Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 27. leden 2021, 21:51

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 578 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  další
Autor Zpráva
 Předmět: sledování systému
PříspěvekZaslal v: út 30. říjen 2007, 08:41 
Nováček
Nováček

Založen: 30. říjen 2007
Bydliště: Brno
Nahoru
Jak tak čtu, tak mě napadlo...
Nedávno jsem někde na netu četl návod, jak pomocí sledování systému (myslím) lze zjistit, maximální a minimální velikost velikost swap souboru... Tak mě napadlo, jestli by se nedalo podobným způsobem zjistit poslední použití každého souboru ve složce windows a po určité době by se třeba daly tyto soubory odstranit...
Mohlo by to fungovat nějak tak, že při spuštění systému by se načetl seznam souborů a k tomu datum použití, nebo zda byl vůbec použit třeba po určitém datu (datum instalace, nebo začátek sledování a pokud ne, tak by se třeba název toho souboru zapsal do jiného souboru /ten by se dejme tomu vytvářel znovu a přepisoval se, narozdíl od seznamu všech souborů, ten by se vytvořil jen jednou při začátku sledování...

Nevím, třeba je to úplná blbost...


 Profil  
 Předmět: A taky jeden dotaz...nebo spís nahlas uvažuju...
PříspěvekZaslal v: út 30. říjen 2007, 14:49 
Nováček
Nováček

Založen: 30. říjen 2007
Bydliště: Brno
Nahoru
Když programem Driver Magician z nainstalovaného systému zazálohuju všechny ovladace (včetně tech od MS) tak bych teoreticky mohl v nLite odstranit vsechny a potom tam vložit jen ty ze zálohy..Je to tak??


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 31. říjen 2007, 13:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. březen 2005
Nahoru
Mr.Jones> zjistit datu... myslis neco takoveho ?
dir c:\windows\*.* /ON /TA /AH /AS /S


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 4. listopad 2007, 11:17 
Nováček
Nováček

Založen: 30. říjen 2007
Bydliště: Brno
Nahoru
VasekB napsal:
Mr.Jones> zjistit datu... myslis neco takoveho ?
dir c:\windows\*.* /ON /TA /AH /AS /S


Nene, nejakou službu, která by to automaticky hlidala par dni, a ty, ktere nebyly spusteny zapsala do nejakeho logu...a ty by se daly potom odstranit


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 4. listopad 2007, 13:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. březen 2005
Nahoru
Mr.Jones napsal:
VasekB napsal:
Mr.Jones> zjistit datu... myslis neco takoveho ?
dir c:\windows\*.* /ON /TA /AH /AS /S


Nene, nejakou službu, která by to automaticky hlidala par dni, a ty, ktere nebyly spusteny zapsala do nejakeho logu...a ty by se daly potom odstranit


da se to udelat jako BAT script...
FOR /I (dir c:\windows\*.* /ON /TA /AH /AS /S) DO ...
.. porovnas datum..
.. vetsi zapises/smazes

prijemnejsi je to ale napsat ve VBS/PowerShell.. ale v BAT jsem to uz take psal... jestli se ti do toho nechce, tak musis podobny program najit.. hledej MIRROR programy


 Profil  
 Předmět: bylo mi receno
PříspěvekZaslal v: so 12. leden 2008, 21:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. srpen 2006
Nahoru
nLIte pry umi udelat instalacni cd...ale problem trochu je ze mam system nainstalovany (jiz pri koupi) a chtěl bych ho format c: ale inst. cd nemam..

poradite?


