Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 20. leden 2020, 04:14

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. březen 2007, 10:55 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Gizmo_CZ napsal:
...Nesetkal jsem se s tím, že by po instalaci win XP nechtěli aktivaci!! ....
Corporate Edition nevyřaduje aktivaci.
Maron napsal:
Dotaz tedy zní: Musím si je/OEM- XP Profi/ nainstalovat znovu a pracně všechen další sovtw a drivery, nebo si mohu nechat na disku ty, co jsem měl na zkoušku z práce a jen tam někam vložit a přepsat můj vlastní "produkt key" ???
Zkus "upgrade" corporatek na OEM Profi - mohlo by to jít při zadání klíče z OEM verze - ale pak musíš provést aktivaci. Záloha wpa.dbl v tomto případě asi na 99% nepomůže.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. březen 2007, 15:40 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. květen 2006
Nahoru
Ahoj lidi,
včera jsem si koupil XP PRO, SP2b-OEM /v jednom velkém známém obchodě :-D / Mám však vážné obavy, že není v pořádku.
Pokusím se popsat potíže.
Při instalaci trvá neobvykle dlouho, než se načtou ovladače v úvodu instalace. Potom, během velmi dlouhé doby pomalého načítání jednotlivých ovladačů, skončí instalace hláškou : "Soubor- symc8xx.sys je poškozen" nebo "Soubor- usbehci.sys je poškozen" a pod. "Instalaci nelze dokončit"
Po každém pokusu o novou instalaci si najde něco jiného. Ovladače načítá cca 10-20min!
Zkoušel jsem pro porovnání použít jiné instalační cd od kamaráda /se stejným OS/ a načítání ovladačů je bleskové, cca po 1,1/2 min mohu pokračovat další částí instalace.
Z toho tedy usuzuji, že medium je poškozené.
Nebo dělám něco blbě já?

EDIT- ještě, mám takový zajímavý dotaz, který se týká konfigurace PC při aktivaci.
Omlouvám se za poněkud delší popis. ;-)
Postavil jsem PC, kde budou vyměnitelné disky uložené v systému zvaném "rámeček/šuplík"
Pro názornost uvádím odkaz na tato zařízení:
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... h_start=18

V tomto PC se budou střídat 2-3 disky. Jeden pro přístup na internet. Druhý pro práci s grafikou a třetí bude vyhrazen dětem.
Na každém bude OS -XP Profi OEM a disky nejsou identicky stejné.
Tento systém zaručí, že neodborný zásah dětí, vir či jiné okolnosti neznehodnotí například několikahodinovou práci na grafice.

Můj dotaz tedy zní:
Jak se bude provádět aktivace a aktualizace z těchto různých disků? Nenastanou potíže při aktivaci s druhého a třetího disku?
PC bude naprosto stejné /MB, CPU, RAM, VGA/, jen budou postupně vloženy 3 různé disky, protože to vyžaduje způsob použití tohoto PC.
Děkuji za Váš čas, který budete věnovat tomuto námětu.
S pozdravem. Maron


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. březen 2007, 20:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. říjen 2004
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Maron napsal:
V tomto PC se budou střídat 2-3 disky. Jeden pro přístup na internet. Druhý pro práci s grafikou a třetí bude vyhrazen dětem.
Na každém bude OS -XP Profi OEM a disky nejsou identicky stejné.
Tento systém zaručí, že neodborný zásah dětí, vir či jiné okolnosti neznehodnotí například několikahodinovou práci na grafice.

Můj dotaz tedy zní:
Jak se bude provádět aktivace a aktualizace z těchto různých disků? Nenastanou potíže při aktivaci s druhého a třetího disku?
PC bude naprosto stejné /MB, CPU, RAM, VGA/, jen budou postupně vloženy 3 různé disky, protože to vyžaduje způsob použití tohoto PC.
Děkuji za Váš čas, který budete věnovat tomuto námětu.
S pozdravem. Maron


Mno rozumím tomu tak, že si chceš nainstalovat 3 kopie Win XP každou na jeden disk?! Pokud ano tak na to zapomeň! 1HDD =1 PC= 1 kopie Windows =1 aktivace!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 23. březen 2007, 13:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. květen 2006
Nahoru
Tak, to jsou pěkný volové -na MS :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. březen 2007, 09:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Ahoj.

