Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 6. prosinec 2019, 14:07

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 26. červen 2008, 19:36 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2005
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Nahoru
prsla aktivacia? Ak hej, nie je problem.

_________________
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 26. červen 2008, 20:38 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
aktivace buď projde, nebo neprojde - pak zavoláš na bezplatnou linku MS, řekneš že jsi reinstaloval, máš OEM verzi, na jednom PC, a není žádný problém. neboj se toho.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 26. červen 2008, 20:56 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 13. listopad 2006
Nahoru
Díky za rady. Doufám, že to klapne. :wink: Jde o to, že to cd, ze kterého jsem prováděl instalaci, není to, které bylo dodávané k noťasu. Key jsem samozřejmě použil ten, který je na nálepce.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 27. červen 2008, 02:04 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
MaxPinc napsal:
Díky za rady. Doufám, že to klapne. :wink: Jde o to, že to cd, ze kterého jsem prováděl instalaci, není to, které bylo dodávané k noťasu. Key jsem samozřejmě použil ten, který je na nálepce.


na tom nesejde. pokud to je stejná verze jako je ta na samolepce (nejde použít klíč Pro na instalaci Home apod.) a stejný klíč, tak je to bez problémů. většinou to projde na aktivaci po internetu, když ne tak po telefonu.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 27. červen 2008, 09:48 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
MaxPinc napsal:
Zdravím. Mám dotaz ohledně instalace a aktivace win xp home. Koupil jsem starší notebook i s nálepkou na win xp home. Problém je v tom, že noťas má zformátovaný disk. Instalační cd jsem sehnal, nainstaloval, zadal klíč uvedený na nálepce a teď mne čeká aktivace. Jde mi o to, jestli bude nějaký problém s aktivací. Při instalaci jsem zadal svoje jméno. :? Díky za každou radu. :oops:


Dej si pozor, nekdy nemusi sedet part-number media s part-numberem COA stitku. Resp. pokud se to nedodrzi ( urcita odchylka mezi party se jeste da tolerovat) , pak se Ti muze stat, ze budes mit problemy s aktivaci, nekdy se cislo nevygeneruje, nekdy se objevi aktivacni smycka apod.

Doporucim Ti zajistit si presne zalozni medium k tomuto klici -> viz http://support.microsoft.com/kb/326246/cs


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 27. červen 2008, 14:29 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 13. listopad 2006
Nahoru
Díky za pomoc. Aktivace proběhla přes net úplně v pohodě :comp:


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Aktivace Windows XP
PříspěvekZaslal v: po 25. srpen 2008, 10:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. červen 2007
Bydliště: Někde daleko..§
Nahoru
kolikrat mozem aktivovat WIndows xp home OEM?

_________________
CPU: Intel C2D E5200@ 3,5GHz; Chladic CPU: Coolermaster Hyper 212 + 2xXilence 120mm Red Wing; MB: GigaByte P35-DS3L rev. 1.0; RAM: 2x2GB DDR2 A-Data 800Mhz+ EE Vitesta Edition @ 954MHz; GPU: PowerColor HD 4870 PCS+ 512MB DDR5 @ 830/4320 + Accelero S1 + Xilence 120mm Red Wing; HDD: WD 6400AAKS, Sata II, 640GB; DVD+/-RW:Asus DRW-2014L1T; Zdroj: Corsair HX520 - 520W; Case: Coolermaster Centurion 532 + 2xXilence 120mm Red Wings


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Aktivace Windows XP
PříspěvekZaslal v: po 25. srpen 2008, 19:15 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
iceman39 napsal:
kolikrat mozem aktivovat WIndows xp home OEM?


Pokud dodrzis OEM pravidla pro OS, pak kolikrat budes chtit


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Aktivace Windows XP
PříspěvekZaslal v: st 26. listopad 2008, 21:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. říjen 2008
Nahoru
Zdravim,
potrebuju reinstalovat Win XP Home edition OEM SP2. Kvuli prechodu z nVidie na ati. Kdyz tedy vymenim pouze GK a jeste jsem pridal 1 hdd tak by mela aktivace projit normalne a bez problemu? A nevadi ze pro instalaci systemu nepouziju cd ktere jsem dostal ke stitku (nekam se totiz doma zatoulalo :-D) ale pouziju jine cd ktereje take Home edition?

Diky za odpoved.