 Profil  
 Předmět: Re: bylo mi receno
PříspěvekZaslal v: ne 13. leden 2008, 01:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. březen 2005
Nahoru
alienhan napsal:
nLIte pry umi udelat instalacni cd...ale problem trochu je ze mam system nainstalovany (jiz pri koupi) a chtěl bych ho format c: ale inst. cd nemam..

poradite?


nLite umi pripravit install-CD pokud mas instalacni CD. jestli nemas, kontaktuj dodavatele PC, nebo si kup instalacni CD


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 20. leden 2008, 18:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Benešov u Semil
Nahoru
jessie.james napsal:
ka-spel napsal:
Mohl by ses podělit pro inspiraci o nastavení? 130 MB už je slušný výkon. 8)

pokud to osekas opravdu na kost, tak se da dostat i pod 130 MB. image windu, ktere pouzivam ma kuprikladu 122 MB, ale je to fakt ohlodane na maximum. vyhazene vsechno nepotrebne, vcetne jazyku, IE ...
Můžeš někam hodit ini soubor s nastavením? 130MB zní,jako bleskovej systém :)

_________________
CPU: Intel Core i7-8700K Cooler: Corsair H115i PRO RGB MB: ASUS ROG MAXIMUS XI GENE GPU: GAINWARD GeForce GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL 16GB DDR4 3600MHz Trident Z RGB HDD1: Samsung 960 PRO 512GB HDD2: Samsung 960 EVO 1TB PSU: OCZ Fatal1ty 750W Case: Fractal Design Meshify C LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro:: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 10 Pro


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. leden 2008, 00:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. březen 2004
Nahoru
Luks napsal:
jessie.james napsal:
ka-spel napsal:
Mohl by ses podělit pro inspiraci o nastavení? 130 MB už je slušný výkon. 8)

pokud to osekas opravdu na kost, tak se da dostat i pod 130 MB. image windu, ktere pouzivam ma kuprikladu 122 MB, ale je to fakt ohlodane na maximum. vyhazene vsechno nepotrebne, vcetne jazyku, IE ...
Můžeš někam hodit ini soubor s nastavením? 130MB zní,jako bleskovej systém :)


Nějak to tady umřelo, že by samí spokojení uživatelé vist nebo linuxu? :-D


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. leden 2008, 02:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. říjen 2003
Nahoru
Ticho pred bouri... :)
..ceka se na SP3..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. leden 2008, 08:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. listopad 2005
Bydliště: Veselí n./M.
Nahoru
Luks napsal:
Můžeš někam hodit ini soubor s nastavením? 130MB zní,jako bleskovej systém :)

Ale jo, neni problem. Jen to budu muset znovu udelat, pac si nikdy vyslednou image nenechavam. Vzdy, kdyz potrebuji takhle upravene windy, tak delam novou image. Vecer na to sednu, osekam a pak nahodim konfigurak.

_________________
there´s no beast without cruelty (F. Nietzsche)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 26. leden 2008, 12:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Benešov u Semil
Nahoru
Supr,moc se na to těšim :oops: :D

_________________
CPU: Intel Core i7-8700K Cooler: Corsair H115i PRO RGB MB: ASUS ROG MAXIMUS XI GENE GPU: GAINWARD GeForce GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL 16GB DDR4 3600MHz Trident Z RGB HDD1: Samsung 960 PRO 512GB HDD2: Samsung 960 EVO 1TB PSU: OCZ Fatal1ty 750W Case: Fractal Design Meshify C LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro:: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 10 Pro


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 26. leden 2008, 12:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. listopad 2005
Bydliště: Olomouc
Nahoru
to mě taky zajímá, winXP na 130 mega, to zní hustě

_________________
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 26. leden 2008, 14:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. listopad 2005
Bydliště: Veselí n./M.
Nahoru
http://www.edisk.cz/stahni/63074/POSLED ... .86KB.html

Tady je konfigurak se seznamem odstranenych soucasti. Jedna se o upravu Win XP SP2 Professional. Bez SP2 se lze dostat pod 80 MB.
Predem rikam, ze je to ohlodane na kost. Nepouzivam zadne skenery, tiskarny, TV karty a podobne, takze odstranuji i tyhle soucasti. Jak si to uz kdo upravi je samozrejme na nem, dle jeho potreby. Na tehle verzi nLite windu bezim uz asi 3/4 roku a zatim nebyl jediny problem. Software, ktery pouzivam mi funguje bez problemu, jediny zadrhel byl se hrou Medal of Honor Airborne. Ta nejde nainstalovat kvuli chybejicimu windows firewallu, ale i to jde obejit.
Z instal image by slo odebrat jeste asi 15MB souboru, ale zatim jsem nemel cas to vyzkouset.
Doporucuji si taky vyhrat s tweaky. Diky nim lze windy jeste znacne vychytat.

