Předmět: Re: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: ne 15. květen 2011, 20:37 
Nováček
Nováček

Založen: 15. květen 2011
Nahoru
Bylo by to jednoduší a kdybych to tak chtěl udělat tak určitě nenapíšu tenhle příspěvek :)


 Profil  
 Předmět: Re: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: ne 15. květen 2011, 20:42 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 25. prosinec 2009
Bydliště: Chrudim
Nahoru
Tak v tom případě se já bohužel odmítám hrabat ve vytuněný verzi Windows a řešit potom, proč přestala fungovat polovina věcí. Je to prostě prasárna, od které opravdu odrazuji. Můžu se tedy zeptat, proč odmítáš čistej systém? Myslím, že případný rozdíl v FPS ve hře, který je třeba 2 FPS, je opravdu nepodstatný.

_________________
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.


 Profil  
 Předmět: Re: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: ne 15. květen 2011, 21:11 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
pokud tam nejaky rozdil vubec je :wink:


 Profil  
 Předmět: Re: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: ne 15. květen 2011, 21:16 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 25. prosinec 2009
Bydliště: Chrudim
Nahoru
Tak já nechtěl moc naštvat autora, ale samozřejmě souhlasím :) Tak možná tam ten malej rozdíl přeci jen bude (odchylkou benchmarků a testů) :D

_________________
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.


 Profil  
 Předmět: Re: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: ne 15. květen 2011, 21:21 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
není - není důvod aby byl. pokud je dost paměti, rozumně silné CPU a VGA, tak ten rozdíl prostě nebude a je to jen placebo.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: po 16. květen 2011, 08:14 
Nováček
Nováček

Založen: 15. květen 2011
Nahoru
Při stálých FPS rozdíl není protože hraju com_maxfps 125 ale je tam obrovské kolísání FPS každou 6 vteřinu.


 Profil  
 Předmět: Re: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: po 16. květen 2011, 08:25 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
jen jestli to není právě tou doprasenou verzí XPček...

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: po 16. květen 2011, 08:35 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
Otázka je, jak Vám můžeme pomoct se systémem, který není nikde oficiálně doporučen a vydán. Když to na ostatních OS jede a Vy sám říkáte, že to tak je, tak co očekáváte od odpovědí?

Sežeňte si normální OS, navíc Vámi uvedená verze trochu zavání warezem, který sem nepatří.
Odkuď tuto verzi máte? Odkuď jsou patche? To jste si to někde "koupil na internetu"?


 Profil  
 Předmět: Re: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: po 16. květen 2011, 08:45 
Nováček
Nováček

Založen: 15. květen 2011
Nahoru
Dříve sem měl Win 7 ultimate a šlapalo to v pohodě, jenže mi z ničeho nic přestala chodit síťová karta (počítač se choval jako by tam nebyla),po pár neúspěšných pokusech najít jádro pudla, sem se rozhodl o formát disku a následném reinstalu, bohužel ani jedna verze Win 7 mi nenajela z Bootu tak sem se rozhodl o XP a měl sem jenom tuhle verzi od známého... pokud vím tak mám nejnovější aktualizovanou verzi a patche se stahují defaultně z udpate.windows. Nicméně asi udělám to co sem nechtěl, přeinstaluji OS zpět na Win7 ulti.


 Profil  
 Předmět: Re: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: po 16. květen 2011, 10:14 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 25. prosinec 2009
Bydliště: Chrudim
Nahoru
Pokud z ničeho nic přestala chodit pod WIn 7 síťová karta, může to být taky jejím fyzickým poškozením, případně zkusit stáhnout z netu nejnovější ovladače od výrobce. Opravdu myslím, že v aktuálním systému toho moc nenaděláme. Nebo alespoň tedy čisté XP, pokud ne Win 7. Mimochodem, Win 7 Ultimate máš jistě plně legální, že? :roll:

_________________
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.


 Profil  
 Předmět: Re: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: po 16. květen 2011, 12:46 
Nováček
Nováček

Založen: 15. květen 2011
Nahoru
jan.svoboda napsal:
Win 7 Ultimate máš jistě plně legální, že? :roll:

No jistě, za co mě máš.

