Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 6. duben 2020, 22:42

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 13. prosinec 2006, 21:53 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
tom br napsal:
Co se stane kdys se neaktivujou xp ???
Pojedou pouze v nouzáku - o data ale nepřijdeš.

U Vist je to horší -> tam je to konečná....


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 16. leden 2007, 17:16 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Gizmo_CZ napsal:
Lidičky mám problém!

Normálně jsem nainstaloval Win XP sp2, zavolal na linku, dostal aktivační klíč zadal jsem ho do PC vše v pořádku, Widle zaktivovány. To cca 10.12. 2006

Teď jsem taktil grafiku a PC mi tím zamrzlo. Dal jsem restart a najednou při přihlášení mi vyběhla hláška že musím z důvodu velké změny znovu aktivovat Widle!!!! A zbývající dny 3!!!

Dám OK PC naběhne vše v pořádku nikde žádná ikona aktivace (u hodin ani v menu programy)

najednou se po 10min objeví aktivacční ikonka u hodin. Kliknu na ní a zmizí!!

A co teď???


Mě se to samý stalo po přeinstalování ovladačů grafiky(Cat 6.9) :o

_________________
AMD Athlon 64 X2 5000+Black Edition, Gigabyte GA-M790FX DQ6 (AM2), A-DATA Twinx 2x 1024 MB DDR2 Extreme Edition (800MHz), Sapphire HD 4870 512MB, ACER AL1916W [19" LCD] , HDD WD800JD CaviarXL, 80GB, 8MB, 7200rpm, SATA/150, WD2500JS SATAII, HL-DT-ST DVDRAM GSA-H30N


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 16. leden 2007, 20:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
Mam problem. Na instaloval sem widle a že je aktivuju, ale nechtělo me to aktivovat, protože prý sem překročil počet aktivací. Je pravda že sem to instaloval několikrat, ale pořad na stejnej počítač (nemužu za to že se mě pořad se*e). Ono je to nějak omezeny? Jestly jo tak to sou pěkny vyděrači :evil: .

_________________
AMD Phenom II X6 1090T, Gigabite 870A-UD3, ATI Radeon HD 6870, 4GB ram.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 16. leden 2007, 23:01 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
MD napsal:
....ale pořad na stejnej počítač ...
Asi nebude úplně stejný.... :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 16. leden 2007, 23:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. říjen 2004
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Shit napsal:
MD napsal:
....ale pořad na stejnej počítač ...
Asi nebude úplně stejný.... :wink:


No ono je lepší ten HDD vždy kompletne smazat a ty Widle nainstalovat na čistý HHD! Né přeinstalovávat!! Jinak

Podobný problém! včera jsem instaloval, registroval a dneska ty svi.ě zase nešly!! tak znova!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 17. leden 2007, 14:32 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
2Gizmo_CZ:
Shit napsal:
Vyplatí se si vyzálohovat "wpa.dbl"


:roll:

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 17. leden 2007, 16:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. říjen 2004
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Mr. Dirk napsal:
2Gizmo_CZ:
Shit napsal:
Vyplatí se si vyzálohovat "wpa.dbl"


:roll:


Sorry tomu nerozumím? jako regstrační "klíč"? který se po instalaci Win a zaregistruváni vytvoří, a já když se mě po.. Widle tak je nainstaluju a hodím ho tam?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 17. leden 2007, 16:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
Gizmo_CZ napsal:
Shit napsal:
MD napsal:
....ale pořad na stejnej počítač ...
Asi nebude úplně stejný.... :wink:


No ono je lepší ten HDD vždy kompletne smazat a ty Widle nainstalovat na čistý HHD! Né přeinstalovávat!! Jinak

Podobný problém! včera jsem instaloval, registroval a dneska ty svi.ě zase nešly!! tak znova!


On byl sformatovanej. Když tak to za 27 dnu skusim znova.

