Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 13. prosinec 2019, 08:50

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 44 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: FAQ: Rozdíl mezi Windows xp Home a Pro
PříspěvekZaslal v: út 24. červen 2003, 12:06 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 30. květen 2003
Bydliště: Perpignan, FR
Nahoru
Windows xp Home Edition neobsahuje následující :

- podpora více procesorů (netýká se více jader jednoho CPU)
- offline soubory a složky
- vzdálená plocha
- šifrování souborů
- řízení přístupových práv k souborům
- uživatelské rozhraní s podporou více jazyků (MUI)
- služba vzdálené instalace
- centralizovaná správa
- cestovní profily
- automatická obnova systému
- podpora dynamických disků
- faxové služby
- IIS (web server)
- možnost přihlášení do domény
- IPSec
- SNMP


//edit Wilik - doplneno


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 24. červen 2003, 21:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. červen 2003
Bydliště: Ostrava
Nahoru
...jen bych dodal, ze co se tyce spravy uzivatelskych uctu, tak neexistuje nic, co by HOME chybelo.... je je treba pouzit prikazovou radku :)

_________________
AMD Athlon XP 2800+ (Barton) :: Epox 8RDA3+ rev2.1 (nForce2 Ultra 400) :: 2x 256MB DDR400 Kingston CL2.5 na CL2 Dual Channel :: MSI GeForce FX 5900XT-VTD128 :: Hitachi 7K250 (PATA, 160GB) :: Western Digital WD800JD (SATA, 80GB) :: LCD Samsung SyncMaster 710T ...atd


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. červen 2003, 11:14 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Milín - okres Příbram
Nahoru
Zajimal by me jeste jeden rozdil.....a to o kolik zabira vic Prof. nez home

_________________
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. červen 2003, 15:56 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. červen 2003
Bydliště: Ostrava
Nahoru
No, vzhledem k tomu, ze Home obsahuje v podstate to same co Pro, jen vetsinu nema pristupne, tak asi velky rozdil nebude :wink:

_________________
AMD Athlon XP 2800+ (Barton) :: Epox 8RDA3+ rev2.1 (nForce2 Ultra 400) :: 2x 256MB DDR400 Kingston CL2.5 na CL2 Dual Channel :: MSI GeForce FX 5900XT-VTD128 :: Hitachi 7K250 (PATA, 160GB) :: Western Digital WD800JD (SATA, 80GB) :: LCD Samsung SyncMaster 710T ...atd


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 12. srpen 2003, 23:14 
Nováček
Nováček

Založen: 10. červen 2003
Nahoru
Je nejaka znama moznost jak udelat z XP home XP pro, šlo to z NT na NT server. Jde mi o pripojeni do domeny.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 4. prosinec 2003, 10:41 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
Pawel napsal:
Je nejaka znama moznost jak udelat z XP home XP pro, šlo to z NT na NT server. Jde mi o pripojeni do domeny.


Obávam se, ře tady to mají chlapci z MS vychytaný a XP Home do domény nepřipojíš.

_________________
Pavel Minarik @ T420s


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ : Rozdíl mezi Windows xp Home a Pro
PříspěvekZaslal v: pá 16. leden 2004, 15:00 
Nováček
Nováček

Založen: 16. leden 2004
Nahoru
xp master napsal:
Windows xp Home Edition neobsahuje následující :

- podpora více procesorů

Sorry za lamerský dotaz, ale když WinXP Home Edition nepodporuje víc procesorů, jak s ním funguje P4 se zapnutým HT?

_________________
...


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ : Rozdíl mezi Windows xp Home a Pro
PříspěvekZaslal v: út 17. únor 2004, 18:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Nahoru
[/quote]
Sorry za lamerský dotaz, ale když WinXP Home Edition nepodporuje víc procesorů, jak s ním funguje P4 se zapnutým HT?[/quote]

Jelikoz to nepodporuje, tak se chovaji jako by bylo HT vypnuté a zadne zrychleni nenastane


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 24. únor 2004, 21:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. únor 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
- řízení přístupových práv k souborům
Tak že každej uživatel může vidět a užívat všechny soubory na HDD ?
Vlastně něco podobnýho jako by to bylo na FAT32 ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 25. únor 2004, 08:39 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 30. prosinec 2003
Bydliště: Rožnov p. Radh.
Nahoru
Citace:
Jelikoz to nepodporuje, tak se chovaji jako by bylo HT vypnuté a zadne zrychleni nenastane


Mam P4 HT a nainstalovane XP home a v informaci o hardwaru to ukazuje 2 procaky.

Tak jak to teda je ??? Podporuji XP home HT nebo ne ???

_________________
ASUS P4P800| Intel P4 2,8 HT| 2*256 MB A-DATA DDR400| Sapphire Radeon 9600 Atlantis| Maxtor DiamondMax Plus 9 160GB 7200 rpm (8MB)| DVD-RW NEC ND-2500A| 17" LCD LG Flatron L1715S| HP LaserJet 1010| WiFi 512 Kb/s


 Profil  
 Předmět: no...
PříspěvekZaslal v: pá 27. únor 2004, 18:31 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
No.. teda snad to je takhle: detekuje ti to HT ale zkrátka ho nevyužívá, protože hold není na to stavěný... je to jako bys měl při výpisu konfigurace GeForce FX 5700 akorat že bys ji ve win nerozjel... (nebo rozjel, ale bez ovladačů, 3D akcelerace...) takže by si jí nevyužívla na 100% ;)

_________________
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 16. září 2004, 18:25 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
http://hulan.info/blog/item/windows-xp-home-kontra-professional/category/technology

v tomto článku je mimo jiné zmínka o tom že Hyperthreading potřebuje XPPro.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 16. září 2004, 20:43 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
zombux napsal:
http://hulan.info/blog/item/windows-xp-home-kontra-professional/category/technology

v tomto článku je mimo jiné zmínka o tom že Hyperthreading potřebuje XPPro.