Vysledna ISO image ma velikost 123MB.
Po nainstalovani pak maji windy velikost 440MB.

_________________
there´s no beast without cruelty (F. Nietzsche)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 28. únor 2008, 10:36 
Nováček
Nováček

Založen: 28. únor 2008
Nahoru
Tak to je supr...Na můj EEE jak vyšité.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 1. březen 2008, 00:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Benešov u Semil
Nahoru
Tak jsem si s tím pohrál a v VMWARE no problemo.Ale když jsem to chtěl nahodit tak mi to nechce vzít sata drivery z diskety (podporu disket jsem nechal).Nepomohlo ani integrování driverů do instalace :( V čem je zakopanej pes?

_________________
CPU: Intel Core i7-8700K Cooler: Corsair H115i PRO RGB MB: ASUS ROG MAXIMUS XI GENE GPU: GAINWARD GeForce GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL 16GB DDR4 3600MHz Trident Z RGB HDD1: Samsung 960 PRO 512GB HDD2: Samsung 960 EVO 1TB PSU: OCZ Fatal1ty 750W Case: Fractal Design Meshify C LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro:: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 10 Pro


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 4. březen 2008, 21:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. březen 2004
Nahoru
Jak řešíte umístění Program files a Document and settings? Necháváte default nebo cesty upravujete a dáváte zvlášť na disky (partišny)?


 Profil  
 Předmět: Možná dobrý "doplněk" k nLite - Setup Studio
PříspěvekZaslal v: út 4. březen 2008, 22:46 
Nováček
Nováček

Založen: 04. březen 2008
Nahoru
Zdravím vás. Začal jsem si hrát s nLite, trochu si o něm početl (dost i v tomto foru) a napadlo mě sem přispět tímto.
Narazil jsem na program, který má s nLite trochu podobné funkce, ale některé jiné a mě napadlo, že by se možná mohly dát kombinovat. Takže jestli to někdo budete chtít vyzkoušet, nebo si o Setup Studiu přečíst, tak tady máte dost povedenou recenzi.

http://chcem.info/pocitace/setup-studio.php

a tady velmi kratičký "výtah" (okopíroval jsem zhodnocení toho programu - článek je z 30.11.2006)

Hodnotenie

Pokiaľ viem, zatiaľ neexistuje iný porovnateľný program, ktorý by umožňoval komplexnú a plne automatizovanú inštaláciu Windows, ovládačov, programov a dát. Jediným programom, ktorý má časť podobných funkcií je nLite, ten však má odlišné primárne určenie - odľahčiť Windows - a tým aj inú cieľovú skupinu používateľov.

Ambícia ponúknuť riešenie, ktoré by zjednodušovalo proces inštalácie Windows a rôznych programov narazí v ostrej prevádzke asi na nejeden problém a občas aj nekompatibilitu - poznáme, ako to vo svete aplikácií Windows chodí. Mnoho programov (vrátane samotných inštalácií Windows) dokáže občas narobiť nečakané ťažkosti aj pri inštalácii z originálneho zdroja, nie to ešte po rôznych úpravách nastavení.

Kritickým bodom použiteľnosti a aj popularity programu Setup Studio bude pravdepodobne automatizovaná a voliteľná inštalácia najznámejších aplikácií, napríklad inštalácia Microsoft Office. V súčasnosti nie je možné v programe Setup Studio automaticky prednastaviť aj odpovede na rôzne dialógy, ktoré inštalačné programy (okrem inštalácie Windows) počas inštalácie programov vyžadujú. Aj bez tak luxusnej možnosti je však program už teraz užitočný. Mnohým počítačmenom ušetrí desiatky (stovky) celkom zbytočne strávených hodín pri nudnom inštalovaní.