_________________
AMD Phenom II X6 1090T, Gigabite 870A-UD3, ATI Radeon HD 6870, 4GB ram.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 18. leden 2007, 10:12 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Gizmo_CZ napsal:
Sorry tomu nerozumím?
Shit napsal:
Vyplatí se si vyzálohovat "wpa.dbl" - více zde. :wink:
Postup je v tom odkaze... :oops:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 18. leden 2007, 14:15 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
Shit napsal:
Postup je v tom odkaze... :oops:


Nj, ale každý neumí dobře anglicky. :roll: :)

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 18. leden 2007, 21:00 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Mr. Dirk napsal:
Nj, ale každý neumí dobře anglicky. :roll: :)
Až budu mít více času, pokusím se to zpracovat v češtině. :oops:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 19. leden 2007, 10:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. říjen 2004
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Něco jsem "dopřeložil" něco vypustil a jinak je to z PC translátoru 2007) Prosím neuštípejte mě Vy co znáte AJ :oops: je to poute pro ty co si jak matějové v dnešní době dali NJ místo AJ!! Ano jsem jedním z nich :(
Snad to aspoň trošku někomu pomůže jako mě. Doupravená část je pouze do Co když udělám příliš mnoho změn? už na víc nemám čas


Windows Product Activation (WPA)
on Windows XP
Version 3.2 — Last Updated Novemnber 15, 2005
Hold mouse here for list of most recent changes.

by Alex Nichol, MS-MVP
© 2001-2005 by Author, All Rights Reserved
Jeden nový bezpečností prvek ve Windows XP způsobuje velké znepokojení jeho uživatelům, tento prvek je Windows Productu Activation (WPA). Ve WPA jsou uložena veškerá nastavení a identifikace HW Vašeho počítače. WPA volá Microsoft každý den a posílá přesné informace o tom, co Vy děláte s vaším počítačem; například pokud vyměníte jakoukoliv část HW ve vašem počítači, WPA to zjistí a vyhodí okamžitě hlášku („Došlo k velké změně HW ve Vašem počítači“ a z tohoto důvodu Vás ihned požádá o novou registraci). WPA je lstivá cesta pro Microsoft k tomu, aby skladoval osobní informace o Vás nebo o Vašem počítači, nebo začal odpočítávat měsíční poplatek za vaše pokračující použití Windows XP. Ve skutečnosti jsou tyto všechny pověsti falešné. WPA je docela bezstarostný prográmek kdy Windows potvrzují, že jsou nainstalované na stejném počítači jako od minulé kontroly HW. To je vše. Ale nekontrolovatelná dezinformace je pochopitelná, protože to je tvrdé pro hlavního spotřebitele k tomu, aby našel jednoduché ještě komplexnější vysvětlení právě toho, co WPA je. Tenhle článek zkusí zaplnit tuto mezeru informací o WPA a snaží se ukázat, že je to o hodně menší problém pro mnoho lidí, než se většina z nich obává.

Co je představa WPA?
Microsoft licence na použití Windows vždy byla omezená na dovolení instalace na jeden jediný počítač (a to vylučuje mající stejnou kopii nainstalovanou na laptopu stejně jako desktopu: jen MS Office je licencovaný pro kombinaci). Microsoft věří, že toto byla předmětová moc příležitostný zneužívání. WPA je prostředek který zalištuje, aby byl konkrétní operační systém s konkrétní licencí nainstalovaný pouze na jeden počítač. Po instalaci Windows XP máte 30 dní na „aktivování“ systému (telefonicky 800 100 074 nebo pomocí internetového připojení). Pokud systém do této doby neaktivujete, ten se zablokuje a Vy nebudete schopní s počítačem nadále pracovat (o své data ale nepřijdete).
WPA zahrnuje počítač a informace o hardwaru na kterém jsou Windows instalovaná, přijímá na oplátku spouštěcí kód, který bude zaznamenaný v systému. V následujících bodech, Windows kontrolují, že ještě běží na hardwaru, na kterém byly původně nainstalované Jestli WPA zjistí větší změny HW, vyzve Vás k opětovné registraci systému (zde budete muset vysvětlit Microsoftu - například, že se starý stroj pokazil a musel být přestavěný - a dostanete nový spouštěcí kód). Do té doby nebudete schopní dělat více než záložní kopie.

