Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 9. prosinec 2019, 22:37

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  další
Autor Zpráva
 Předmět: FAQ: Aktivace Windows XP
PříspěvekZaslal v: ne 7. březen 2004, 09:28 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
Licence OEM:

http://www.microsoft.com/cze/infolinka/ ... ce_oem.asp
(díky Sentovi za tento link)

Aktivace WinXP:
Jste-li legálními uživateli Windows XP, volejte bezplatnou linku Microsoftu, tam Vám jistě ochotně poradí. Nejste-li legálními uživateli Windows XP, tak si Windows XP kupte a nebude mít problém s aktivací. Máte-li verzi OEM, důrazně doporučuji přečíst si výše uvedený odkaz.

Nechávám, zde pochopitelně prostor k diskuzi, ale nesmysly budu okamžitě a bez upozornění mazat, aby to tu nedopadlo, jako předchozí FAQ na toto téma.


Naposledy upravil pavel.minarik dne so 22. květen 2004, 13:41, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 22. květen 2004, 13:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. srpen 2003
Nahoru
MULTILICENCE:

no pokial viem, tak my na firme multilicenciu mame... je na urcity pocet PC na ktorych sa tato moze pouzit. podla doby platnosti zmluvy microsoft zasiela okamzite vsetky najnovsie verzie produktov win a office. najnovsie na prisiel office 2003 sk proffesional. multilicencovany win alebo office nie je potrebne aktivovat. pri instalacii sa zadava len product key a to je vsetko. ziadna dalsia aktivacia nie je potrebna. takyto software moze byt samozrejme instalovany len na pocitace patriace firme a len na pocet, ktory je uvedeny v zmluve.

//pavel.minarik: díky za informace


 Profil  
 Předmět: "Upravené" inštalačné zdroje...
PříspěvekZaslal v: so 8. leden 2005, 17:25 
Nováček
Nováček

Založen: 08. leden 2005
Nahoru
No my máme zase vo firme značkové kompy a k tým je dodávané špeciálne inštalačné CD k OS. Týmto CD je možné nainštalovať OS iba na príslušnú značku počítača. Samozrejme potrebuješ Product Key ale pri správnej inštalácii (pre potreby tohto príspevku sa tým myslí čistá inštalácia na prázdny sformátovaný HDD) nepotrebuješ aktiváciu.

//Dony: Pripad napr PC Dell a Compaq...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 6. květen 2005, 13:21 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. únor 2005
Bydliště: Prčice
Nahoru
Aktivace Windows není nutná při použití instalačních CD označených select version. Nevím jak je to s licenčníma podmínkama, ale občas se tyto CD mezi lidma najdou. Viděl jsem XP a 2003 (všechny verze).

_________________
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 6. květen 2005, 14:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. únor 2004
Nahoru
cabman napsal:
Aktivace Windows není nutná při použití instalačních CD označených select version.


to jest corporate version...oni sa daju rozoznat vsetky uz pocas instalacky, takto vyzeraju tie co netreba aktivovat

takto oem a takto retail


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 6. květen 2005, 15:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. říjen 2004
Bydliště: Nemám
Nahoru
johny128 napsal:
cabman napsal:
Aktivace Windows není nutná při použití instalačních CD označených select version.


to jest corporate version...oni sa daju rozoznat vsetky uz pocas instalacky, takto vyzeraju tie co netreba aktivovat

takto oem a takto retail


A ako vyzeraju tie co sa musia aktivovat? :roll: Ak sa mozem opytat 8-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 6. květen 2005, 15:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. únor 2004
Nahoru
jezisi, ty bezis na win98 alebo co je to za otazku?aktivovat sa musia oem a retail, preto som dal ich screeny az do dalsieho riadku :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 6. květen 2005, 17:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. říjen 2004
Bydliště: Nemám
Nahoru
johny128 napsal:
jezisi, ty bezis na win98 alebo co je to za otazku?aktivovat sa musia oem a retail, preto som dal ich screeny az do dalsieho riadku :wink:


Sorry, nevsimol som si :oops:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 5. říjen 2005, 22:58 
Nováček
Nováček

Založen: 26. prosinec 2004
Nahoru
Je treba mit corporate Windows XP a aktivace vas nezajima

_________________
AMD Athlon II X2 240 @ 3,2 GHz, GIGABYTE MA785G-UDD3H, 2048 RAM DDR2, HDD 160GB SATA, GeForce 7600GT Leadtek 630/1520


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 6. říjen 2005, 15:55 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
vesdan napsal:
Je treba mit corporate Windows XP a aktivace vas nezajima


to by nás bez tebe ani nenapadlo :sigh:

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 3. leden 2006, 13:13 
Nováček
Nováček

