Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 18. listopad 2019, 17:39

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 7 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Server s raid 10 - navýšení kapacity, výměna disků
PříspěvekZaslal v: po 4. listopad 2019, 13:52 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 01. duben 2006
Bydliště: Liberec
Nahoru
Ahoj, máme tu server Dell, na kterém běží virtuální server v hyper-v a potřebujeme navýšit kapacitu raid pole. Nikdy jsem to nedělal, ale mám teorii jak to udělat a potřeboval bych potvrdit správnost, případně doplnit pokud něco chybí v mém plánu.

Nyní máme takovouto konfiguraci disků:https://ctrlv.cz/53Pz

A teď potřebujeme navýšit kapacitu raid 10 na kterém je virutál - tedy toto: https://ctrlv.cz/zAvr

Koukal jsem do jednoho nástroje od dellu a vypadá to že řadič disků (H710 mini) neumí zvýšit kapacitu automatiky když postupně vyměním všechny disky za větší (možná je to jen starším firmwarem).

Takže plán mám takový:
1) vypnu virtuál, udělám na externí disk jeho zálohu (jednoduše zkopíruji soubory vhdx a další co tam jsou).

2) Vypnu hostující server a vytahám disky.

3) Vložím nové disky, zapnu server a někde (ještě nevím kde, musím zjisti - asi v biosu) nastavím pole raid 10 na tyto nové disky.

4) Nakopíruji ze zálohy soubory virtualu a spustím virtuál

5) Pokud něco selže, teoreticky jen vrátím původní sestavu disků a mělo by vše běžet.

Je to takto ok, nebo jsem na něco zapomněl?

Díky moc za pomoc...


 Profil  
 Předmět: Re: Server s raid 10 - navýšení kapacity, výměna disků
PříspěvekZaslal v: po 4. listopad 2019, 15:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Bodem 5 si nejsem tak jist. Jak pozna radic, ktery bude mit v sobe ulozenu konfiguraci s novymi disky, ze puvodni jsou soucast nejakeho pole?
Jinak ok, bod 2 jde casto udelat i pri zapnutem serveru, kdy v GUI nejdrive zrusis pole, prohazis disky a vytvoris nove. Staci hot-plug disky, coz vetsina SAS je.


 Profil  
 Předmět: Re: Server s raid 10 - navýšení kapacity, výměna disků
PříspěvekZaslal v: po 4. listopad 2019, 16:57 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
Zdá se, že ten řadič neumí rozšířit kapacitu RAID 10. Ještě si to ověř, každopádně disky vyměňuj po jednom, mezi tím vždy počkej na rebuild a zopakuj.
Ale připrav se spíš na to, že tě čeká instalace hypervizoru a import virtuálek.


 Profil  
 Předmět: Re: Server s raid 10 - navýšení kapacity, výměna disků
PříspěvekZaslal v: po 4. listopad 2019, 21:47 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 01. duben 2006
Bydliště: Liberec
Nahoru
Holda: Takže myslíže že by nefungoval tento postup:
1)vypnu virtuální stroj a udělám na externí disk zálohu jeho souborů
2)pak v biosu řadiče zruším tento raid, vyměním disky, vytvořím znova raid 10
3)ve win připravím disk, nakopíruji zpět data z externího disku a spustím virtuál
? díky za rady


 Profil  
 Předmět: Re: Server s raid 10 - navýšení kapacity, výměna disků
PříspěvekZaslal v: út 5. listopad 2019, 09:27 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
Už mi nejdou ty odkazy, zpřístupni je, ať se kouknu, jak to máte.


 Profil  
 Předmět: Re: Server s raid 10 - navýšení kapacity, výměna disků
PříspěvekZaslal v: út 5. listopad 2019, 10:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Ma ctyri pole, v jednom (R10) hodla menit vsechny ctyri disky za vetsi.


 Profil  
 Předmět: Re: Server s raid 10 - navýšení kapacity, výměna disků
PříspěvekZaslal v: út 5. listopad 2019, 11:18 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
A je na tom systém toho hypervizoru, nebo pouze vhdx? Buď jak buď radši export-import - https://docs.microsoft.com/en-us/window ... l-machines

Zruš pole, ideálně nahraj poslední FW a pak zpátky naimportovat.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 7 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.