_________________
PC1: CPU: AMD Athlon 64x2 5200+ 90nm @ 3100Mhz (a stoupá), MB: Gigabyte M55S-S3, RAM: 4096mb Transcend 667mhz, GPU: ATi 4850 + Alphacool Nexxxos GPS-07T, PSU: Seasonic 500W,
CPU, GPU, HDD is watercooled


PC2: CPU: Core2duo e7300 (OC: 3600MHz Real: 1,24V) + Thermalright Ultra-120 eXtreme, MB: Asus P5Q Pro, A-data 4096mb Extreme edition, GPU: Powercolor 4870 + Accelero S1+ Noctua NF-S12-1200, PSU: Enermax MODU 525+

PC3: CPU AMD Athlon 64 3800+ (Freeze 64pro), MB: ?něco od asusu?, RAM: NONAME 1024mb, GPU: 6600gt (plně pasivní chlazení), PSU: Eurocase 350W


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Aktivace Windows XP
PříspěvekZaslal v: st 26. listopad 2008, 21:43 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
B.o.B.o. napsal:
Zdravim,
potrebuju reinstalovat Win XP Home edition OEM SP2. Kvuli prechodu z nVidie na ati. Kdyz tedy vymenim pouze GK a jeste jsem pridal 1 hdd tak by mela aktivace projit normalne a bez problemu? A nevadi ze pro instalaci systemu nepouziju cd ktere jsem dostal ke stitku (nekam se totiz doma zatoulalo :-D) ale pouziju jine cd ktereje take Home edition?

Diky za odpoved.

ad reinstalace - to je podle mě blbost. stačí odinstalovat ovladače Nvidie a nahodit atinu, nevidím důvod proč by to nemělo fungovat. jestli někdo na fórech tvrdí že se to pere nebo zlobí, to je kravina. když odinstaluješ všechno co se týká staré karty, musí to s novou jet bez problémů. reinstalaci vidím jako zbytečnost.

ale jestli budeš opravdu reinstalovat, jiné CD problém samozřejmě není. Home edition je jen jedna, lze použít úplně jakékoliv CD.

a co se týče aktivace, proboha lidi proč se toho pořád tolik bojíte??? aktivovat jde prakticky všechno a vždycky. samozřejmě že ti to aktivovat půjde, s největší pravděpodobností to projde automaticky přes internet, a když náhodou ne tak to holt vyřešíš telefonicky s automatem.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Aktivace Windows XP
PříspěvekZaslal v: st 26. listopad 2008, 21:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. říjen 2008
Nahoru
Diky za radu. No ja chci system reinstalovat taky protoze to uz mam docela zavsiveny. OK tak to teda zkusim a doufam ze to aktivuju.

_________________
PC1: CPU: AMD Athlon 64x2 5200+ 90nm @ 3100Mhz (a stoupá), MB: Gigabyte M55S-S3, RAM: 4096mb Transcend 667mhz, GPU: ATi 4850 + Alphacool Nexxxos GPS-07T, PSU: Seasonic 500W,
CPU, GPU, HDD is watercooled


PC2: CPU: Core2duo e7300 (OC: 3600MHz Real: 1,24V) + Thermalright Ultra-120 eXtreme, MB: Asus P5Q Pro, A-data 4096mb Extreme edition, GPU: Powercolor 4870 + Accelero S1+ Noctua NF-S12-1200, PSU: Enermax MODU 525+

PC3: CPU AMD Athlon 64 3800+ (Freeze 64pro), MB: ?něco od asusu?, RAM: NONAME 1024mb, GPU: 6600gt (plně pasivní chlazení), PSU: Eurocase 350W


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Aktivace Windows XP
PříspěvekZaslal v: st 26. listopad 2008, 21:51 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
zombux napsal:
a co se týče aktivace, proboha lidi proč se toho pořád tolik bojíte??? aktivovat jde prakticky všechno a vždycky. samozřejmě že ti to aktivovat půjde, s největší pravděpodobností to projde automaticky přes internet, a když náhodou ne tak to holt vyřešíš telefonicky s automatem.


Pozor na to, co říkáš. Aktivace OEM licence je jasně daná. A to, že si něco vymyslíš, když si změníš Základní desku a budeš tak tvrdit něco úplně jiného. Prakticky nejde aktivovat všechno a vždycky. Když si pečteš podmínky OEM licence, tak je jasně dané, co můžeš a co nemůžeš.

U něj je možné, že jiné CD může udělat chybu s aktivaci, aktivační smyčku, nevygenerované Aktivační ID apod.

Náhradní CD se dá velice jednoduše zajistit,pokud je COA štítek.


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Aktivace Windows XP
PříspěvekZaslal v: st 26. listopad 2008, 21:56 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
však jistě že mluvím v rámci OEM licence - a tam jde aktivovat opravdu vždycky a všechno, byť jak jsi správně podotknul, ne vždycky to jde snadno.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Aktivace Windows XP
PříspěvekZaslal v: st 26. listopad 2008, 22:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. říjen 2008
Nahoru
Me de o to jestli mi to pojede po vymene grafiky a pridani hdd (ten uz tam je ted) a jestli neni problem s instalaci z jineho media?

A jeste mam 1 dotaz po reinstalaci muzu do Nodu32 dat stejne udaje co tam mam ted nebo musim koupit dalsi licenci?

