Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 8. březen 2021, 13:14

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 190 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2014, 08:26 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
OEM verze se dá koupit jen k novému PC, pro existující hardware už je to složitější (buď krabicovka nebo nějaká legalizační sada). v reálu nikdo nedělá problémy když se mění chcíplý HW, maximálně se reaktivuje, takže tam problémy nejsou.

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: čt 9. leden 2014, 20:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2007
Bydliště: Téměř Praha
Nahoru
Krucipísek, takže v Alze sice prodávaj Win7 OEM, ale neprodají ho? Píšou u toho jen "Určeno pro stavitele systémů" nebo podobnej kec.
Já jsem si právě říkal, k čemu je ta Legalizační sada. Ah ta politika MS.

Jinak k té krabicovce, když bych nainstaloval ten samej system se stejným klíčem na dva počítače, tak se stane nějákej průser nebo ne?

_________________
Wannabe dickface... :]


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: čt 9. leden 2014, 20:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. červenec 2004
Bydliště: Tábor
Nahoru
HentaiRush napsal:
Jinak k té krabicovce, když bych nainstaloval ten samej system se stejným klíčem na dva počítače, tak se stane nějákej průser nebo ne?

Kromě toho že to neni legální se nic nestane. Akorát každá verze má jinej počet možných online aktivací, po překročení toho počtu to jde už jen telefonicky.


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: čt 9. leden 2014, 20:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Ne, je to samozřejmě proti licenčním podmínkám, ale čert to seber, můžou si za to sami.


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: pá 10. leden 2014, 09:36 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Bydliště: Havířov
Nahoru
ja mam doma vsude jen coala nalepku na win7 uz cca tri roky jako legal a na nejake jejich license nelegalni vs legalni seru, mam serial na case a odpovida i hw kde se to instalovalo :mrgreen: a oemka se stejne nesmeji normalne prodavat a stejne to uz xx let obchody normalne prodavaji koncakum :)

_________________
MSI 970A-G43, AMD FX6300@4.5GHz (1,4V), 16GB RAM (1,35V), ASRock Phantom Gaming M2 RX580 8GB, SSD CRUCIAL MS500 250GB (OS) + HDD 1TB WD PURPLE (DATA) + SSD Crucial BX500 - 480GB (GAME), X-Fi Xtreme Music, LCD 32" IIYAMA IPS (2560x1440 2K)


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: pá 10. leden 2014, 11:59 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
kotas napsal:
ja mam doma vsude jen coala nalepku na win7 uz cca tri roky jako legal a na nejake jejich license nelegalni vs legalni seru, mam serial na case a odpovida i hw kde se to instalovalo :mrgreen: a oemka se stejne nesmeji normalne prodavat a stejne to uz xx let obchody normalne prodavaji koncakum :)

no však jasně že to technicky normálně funguje, problém by nastal jen v případě kdyby ti domů přišla SW policie a zkoumala by pravost Windows. tu totiž dokazuje mimo jiné faktura, a pokud by ta OEM verze nebyla na jedné faktuře společně s jejím hardwarem (jasně, mohl se časem změnit), znamenalo by to že je licence nelegální. KDYBY.

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: pá 10. leden 2014, 13:34 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Bydliště: Havířov
Nahoru
zombux napsal:
kotas napsal:
ja mam doma vsude jen coala nalepku na win7 uz cca tri roky jako legal a na nejake jejich license nelegalni vs legalni seru, mam serial na case a odpovida i hw kde se to instalovalo :mrgreen: a oemka se stejne nesmeji normalne prodavat a stejne to uz xx let obchody normalne prodavaji koncakum :)

no však jasně že to technicky normálně funguje, problém by nastal jen v případě kdyby ti domů přišla SW policie a zkoumala by pravost Windows. tu totiž dokazuje mimo jiné faktura, a pokud by ta OEM verze nebyla na jedné faktuře společně s jejím hardwarem (jasně, mohl se časem změnit), znamenalo by to že je licence nelegální. KDYBY.

To je mi jasne a proc by za nekym sla sw policie ze jen tak :mrgreen:

_________________
MSI 970A-G43, AMD FX6300@4.5GHz (1,4V), 16GB RAM (1,35V), ASRock Phantom Gaming M2 RX580 8GB, SSD CRUCIAL MS500 250GB (OS) + HDD 1TB WD PURPLE (DATA) + SSD Crucial BX500 - 480GB (GAME), X-Fi Xtreme Music, LCD 32" IIYAMA IPS (2560x1440 2K)


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: pá 10. leden 2014, 13:59 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
ano, to se samozřejmě běžně nestává :)

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: čt 6. březen 2014, 08:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. červenec 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Nějak jsou prokoučoval nákup WIN 7 Home Premium jakožto FPP, teďka už nikde nemají :shock:
Nevěděl by někdo o nějakém zdroji? Případně dala by se anglická verze plnohodnotně předělat na CZ?


