Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 5. prosinec 2019, 15:30

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 44 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: FAQ: Rozdíl mezi Windows xp Home a Pro
PříspěvekZaslal v: po 3. duben 2006, 17:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. prosinec 2003
Bydliště: UL
Nahoru
xp master napsal:
Windows xp Home Edition neobsahuje následující :

- podpora více procesorů
.
.

malinkej dotaz, jak jsou na tom DC procesory?

_________________
Vytápění pracovny: NEC 2490wuxi2 24", Core i5-2500K, Noctua NH-U12P SE2, MSI P67A-GD65, 2x4GB A-Data Gaming Edition v2 1600MHz, SSD Intel 520 180GB Hitachi Deskstar 250GB, Hitachi 320GB 8MB, Sapphire HD 7850, M-Audio Revolution 5.1, ESI nEar 05, Pioneer DVR 212, Enermax EG495AX-VE NoiseTaker 485W.
File server: Intel Atom N330 1,6GHz, 4GB SO-DIMM RAM, 2x2TB WD RED, 2x Toshiba 320GB, WD 500GB, Intel 128GB, MB Pegatron IPX7A-ION, GK NVIDIA GeForce 9400 512 MB, PSU 300W.

Helenka: IBM ThinkPaD T410s

Smudlik: IBM ThinkPad W500
Xko:Lenovo ThinPad X220


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Rozdíl mezi Windows xp Home a Pro
PříspěvekZaslal v: po 1. květen 2006, 13:16 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 18. září 2005
Bydliště: Kopřivnice
Nahoru
_Stepan napsal:
xp master napsal:
Windows xp Home Edition neobsahuje následující :

- podpora více procesorů
.
.

malinkej dotaz, jak jsou na tom DC procesory?


nepodporuje ,az pro verze

_________________
nevidany: Mimochodem tvou diagnózu zná kdekdo Bandito... Bohužel je to neléčitelný.


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Rozdíl mezi Windows xp Home a Pro
PříspěvekZaslal v: po 1. květen 2006, 15:36 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
[CZ]mike napsal:
_Stepan napsal:
xp master napsal:
Windows xp Home Edition neobsahuje následující :

- podpora více procesorů
.
.

malinkej dotaz, jak jsou na tom DC procesory?


nepodporuje ,az pro verze
Což je blbost....... I homelesy podporují dualcore. :wink:
Kód:
http://support.microsoft.com/?kbid=896256

(Až víceprocesorové systémy potřebují verze "Pro".)
Kód:
http://www.microsoft.com/licensing/highlights/multicore.mspx


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Rozdíl mezi Windows xp Home a Pro
PříspěvekZaslal v: po 1. květen 2006, 16:35 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 18. září 2005
Bydliště: Kopřivnice
Nahoru
Shit napsal:
....


aha ja teda vychazel z diskuze tady v threadu... sem si rikal jeste co to je za mamlase ,ze si to necte :)

_________________
nevidany: Mimochodem tvou diagnózu zná kdekdo Bandito... Bohužel je to neléčitelný.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. říjen 2006, 07:28 
Nováček
Nováček

Založen: 15. listopad 2003
Bydliště: záp. Č .
Nahoru
bylo by mozne do Home verze nejak "doinstalovat" Vzdalenou plochu ? To je jedine co bych vyuzil z proff a kvuli tomu se mi nechce originalni home poslat do kytek a kupovat Proff


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 2. prosinec 2006, 17:09 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 04. leden 2006
Bydliště: Praha - Štěrboholy, Hloubětín
Nahoru
s DC to teda funguje, ale nevyuzije, nebo je to jako v Pro?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 2. prosinec 2006, 17:24 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
Tomas.1 napsal:
bylo by mozne do Home verze nejak "doinstalovat" Vzdalenou plochu ? To je jedine co bych vyuzil z proff a kvuli tomu se mi nechce originalni home poslat do kytek a kupovat Proff

RealVNC použít nemůžeš?

_________________
note:Acer Aspire 5920G (t7300, 2gb, m8600gt, 750gb + HP 2465 OS: MS Windows 7 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 7. duben 2007, 14:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. leden 2006
Bydliště: Šumperk
Nahoru
takže když mám Dual Core CPU, bude to na Homech fungovat stejně efektivně jako na Professional?dík


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 8. duben 2007, 21:27 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Lojza napsal:
takže když mám Dual Core CPU, bude to na Homech fungovat stejně efektivně jako na Professional?dík
Ano.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 15. duben 2007, 10:06 
Červená karta
Červená karta

Založen: 19. červenec 2004
Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ
Nahoru
Tady je také několik informací + odkazy na to, jak odkrýt záložky "Security":
http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=49800


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 3. srpen 2007, 22:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. prosinec 2005
Bydliště: Chlístov, Benešov 25601
Nahoru
ted je micorsoft windows xp tablet edition a furt to slysim ze je v angličtine, a nenasel jsem jestli je taky v češtine?
a co media center edition? normalni instalace je v angličtině? a pak se stahne baliček češtiny?


