Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 19. leden 2021, 06:56

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 20 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Instalace Win XP na notebook bez mechanik.
PříspěvekZaslal v: st 8. listopad 2006, 10:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. leden 2006
Nahoru
Tak jsem už pročetl celou diskuzi a bohužel jsem nějakou konkrétní radu nenašel. Po síti instalovat wokna nemůžu, jelikož nemám doma server. V notebooku nemám ani CD ani FDD. DELL Latitude LS má v nabídce boot položky: 1) Removable device 2)Hard Drive 3)ATAPI CD Rom 4)Boot To LAN víc tam toho není... Například boot z USB nikde :-( Objednal jsem si ještě DeLock IDE-USB konvertor, ale nevím jestli bude notebook schopný nabootovat například z CD, který k tomu připojím, když tam není boot z USB. Lze nějak nainstalovat XP například tak, že bych instalaci nějak nahrál na ten disk z notebooku, a z toho taky nabootoval a spustil instalaci ? Jiná mořnost mě opravdu nenapadá. Díky všem za rady. Originální mechaniky k Dellu už bohužel asi neseženu, a instalace po síti u mě není taky možná......


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace Win XP na notebook bez mechanik.
PříspěvekZaslal v: st 8. listopad 2006, 15:27 
Nováček
Nováček

Založen: 23. srpen 2006
Nahoru
Asi ti neporadim jelikoz mam stejny problem ale vim ze kdyz tam pripojis mechaniku ( pres USB ) tak se ti to nenabootuje .....


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. listopad 2006, 16:29 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. leden 2006
Nahoru
Tak to jsem asi vyhodil 4000,- Jelikož tam ten systém nedostanu :-(


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. listopad 2006, 18:54 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Mohol by si ten disk vybrať a v nejakom PC na to nakopírovať celú inštalačku. Existuje redukcia z IDE čo je v laptope na klasické čo je v PC.

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. listopad 2006, 19:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. leden 2006
Nahoru
Ano tu redukci mám objednanou. Nabootuje to pak bez problémů ??? Prostě bych na ten disk na jiném PC zkopíroval install CD Win XP. ??? Omlouvám se ale tohle jsem fakt nikdy nedělal. Je to první PC co mám bez mechanik. Ještě mě napadá jedna cesta. Mám doma něco jako Win XP LIVE nebo jak se to jmenuje. Je to verze XP pro záchranu dat. Celé se to zpouští jen z CD.... Myslíte že by to šlo ? Tu LIVE verzi nakopírovat na HDD, spustit ten LIVE a potom spustit klasickou instalaci XP Pro ????


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. listopad 2006, 19:20 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. listopad 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
to je jedna možnost, imho instalovat ze serveru by taky šlo (z desktopu) ale nevím jak na to :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. listopad 2006, 19:27 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Mne sa zdá že keď spustíš inštaláciu priamo zo spusteného windowsu tak tam je možnosť nakopírovať inštalačku na disk a potom to už cd nechce, tak by si to dal nakopírovať a potom by si to len v notebooku nabootoval.

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. listopad 2006, 19:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Tenhle postup nejde?

http://www.thinkwiki.org/wiki/Installat ... _harddrive

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. listopad 2006, 20:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. leden 2006
Nahoru
No tak to budu zítra zkoušet. Ale to bude trvat protože já a EN jaksi nejde dokupy :-) Nešel by zkrácený překlad ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. listopad 2006, 20:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
1. Vyndat HDD z notebooku a pripojit ho k pocitaci s mechanikou
2. Upravit rozdeleni HDD, minimalne jedna obcast musi byt naformatovana na FAT nebo FAT32 a musi se na ni vejit soubory z instalacniho CD
3. Nabootovat do DOSu a prekopirovat system pomoci prikazu SYS
4. Nakopirovat tam i soubory himem.sys, config.sys a smartdrv.exe
5. Nakopirovat soubory z instalacniho CD XP do oblasti s FAT
6. Zapojit HDD do notebooku a nabootovat do DOSu
7. Spustit smartdrv.exe
8. Spustit DOSovy instalator WINNT.EXE v adresari I386

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. listopad 2006, 21:19 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. leden 2006
Nahoru
Díky moc. Zítra budu laborovat. Snad se povede.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. listopad 2006, 21:55 
Nováček
Nováček

Založen: 23. srpen 2006
Nahoru
mno ja sem v pr..... nemzu ho otevrit je to nejaky podelany ....
do site ho zapojit muzu ale vubec nevim jak se to pres sit instaluje .......