Nicméně tu teď řeším dost větší problém. Mám od O2 3g modem typu Huewai E1750, dnes sem si k tomu koupil router ZyXEL NBG4115, skoušel sem konfigurovat 3g připojení podle příručky ale bez efektu, ale modem to vidí.


//jan.svoboda - Za nic, jen jsem se ptal.


 Profil  
 Předmět: Re: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: po 16. květen 2011, 14:29 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2004
Bydliště: někde u UH
Nahoru
Havlli napsal:
jan.svoboda napsal:
Win 7 Ultimate máš jistě plně legální, že? :roll:

No jistě, za co mě máš.

no...
Havlli napsal:
Nainstaloval sem nějakou speciální verzi XP Ultimate 2008

což smrdí warezem. Ta instalačka stejně porušuje EULU.

_________________
# Desktop i7-5820K [48 GB RAM, GeForce GTX 650 Ti Boost, tripleview 7040x1440(1200), W10 Pro] # Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server powered by Windows Server 2012 R2 # Storage Synology DS1815+
# Samsung Galaxy S7 edge # Canon EOS 5D MkIV, Fuji X-T1, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # photosmith.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: po 16. květen 2011, 16:20 
Nováček
Nováček

Založen: 15. květen 2011
Nahoru
Smith napsal:
Ta instalačka stejně porušuje EULU.


Ale no tak přece s toho tady nebudem dělat aférku, prostě sem neměl počem sáhnout a na obalu bylo napsáno Win XP :D


 Profil  
 Předmět: Re: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: po 16. květen 2011, 16:26 
Nováček
Nováček

Založen: 15. květen 2011
Nahoru
Mám strašně rád příručky jak je to tam krásně napsáno, bod po bodu co dělat dokonce je přiložena i tabulka s mým 3G zařízením jako kompatibilní s routerem, ale když vám to vyhodí v logu chybu:
Kód:
1 Jan 1 00:00:26 WAN, Unsupported USB device vid:0x12d1 pid:0x1406

Tak to už vám brožurka neporadí.


 Profil  
 Předmět: Re: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: po 16. květen 2011, 16:45 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 25. prosinec 2009
Bydliště: Chrudim
Nahoru
Havlli napsal:
Smith napsal:
Ta instalačka stejně porušuje EULU.


Ale no tak přece s toho tady nebudem dělat aférku, prostě sem neměl počem sáhnout a na obalu bylo napsáno Win XP :D


Aférku ne, jen to, že warez zde neřešíme. A proč jsem se ptal? Protože osobně neznám nikoho z lidí, co by měli legální Win 7 edici Ultimate. To tu ale nebudeme rozpitvávat. Nainstaluj čistý oficiální systém, a pokud chceš mít vyšší výkon ve hrách, updatuj hardware.

_________________
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.


 Profil  
 Předmět: Re: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: po 16. květen 2011, 17:33 
Nováček
Nováček

Založen: 15. květen 2011
Nahoru
Tak to neznáš asi nikoho kdo dělá na letišti, mě už jich přes ruce prošly stovky ale to sem nepatří. Pokusil sem se nainstalovat Ultimate, kopirovani dočasných souborů, a instalace proběhla v pořádku poté instalátor počítač restartoval jenomže když najede modrá obrazovka instalace a kurzor objeví se hláška instalace se nezdařila a celý Pc se restartuje.


//jan.svoboda - Ne - nikoho, kdo dělá na letišti neznám.


 Profil  
 Předmět: Re: Zvýšení výkonu CoD4 na XP
PříspěvekZaslal v: po 16. květen 2011, 17:45 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2004
Bydliště: někde u UH
Nahoru
Tak asi bude problém v HW, když to háže BSOD.

Btw, problémy s modemem nebo routerem řeš v příslušné sekci, tady je to OT.

_________________
# Desktop i7-5820K [48 GB RAM, GeForce GTX 650 Ti Boost, tripleview 7040x1440(1200), W10 Pro] # Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server powered by Windows Server 2012 R2 # Storage Synology DS1815+
# Samsung Galaxy S7 edge # Canon EOS 5D MkIV, Fuji X-T1, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # photosmith.cz


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.