Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 12. prosinec 2019, 12:19

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 17 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: FAQ: Odstranění starých zařízení a jejich ovladačů z XP
PříspěvekZaslal v: po 8. březen 2004, 14:40 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
Pokud jste třeba měnili síťovou kartu a štve vás že se nová karta hlásí jako #2 a ta stará nejde nijak zničit, zkuste tohle:

ovládací panel systém, karta upřesnit, dole jsou proměnné prostředí. přidejte tuhle proměnnou:

devmgr_show_nonpresent_devices

a nastavte její hodnotu na 1.

Koukněte do správce zařízení, pomocí menu zobrazit zobrazte i skrytá zařízení a možná uvidíte zajímavé věci, jako třeba tiskárny nebo scannery které už vám dávno neříkají pane, ale windows na ně pořád nechtějí zapomenout... není nic snazšího než je odinstalovat...

//Edited by: pavel.minarik, díky za info, myslím, že se to zaslouží určité zvýraznění

//Edit by zombie: zapomněl jsem zdůraznit že je potřeba zobrazit i skrytej hardware, sorry :oops:

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 18. únor 2005, 02:43 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 24. listopad 2004
Bydliště: Budvar City
Nahoru
je take potreba zduraznit ze neni zrovna vhodne odebrat vsechny "skryte" zarizeni, odebirejte jen to co vas zovna s*** (tiskarny, sitofky, atd), abyste se potom nedivili... ;-)

_________________
Ti co si myslí že podnikatelé jsou:
- lidi co nemusí hrábnout, dvě audiny před vilou... ať začnou podnikat sami a uvidí jaký je to med
- hyeny co ohlodají své zaměstnance na kost... ať zkusí nepustit vše z ruky jen co zazní "padla" a podívají se kolik času tráví v práci majitelé firem
(btw... a takový ČEZ není typický podnik :roll:)
- špatní protože Bakala a Háva jsou špatní... ať jdou do prdele, ví o podnikání/podnikatelích s prominutím kulový :angry2:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 13. březen 2005, 18:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: Ivánka pri Nitre
Nahoru
Mne to akosi nefunguje s tým odstránením čísla za zariadením??? :(

_________________
Abit NF8, AMD Athlon 64 3000+, 1024 MB PC3200 CL2,5 Kingston, SATA 80GB WD, MSI FX5700LE 622MHz/382MHz,


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 13. březen 2005, 21:17 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 13. říjen 2003
Nahoru
istefank napsal:
Mne to akosi nefunguje s tým odstránením čísla za zariadením??? :(


Jakého čísla, prosím tě? :shock:

_________________
Toshiba Satellite


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 13. březen 2005, 23:19 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
istefank napsal:
Mne to akosi nefunguje s tým odstránením čísla za zariadením??? :(
Mně taky ne....


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 14. březen 2005, 18:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: Ivánka pri Nitre
Nahoru
Pokud jste třeba měnili síťovou kartu a štve vás že se nová karta hlásí jako #2 a ta stará nejde nijak zničit, zkuste tohle:

ovládací panel systém, karta upřesnit, dole jsou proměnné prostředí. přidejte tuhle proměnnou:

devmgr_show_nonpresent_devices

a nastavte její hodnotu na 1.

Tohoto čísla :wink:

_________________
Abit NF8, AMD Athlon 64 3000+, 1024 MB PC3200 CL2,5 Kingston, SATA 80GB WD, MSI FX5700LE 622MHz/382MHz,


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 15. březen 2005, 12:56 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 13. říjen 2003
Nahoru
No tak kartu vytáhni ze slotu, proveď výše zmíněnou operaci a znovu kartu nainstaluj.
Mně to fungovalo.

_________________
Toshiba Satellite


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 30. duben 2005, 11:57 
Černá karta
Černá karta

Založen: 29. duben 2005
Nahoru
mám dotaz, kompletně jsem reinstaloval Xp proff. s formátem, nahrál VIA drivery a když jsem chtěl odebrat grafickou kartu kterou našly XP čka tak to nešlo, nějakejch 5 nesmyslnejch správ se mi tam objevilo a pk restart, po restartu tam zas byl.Tak jsem stáhnul z webu nvidia nové a přepsal je.


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Odstranění starých zařízení a jejich ovladačů z XP
PříspěvekZaslal v: pá 6. květen 2005, 13:30 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. únor 2005
Bydliště: Prčice
Nahoru
zombux napsal:
...první příspěvek...