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: čt 6. březen 2014, 10:13 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Tady má status Skladem, jde o to, zda je tam aktuální stav.
http://www.wifi123.cz/product/prislusenstvi-k-pc/operacni-systemy/microsoft-windows-7-home-premium-cz/22

Předělat ENG na CZ legálně nelze.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: čt 6. březen 2014, 12:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Citace:
Předělat ENG na CZ legálně nelze.

Jaktože ne? Jen si stáhneš ve volitelných aktualizací češtinu...


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: čt 6. březen 2014, 12:15 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Měl jsem na mysli GUI MS Windows 7 Home Premium.
Pokud to u FPP oproti OEM lze, tak to mi uniklo.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: pá 20. listopad 2015, 12:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2012
Bydliště: Lovosice
Nahoru
Software borci - prosím o radu: Měl jsem prográmek snad 1,5 MB který dovoloval práci s 32bitovými programy pod 64 bitovými Wokny. Prográmek jsem potratil :sad: asi při reinstalaci Woken a protože jsem starší než kamenné uhlí, zapoměl jsem :oops: , jak se jmenoval (tím pádem ho nemohu ani nalézt na netu). Uměl by někdo poradit?


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: pá 20. listopad 2015, 12:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. únor 2006
Bydliště: KönigGratz
Nahoru
Snad všechny 32 bit aplikace jdou spustit na 64 bit woknech :) Nemyslíš 16-bit ala dos programy?


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: pá 20. listopad 2015, 12:48 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 12. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Na DOSový programy to chce DOSBOX, na 32bit nepotrebujes nic

_________________
Ryzen 2600X (stock) | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3200MHz | MSI GTX1080 Gaming X 8GB @ 2050/11200MHz | Asus Prime X470-Pro | Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Fucus Plus 650W | Dell U2715H


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: pá 20. listopad 2015, 15:29 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Bydliště: Havířov
Nahoru
..já nevím ale i 16bit SW jsou spustit normálně ve woknech x64 či x86

_________________
MSI 970A-G43, AMD FX6300@4.5GHz (1,4V), 16GB RAM (1,35V), ASRock Phantom Gaming M2 RX580 8GB, SSD CRUCIAL MS500 250GB (OS) + HDD 1TB WD PURPLE (DATA) + SSD Crucial BX500 - 480GB (GAME), X-Fi Xtreme Music, LCD 32" IIYAMA IPS (2560x1440 2K)


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: pá 20. listopad 2015, 15:47 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
16bit SW nejde spustit v x64 prostředí, protože neobsahuje 16bit subsystém. je to jediný důvod, proč nadále existujou 32bit verze Windows.

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: pá 20. listopad 2015, 15:52 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Dosbox bejvá často stejně nutnost, NT6 totiž neuměj DOS VESA fullscreen, tzn tam půjdou spustit 16-bit app, ale buďto staré 16bit win app, a nebo dos programy jen textový, nic grafickýho (jako hry).


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: so 16. červen 2018, 09:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Nahoru
Jak moc na houby pojede Win7 32bit na stroji s 1GB RAM? Táta má na jinak ještě celkem OK noťasu XP a chtělo by to upgrade na Win7.

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|Gainward RTX 3060 Ti Ghost|Kingston HyperX Fury Black 2x16 GB DDR4 3200|Samsung 960 EVO 250GB|Samsung 970 EVO Plus 2TB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
Retro PC AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: so 16. červen 2018, 10:09 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 12. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Zrovna minulej týden jsem tenhle systém instaloval na Pentium-M s 1GB RAM a pomalou plotnou a žádná sláva to není. Systém ještě celkem jede, ale každá aplikace jako Office, browser,... se spouští dlouho a po spuštění je zasekaná, než se všechno odswapuje. Je to fakt jen pro někoho absolutně nenáročnýho, já bych to po hodině používání prohodil oknem. Chce to 2GB, na tom jednou 32b Win7 celkem slušně

_________________
Ryzen 2600X (stock) | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3200MHz | MSI GTX1080 Gaming X 8GB @ 2050/11200MHz | Asus Prime X470-Pro | Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Fucus Plus 650W | Dell U2715H


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 190 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.