Je nejaky figl jak zazalohovat /wpa.dlb/ ve windows vista?Tento soubor jsem tam nenasel.Nechce se me kazdejch x dni pokud se system podela volat na MS :(

Diky

_________________
PC:CPU-AMD X2 Black Edition 6300+/1350v/,RAM-4096Mb DDR2 Adata Viesta extreme +800Mhz,VGA-ATI X2900Xt 512Mb/GPU-830,RAM-2000Mhz,Stock cooler,HDD-Maxtor?120GB+Seagete Barracuda 320Gb,PCI-Soundblaster AUDIGY 4,LCD-Acer AL1717,REPRO-Genius Home theater 5+1.OSTATNI-Klavesice-Microsoft Digital media key,Mys-Microsoft netscroll optical,OS-Window Vista home premium 64Bit


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. březen 2007, 13:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. říjen 2004
Bydliště: Prostějov
Nahoru
zemla napsal:
Ahoj.

Je nejaky figl jak zazalohovat /wpa.dlb/ ve windows vista?Tento soubor jsem tam nenasel.Nechce se me kazdejch x dni pokud se system podela volat na MS :(

Diky

S tím ti si myslím zatím nikdo neporadí. Je to nový systém a ještě není pořádně "proklepnutý"!

Aaale jít by to určo mělo. Jak to si necháme zjistit :-) Snad se tady najde někdo kdo tomu bude dobře rozumět!!??


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 30. březen 2007, 08:54 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. květen 2006
Nahoru
Gizmo_CZ napsal:
Maron napsal:
V tomto PC se budou střídat 2-3 disky. Jeden pro přístup na internet. Druhý pro práci s grafikou a třetí bude vyhrazen dětem.
Na každém bude OS -XP Profi OEM a disky nejsou identicky stejné.
Tento systém zaručí, že neodborný zásah dětí, vir či jiné okolnosti neznehodnotí například několikahodinovou práci na grafice.

Můj dotaz tedy zní:
Jak se bude provádět aktivace a aktualizace z těchto různých disků? Nenastanou potíže při aktivaci s druhého a třetího disku?
PC bude naprosto stejné /MB, CPU, RAM, VGA/, jen budou postupně vloženy 3 různé disky, protože to vyžaduje způsob použití tohoto PC.
Děkuji za Váš čas, který budete věnovat tomuto námětu.
S pozdravem. Maron


Mno rozumím tomu tak, že si chceš nainstalovat 3 kopie Win XP každou na jeden disk?! Pokud ano tak na to zapomeň! 1HDD =1 PC= 1 kopie Windows =1 aktivace!


Tak jsem to bezproblémově vyřešil! Ještě že existuje Ghost Image...
At se jde bodnout celej MS, s tou svojí politikou! 3 lidi v rodině si budou kupovat 3x wokna...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 30. březen 2007, 15:21 
Nováček
Nováček

Založen: 30. březen 2007
Nahoru
Zdravim, mam takovy problem, nainstaloval jsem WIN XP HOME OEM,ale po instalaci to po mne nechtelo zadnou aktivaci...system jsem instaloval na prazdny oddil disku(ne na cisty hardisk),na druhym oddilu zustaly puvodni XP Profesional..nemuze byt problem s aktivaci v tomhle???
a ještě by mne zajimalo pokud nebudou aktivovany,tak se po 30 dnech zablokují a nebo uplne propadnou a budou na vyhození???
a také by mne zajimalo jestli jde nejakou cestou odinstalovat starý system a nebo musim udelat "klasicky" format c: :)
předem díky za rady......


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 16. duben 2007, 22:11 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 13. listopad 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
ahoj,je nějakej příkaz do run a nebo commandu ,kterej mě pak ukáže kolik zbejvá dní do aktivace win xp?


 Profil  
 Předmět: Je zálohování WPA.DBL legální?
PříspěvekZaslal v: út 17. duben 2007, 18:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. duben 2006
Bydliště: V sudu... (plnej samozřejmě)
Nahoru
Malej dotaz. Když jsem si kupoval OEM WinXP s novým PC, tak jsem měl starost s reinstalacema. Už jsem reinstaloval asi 4x nebo 5x a pořád v pohodě (žádný výrazný upgrady). Je to vůbec legální zálohovat si ten WPA.DBL? :?