Skúšobnú verziu programu Setup Studio si môžete vyskúšať - je plne funkčná a tak umožní plnohodnotný test, či pre vás je tento program to pravé.

(jak jsem hledal recenze k tomuto programu, tak jsem narazil i na jeden warez blog, kde nejakej kluk mel ke stazeni full verzi ... ale predpokládám, ze tady se takové odkazy nezverejnují, tak ho sem nedám)


 Profil  
 Předmět: Re: Možná dobrý "doplněk" k nLite - Setup Studio
PříspěvekZaslal v: pá 7. březen 2008, 09:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. březen 2005
Nahoru
Seashepherd napsal:
Zdravím vás. Začal jsem si hrát s nLite, trochu si o něm početl (dost i v tomto foru) a napadlo mě sem přispět tímto.
Narazil jsem na program, který má s nLite trochu podobné funkce, ale některé jiné a mě napadlo, že by se možná mohly dát kombinovat. Takže jestli to někdo budete chtít vyzkoušet, nebo si o Setup Studiu přečíst, tak tady máte dost povedenou recenzi.

http://chcem.info/pocitace/setup-studio.php

a tady velmi kratičký "výtah" (okopíroval jsem zhodnocení toho programu - článek je z 30.11.2006)

Hodnotenie

Pokiaľ viem, zatiaľ neexistuje iný porovnateľný program, ktorý by umožňoval komplexnú a plne automatizovanú inštaláciu Windows, ovládačov, programov a dát. Jediným programom, ktorý má časť podobných funkcií je nLite, ten však má odlišné primárne určenie - odľahčiť Windows - a tým aj inú cieľovú skupinu používateľov.

Ambícia ponúknuť riešenie, ktoré by zjednodušovalo proces inštalácie Windows a rôznych programov narazí v ostrej prevádzke asi na nejeden problém a občas aj nekompatibilitu - poznáme, ako to vo svete aplikácií Windows chodí. Mnoho programov (vrátane samotných inštalácií Windows) dokáže občas narobiť nečakané ťažkosti aj pri inštalácii z originálneho zdroja, nie to ešte po rôznych úpravách nastavení.

Kritickým bodom použiteľnosti a aj popularity programu Setup Studio bude pravdepodobne automatizovaná a voliteľná inštalácia najznámejších aplikácií, napríklad inštalácia Microsoft Office. V súčasnosti nie je možné v programe Setup Studio automaticky prednastaviť aj odpovede na rôzne dialógy, ktoré inštalačné programy (okrem inštalácie Windows) počas inštalácie programov vyžadujú. Aj bez tak luxusnej možnosti je však program už teraz užitočný. Mnohým počítačmenom ušetrí desiatky (stovky) celkom zbytočne strávených hodín pri nudnom inštalovaní.

Skúšobnú verziu programu Setup Studio si môžete vyskúšať - je plne funkčná a tak umožní plnohodnotný test, či pre vás je tento program to pravé.

(jak jsem hledal recenze k tomuto programu, tak jsem narazil i na jeden warez blog, kde nejakej kluk mel ke stazeni full verzi ... ale predpokládám, ze tady se takové odkazy nezverejnují, tak ho sem nedám)


Prijde mi to uplne na stejno jako nLite jen s tim problemem ze to nema cestinu a to muze byt pro nekoho dost velkej problem.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 3. duben 2008, 14:40 
Nováček
Nováček

Založen: 03. duben 2008
Nahoru
Mama upravene XP programen nLite a ted mam problem Nainstaloval jsem na spravu mobilniho telefounu program Samsung PC Studio. Po pripojeni k PC se objevi tato chybova hlaska:
"Instalaci tohoto hardwaru nelze dokocit. Pri instalaci tohoto hardwaru doslo k problemu: Samsung Mobile USB Modem. Pri instalaci doslo k chybe. V souboru INF nebyl naleze povinny oddil."
V mobilu mam nastavene USB na Modem. kdyz USB nastavim na Velkokapacitni pametove zarizeni tak to v PC vidim normalne jako vymenitelny disk. Vubec nevim kde mam hledat problem


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 578 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.