Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 10. prosinec 2019, 11:28

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 18. září 2007, 14:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. červen 2003
Nahoru
No alespoň že tak. Dělat pokaždý novou instalaci a registraci, když mám novější ovladače mě už nebaví. Spíš mi zajímá, proč se to dějě.

_________________
ASUS Z170 pro Gaming, Intel Core i5-6500 3.2GHz, SCYTHE SCNJ-4000 Ninja 4, SSD Kingston HyperX Savage - 480GB, Kingston 16GB KIT DDR4 2666MHz CL15, Western Digital WD6400AAKS - 640GB SATA II, Western Digital WD1002FAEX 1000GB sataIII, Plextor PX-L890SA, Mionix Naos 7000, MSI R9 380 Gaming 4G, BenQ GW2320, Enermax MODU82+ 525W.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 6. říjen 2007, 09:52 
Nováček
Nováček

Založen: 11. duben 2007
Nahoru
Cau, zajimolo by me jak by se chovali legal WinXP, kdybych je nainstaloval na 2 PC. Mam licenci na 1 PC samozrejme. Oba pocitace by byli k intrenetu pripojeny pres 1 IP adresu. Muze Microsoft neco zjistit? Budou mi chodit Win bez problemu a s aktualizacema? Predem se omlouvam jestli to tu nekde je, nenasel sem to. Diky


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 6. říjen 2007, 10:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. listopad 2005
Bydliště: Olomouc
Nahoru
legální je 1 licence na 1 PC (leda bys měl multilicenci). takže instalací na dva porušíš licenční podmínky.

_________________
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 6. říjen 2007, 10:53 
Nováček
Nováček

Založen: 11. duben 2007
Nahoru
jasne ze porusim, ale jde mi o to jestli to Microsoft zjisti a bude to hlasit nelegalni okna...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 6. říjen 2007, 11:21 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 18. září 2005
Bydliště: Kopřivnice
Nahoru
zmetek napsal:
jasne ze porusim, ale jde mi o to jestli to Microsoft zjisti a bude to hlasit nelegalni okna...

po instalaci OS to chce registraci po internetu, MS si zjisti konfiguraci PC

_________________
nevidany: Mimochodem tvou diagnózu zná kdekdo Bandito... Bohužel je to neléčitelný.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 6. říjen 2007, 11:26 
Nováček
Nováček

Založen: 11. duben 2007
Nahoru
ok, dik, takze takova instalace by nebyla dobrym resenim, ja prave nevedel jestli si to kontroluje hw nebo jen IP adresu...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 15. prosinec 2007, 11:22 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
zmetek napsal:
ok, dik, takze takova instalace by nebyla dobrym resenim, ja prave nevedel jestli si to kontroluje hw nebo jen IP adresu...


Aktivace je zcela anonymni, jen pri aktivaci se TI vytvari Aktivacni ID, ktere se generuje z Windows a s HW pocitace. Behem procesu aktivace lze takto zjistit, zda dana kopie se nekde uz nainstalovala, ci se jedna o reinstalaci apod...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 15. prosinec 2007, 11:23 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
Dex_Holland napsal:
ahoj,je nějakej příkaz do run a nebo commandu ,kterej mě pak ukáže kolik zbejvá dní do aktivace win xp?


oobe/msoobe /a


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 15. prosinec 2007, 11:25 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
hafca napsal:
Někdo to tady zmiňoval přede mnou, ale žádná reakce. Zkusím to teda pro změnu já. Nainstaloval jsem nové ovladače na grafiku a po restartu na mě vyběhne hláška, že došlo k výrazné změně HW konfigurace a musím znovu aktivovat wokna. Už mi s tím s..., není to poprvé, já snad si ty ofic wokna cracknu, abych od tohodle měl pokoj.
Má někdo nějaké vysvětlení, nebo nápad jak to řešit? Není přece možné po každé instalaci ovladačů dávat registrovat wokna.