Pod článkem je diskuse a v ni je odkaz na MS http://support.microsoft.com/default.as ... -us;810231 a podle toho co se tam píše je hyperthreading podporován i v XP Home, home pouze nepodporuje opravdové dva procesory.

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 16. září 2004, 22:30 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Mimo jiné je rozdíl i v nápovědě. U verze "Pro" je podstatně podrobnější. :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 18. říjen 2004, 11:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2004
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Da se nejaq v Home nahradit
- řízení přístupových práv k souborům

nejakou aplikaci 3rd party?

Vzdyt prece NTFS musi byt stejny, at jsou na nem Home, nebo Pro, takze bych toto omezeni videl pouze v neexistenci karty "Zabezpeceni" ve vlastnostech slozek/souboru.

_________________
Příspěvek vyjadřuje můj názor. Howard   |   QR   Opera   Firefox   Trillian   Miranda
PIII celeron 1,3@1,5 GHz, 512 MB sdram, Soltek, ATI Radeon 9000 pro, SoundBlaster Live, Realtek xxx, Genius netscroll+ optical, Chicony keyb, Seagate Baracuda IV 60GB, 120GB, LG GSA-4160B, Sony 52x cdrom, AOC 7a+ diamondtron 17'', PixelViewXP


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 26. říjen 2004, 15:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. září 2003
Bydliště: Kladno
Nahoru
to zabezpeceni funguje v Nouzovem systemu, jinak se to musi nastavovat z prikazove radky nejakym programkem od MS


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 10. březen 2005, 11:33 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 09. březen 2005
Bydliště: Liberec
Nahoru
howard napsal:
Da se nejaq v Home nahradit
- řízení přístupových práv k souborům

nejakou aplikaci 3rd party?

Vzdyt prece NTFS musi byt stejny, at jsou na nem Home, nebo Pro, takze bych toto omezeni videl pouze v neexistenci karty "Zabezpeceni" ve vlastnostech slozek/souboru.


jo to je pravda ntfs umi vse ale v HOMe verzi to je holt schovany (mam pocit ze mezi PRO a home je roydil minimalni stim ze home ma hodne veci skrytejch


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 1. květen 2005, 17:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. únor 2004
Nahoru
baf :) http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/ ... sing2.mspx


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Rozdíl mezi Windows xp Home a Pro
PříspěvekZaslal v: so 25. březen 2006, 12:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. březen 2006
Bydliště: Vim, ale nepovim ;)
Nahoru
xp master napsal:
Windows xp Home Edition neobsahuje následující :

- podpora více procesorů
- offline soubory a složky
- vzdálená plocha
- šifrování souborů
- řízení přístupových práv k souborům
- uživatelské rozhraní s podporou více jazyků (MUI)
- služba vzdálené instalace
- centralizovaná správa
- cestovní profily
- automatická obnova systému
- podpora dynamických disků
- faxové služby
- IIS (web server)
- možnost přihlášení do domény
- IPSec
- SNMP


Vetsinu techle veci snad s vyjimkou vzdalene plochy vyresil SP2, ne ?
Moc se v tom neorientuju ja jen abych vedel jak to ted s windows je...

EDIT:
Jestli ne tu je pekny clanek jak si v XP home zapnout feature z Pro.
http://www.digg.com/software/Enable_XP_ ... n_xp_home_
http://www.gizmodo.com/gadgets/software ... 105486.php
Kdyby nekdo vedel odpoved na prvni otazecku tak please napiste, docela me to zajima :)

_________________
2.6.15-gentoo-r7
AMD64+XFCE
http://www.novell.com/coolsolutions/feature/16798.html


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 29. březen 2006, 15:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. březen 2006
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
LeváRuka napsal:
- řízení přístupových práv k souborům
Tak že každej uživatel může vidět a užívat všechny soubory na HDD ?
Vlastně něco podobnýho jako by to bylo na FAT32 ?


To ne, ale nemuzes prejimat vlastnicví složek a nahrazovat přístupový práva, pokud budeš mít složku jakou "soukromou" tak se po reinstalaci Woken do ní nedostaneš, protože bude "nepřístupna" nebo jna oko prázdná ... U WinXP Profi pětkrát klikneš a je to v cajku ..ale Houme to neuměj ...

_________________
PC:CPU : AMD Athlon 64 3000+ @2,44 GHz, RAM : 1 GB, HDD : 160GB, GPU : NVIDIA GeForce 6600GT PCI-e, MB : ASUS K8N4-E, DVD Rom : NEC (MAD DOG)
Notebook: Compaq Armada 1750 Pentium II@400, 128 MB RAM, 60 GB HDD MODED - only color tuning : ))


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 44 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.