Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 5. březen 2021, 23:48

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 190 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  další
Autor Zpráva
 Předmět: Instalovat Windows 7 32bit nebo 64bit???
PříspěvekZaslal v: ne 19. únor 2012, 13:30 
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím

Založen: 07. leden 2004
Bydliště: Žlutava
Nahoru
Dobrý den,
tak mám desktop:
DESKA: Asus P8P67 Deluxe (rev 3.0) - Intel P67
PROCESOR: Intel Core i5-2500K
SSD: 2,5" Kingston 120GB HyperX SSD SATA 6Gb/s upgrade kit
a zajímá mě, jestli tam nainstalovat 7mičky 32bit a nebo 64bit.
Nehraji hry (Asus EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5, PCI-E), ale spíše konverze videa, foto...a jiné prkotiny.
U 64bit je opravdu jen malinký problém se softwarem, ale i tak se dá sehnat pro 64bit, takže to by mě netrápilo.
Tak se ptám, kterou z těchto verzí mám nainstalovat:
32 nebo 64bit?
Ultimate nebo Professional?

mám k dispozici:
Windows 7 Home Premium x86 (32-bit)
Windows 7 Professional x86 (32-bit)
Windows 7 Ultimate x86 (32-bit)
Windows 7 Home Premium x64 (64-bit)
Windows 7 Professional x64 (64-bit)
Windows 7 Ultimate x64 (64-bit)

Díky.


 Profil  
 Předmět: Re: Instalovat Windows 7 32bit nebo 64bit???
PříspěvekZaslal v: ne 19. únor 2012, 13:47 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Jednoznačně x64 a pokud nechceš prošustrovat jmění, vzal bych Home Premium, vyšší edice jsou neúměrně drahé.

S kompatibilitou softwaru díky x86 wrapperu problémy nejsou.


 Profil  
 Předmět: Re: Instalovat Windows 7 32bit nebo 64bit???
PříspěvekZaslal v: ne 19. únor 2012, 13:56 
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím

Založen: 07. leden 2004
Bydliště: Žlutava
Nahoru
Krteq napsal:
Jednoznačně x64 a pokud nechceš prošustrovat jmění, vzal bych Home Premium, vyšší edice jsou neúměrně drahé.

S kompatibilitou softwaru díky x86 wrapperu problémy nejsou.

...O jmění mi nejde.
Já mám disk Windows 7 a na tom DVD je při instalaci Windows přímo k výběru z těchto šesti verzí.
Ale Home je pravě ta nejnižší verze s nejnižším počtem "jakoby doplnků".
Takže tady 64bit, a dále jak? (Professional?)
Čím vyšší verze, tak tím více spotřeby RAM (mám 8GB).


 Profil  
 Předmět: Re: Instalovat Windows 7 32bit nebo 64bit???
PříspěvekZaslal v: ne 19. únor 2012, 14:08 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Windows 7 Ultimate x64 (64-bit) má memory limit na 16GB. Ty "doplňky" stejně nevyužiješ.


 Profil  
 Předmět: Re: Instalovat Windows 7 32bit nebo 64bit???
PříspěvekZaslal v: ne 19. únor 2012, 14:30 
Moderátor - dovolená
Moderátor - dovolená
Obrázek uživatele

Založen: 25. říjen 2011
Bydliště: Somewhere on the Earth
Nahoru
Určitě bych volil 64bit verzi (ovladače ani programy už nejsou problém). Osobně myslím, že bohatě stačí edice Home Premium. Funkce vyšších verzí stejně většinou člověk v domácích podmínkách nevyužije. Navíc u verzí Professional a Ultimate pak na pozadí beží milion nepotřebnejch služeb.

Něco o jednotlivých edicích zde: http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows7/products/compare - podle toho bych se asi rozhodoval.

_________________
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight


 Profil  
 Předmět: Re: Instalovat Windows 7 32bit nebo 64bit???
PříspěvekZaslal v: ne 19. únor 2012, 14:38 
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím

Založen: 07. leden 2004
Bydliště: Žlutava
Nahoru
Mr Lucas napsal:
Určitě bych volil 64bit verzi (ovladače ani programy už nejsou problém). Osobně myslím, že bohatě stačí edice Home Premium. Funkce vyšších verzí stejně většinou člověk v domácích podmínkách nevyužije. Navíc u verzí Professional a Ultimate pak na pozadí beží milion nepotřebnejch služeb.

Něco o jednotlivých edicích zde: http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows7/products/compare - podle toho bych se asi rozhodoval.

