PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

instalace xp, nenacte hdd
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=120&t=199319
Stránka 1 z 1

Autor:  MaH [ čt 11. červenec 2013, 12:44 ]
Předmět:  instalace xp, nenacte hdd

Cau, mam potize, stavim starsi komp na net a dal jsem do nej HDD ( s tim stary konektorem ATA) disk mi jel v mojem pc bez problemu, ale po zapojeni se mi spusti instalace nactou se ty ovladace a jak mam dat prvni ENTER tak to napise ze disk nebyl nalezen, tak musim dat restart, v biosu mam nastaveny boot z cd-rom tak nejspis mam chybu jeste nekde jinde, potrebuju poradit kde dik

Autor:  Nagant [ čt 11. červenec 2013, 13:05 ]
Předmět:  Re: instalace xp, nenacte hdd

Co je to za základní desku?

Autor:  MaH [ čt 11. červenec 2013, 13:17 ]
Předmět:  Re: instalace xp, nenacte hdd

Gigabyte ga-8I915PL-G predtim tam byl disk pred SATAII tak jestli to neni natavene na nej, ted tam davam ten pata

Autor:  Nagant [ čt 11. červenec 2013, 13:30 ]
Předmět:  Re: instalace xp, nenacte hdd

HDD máš připojený na IDE1?
Pokud na IDE2/IDE3 musíš předhodit na F6 RAID driver
- viz http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/motherboard_manual_raid_os_vt6410_e.pdf .

Autor:  MaH [ čt 11. červenec 2013, 13:36 ]
Předmět:  Re: instalace xp, nenacte hdd

mam na IDE2 pripojeny

Autor:  MaH [ čt 11. červenec 2013, 13:37 ]
Předmět:  Re: instalace xp, nenacte hdd

v IDE1 je mechanika mam to prehodit??

Autor:  Nagant [ čt 11. červenec 2013, 13:41 ]
Předmět:  Re: instalace xp, nenacte hdd

Ne, na RAID by asi nebootovala. Buď k ní dát na kšandu disk jako druhý (spíš první - MASTER, CD-ROM jako SLAVE), nebo, pokud máš disketovku, nechat HDD kde je a předhodit ty ovladače.

Autor:  MaH [ čt 11. červenec 2013, 13:45 ]
Předmět:  Re: instalace xp, nenacte hdd

mechaniku tam je, v IDE1 je mechanika a v IDE2 je HDD, takze v biosu nemam nic menit?zkousel sem na ten samy kabel co je mechanika pripojit i hdd a nic

Autor:  Nagant [ čt 11. červenec 2013, 13:55 ]
Předmět:  Re: instalace xp, nenacte hdd

A máš na obou zařízeních nastaveny správně propojky?
Buď na jednom Master, na druhém Slave, nebo na obou CS (Cable Select)?

Autor:  MaH [ čt 11. červenec 2013, 14:00 ]
Předmět:  Re: instalace xp, nenacte hdd

tak to nevim, jak to poznam

Autor:  Nagant [ čt 11. červenec 2013, 14:12 ]
Předmět:  Re: instalace xp, nenacte hdd

Napiš, co je to typ disku.

Autor:  MaH [ čt 11. červenec 2013, 16:25 ]
Předmět:  Re: instalace xp, nenacte hdd

Seagate Barracuda 7200 model: ST3800
http://www.czc.cz/seagate-barracuda-7200-7-st380011a-80gb/24044/produkt11
zkousel sem to nejak poprepojovat, a ted me to po nacteni tech ovladacu vyhodilo modrou smrt

Autor:  MaH [ čt 11. červenec 2013, 19:35 ]
Předmět:  Re: instalace xp, nenacte hdd

tak co? nevi nekdo co s tim? co mam v biosu prepnout aby to disk rozpoznalo??
uz nevim co stim,uz sem vse vyzkousel a porad to nejde:(

Autor:  Nagant [ pá 12. červenec 2013, 12:32 ]
Předmět:  Re: instalace xp, nenacte hdd

Jumper na disku (samotný) na CS - na druhou pozici od širokého kabelu.
http://www.codemicro.com/support/disc/specs/ata/st380011a.html
Propojku na CS na CD-ROM mechanice.

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/