Funguje to a je to super. Dnes jsem to spustil na 1.5 roku starých windowsXP a už si ani nepamatuji, že jsem taková hw měl doma :o

_________________
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.


 Profil  
 Předmět: PRO LAMY
PříspěvekZaslal v: čt 21. červenec 2005, 07:36 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 27. říjen 2004
Bydliště: Kósek vod Brna
Nahoru
Je to skvělý ale pro lamy dost tuhý na skousnutí hodilo by se třeba něco jako.

START/NASTAVENÍ/OVLÁDACÍ PANELY/SYSTÉM/(karta) HARDWARE/SPRÁVCE ZAŘÍZENÍ - ZOBRAZIT - ZOBRAZIT SKRYTÁ ZAŘÍZENÍ.

PROMĚNNÉ PROSTŘEDÍ jsou dvě SYSTÉMOVÁ nebo UŽIVATELSKÁ?
Kam to napsat.

Za absolutní lamu se nepovažuji i když si někdo může myslet opak (JEHO PROBLÉM) ale opravdu nevím???

_________________
Průměr - AMD athlon x2 7750 KUMA 2,7BE / GIGABYTE GA-MA790GP-DS4H /
Kingston HyperX 2GB 1066MHz / Sapphire ATI Radeon HD 5750 NEHONIM SE ZA SCORE 3D MARKU XX CHCI HRÁT SKLÁDÁM PC PRO LAMY


 Profil  
 Předmět: Re: PRO LAMY
PříspěvekZaslal v: ne 24. červenec 2005, 00:30 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 13. říjen 2003
Nahoru
sekalno.1 napsal:
Je to skvělý ale pro lamy dost tuhý na skousnutí hodilo by se třeba něco jako.

START/NASTAVENÍ/OVLÁDACÍ PANELY/SYSTÉM/(karta) HARDWARE/SPRÁVCE ZAŘÍZENÍ - ZOBRAZIT - ZOBRAZIT SKRYTÁ ZAŘÍZENÍ.

PROMĚNNÉ PROSTŘEDÍ jsou dvě SYSTÉMOVÁ nebo UŽIVATELSKÁ?
Kam to napsat.

Za absolutní lamu se nepovažuji i když si někdo může myslet opak (JEHO PROBLÉM) ale opravdu nevím???


Do systémových...

_________________
Toshiba Satellite


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 13. únor 2006, 02:09 
Nováček
Nováček

Založen: 24. prosinec 2005
Nahoru
Tak jsem to zkusil a můžu říct, že to funguje, i když jsem nedočetl do konce vlákna a tu novou proměnnou nacpal do uživatelských místo do systémových. Takže funkční je obojí.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 12. srpen 2006, 21:44 
Nováček
Nováček

Založen: 02. prosinec 2004
Nahoru
A kde najdu to PROMĚNNÉ PROSTŘEDÍ (ať už systémové nebo uživatelské)
prosím postup pro lamy...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 14. srpen 2006, 10:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. březen 2004
Bydliště: Martin SR, Brno CZE
Nahoru
Fallen-one napsal:
A kde najdu to PROMĚNNÉ PROSTŘEDÍ (ať už systémové nebo uživatelské)
prosím postup pro lamy...


Obrázek

Obrázek

Obrázek

_________________
AMD X2 4200+ (2530MHz)GIGABYTE K8NS-939A-DATA 2x1024MB DDR400 3-4-4-8 Leadtek A7600GS @ 485/470WD2500KS + Seagate 120 + Seagate 80Enermax Noisetaker 420WNEC 3520ACoolermaster Centurion 5 + Scythe KAMABAY + Akasa AK-FC-03Logitech MX510Logitech UltraXLogitech Formula Vibration FeedbackLG L1740BQCreative Inspire T5900watercooled by eRty & Eheim Compact 150 & NexXxoS HC 240-LE & Glacial 120mm Duo & Krabica od vlasskeho salatu (special thx to MadCap)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 27. srpen 2006, 10:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. srpen 2005
Bydliště: Slovakia
Nahoru
ja som mal problem ze ked som chcel odinstalovat nejaku sucast USB Wi-Fi tak mi to napisalo ze sa to neda odstranit bo je to sucastou systemu... a vzdy pri starte systemu to chce nainstalovat tu Wi-Fi uz som to mal v spravcovi zariadeni nainstalovane 3x!!! co mam spravit aby to islo odstranit a aby mi to zakazdym ked spustim PC nechcelo instalovat??? premenne prostredie mam nastavene podla 1. postu.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 18. listopad 2006, 22:10 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Kód:
http://support.microsoft.com/kb/315539


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Odstranění starých zařízení a jejich ovladačů z XP
PříspěvekZaslal v: st 21. duben 2010, 21:43 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Tento postup platí (je zcela funkční) i v operačních systémech Win Vista a Win 7. :)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 17 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.