WPA systém kontroluje deset kategorií hardwaru:
1. Grafická karta
2. SCSIŮV adaptér
3. IDE adaptér (základní deska)
4. Síťový adaptér (NIC) a jeho MAC adresa
5. RAM množství rozsah (i.e., 0- 64mb, 64- 128mb, atd.)
6. Typ procesoru
7. Sériové číslo procesoru
8. Zařízení pevného disku
9. Sériové číslo pevného disku (VSN)
10. CD - ROM / CD - RW / DVD - ROM
To pak počítá a zaznamenává číslo založené na prvním zařízení každého typu, který byl nalezený během nastavení a instalace SW, a skladuje toto číslo na vašem pevném disku. Zpočátku, jsou tyto informace poslané do Microsoftu v automatickém telefonním klíči, společně s Product ID. Číslo odvozené z 25ti znakového Product Key použitého v nastavení Windows.
Jestli opravný balík 1 byl instalovaný, celý Product Key je také přenosný: Toto může být poté kontrolováno oproti seznamu známých pirátských klíčů.
Hardware je kontrolovaný vždy, když Windows startují. Také je kontrolováno, jestli jste nevykonali kompletní formát a znovu jste nenainstalovali Windows, Microsoft centrum aktivace budete tedy muset kontaktovat znovu, protože uchovávaná informace na stroji ( číslo předtím zapsané na Váš pevný disk) bude vymazané přeformátováním pevného disku. Jestli váš hardware je podstatně stejný, bude Vám udělený aktivační klíč automatizovaným voláním bez toho aby jste s kýmkoli mluvili.
WPA žádá o ' registraci ' z každé/ho z těchto deseti kategorií: ' Je stejné zařízení ještě v počítači, nebo je nové?' Sedm souhlasných prověření HW znamená - všechno je v pořádku. Menší karty, jako zvukové karty, nevstoupí do kontroly vůbec. Jestli budete instalovat SW v základní desce, se stejným množstvím RAM a procesorem, můžete změnit všechno ostatní tolikrát, kolikrát chcete.

Co když udělám příliš mnoho změn?
Jestli, na Windows start, nejsou požadované sedm souhlasných prověření HW, systém bude, v originální verzi Windows XP, jen startuje Safe Mode. Vy budete požádáni, aby jste znovu aktivovali systém telefonickým hovorem s Microsoftem. Budete muset napsat 50ti číselný kod, zavolat do aktivačního střediska a tam pomocí automatu a zadání vašeho 50ti číselného kodu dostanete nový aktivační klíč. Tento klíč zadáte do aktivačního panelu a Windows jsou znovu zaktivované.
Pokud máte systém s nainstalovaným SP2 budou Vám Windows fungovat ještě 3 dny a Vy můžete aktivovat sysém přes internetové připojení. Jestli zvláštní změny HW byly odstraněné, nebo jestli 120 dnů prošly od doby originální aktivace, vy budete schopný užívat automatický proces aktivace ještě jednou.