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 9. listopad 2006, 10:58 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
Ješte by melo pomoci nainstalovat holej system na jinym PC (třeba i podobny konfigurace), nejakym "ghost" programem to zrcadlit na HDD z toho bezmechanikovyho notebooku (kterej bude pripojenej pres redukci jako klasickej HD do desktopu), pak system sice trochu zazlobí pač pojede na jinym HW, ale po instalaci ovladačů by to melo jet.

Tenhle postup mam i vyzkoušenej, i když je to prasárna :roll: Stejne jako se tak nejak doporučuje pri zmene základní desky (zvlast na uplne jinym chipsetu) reinstalovat system, tak tady do toho jde vlastne človek schválně .. Ale jak píšu, jde to a funguje to.

Pokud se system zaktivuje až na tom NB, tak je to snad i legální postup, težko říct.

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 9. listopad 2006, 11:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Beriiisek napsal:
mno ja sem v pr..... nemzu ho otevrit je to nejaky podelany ....
do site ho zapojit muzu ale vubec nevim jak se to pres sit instaluje .......


No mit notebook bez mechaniky, nemit ani externi mechaniku, ze ktery by slo bootovat a ani nejde vyndat HDD...tak to jsi fakt v pr... :-)

Zkus pouzit pro rozebrani vetsi silu nebo ho vyhod a kup si neco poradnyho.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 9. listopad 2006, 15:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. leden 2006
Nahoru
Neboj, mám doma pořádný notebook. Tenhle potřebuji do prostředí kde by bylo škoda nový ničit. Jestli ti něco říká ozvučování a řízení světel DMX tak asi víš o čem mluvím. Tam to opravdu není prostředí na stroj za 40000,- Zvlášť když se jedná o mobilní aparaturu. Takže taková rada jakou jsi mi dal mě je k h......

Teda myslím ten předešlý příspěvek. Za postup který jsi mi přeložil děkuji.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 9. listopad 2006, 15:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Taky ten prispevek nebyl pro tebe, ale pro Beriiiska, ktery ten notebook nemuze ani otevrit.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 9. listopad 2006, 16:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. březen 2005
Nahoru
co mas za notebook by bylo dobre napsat...

do HP se leze tak, ze odsroubujes sroubky na krytu pod LCD, a pak se vypaci kryt nad klavesnici.. jsou tam takove 3-4 pozice, kde se to da udelat... ale jestli jsi to jeste nikdy nedelal, tak doporucuji si to poprve nechat od nekoho ukazat.. kdyz ty pacicky ulomis, tak mas smulu...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 9. listopad 2006, 18:26 
Nováček
Nováček

Založen: 23. srpen 2006
Nahoru
VasekB napsal:
co mas za notebook by bylo dobre napsat...


Mam CompaQ Presario 900

btw on mechaniky ma jenze vsechny rosekany :D


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 9. listopad 2006, 19:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. leden 2006
Nahoru
Zivan napsal:
Taky ten prispevek nebyl pro tebe, ale pro Beriiiska, ktery ten notebook nemuze ani otevrit.


Jo promiň, nevšimnul jsem si toho :o To já mám HDD pěkně v šuplíku a krásně jde vysunout.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 12. listopad 2006, 16:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. leden 2006
Nahoru
Tak vyřešeno ! Ja to sice brutální postup, ale vše proběhlo úplně hladce:

1- Nutné koupit redukci pro připojení 2,5 disku na 40 pin konektor.
2- Na disk jsem nainstaloval Windows ME ( Win 98 potřebují k doinstalování ovladačů hardwaru CD, což je vzhledem k chybějící mechanice v notebooku problém. Win ME si ovladače tahá z HDD )
3- Po posledním restartu instalace vypnout comp a přehodit HDD do notebooku a spustit. Bez problémů se našli veškeré ovladače na hardware notebooku a Win ME se nainstaloval na notebook.
4- Koupil jsem tuhle redukci: DeLock konvertor - redukce USB2.0 na IDE 40/44, externí. A připjil CD-ROM přes USB. Notebook ji našel jako externí mechaniku.
5- No a pak už nic nebránilo nainstalovat ( aktualizovat ) systém na Win XP Pro z CD-ROM.

Asi existuje lepší postup ale tohle proběhlo naprosto bez jediného problému. Je to taková zběsilost, ale než něco dělat v DOSu a dělit disk tak tohle bylo pro mě rychlejší. Noťas šlape jak má..... Možná by šlo tam hned namastit XP Pro a třeby by se taky "chytli" na jiném hardwaru.

Nejprve jsem zkoušel ty postupy v DOS, ale to mi nešlo....


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 20 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.