_________________
PC1: CPU: AMD Athlon 64x2 5200+ 90nm @ 3100Mhz (a stoupá), MB: Gigabyte M55S-S3, RAM: 4096mb Transcend 667mhz, GPU: ATi 4850 + Alphacool Nexxxos GPS-07T, PSU: Seasonic 500W,
CPU, GPU, HDD is watercooled


PC2: CPU: Core2duo e7300 (OC: 3600MHz Real: 1,24V) + Thermalright Ultra-120 eXtreme, MB: Asus P5Q Pro, A-data 4096mb Extreme edition, GPU: Powercolor 4870 + Accelero S1+ Noctua NF-S12-1200, PSU: Enermax MODU 525+

PC3: CPU AMD Athlon 64 3800+ (Freeze 64pro), MB: ?něco od asusu?, RAM: NONAME 1024mb, GPU: 6600gt (plně pasivní chlazení), PSU: Eurocase 350W


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Aktivace Windows XP
PříspěvekZaslal v: st 26. listopad 2008, 22:25 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
ne, problém to není. a registrační údaje NOD32 samozřejmě jsou taky přenositelné - pochopitelně pokud pořád platí

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Aktivace Windows XP
PříspěvekZaslal v: čt 27. listopad 2008, 07:08 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. říjen 2008
Nahoru
Este jednou diky a kdyby byl problem tak se ozvu.

_________________
PC1: CPU: AMD Athlon 64x2 5200+ 90nm @ 3100Mhz (a stoupá), MB: Gigabyte M55S-S3, RAM: 4096mb Transcend 667mhz, GPU: ATi 4850 + Alphacool Nexxxos GPS-07T, PSU: Seasonic 500W,
CPU, GPU, HDD is watercooled


PC2: CPU: Core2duo e7300 (OC: 3600MHz Real: 1,24V) + Thermalright Ultra-120 eXtreme, MB: Asus P5Q Pro, A-data 4096mb Extreme edition, GPU: Powercolor 4870 + Accelero S1+ Noctua NF-S12-1200, PSU: Enermax MODU 525+

PC3: CPU AMD Athlon 64 3800+ (Freeze 64pro), MB: ?něco od asusu?, RAM: NONAME 1024mb, GPU: 6600gt (plně pasivní chlazení), PSU: Eurocase 350W


 Profil  
 Předmět: Update firmware DVD se bere jako nove zarizeni ?
PříspěvekZaslal v: st 10. prosinec 2008, 11:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Nahoru
Je bezne ze updatu firmwaru DVD (LG GH22LS30) to Win XP berou jako nove-jine zarizeni ?

_________________
--------------------------------------------------------------------------------
Dnešní rozbujelý SW neodpovídá povaze a stavu dnešních uživatelů nebo naopak ??


 Profil  
 Předmět: Re: Update firmware DVD se bere jako nove zarizeni ?
PříspěvekZaslal v: st 10. prosinec 2008, 17:51 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
helium napsal:
Je bezne ze updatu firmwaru DVD (LG GH22LS30) to Win XP berou jako nove-jine zarizeni ?


Může se to stát, byl jsem svědkem i opětovné aktivacepři navýšení paměti,instalace nových driverů apod.


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Aktivace Windows XP
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2008, 20:03 
Nováček
Nováček

Založen: 25. prosinec 2008
Nahoru
Dobrý den.Chtěl bych se zeptat.Mam originální verzi Windows Xp a nyní po 5 letech se chystám koupit nový počítač.A chci se zeptat jestli jde nějak přetahnout licenci z toho starého počítače na ten novy.Když už ten starý se nebude používat a nebo si musím koupit znova originalní Xpčka.Díky za odpovědi.

//Tak sjem zjistil ze jde nejak licencovat na dalsi PC.Jestli to dobre chapu tak v nejakem pocitacovem obchode zaplatim za nalepku,kterou si nalepim na PC zezadu,ale cedecko instalacni bude furt to stare?


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Aktivace Windows XP
PříspěvekZaslal v: pá 26. prosinec 2008, 09:16 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
Freeky5 napsal:
Dobrý den.Chtěl bych se zeptat.Mam originální verzi Windows Xp a nyní po 5 letech se chystám koupit nový počítač.A chci se zeptat jestli jde nějak přetahnout licenci z toho starého počítače na ten novy.Když už ten starý se nebude používat a nebo si musím koupit znova originalní Xpčka.Díky za odpovědi.

//Tak sjem zjistil ze jde nejak licencovat na dalsi PC.Jestli to dobre chapu tak v nejakem pocitacovem obchode zaplatim za nalepku,kterou si nalepim na PC zezadu,ale cedecko instalacni bude furt to stare?


Tady záleží, jaká byla původní licence. Pokud to byla OEM licence, pak bude potřeba k novému počítači doukoupit licenci novou. (U této možnosti se lepí štítek na case PC)

Pokud by to byla Krabicová verze Windows XP, ta se může přenášet z jednoho zařízení na druhé. ( Tady se štítek nelepí)

Standartní součástí samostatné licence je COA štítek, Product Key a médium. Todle dostaneš za cenu samostatné licence, at už OEM nebo FPP.

Jo a bacha, Windows XP už pomalu mizí z podeje...


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.