A co formátování harddisku?
Dvě věci jsou zaznamenané pro disky: počet diskové mechaniky sám, a Volume sériové číslo (VSN). NAZNAČIT Ne. 1: VSN je část dat v rozdělovacím prvním sektoru, tak to je změněný kdy vy změníte formát pohon. Má to cenu dostání freeware utilita Hlasitost ID obnovit originální VSN. Předtím než vy změníte formát, běžet VOL z příkazového řádku, všimnout si VSN (například., 1F2E 3C4B) ve druhém lince. Pak, po přeformátování a nových Windows XP instalace, odložte novou aktivaci do té doby, než vy běželi Volume ID k tomu, aby obnovil starý VSN, a restartovaný. Toto není základní - ale to chrání jeden z ' ano hlasů ' proti nějakému /každému /žádnému budoucímu hardwaru změna. (pokud si nepřejete spustit tuto utilitu, další nejlepší způsob jak získat stejný výsledek by byl vymazat starý Win XP soubory z pevného disku před znovu nainstalují, spíše než ve skutečnosti přeformátování.)
NAZNAČIT Ne. 2: Další věc která mění VSN přemění FAT 32 rozdělení NTFS. Tak, jestli vy aktualizujete systém používání FAT 32 Windows XP a zamýšlí převést na NTFS, dělejte konverzi před aktivací systému. Pamatujte si, vy můžete čekat chvíli: vy máte 30 dny předtím než vy potřebujete aktivovat. Strojový hardware v době první aktivace je co počítá. Nebo, jestli vy jste již aktivovali, užívat hlasitost ID jak popsaný v Hint Ne. 1. Jestli vy děláte toto po aktivaci, také prvních zádech nahoru WPA.DBL a WPA.BAK registruje, jak popsaný v Hint Ne. 3 dole, a, po dokončení konverze, obnovte tyto soubory a restartovte znovu.
NAZNAČIT Ne. 3: To je cenný pro zálohovat dva soubory WPA.DBL a WPA.BAK z Windows\System32 složka.Pak, kdyby poškodit se, nebo měl bys udělat ' opravnou reinstalaci Win XP, tyto soubory mohou být kopírovaný zpět do obnovit dřívější status aktivace. Ať tak nebo onak, tyto jediné práce v těch omezených okolnostech. Obsah těchto dvou souborů je odpovídající specifickým Windows nastavení; proto, v rozporu s čím mnoho novinářů a členové uživatelského společenství psalo v nedávných měsících, obnovení těchto souborů neobnoví váš status aktivace následující přeformátování a čistý instaluje.
Disková mechanika a rozdělení zaznamenalo bude ti, které systém našel nejprve při dělání počáteční aktivace: normálně jeden z kterého systému zavedl. Tak, jestli vy měníte ten disk a znovu nainstalovat Windows k novému rozdělení, vy jste ztratili dva Yes hlasy. Jestli, ačkoli, vy přidáte nový harddisk, kopírujte originální rozdělení na to se zobrazovacím programem, a udržte originální pevný disk jak druhotné údaje disk, to stále ještě bude nalezený pozdějším šekem. Toto je protože to hledá pro všechny disky, a hlasování bude Yes v obou kategoriích jestli to nalézá originální jeden, s rozdělením ne přeformátování.

A co přesunovatelný pevný disk vyje?
Poskytnutý přesunovatelný záliv pevného disku je pro sekundární disky (užívaný pro data), a zaváděcí disk () (7.p.) Windows ještě být přítomný, přesunovatelný disky nevstoupí do WPA kalkulace.

Výměna základní desky
Instalace nahrazení základní desky změní IDE kontroler, a obvykle znamenat, že vy měníte k nový, rychlejší, procesor. Jestli procesor je jeden se sériovým číslem (Pentium III), pak vy ztratíte třetinu hlasování - včetně kdy vy měníte k procesoru se žádným sériovým číslem, jako Athlon. Jestli vy také přidáte RAM, nebo jestli základní deska je jeden s na palubě SCSI adaptér, to dělá čtyři nebo pět kategorií nyní hlasování No - vy byste potřebovali nezměněný NIC vyhnout se muset zavolat pro reaktivaci. Jestli nová základní deska také má zabudované video (a možná dokonce NIC z jeho vlastní!), vy běžíte z jedné vody na čisto Yes hlasy s tímto jedním hardwarem změna.
Znovu, toto ne zastavit vás z dělání takového hardwaru měníte, ani z používání Windows XP potom. Telefonní- ve volbě reaktivace byla vytvořené jen za tento typ situace. Také, toto je extrémní příklad. Kvůli na palubě rysům nějakých základních desek, tento jeden hardware změna je rovnocenná k několika změnám najednou.