_________________

CPU: Intel Pentium (Prescott) 2,8GHz / 800MHz cache L1 16kB, L2 1MB; + CoolerMaster S9U1 Hyper TX MotherBoard: ASUS P5GD1PRO Intel 915P PCI-Express, GPU: ATI Radeon X700PRO 425MHz 128MB GDDR3 (860MHz), RAM: 2x256MB + 2x512MB 400MHz, HDD: Western Digital Caviar 320GB cache 16MB + Western Digital 1000GB 16MB cache, DVD mechanika: LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4082B writing: 8x DVD-R/+R, 4x DVD+RW/-RW, 3x DVD-RAM, 24x CD-R, 16x CD-RW reading: 12x DVD, 10x DVD-RW/+RW, 3x DVD-RAM, 32x CD. LCD: 19" AG Neovo F-419, CRT: 17" ADI Microscan M700, REPRO: Eltax concept 400 + Omnitronic P-250

NOTEBOOK:
Hewlett Packard 550 :: CPU: C2D T5270 @1,4GHz L2 Cache 2MB, FSB 800MHz, RAM: 2+2 GB DDR2 667 MHz, Chipset: Intel GME965, HDD: 160 GB 5400 RPM Serial ATA, DVD±RW, Komunikace: Modem 56 Kbit/s, 10/100 Mbit/s LAN Ethernet Controller, Wireless LAN 802.11a/b/g, BlueTooth


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 28. červenec 2007, 07:57 
Nováček
Nováček

Založen: 28. červenec 2007
Nahoru
čjuus...chtěl bych se zeptat...dyž si zálohuju teen soubor WPA.DBL..a páák zformátuju disk...a zkopíruju teen soubor zase do:C:Windows/system32/...tak to budu mít ako aktiwowaný bo coo..?? jáá seem to nějak nepochopil...může mi někdo poradit...?? pls...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 7. září 2007, 12:47 
Nováček
Nováček

Založen: 04. září 2007
Nahoru
Mám takový (asi hloupý :-)) dotaz. Potřebuji na počítači, který není připojený k internetu provést legalizaci WIN XP. Stáhl jsem si jinde
a nakopíroval tam program GenuinCheck.exe. Ten po spuštění
vygeneruje kód a umožňuje ho buď opsat, nebo zkopírovat do
schránky. V popisu okna programu stojí : "Zkopírujte a vložte
nebo zadejte tento kód do pole v kroku 2. Potom klepněte na
tlačítko Ověřit. Po schválení kódu zavřete toto okno." Jsem asi
úplně blbej, ale co je KROK 2 ?? Kam mám ten kód zkopírovat ????

Díky za radu.

AL.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 7. září 2007, 13:34 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2005
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Nahoru
to co pouzivas sluzi na ine veci, ale kde je problem si to aktivovat telefonicky?

_________________
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 7. září 2007, 14:17 
Nováček
Nováček

Založen: 04. září 2007
Nahoru
Hmm. Odpovídat na otázku otázkou - to se mně fakt moc líbí.



Nemám rád komunikaci s touto firmou. Ani po internetu, ani po
telefonu. Když budu muset, tak tam zavolám. Předpokládám, že
budou mít sto pitomých dotazů a pak mně sdělí kód, který budu muset opět někam zadat.

Mám auto Ford a vyhýbám se komunikaci s autorizovanými
servisy, jak jen můžu.... Ze stejných důvodů.

Poradí mi někdo, kam se ten kód zadává ? Na stránkách
Majkrošoustu píší, že je tento způsob alternativou k ověřování
pravosti přes internet . Chci si nainstalovat nějaké SW, pro
který je ověření pravosti potřeba. Všechny doklady a čísla
od win mám doma.

Pokud to není tajné, sdělte mi prosím ,kam se vkládá ten kód.

AL.

_________________
AL


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 7. září 2007, 14:50 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2005
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Nahoru
Ja mam nove auto Renault a do ineho servisu nemozem a ani nechcem ist, pokial je auto v zaruke.
Tak isto, ked mas operacny system oiriginalny, aktivuj ho priamo internetom, alebo v tomto pripade si zavolaj telefonom pekne do MS, tento system totiz aktivovat musis - a neboj sa, nie je to ziadne mucenie. Ja mam moj system aktivovany uz niekolko krat bez jedineho problemu.

