Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 4. březen 2021, 08:24

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 96 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět: Problémy s bootováním
PříspěvekZaslal v: st 10. únor 2010, 20:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2005
Bydliště: Jeseník
Nahoru
Stala se mi taková věc, instaloval jsem WIN 7 na nový disk 500 GB kde jsem chtěl mít pouze WIN 7, měl jsem ovšem připojen i disk 160 GB s WIN XP a boot se mi udělal asi na tom disku s těma XP bo mi pořád skáče nabídka jestli chci spustit předchozí verzi nebo WIN 7. Ovšem když ten starej disk odpojím tak se neděje nic potřebuju aby ten "zavaděč byl na tom novém disku", když odpojím starou 160ku aby najeli ty sedmičky. Díky za odpověď.


//edit Wilik - prejmenovano + dulezite


 Profil  
 Předmět: Re: Nový boot u WIN 7
PříspěvekZaslal v: st 10. únor 2010, 20:52 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
Odpojit starej disk, vlozit dvdcko a zkusit tam dat "opravit system"...

_________________
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530


 Profil  
 Předmět: Re: Nový boot u WIN 7
PříspěvekZaslal v: st 10. únor 2010, 22:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2005
Bydliště: Jeseník
Nahoru
Spíš bych potřeboval jakej soubor má nastarosti spuštění bootování, takhle bych to tam zkopíroval a bylo by oprava nepomáh, normálně jedu na ten systém ale jak odpojím starej disk je zle.


 Profil  
 Předmět: Re: Nový boot u WIN 7
PříspěvekZaslal v: st 10. únor 2010, 22:11 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
To neni "jen o souboru", jeste bych zkusil ten disk oznacit jako Active, pak zkusit jeste znova opravu ...
Pak jedine reinstall...

_________________
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530


 Profil  
 Předmět: Re: Nový boot u WIN 7
PříspěvekZaslal v: st 10. únor 2010, 22:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2005
Bydliště: Jeseník
Nahoru
LiveBomb napsal:
To neni "jen o souboru", jeste bych zkusil ten disk oznacit jako Active, pak zkusit jeste znova opravu ...
Pak jedine reinstall...


tak když mi tam naskočí ntldr nenalezn... reinstall se mi nechce to tam tu 160ku budu mít radši do smrti, že já debil jsem jí nevyndal při instalaci 7ček.


 Profil  
 Předmět: Re: Nový boot u WIN 7
PříspěvekZaslal v: st 10. únor 2010, 22:24 
Černá karta
Černá karta

Založen: 09. červen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
nabootuj z CD, až se dostaneš k nástrojům pro opravu, tak zvol příkazový řádek a nacpi tam:

Kód:
bootrec.exe /FixMBR


a
Kód:
bootrec.exe /FixBoot



toto by mělo pomoct ;-) (samozřejmě s vyjmutou 160-kou)


 Profil  
 Předmět: Re: Nový boot u WIN 7
PříspěvekZaslal v: st 10. únor 2010, 22:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2005
Bydliště: Jeseník
Nahoru
S.h.I.t. napsal:
nabootuj z CD, až se dostaneš k nástrojům pro opravu, tak zvol příkazový řádek a nacpi tam:

Kód:
bootrec.exe /FixMBR


a
Kód:
bootrec.exe /FixBoot



toto by mělo pomoct ;-) (samozřejmě s vyjmutou 160-kou)


Děkuji, tohle pomohlo.


 Profil  
 Předmět: Re: Nový boot u WIN 7
PříspěvekZaslal v: ne 21. únor 2010, 08:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. říjen 2004
Bydliště: Chomutov
Nahoru
napíšu to sem, páč mam ten samý problémek ... ještě bych k tomuhle potřeboval vědět, jak se na tom "starém" disku s XP zbavím té nabídky, jestli chci starší verzi nebo win7.