Moc díky, už je mi jaskno:
Windows 7 Home Premium x64 (64-bit)


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: út 28. únor 2012, 14:49 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2007
Nahoru
Zdravím

přicházím s trochu komplikovanějším dotazem a problémem


dělal jsem pár průchodu super pí a zkoušel jsem časovaní pamětí na výpočet. Moje Ramky jsou OCZ Platinum 1600MHZ 7-7-6-24 DDR3 1,9Voltů

přetaktoval jsem je na 1832 MHZ 9-9-8-27 1,95V projel jsem test a pak nastavení vratil na Default. Od té doby jsem měl ve Windows 64 bit home premium po startu systému zabraných 1,6GB ram a když jsem spustil League of Legends tak ve hře jsem ve správci uloh našel že hra vypisuje kolem 750 mb zabíraní ram ale graf mi celkově ukazoval zabrano 3,6 GB až 3,8 GB Ram a hra padala s hláškou nedostatek ram

prostě to celé vypadalo jakoby vindows četl sám sebe 2x a programy taky


nacož jsem se rozhodl že refleshuju BIOS k tomu dam vše na tovarní nastavení a prohodím rámky a přeinstaluji systém

systém sem na test nainstaloval Windows 7 Home Basic 32bit a ten mi detekuje 4 GB ram ale použitelných jen 2,96GB usable

tohle číslo mi připadá divné protože by mělo být kolem 3.6 GB usable a windows zabírá realných 500 MB

mám snad poničené čipy na Rámkách z toho OC že misto 3.6 GB usable mám jen 2,96 GB usable ?
ja totiž nevím jestli pro Win 7 Home Basic je detekovaní takových malých hodnot normální

_________________
CPU: AMD Ryzen 3800X @ fix 4425 MHz 1,4V 1800MHz FCLK; MB: MSI B450I Gaming plus AC; RAM: Corsair Vengeance 2x8GB @ 3600 MHz 16-16-16-16-32-1T; GK: AMD FirePro V4900; SSD: Corsair FORCE ML500 256 GB + EK-M.2 NVMe Heatsink - Nickel; PSU:Corsair HX 850i; Case: Thermaltake Core P5


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: út 28. únor 2012, 15:00 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Nevim co je to za modu taktovat ramky. Zadny realne poznatelny zisk tam neni.
Tedy krome teoretickych benchmarku.

To kolik 32bit system vidi ram zalezi na konkretnim HW, nemenil jsi neco? Grafiku atd?

ze zkusenosti to byva mezi 2,9-3,5GB podle konkretniho PC/NB od toho samozrejme jeste musis odecist samotne windowsy(takze ti pak ze 4GB zbyde treba jen 2GB, pokud samotne win zabiraji 1GB a ty vidis pouzitelnych 2,99 ze 4), nikoliv ze uz v tom jsou obsazene.

Kde jsi se docetl ze by 32bit system mel mit 3,6GB usable? To je dalsi nesmysl.
Je bezne ze s 32bit W7 vidis jen 3GB ze 4GB. Vyjimecne jsou to jine hodnoty jako treba 3,25GB, 3,5GB atd, ale to uz vse zalezi na konkretnim HW.

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: út 28. únor 2012, 16:01 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
Nevim cemu nerozumis.
32 bit os namapuje maximalne 4 GB ram. Tvoje grafika bude mit dle meho odhadu 1 GB. takze uz namapuje maximalne 3 GB. K tomu nejake serepeticky na dalsim HW a vychazi mi, ze tech 2,96 je tak akorat maximum ktery muzes mit..

_________________
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: út 28. únor 2012, 19:38 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2007
Nahoru
neměnil jsem nic jenom mi to přišlo divný to číslo

ramky jsem taktoval kvůli super pi vypočtu co chce Flanker, protože vyhlasil soutěž o CPU a požadavek je že musíš mít 3,6 GHz procák max a ramky a časovaní a NB frekvence je na tvém umu abys vyladil co nejlepší výsledek

ještě poslední blbý dotaz když mám 1 GB grafarnu tak windows ty 4 GB mapuje i sní jakože si vezme 4 GB pak to co sám zkonzumuje a ktomu že celkově umi namapovat 4 GB to je i s Grafickou kartou takže to je

4GB - (win + Ram grafické karty + ovladače a maličkosti) = 2,96 ? jestli by to bylo i s tou grafikou tak to jsem nevěděl