Znovu aktivace na novém nastavení po sečítací zařízeních
Jestli vy přidáte zařízení, jak bylo zmíněno dříve se pokud týče harddisků, šek v botě nahoru ještě najde originální zařízení, i když to nyní je v pomocných poznámkách na okraj (například., jako otrok harddisk). Ale jestli vy formát a udělá nové nastavení, to bude zařízení nyní které je v ' v prvé řadě ' které jde do hardwaru hašé poslaného Microsoft. Toto znamená, že tento hardware kategorie již ne déle bude rovnat se - a být viděný jak hlasování ' ne.' ' Toto znamená, že můžete najít automatickou aktivaci odmítla, třebaže vy nedávno jste neudělali jakékoliv změny. Proto, z hlediska WPA, to je nejlepší k tomu, aby udělalo takový hardware přísady pomocný jeden. Například, jestli vy přidáte další CD mechaniku, má to jak sekundární otrok, a, bude-li potřeba, pohybujte originální jedním na primární kanál.
Tam je použitelný program XPINFO který dát vám jednoduchý obraz <o,z> kterých kategorií aktuálně obsadí Yes volí v zavedeném- nahoru šek.

Jak dlouho dělá toto pokračovat?
Licence na maloobchodní verzi Windows XP je ve věčnosti. Vy dostanete se do použití Windows XP navždy, jestliže zvolíte.
Ale Microsoft rozpoznává ty stroje dělat dostat aktualizované. Jestli, následující aktivace po nastavení, vy nemusíte kontaktovat aktivaci centrum pro 120 dny (jakékoliv změny vy uděláte během tentokrát jste viděný jak přijatelný kdy systém boty), pak arch je zametený čistý a vy můžete začít znovu používání aktuálního hardwaru jak nová základní čára k tomu, aby přidělala změny.
Jestli vy dostanete nový počítač, vy máte nárok na odstranit Windows XP z ten, která je partiová, a instalovat stejné Windows XP na novém stroji - ale budete muset dělat reaktivaci hlasem volat a vysvětlit (jestliže ne, jako je právě zmíněný, 120 dny prošly od aktivace byla naposledy vykonaný).
Microsoft řekl, že jestli to vůbec kdy stává se ne hodnotný pro ně držet tento systém aktivace chůze, oni podniknou kroky k dovolit uživatelům k tomu, aby vyřadili to.

OEM verze
Omezení specifické licence druhy mohou omezit předcházející. OEM verze Windows XP jsou licencované společně s hardwarem se kterým oni jsou koupení, jak entita, a taková kopie nesmí být přesunutý do různého počítače. Také, další specifická licence druhy (například., Akademické licence) jsou ovládané různým způsobem. Toto nejsou WPA záležitost samo o sobě, ale dost vydání licence na ten nákup, a proto vně rozsahu této diskuse o WPA.
Tam jsou dvě verze OEM Windows XP systémy. Jeden mohou být koupený odděleně, s oprávněním pomocný hardware, a nainstalovaný s tím hardwarem k existujícímu stroji, který to stává se hranicí. Software může být znovu nainstalovaný a reaktivovaný neurčitou dobu jako u maloobchodního systému dokud to ještě je na originálním stroji. To nesmí být převedený do různého počítače. To je aktivovaný jak je popsáno výše, ale kdyby to bylo nainstalovaný hardware viděný tak ne podstatně stejný, aktivace by byl odmítnutá jak pád vně licence.
V další OEM tvořit, systém je poskytnutý před -- nainstalovaný hlavním dodavatelem. Namísto aktivace, systém je ' zamčený BIOS na základní desce. Platnost tohoto zámku je kontrolovaná v botě. Dokud toto je spokojený, další hardware může být změněný volně, ale nějaké /každé /žádné nahrazení základní deska muset být pro kompatibilní jeden dodávaný originálním výrobcem.
Jestli BIOS-locked systém je instalovaný k palubě kde zámek selhává, to vstupuje normální Activation proces v startu. Ať tak nebo onak, začínající 1 březen 2005, Product Key dodával na štítku počítačovým výrobcem, a užívaný pro počáteční intallation, nebude přijatý pro aktivaci. A nová kopie Windows XP, s licencí dovolující instalaci na různém stroji, bude potřebný. Toto znamená, že nějaké /každé /žádné nahrazení základní deska (nebo aktualizace do jeho BIOS) musí být dodávaný originálním výrobcem, kdo zajistí zámek je udržovaný.