To co si si stiahol sluzi na overenie pravosti v pripade, ze stahujes nejake softy a updaty zo stranok Microsoftu a nemas nainstalovany ten ich ActiveX, ktory kontroluje pravost OS priamo. Vtedy pouzijes ten soft na vygenerovanie cisla, ktore ta potom pusti na stranku downloadov.

Tolko textu pisat, koli takej sprostosti, s ktorou ziadny vlastnik original systemu nemusi mat ziadny problem... koniec.

_________________
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 7. září 2007, 15:16 
Nováček
Nováček

Založen: 04. září 2007
Nahoru
O.K.
Já jsem jenom alergický na přístup velkých firem (viz Můj operátor O2,
zmiňovaný Ford, Třeba Grisoft a Microsoft rozhodně nevyjímaje),
protože se chovají nabubřele,často arogantně a pokud nemají pocit,
že u nich člověk hodlá utratit aspoň pár desítek tisíc, tak s nimi není
žádná řeč. To neznamená, že jejich produkty jsou špatné. Ale bavit
se s nimi NECHCI !

Díky za odpověď. AL.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. září 2007, 20:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. červen 2003
Nahoru
Někdo to tady zmiňoval přede mnou, ale žádná reakce. Zkusím to teda pro změnu já. Nainstaloval jsem nové ovladače na grafiku a po restartu na mě vyběhne hláška, že došlo k výrazné změně HW konfigurace a musím znovu aktivovat wokna. Už mi s tím s..., není to poprvé, já snad si ty ofic wokna cracknu, abych od tohodle měl pokoj.
Má někdo nějaké vysvětlení, nebo nápad jak to řešit? Není přece možné po každé instalaci ovladačů dávat registrovat wokna.

_________________
ASUS Z170 pro Gaming, Intel Core i5-6500 3.2GHz, SCYTHE SCNJ-4000 Ninja 4, SSD Kingston HyperX Savage - 480GB, Kingston 16GB KIT DDR4 2666MHz CL15, Western Digital WD6400AAKS - 640GB SATA II, Western Digital WD1002FAEX 1000GB sataIII, Plextor PX-L890SA, Mionix Naos 7000, MSI R9 380 Gaming 4G, BenQ GW2320, Enermax MODU82+ 525W.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. září 2007, 20:41 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
hafca napsal:
...Nainstaloval jsem nové ovladače na grafiku a po restartu na mě vyběhne hláška, že došlo k výrazné změně HW konfigurace a musím znovu aktivovat wokna. Už mi s tím s..., není to poprvé, já snad si ty ofic wokna cracknu, abych od tohodle měl pokoj...
No nevím, tento problém se vyskytuje u WV, ale u WXP jsem o tom ještě neslyšel...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. září 2007, 21:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. červen 2003
Nahoru
Tak sem asi první. Jsou to XP profi a stalo se mi to několikrát. Teď jsem našel starou zálohu kde byly ty dva soubory wpa.bak a wpa.dbl. Nakopíroval jsem jen ten dbl a to nepomohlo. Musel jsem přepsat i ten bak a je klid. Nechápu v čem je problém, ale hlavně, že vím jak na to. Jen si myslím, že by si soudruzi v ATI a ti další měli udělat v tom pořádek.

_________________
ASUS Z170 pro Gaming, Intel Core i5-6500 3.2GHz, SCYTHE SCNJ-4000 Ninja 4, SSD Kingston HyperX Savage - 480GB, Kingston 16GB KIT DDR4 2666MHz CL15, Western Digital WD6400AAKS - 640GB SATA II, Western Digital WD1002FAEX 1000GB sataIII, Plextor PX-L890SA, Mionix Naos 7000, MSI R9 380 Gaming 4G, BenQ GW2320, Enermax MODU82+ 525W.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. září 2007, 21:52 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
hafca napsal:
...Teď jsem našel starou zálohu kde byly ty dva soubory wpa.bak a wpa.dbl...
Tato metoda platí pro stejný hardware - jinak ne...


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.