_________________
PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 8GB (Kingston 8GB KIT DDR4 3200MHz CL16 HyperX Predator Series); Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
konzole: PS4pro


 Profil  
 Předmět: Re: Nový boot u WIN 7
PříspěvekZaslal v: ne 28. únor 2010, 23:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. srpen 2007
Bydliště: okr. Nymburk
Nahoru
tovr1203 napsal:
napíšu to sem, páč mam ten samý problémek ... ještě bych k tomuhle potřeboval vědět, jak se na tom "starém" disku s XP zbavím té nabídky, jestli chci starší verzi nebo win7.


Jestli tomu rozumím správně,tak...
Tento počítač>Vlastnosti>Upřesnit>Spouštění a zotavení systemu>Nastavení
Tam vybereš system který chceš spouštět či jak dlouho se ti má nabídka na výběr zobrazovat....

_________________
CPU:AMD Ryzen 3600 ; MB:ROG CROSSHAIR VI HERO ; GPU:Sapphire Radeon PULSE RX 5700 XT 8G, 8GB GDDR6 ; RAM:HyperX Fury RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3200, black ; HDD:Seagate 1TB,1TB, WD 1TB,1TB, Kingston A2000, M.2 - 1TB ; PWR:Enermax ECO80+ 620W ; CASE:Thermaltake-Shark Black/BigTower ; VERCAJK:Logitech G15 Keyboard New + Logitech G9 ; ZOBRAZOVADLO:Samsung SyncMaster T260HD - 26" ; OS:Windows 10 Pro[64-bit]


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy s bootováním
PříspěvekZaslal v: po 1. březen 2010, 05:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. říjen 2004
Bydliště: Chomutov
Nahoru
To bylo první kam jsem koukal, ale v tom boot.ini mam jen ty WinXP...
V tom souboru boot.ini mam tohle:
Kód:
;
;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.
;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.
;
[boot loader]
timeout=10
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /FASTDETECT /NOEXECUTE=OPTIN

ale žádný soubor bcdedit.exe jsem v PC nenašel ...

_________________
PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 8GB (Kingston 8GB KIT DDR4 3200MHz CL16 HyperX Predator Series); Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
konzole: PS4pro


 Profil  
 Předmět: Boot pri inštalácii Win7
PříspěvekZaslal v: ne 28. březen 2010, 21:37 
Nováček
Nováček

Založen: 25. prosinec 2008
Nahoru
Na počítači bol Windows 7 Ultimate. Fungovalo, a začalo vypisovať že je nelegálny.. Aj bol. Neakým "expertom" bol urobený pokus o crack neakým warez validátorom. Win viac nešiel nabootovať, len preblikáva kurzor. Potom som bol k tomu zavolaný ja, nainštalovať zakúpené Win 7 HP.

Problém:
Win sa inštaluje, po reštartoch počas inštalácie normálne bootuje z disku. Po poslednom reštarte je ale stav rovnaký, nenabootuje. Skúšal som formátovať, zrušiť všetky partície aj systémové a nahodiť na novo a nič nepomáha. Mám podozrenie, že je niečo na tom disku pomenené, čo ani formatom pri inštalácii nezmením. Viete mi niekto prosím poradiť?


 Profil  
 Předmět: Re: Boot pri inštalácii Win7
PříspěvekZaslal v: ne 28. březen 2010, 21:48 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
"poměněnýho" nemůže být nic - snad jen fyzicky vadný disk. pokud se disk zformátuje, nic na něm nezbude - snad kromě zavaděče, který si instalátor Win7 stejně přepíše. to jde udělat i ručně, příkazy
Kód:
bootrec.exe /fixboot
případně
Kód:
bootrec.exe /fixmbr

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Boot pri inštalácii Win7
PříspěvekZaslal v: po 29. březen 2010, 13:22 
Nováček
Nováček

Založen: 25. prosinec 2008
Nahoru
Pomohlo, díky moc. Ale kde bola chyba a zavádzací súbor prečo sa pri inštalácii nedokázal prepísať fakt netuším.