Instalace opravných balíků 1 & 2
Windows XP opravný balík 1 ("SP1") představuje nějakým dalším překážkám systémy které zdát se, že byl pirátské: To nenainstaluje vůbec na systémech které zdály se, že užíval jedny ze dvou dobře ustanoveného " piráta" klíče produktu, a širší řada pirátský a praskla klíče budou mít za následek žádný přístup byl dovolené Windows Update. Tyto omezení dále jsou vzatá s opravným balíkem 2
Instalace SP1 bude také zjistit a upevnit řadu "trhlin" užívaný piráty k tomu, aby zaskočili potřebu k tomu, aby aktivovala. Takové systémy pak budou potřebovat být aktivované po SP1 je instalované. Ať tak nebo onak, regulérní, legitimovat, instalace Windows XP nebudou potřebovat být reaktivovaný po jednoduše kvůli instalaci SP1.
Podrobněji diskuse o změnách a jejich důsledcích, podívej se na Microsoftovu článku Opravný balík 1 mění se aktivaci produktu.

Nějaké věci WPA nedělá
• WPA nepošle žádnou osobní informaci vůbec o tobě Microsoft. Tam je ještě volba k tomu, aby registrovala produkt s Microsoft, ale to je separátní a zcela dobrovolný.
• Jestli vy musíte telefonovat ve vy sám provést aktivaci nebo reaktivace, vy nejste požadovaný k tomu, aby dali žádnou poznávající osobní informaci.
• WPA ne ' telefon v ' každý den kontrolovat. Šek , který systém není významně různý je udělaný Windows sám v botě. Jestli hardware není přijatelný (i.e., nedostanete vaše sedm Yes volí), vy musíte uvést telefonní hovor vy sám k tomu, aby znovuaktivovat. Windows sám nikdy volá Microsoft kromě kdy vy výslovně říkáte, že to tak dělá pro online aktivace.
• WPA neposkytuje prostředky pro Microsoft k tomu, aby vypnul váš stroj nebo poškodit vaše data. (ani dělat oni dokonce mají přístup k vašim datům.) Jestli systém je vyžaduje, abyste telefonovali v, vy stále ještě bude schopný nadto Safe Mode a zálohuje vaše data.
• WPA není "pronájem" systém vyžadující větších plateb po dvou letech nebo nějaké jiné době. Vy můžete použít produkt jak licencovaný na věčné časy.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 19. leden 2007, 12:43 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Gizmo_CZ napsal:
...Hlasitost ID....
Link ke stažení "Volume ID":
Kód:
http://www.sysinternals.com/Files/VolumeId.zip


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 1. únor 2007, 10:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. říjen 2005
Nahoru
Je potrebná aktivácia WinXP ak som si kúpil notebook aj s operačným systémom, ktorý sa nainštaluje po prvom spustení notebooku? Mal som Acer TravelMate 2313 dva roky (myslím, že na pečati pravosti bolo označenie OEM, Acer Incorporate), ale nikdy som vedome neaktivoval WinXP, a nič sa nedialo.

_________________
Acer TravelMate 7730G / 17" WXGA+ / Core 2 Duo P8700 2.53GHz / NVidia GeForce CUDA 9600M-GT 512MB / 2x2048MB DDR2 / 500GB 5400rpm 2,5'' SATA + 160GB 7200rpm 2,5'' SATA / DVD Super Multi / 802.11a/b/g / 0.3DV CrystalEye / BT / Vista Business sp2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 20. březen 2007, 14:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. květen 2006
Nahoru
Ahoj lidi, mám taky dotaz na XP aktivaci.
Omlouvám se za poněkud delší úvod:
Protože jsem váhal, jestli XP Pro nebo Vistu, rozhodl jsem se je omrknout oba. V práci mi pujčily XP Profi a keykod. Mám je na hdd se kterým nelezu na net. Později jsem takto na jiném hdd prubnul Vistu. Sám jedu na třetím hdd kde mám OEM- XP Home, ty ale prodám se starým PC.
Mám nové "holé" PC a rozhodl jsem se pro OEM-XP Profi. Dnes mi příjdou poštou.

Dotaz tedy zní: Musím si je/OEM- XP Profi/ nainstalovat znovu a pracně všechen další sovtw a drivery, nebo si mohu nechat na disku ty, co jsem měl na zkoušku z práce a jen tam někam vložit a přepsat můj vlastní "produkt key" ???