_________________
CPU: AMD Ryzen 3800X @ fix 4425 MHz 1,4V 1800MHz FCLK; MB: MSI B450I Gaming plus AC; RAM: Corsair Vengeance 2x8GB @ 3600 MHz 16-16-16-16-32-1T; GK: AMD FirePro V4900; SSD: Corsair FORCE ML500 256 GB + EK-M.2 NVMe Heatsink - Nickel; PSU:Corsair HX 850i; Case: Thermaltake Core P5


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: ne 4. březen 2012, 09:24 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
Umi namapovat maximalne 4 GB jakekoli pameti. Do toho se ti musi vejit vsechno - RAMky, grafika, etc...
Takze kdyz mas 1 GB pameti na grafice, tak uz zbyva k namapovani maximalne 3 GB, pak mas dalsi pameti na dalsich ruznych komponentech, tzn. odecte to a zbyva k namapovani maximalne X GB (X<3) .. etc. A to co zustane se pouzije pro operacni pameti.

_________________
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: po 18. únor 2013, 16:21 
Nováček
Nováček

Založen: 14. únor 2013
Nahoru
Na starým počítači jsme měl XP 32 bit. Procesor Intel Core 2 Duo 2,66 GHz. Otevřel jsem CPU-Z a když se nic nedělo a byl v klidu, tak se procesor podtaktoval na 2,00 GHz. S reinstalací na Windows 7 x64 běží pořád na 2,66 GHz. Je to tím, že Windowsi 7 jsou náročnější než XP nebo tim, že to je 64 bit? Jen tak mě to zajímá.


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: po 18. únor 2013, 17:59 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 12. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Ani jedno. Asi nemas v moznostech napajeni nastavenou minimalni frekvenci CPU

_________________
Ryzen 2600X (stock) | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3200MHz | MSI GTX1080 Gaming X 8GB @ 2050/11200MHz | Asus Prime X470-Pro | Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Fucus Plus 650W | Dell U2715H


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: po 18. únor 2013, 18:20 
Nováček
Nováček

Založen: 14. únor 2013
Nahoru
Já jsem nikde nic nenastavoval. U novýho počítače, kde mám i5 3470, tak se v klidu normálně podtaktuje 1600 MHz. V možnostech napájení mám Rovnováha (doporučeno). To samý mám nastavený i na tom starým. Ale běží pořád 2,66 GHz.


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: po 20. květen 2013, 14:00 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
AMD Windows 7, obsahující hotfixi a vylepšení pro AMD Trinity, Richland, Kaveri, Bulldozer FX a Vishera FX

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?286185-Something-small-for-AMD-users-Windows-7-Ultimate-x64-%28AMD-PTL%29

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 3800X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: po 20. květen 2013, 14:20 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
jo, to zas bude fňukalů kteří si to nahodí a pak tady budou brečet že jim to nefunguje :lol:

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: po 20. květen 2013, 18:35 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
já už to mám na disku, nahodím u příležitosti recenze s amd :)

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 3800X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: pá 3. leden 2014, 22:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2007
Bydliště: Téměř Praha
Nahoru
Pánove, potřebuju helfnout.

Pracovní komp, bude se zapojovat do sítě (četl jsem, že Home neumí vytvářet síť). No to je jedno.
Kvalitní HW.

Otázka jednoduchá - Win7 64bit Home Premium či Proffesional? Rozdíl je litr tudíž, má smysl kupovat Home?
Win8 nechci.

p.s.: Může HomePremium využívat firma?

_________________
Wannabe dickface... :]


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: so 4. leden 2014, 09:55 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
nevím co je myšleno tím že "Home neumí vytvářet síť", Home se totiž hlavně neumí zapojit do domény, v tom je hlavní rozdíl. jasně že Home může využívat i firma.
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7_editions#Comparison_chart

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: ne 5. leden 2014, 14:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2007
Bydliště: Téměř Praha
Nahoru
Takže pro užití, kdy není třeba se připojovat domény, použije se profi CAD grafika. Všelijaký CAD programy atd, stačí HomePremium? Co jsem koukal, tak HomePremium neumí používat režim XP kompatibility, to je snad jedinný co se mi na těch Home nezdá. Ovladače od našeho Plotteru totiž očividně moc aktualizovaný nejsou. :/

Vezmu Proffesional, litr navíc není až takovej rozdíl vzhledem k možným problémům.

Jinak, co se týče OEM verze, tak licence se naváže na použitej HW. Jak to je ale s tím, když by třeba odešla grafika a pořídil bych novou? Musel bych kupovat novou licenci? Nebo se to váže na základní desku a procesor?

_________________
Wannabe dickface... :]


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 190 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.