//.edit nikdo to nevi?

_________________
MACBook Pro 2012, DELL LATITUDE E5250.
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/[/size]


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 4. září 2007, 09:14 
Nováček
Nováček

Založen: 15. březen 2005
Nahoru
zdravim,

Dnes jsem prvne sednul k pc s xp home a zarazila mi jedna zasadni vec - Spravce uloh na karte vykon indikoval jen neco malo pres 100mb vyuzite pameti a to na tom pc nebylo provadeny zadny upravy a je tam jeden 512mb modul.....

...s profesionali jsem se dostal nejmene na cca 250mb po instalaci a/nebo dukladnem procisteni prosecu v msconfig.

Pokud by tohle byla vlastnost tak bych home verzi bral vsemi deseti. Muzete nekdo tohle informaci potvrdit? Mate nejaky vlastni zkusenosti....

Diky Tom


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 9. leden 2008, 15:49 
Nováček
Nováček

Založen: 05. leden 2008
Nahoru
nevíte prosimvás někdop kolik windows xp 32bit zvládnou pamětí jestli jen 2gb nebo 4gb?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 9. leden 2008, 15:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. listopad 2005
Bydliště: Dobruška
Nahoru
Teoreticky zvládnou adresovat 4GiB RAM, ovšem do těch 4GiB se musí vejít ještě paměť grafické karty nebo řadičů ... takže v reálu je max. pro 32bitové Windows něco nad 3GiB.

_________________
Post powered by Microsoft® Windows Vista™ Business
No trees or animals were killed during sending this message


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 28. květen 2008, 16:09 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
Haveja napsal:
ted je micorsoft windows xp tablet edition a furt to slysim ze je v angličtine, a nenasel jsem jestli je taky v češtine?
a co media center edition? normalni instalace je v angličtině? a pak se stahne baliček češtiny?


//.edit nikdo to nevi?


Tablet only in English...neni aktualni verze v Cestine.

Media Center je VZDY anglicky a System Builderi maji doplnujici media a taky postup co a jak nainstalovat tak, aby byl system predelany do ceskeho UI. Jedna se o asi 80% prekladu.


Naposledy upravil CZDaywalker dne st 28. květen 2008, 16:13, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 28. květen 2008, 16:10 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
razzl napsal:
nevíte prosimvás někdop kolik windows xp 32bit zvládnou pamětí jestli jen 2gb nebo 4gb?


Adresuji max. 4GB pameti viz http://msdn.microsoft.com/en-gb/library ... windows_xp


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 29. květen 2008, 06:20 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
CZDaywalker napsal:
razzl napsal:
nevíte prosimvás někdop kolik windows xp 32bit zvládnou pamětí jestli jen 2gb nebo 4gb?


Adresuji max. 4GB pameti viz http://msdn.microsoft.com/en-gb/library ... windows_xp


to sice ano, ale reálně lze využít jen cca 3GB, podle toho jaký hardware v PC je. za normálních okolností nelze počítat s více než 3,2GB, většinou ještě méně. pokud potřebujete využít víc paměti, 64bit systém je nutnost (XP x64, Vista x64)

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Rozdíl mezi Windows xp Home a Pro
PříspěvekZaslal v: so 20. červen 2009, 15:43 
Nováček
Nováček

Založen: 11. červenec 2006
Nahoru
Čau, měl bych takovej, pro vás lehkej, dotaz :oops:

Když mám procesor AMD Athlon 64, znamená to, že mam Win XP 64 bit? Jde mi o stažení ovladačů ale nevim jestli mam Win XP 64 nebo jenom Win XP...


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Rozdíl mezi Windows xp Home a Pro
PříspěvekZaslal v: so 20. červen 2009, 15:48 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
Apoks napsal:
Čau, měl bych takovej, pro vás lehkej, dotaz :oops:

Když mám procesor AMD Athlon 64, znamená to, že mam Win XP 64 bit? Jde mi o stažení ovladačů ale nevim jestli mam Win XP 64 nebo jenom Win XP...

ber to takhle - pokud si nejseš jistej že tvoje XP jsou x64, pak je na 100% nemáš. pro přesnější určení zkus příkaz winver (normálně Start > spustit), vypíše ti přesnou verzi XP. Windows XP mají jádro 5.1, kdežto Windows XP x64 mají 5.2

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Rozdíl mezi Windows xp Home a Pro
PříspěvekZaslal v: so 20. červen 2009, 15:53 
Nováček
Nováček

Založen: 11. červenec 2006
Nahoru
jj díky za bleskovou reakci :roll: podle toho co píšeš mám jádro 5.1, takže jde o Win XP. Díky


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 44 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.