Založen: 11. září 2005
Bydliště: přibram
Nahoru
članek o aktivaci OEM verze a jeji mazané reaktivaci,konečně jsem pochopil jaka pravidla použiva Micro. k reaktivaci OEM verze a kolik zhruba nových či jiných dilu v compu toleruje



http://www.cdr.cz/a/4733


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 13. říjen 2006, 16:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. srpen 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Zdravim. Mohl bych se pls zeptat jak aktivovat win xp home. Koupil jsem notebooka a k tomu jsem dostal winxp home edition. Pri prvni instalaci mi to reklo ze mam 30 dnu na aktivaci. Kdyz jsem ale reinstaloval win (proste jsem to musel udelat) uz se mi tam zadna vystraha o aktivaci neobevila. Nekde jsem cetl ze aktivace po netu je zrusena nebo co. Musim tedy pres telefon? Co je k tomu vsechno potreba prosim. Dekuji za rady.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 14. říjen 2006, 16:30 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
To je divné, že se neobjevila. :? Pokud by to i po těch 30 dnech pořád bez té aktivace jelo, což se mě nezdá, tak to neřeš :wink: Jinak si najdi v nabídce Start ,,Aktivovat Windows´´ :arrow: spusť :arrow: vyber ,,Aktivace po telefonu´´ :arrow: Vyber stát ČR :arrow: zavolej na to první ( bezplatné ). Tam bude automat nebo nějaký pracovník Mrkvosoftu. :wink:

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 14. říjen 2006, 20:55 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
krtekm napsal:
Zdravim. Mohl bych se pls zeptat jak aktivovat win xp home. Koupil jsem notebooka a k tomu jsem dostal winxp home edition. Pri prvni instalaci mi to reklo ze mam 30 dnu na aktivaci. Kdyz jsem ale reinstaloval win (proste jsem to musel udelat) uz se mi tam zadna vystraha o aktivaci neobevila. Nekde jsem cetl ze aktivace po netu je zrusena nebo co. Musim tedy pres telefon? Co je k tomu vsechno potreba prosim. Dekuji za rady.
Vyplatí se si vyzálohovat "wpa.dbl" - více zde. :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 10. prosinec 2006, 10:16 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 09. prosinec 2006
Bydliště: Daf
Nahoru
Co to znamena kdys jsem nainstaloval Win. Home a dole my viskakuje aktivace win. co mam delat ??


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 10. prosinec 2006, 10:33 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
tom br napsal:
Co to znamena kdys jsem nainstaloval Win. Home a dole my viskakuje aktivace win. co mam delat ??


Ach jo. :(

Citace:
najdi v nabídce Start ,,Aktivovat Windows´´ spusť vyber ,,Aktivace po telefonu´´ Vyber stát ČR zavolej na to první ( bezplatné ). Tam bude automat nebo nějaký pracovník Mrkvosoftu.


Stačí? Nebo ti musím dát podrobnější návod? :roll:

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 10. prosinec 2006, 11:11 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 09. prosinec 2006
Bydliště: Daf
Nahoru
Mr. Dirk napsal:
tom br napsal:
Co to znamena kdys jsem nainstaloval Win. Home a dole my viskakuje aktivace win. co mam delat ??


Ach jo. :(

Citace:
najdi v nabídce Start ,,Aktivovat Windows´´ spusť vyber ,,Aktivace po telefonu´´ Vyber stát ČR zavolej na to první ( bezplatné ). Tam bude automat nebo nějaký pracovník Mrkvosoftu.


Stačí? Nebo ti musím dát podrobnější návod? :roll:


OK diky !!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 13. prosinec 2006, 12:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. říjen 2004
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Lidičky mám problém!

Normálně jsem nainstaloval Win XP sp2, zavolal na linku, dostal aktivační klíč zadal jsem ho do PC vše v pořádku, Widle zaktivovány. To cca 10.12. 2006

Teď jsem taktil grafiku a PC mi tím zamrzlo. Dal jsem restart a najednou při přihlášení mi vyběhla hláška že musím z důvodu velké změny znovu aktivovat Widle!!!! A zbývající dny 3!!!

Dám OK PC naběhne vše v pořádku nikde žádná ikona aktivace (u hodin ani v menu programy)

najednou se po 10min objeví aktivacční ikonka u hodin. Kliknu na ní a zmizí!!

A co teď???


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 13. prosinec 2006, 21:25 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 09. prosinec 2006
Bydliště: Daf
Nahoru
Co se stane kdys se neaktivujou xp ???


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 13. prosinec 2006, 21:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. říjen 2004
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Já to raději neryskoval a dal jsem opravit widle a pak teprave šly znovu aktivovat přes tel. (jinak ta ikonka po klepnutí nereagovala)!

Tak je to v pohodě! Stejně by mě ale zajmalo co to mělo znamenat!!!

tom br napsal:
Co se stane kdys se neaktivujou xp ???


zablokují se WIDLE a nepustí tě na HDD! Ten je ale přístupný z jiného PC tak o data nepřijdeš! Teda podle mě??!!


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.