PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

instalace win xp hlásí chybu
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=120&t=207500
Stránka 1 z 1

Autor:  Kass [ pá 7. březen 2014, 10:16 ]
Předmět:  instalace win xp hlásí chybu

Dobrý den,
rád bych se zeptal na vaše názory rady.
Moje přítelkyně má notebook Acer extensa 5630ez a požádala mne abych ji ho přeinstaloval a dál ji tam zpět win xp, teď tam měla win 7.
Tedy jsem klasický vložil instal cd zadal format hdd a instalaci xp a poté i instalaci ovladačů a aktualizaci.
Vše proběhlo bez problémů. A notebook fungoval, xp už na notebooku jednou byl.
Na druhý den však systém zamrzl a po tvrdém restartu při nabihani loga xp nahlásil modrou obrazovku s hláškou ve smyslu ať zkontroluji viry a připojení hdd.
Zkusil jsem znovu instalaci, ale po načtení řádíčů a když se měla objevit obrazovka kde entrem začnu s i stalaci naskočí stejná modra o razovka.
Bral jsem to tak že je disk nejspíš poskozen a tak jsem demontoval svůj hdd z mého stoje HP compaq 615 hitaci 320gb a namontoval jsem ho místo jejího segate 200gb. Stim že já si koupím nový.
Avšak instalace zkoncila stejně jako v predeslem případě stejnou modrou obrazovkou. Proto jsem namontoval její hdd do mého notebooku a tam se instalace zdařilá bez problémů.
Začal jsem si myslet že problém bude někde v jejím notebooku, že třeba odešel řadič nebo něco jiného. Ale nedalo mi to a opět jsem vyměnil hdd a zkusil u ní instalaci win 7 který tam měla jako poslední funkční,a byl jsem šokován ze instalace proběhla úspěšně.
Už je to dva dny a žádný problém se neobjevil.

Chtel bych se zeptat jestli ste se stim někdy někdo setkal a jestli nemáte nějaké tipy co bych mohl ještě vyzkoušet.

Podotikam že na notebook jsem po té první instalaci nainstaloval i bios pro win xp který je pro ten model dostupný na stránkách acer.cz

omluvte prosím mojí diakritiku, píšu na mobilu s pochybnou t9

Autor:  MiliNess [ ne 9. březen 2014, 18:26 ]
Předmět:  Re: instalace win xp hlásí chybu

Nastavení BIOSu->Advanced - nastavit rozhraní hostitelského diskového řadiče z AHCI na IDE.

Autor:  Kass [ ne 9. březen 2014, 19:36 ]
Předmět:  Re: instalace win xp hlásí chybu

IDE tam právě je

Autor:  MiliNess [ ne 9. březen 2014, 21:10 ]
Předmět:  Re: instalace win xp hlásí chybu

Jaký chybový kód je na té modré obrazovce?

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/