Tohle si holt Windows generuji sami, do jake miry se Windows zmenily natolik, ze vyzaduji reinstalaci...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 15. prosinec 2007, 11:27 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
MD napsal:
Mam problem. Na instaloval sem widle a že je aktivuju, ale nechtělo me to aktivovat, protože prý sem překročil počet aktivací. Je pravda že sem to instaloval několikrat, ale pořad na stejnej počítač (nemužu za to že se mě pořad se*e). Ono je to nějak omezeny? Jestly jo tak to sou pěkny vyděrači :evil: .


Nic se nedeje. Vse je v poradku, jen je potreba provest po kazde reinstalaci proste znova aktivaci. Proc se aktivace provadi se muzes docist zde


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 16. červen 2008, 12:20 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 17. září 2005
Nahoru
Zdravim, koupil sem si OEM Vistu Ultimate a nainstaloval na svuj komp (jeste neaktivoval). A chci se zeptat, jelikoz planuju vymenit zakladni desku a procak, tim vlastne i IDE radic a NIC a ja nevim co jeste. Pujde to pak znovu aktivovat?

A jeste otazku trochu offtopic:
Mam notes s licencnim stitkem WinXPpro ale original CD je znehodnoceny a nelze ho pouzit. Nyni potrebuju preinstalovat a nemam cim. Da se od MS ziskat nahradnio originalni kopie, nebo se da pouzit nejaka image treba pres CloneCD ?

_________________
Tak jde čas...
386/40Mhz>486/100Mhz>486/133Mhz>AMDK5/150Mhz>AMDK6II/266Mhz>AMDK6II/450Mhz>AMDK6III/500Mhz>
AMDduron750Mhz>AMDDuron933Mhz>AMDDuron1000Mhz>AMDAthlon/1800+>AMDAthlon/2500+
AMD Rulezz


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 16. červen 2008, 12:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. listopad 2005
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Tremor napsal:
Zdravim, koupil sem si OEM Vistu Ultimate a nainstaloval na svuj komp (jeste neaktivoval). A chci se zeptat, jelikoz planuju vymenit zakladni desku a procak, tim vlastne i IDE radic a NIC a ja nevim co jeste. Pujde to pak znovu aktivovat?

OEM je sice vázaná na konkrétní desku, takže ti na jiné aktivovat půjde - MS ještě nemá v databázi ID té staré. otázka ale je, jestli je to legální

_________________
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 16. červen 2008, 12:59 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 17. září 2005
Nahoru
D00M napsal:
Tremor napsal:
Zdravim, koupil sem si OEM Vistu Ultimate a nainstaloval na svuj komp (jeste neaktivoval). A chci se zeptat, jelikoz planuju vymenit zakladni desku a procak, tim vlastne i IDE radic a NIC a ja nevim co jeste. Pujde to pak znovu aktivovat?

OEM je sice vázaná na konkrétní desku, takže ti na jiné aktivovat půjde - MS ještě nemá v databázi ID té staré. otázka ale je, jestli je to legální


Psal jsem "znovu aktivovat" tim myslim ze stavajici sestavu aktivuji a pak az vymenim desku, tak jestli to pujde aktivovat znovu. Pochopil jsem zde z diskuze ze by to po telefonu jit melo?

Jinak pokud bych to s touhle deskou neaktivoval ale az s tou novou, tak by to legalni urcite bylo protoze proc by jinak byla ta lhuta 30ti dnu na vyzkouseni?

_________________
Tak jde čas...
386/40Mhz>486/100Mhz>486/133Mhz>AMDK5/150Mhz>AMDK6II/266Mhz>AMDK6II/450Mhz>AMDK6III/500Mhz>
AMDduron750Mhz>AMDDuron933Mhz>AMDDuron1000Mhz>AMDAthlon/1800+>AMDAthlon/2500+
AMD Rulezz


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 16. červen 2008, 15:41 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
ano po telefonu to půjde.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 16. červen 2008, 15:59 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 17. září 2005
Nahoru
zombux napsal:
ano po telefonu to půjde.