To by mi ušetřilo spoustu práce. Rozdíl bude jen v tom, že já mám koupenou OEM verzi s legalizační nálepkou a tamto je asi nějaká multi licence. Kolega z práce tvrdí, že to musí jít, zvláště, když jsem je nikdy neaktivoval a nepřipojil se na net. Stačilo vložit "Produkt key" a šlapou bez omezení...
Děkuji za rady.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 20. březen 2007, 17:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. říjen 2004
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Maron napsal:
Dotaz tedy zní: Musím si je/OEM- XP Profi/ nainstalovat znovu a pracně všechen další sovtw a drivery, nebo si mohu nechat na disku ty, co jsem měl na zkoušku z práce a jen tam někam vložit a přepsat můj vlastní "produkt key" ???


Pokud je nemáš aktivované, tak v aktivační obrazovce si můžeš pod tím vygenerovaným kódem změnit product key. Není problém. A pak šupky dupky do tel budky vyvolat 800 100 074 a čekat až se ted debilní automat vykecá a neuvěřitelně rychle na tebe vychrlí ABCDEFG položky! * se dá CDklíč opakovat.

Pokud je ale už máš aktivované tak to ti neporadím. Max změnit grafiku ramky a CDromku aby ti to vyhodilo novou aktivaci.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 20. březen 2007, 18:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. květen 2006
Nahoru
Myslel jsem, že jde např. otevřít nějaký konkrétní reg. a tam to přepsat tím správným key kodem...?
A pak se teprve připojit na net a "POPRVÉ"!!! aktivovat?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. březen 2007, 08:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. říjen 2004
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Maron napsal:
Myslel jsem, že jde např. otevřít nějaký konkrétní reg. a tam to přepsat tím správným key kodem...?
A pak se teprve připojit na net a "POPRVÉ"!!! aktivovat?


Tohle pak ale zavání nelegální aktivací ne?!

Systém funguje tak, že zadáš ID Key při instalaci Win, po instalaci ti naskočí aktivační obrazovka s vlasním generátorem, který ti na základě tvého ID klíče a komponent v tvém PC vygeneruje příšerně dlouhý kod který buť zadáš přes net, nebo přes tel.
nezapomeň si po aktivaci uložit soubor C:\Windows\system32\

wpa.dlb

který je aktivační pro Win!!! At nemusíš při nové instalaci pořád volat na MS!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. březen 2007, 08:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. květen 2006
Nahoru
Můžeš Win zkoušet 30dní?-Můžeš!
Pak bud dáš- nebo nedáš aktivaci.

Opakuji: Mám svoje koupené legálně, ale nejprve jsem si minulý měsíc nainstaloval ty půjčené z práce a porovnával s Vistou. Nebylo nutné nic aktivovat!!!!!!
Ted bych tam někam / po vymazání původního/ šoupnul ten svůj keykod a pak by se POPRVNĚ připojily na net k aktivaci.

Co je na tom nelegálního?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. březen 2007, 10:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. říjen 2004
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Maron napsal:
Můžeš Win zkoušet 30dní?-Můžeš!
Pak bud dáš- nebo nedáš aktivaci.
Opakuji: Mám svoje koupené legálně, ale nejprve jsem si minulý měsíc nainstaloval ty půjčené z práce a porovnával s Vistou. Nebylo nutné nic aktivovat!!!!!!
Co je na tom nelegálního?


Tohle!!!!!!!!

Maron napsal:
Nebylo nutné nic aktivovat!!!!!!

Jednoznačný nelegální software!! každé Win XP musí být po 30 dnech aktivované nebo jinak registrované! Nesetkal jsem se s tím, že by po instalaci win XP nechtěli aktivaci!! Ale také se můžu plést!

Jinak nelegální by bylo, strkat nos a vrtat do registru ve smyslu licence!!

Jestli chceš mít 100% licenční widle tak ti pokud nemáš aktivační ikonu ve start/všechny programy nezbývá nic jiného než
A přeinstalovat je
B. nová a čistá instalace!


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.