 Profil  
 Předmět: Win 7 nebootuje po naformátování disku s XP :O
PříspěvekZaslal v: út 27. duben 2010, 14:11 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 31. leden 2005
Bydliště: Uherské Hradiště
Nahoru
Zdravím,
věc se má asi takto : měl jsem prodávat disk, na kterém jsem měl win XP, ten jsem teda naformátoval, i když to prve řvalo že jej naformátovat z nějakého důvodu nemůže (měl sem spuštěný program, který běžel z toho disku). Všechno vypadalo že fungovalo oukej.
Další den jsem pc vypl a když jsem ho ráno znovu zapnul, dostalo se mi akorát černé obrazovky s blikající pomlčkou vlevo nahoře.
Nevíte náhodou, jak to vyřešit? Můj odhad je ten, že jsem z disku kde byly XP smazal nějaký bootovací soubor, který se týkal i systémového disku.. tak nevím
předem díky za radu!


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 nebootuje po naformátování disku s XP :O
PříspěvekZaslal v: út 27. duben 2010, 14:23 
Černá karta
Černá karta

Založen: 09. červen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
nabootuj z CD, až se dostaneš k nástrojům pro opravu, tak zvol příkazový řádek a nacpi tam:

Kód:
bootrec.exe /FixMBR


a
Kód:
bootrec.exe /FixBoot


mělo by to pomoct


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy s bootováním
PříspěvekZaslal v: st 6. říjen 2010, 08:03 
Nováček
Nováček

Založen: 06. říjen 2010
Nahoru
Tak jsem zkusil tento postup, protože musím z nějakého důvodu bootovat z jiného disku.
Změna nastala z NTLDR nenalezen, na BOOTMGR missing :x Kde je tedy prosím chyba?


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy s bootováním
PříspěvekZaslal v: st 6. říjen 2010, 08:12 
Nováček
Nováček

Založen: 06. říjen 2010
Nahoru
Tak opraveno, pomohl nástroj na opravu spouštění. Nevím z jakého důvodu k tomu došlo, ale už aspoň nemusím furt určovat ze kterýho disku se bude bootovat :wink:


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy s bootováním
PříspěvekZaslal v: pá 24. prosinec 2010, 13:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. srpen 2004
Nahoru
mám obdobný problém. Mám disk rozdělený na 3 části. Na primárním aktivním oddílu mám nainstalované XP a časem sem na další oddíl nainstaloval Windows 7, s tím že jsem volbu systému v 7čkách nastavil na ně a nyní jsem chtěl odebrat XP ale nevím na kterém oddílu zustal zavadeč, jelikož když zformátuju oddíl s XP a nedám oddíl s WIn 7 jako aktivní tak mi WIn 7 nenajedou. Zkusil jsem i použít instalační DVD s WIndows 7 ale ač je to nainstalováno z něj tak to píše že instalaci WIn 7 nelze opravit že to není stejný systém, což nechápu


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy s bootováním
PříspěvekZaslal v: út 28. prosinec 2010, 10:02 
Nováček
Nováček

Založen: 27. květen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Prosím vás, mám problém. Sehnal jsem si notebook, na kterém měli být udajně nainstalovány Win 7 a že prý nebudou dělat potíže. Jenže by to bylo moc jednoduchy a oni potíže dělaj.Samozřejmně nejsou originalní. Rozhodl jsem se teda že si tam nainstaluju svoje XP. Problem se vyskyt kdyz jsem NB nabootoval z CD. Instalace takových těch "hloupostí" než vám to najede do toho okna kde se rozhodne jestli format atd... proběhla uspěšně. Potom obyčejně černo jako vždy a misto nabídky mi tam skočí modra obrazovka na ktere mi to piše, že se windows ukončil aby nebyl poškozen počítač. Pomůže te mi někdo s tím??

_________________
Dont stop hip-hop.


 Profil  
 Předmět: Problém při spouštění systému
PříspěvekZaslal v: pá 30. září 2011, 12:34 
Nováček
Nováček

Založen: 30. září 2011
Nahoru
Zdravím, prosím o radu, nápad a pomoc, PC se samo od sebe restartovalo a po znovu najetí najela obrazovka http://imageshack.us/photo/my-images/9/dscn0646z.jpg/, nástroj pro opravu nedokáže opravit, při najetí do nouzového režimu objeví se to samé, chtěl jsem vyzkoušet reinstalovat windows, ale PC mi DVD nebere, přitom DVD mechanika funguje, předem děkuju za pomoc.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 96 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.