Nadhera, dekuji ! :wink:

A jeste dotazek, Mam notes Toshiba dotazenej ze statu a jsou na nem WinXP pro. Problem je ze je potrebuju preinstalovat a nemam original cd Windows :( . Muzu nainstalovat nejakou co je bezne ke stazeni na znamych mistech (torrent, dc++, rapid.....) a nacpat do ni klic ktery je nalepen ze spod notesu s tim, ze bude Windows oficalne legalni. Myslim tim ze pujdou aktualizace vcetene tech geniune overeni a tak...? Nebo kde mam sehnat Windows CD?

_________________
Tak jde čas...
386/40Mhz>486/100Mhz>486/133Mhz>AMDK5/150Mhz>AMDK6II/266Mhz>AMDK6II/450Mhz>AMDK6III/500Mhz>
AMDduron750Mhz>AMDDuron933Mhz>AMDDuron1000Mhz>AMDAthlon/1800+>AMDAthlon/2500+
AMD Rulezz


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 16. červen 2008, 16:06 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
to taky není problém. chce to jen vzít správnou verzi - nejde nahodit XP Home s klíčem z Professional a naopak. originální CD Windows stojí pár stovek a je to zbytečnost, důkaz pravosti je samolepka a eventuelně kupní doklad, u notebooků se médium nijak neřeší.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 16. červen 2008, 17:12 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
Tremor napsal:
zombux napsal:
ano po telefonu to půjde.

Nadhera, dekuji ! :wink:

A jeste dotazek, Mam notes Toshiba dotazenej ze statu a jsou na nem WinXP pro. Problem je ze je potrebuju preinstalovat a nemam original cd Windows :( . Muzu nainstalovat nejakou co je bezne ke stazeni na znamych mistech (torrent, dc++, rapid.....) a nacpat do ni klic ktery je nalepen ze spod notesu s tim, ze bude Windows oficalne legalni. Myslim tim ze pujdou aktualizace vcetene tech geniune overeni a tak...? Nebo kde mam sehnat Windows CD?


Dle licence by se melo pouzit to, co Ti dal System Builder ( SB) . Pokud to k dispozici nemas, je mozne se obratit na lokalni zastoupeni SB a pozadat jej o pomoc.
Klice a media ( OEM) jsou k sobě vázany v tom smyslu, že to buď nemusí vůbec klíč při instalaci vzít, nebo se nepovede aktivace nebo se objevi aktivační smyčka.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 16. červen 2008, 17:15 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
CZDaywalker napsal:
Dle licence by se melo pouzit to, co Ti dal System Builder ( SB) . Pokud to k dispozici nemas, je mozne se obratit na lokalni zastoupeni SB a pozadat jej o pomoc.


SB tě většinou pošle do míst kam slunce nesvítí, tahle služba je těžce nadstandardní. podle mých zkušeností to stejně dopadne tak, že SB ti dá přepálené médium, stejné jako se prodává k desktopům

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. červen 2008, 11:36 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
zombux napsal:
CZDaywalker napsal:
Dle licence by se melo pouzit to, co Ti dal System Builder ( SB) . Pokud to k dispozici nemas, je mozne se obratit na lokalni zastoupeni SB a pozadat jej o pomoc.


SB tě většinou pošle do míst kam slunce nesvítí, tahle služba je těžce nadstandardní. podle mých zkušeností to stejně dopadne tak, že SB ti dá přepálené médium, stejné jako se prodává k desktopům


Je to mozne, ale SB ma na krabici se SB jasne dany podminky podpory. To samy maji i SB s MS uzavreny. Vzdycky je nejaka moznost, jak se toho dopatrat. To ze SB na to kaslou je spatny, ale nic na tom nemeni to, ze to delat maji.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 26. červen 2008, 19:16 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 13. listopad 2006
Nahoru
Zdravím. Mám dotaz ohledně instalace a aktivace win xp home. Koupil jsem starší notebook i s nálepkou na win xp home. Problém je v tom, že noťas má zformátovaný disk. Instalační cd jsem sehnal, nainstaloval, zadal klíč uvedený na nálepce a teď mne čeká aktivace. Jde mi o to, jestli bude nějaký problém s aktivací. Při instalaci jsem zadal svoje jméno. :? Díky za každou radu. :oops:


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.