Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 4. březen 2021, 09:52

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 96 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Boot na UEFI
PříspěvekZaslal v: po 24. březen 2014, 13:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. březen 2014
Nahoru
Vyreseno, diky


 Profil  
 Předmět: Re: Boot na UEFI
PříspěvekZaslal v: po 24. březen 2014, 17:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. únor 2010
Nahoru
Butch napsal:
vypni secure boot, vypni UEFI boot a nastav na Legacy pokud to deska umoznuje.

A proč by to asi dělal, když má UEFI? Už se konečně odpoutejte od historie.


Pokud máš po ruce 8GB flash disk, tak ho naformátuj FAT32, zkopíruj na něj všechny složky a soubory z instalačního DVD Windows 7.
Musíš mít povoleno zobrazování skrytých a systémových souborů (možnosti složky a hledání).
V kořenovém adresáři vytvoř složku \efi\boot.
Do této složky zkopíruj obsah složky \efi\microsoft\boot a přidej tam tento soubor.
Z této flešky pak nabootuješ. V instalátoru odstraníš všechny oddíly a necháš instalátor vytvořit EFI a MSR oddíly.


 Profil  
 Předmět: Re: Boot na UEFI
PříspěvekZaslal v: po 24. březen 2014, 18:06 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Napriklad pro to ze drtiva vetsina zalohovacich sw neumi spolupracovat s UEFI. Vubec to nenajde disk, treba Acronis.

Jedna vec je aby mohl boot z flashky, to udela tim secure boot disable a dalsi vec je optional. tj na nem, jak si to nastavi.
Zda-li chce nebo nechce UEFI boot. Ja ho osobne na svem compu nepouzivam.

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět: Re: Boot na UEFI
PříspěvekZaslal v: út 25. březen 2014, 10:18 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
MiliNess napsal:
Butch napsal:
vypni secure boot, vypni UEFI boot a nastav na Legacy pokud to deska umoznuje.

A proč by to asi dělal, když má UEFI? Už se konečně odpoutejte od historie.

a proč bych to asi dělal, když mi to nepřinese vůbec nic? pokrok za každou cenu?

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Boot na UEFI
PříspěvekZaslal v: čt 27. březen 2014, 17:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. únor 2010
Nahoru
A proč by ti to nemělo nic přinášet?

Co budeš dělat, až už legacy mód zavádění nebude dostupný nebo až budeš muset spouštět systém
z 2,5 TB disku? Navíc zavádění a spouštění systému je rychlejší.
Apple to používá minimálně 10 let a uživatelé jsou spokojeni, tak proč se to nenaučit používat taky.
Informací na netu je dost a mozkům nové informace prospějí.

Ono to trochu zavání způsobem řešení "když tomu nerozumím, tak to vypnu".
(stejně jako se vypínalo a vypíná AHCI rozhraní u Windows Vista a výše)


Naposledy upravil MiliNess dne čt 27. březen 2014, 18:25, celkem upraveno 2x.

 Profil  
 Předmět: Re: Boot na UEFI
PříspěvekZaslal v: čt 27. březen 2014, 17:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. únor 2010
Nahoru
Butch napsal:
Napriklad pro to ze drtiva vetsina zalohovacich sw neumi spolupracovat s UEFI.

Zálohovací SW nemusí s UEFI komunikovat, stejně jako nemusí komunikovat s BIOSem.
Myslím, že chyba bude někde jinde.


 Profil  
 Předmět: Jak do biosu ve Win7 64bit
PříspěvekZaslal v: po 31. březen 2014, 10:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. prosinec 2004
Nahoru
Mám problém že se nemůžu dostat do biosu. Při startu nebo restartu PC se buď vůbec nezobrazí logo výrobce desky a nebo jen problikne. Všechno je strašně rychlé takže nestíhám ve správný čas stisknout delete na klávesnici. Když ho podržím zároveň s restartem tak klávesnice vůbec nereaguje.
Potřebuju v biosu vypnout napájení usb aby mi v noci nesvítila myš.
PC je nově sestavený (v pátek). Po sestavení a prvním zapnutí sem se do biosu dostal,nastavil jsem boot z dvd mechaniky abych mohl instalovat Win. Po instalaci jsem v biosu přepnul boot na SSD.(sobota) Pak už sem do biosu nepotřeboval. Po kompletní instalaci všeho a zjištění, že myš svítí i při vypnutém pc (v sobotu v noci) se tam už nemužu dostat pokud je klávesnice připojena do USB.
Když ji připojím přes redukci do PS2 tak je dostatečná prodleva na vstup do biosu.

1 - Poradíte mi jak se do biosu dostat když je klávesnice připojená do USB?

Deska - GIGABYTE GA-H87-HD3 - Intel H87
SSD - Crucial M500 - 240GB
Procesor - Intel Core i5-4570
GK - MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming
Paměti - A-DATA XPG V1.0 16GB (2x8GB) DDR3 1600
Myš - CONNECT IT CI-191, BIOHAZARD
Klávesnice - Genius ErgoMedia 700
Win 7 64bit

2 - dá se někde v UEFI nastavit prodleva před bootováním aby se logo výrobce desky zobrazilo po určitý čas?

Pro úplnost dodám že fast boot mám v bios vypnutý.

Zaráží mě že před instalací win i po ní nebyl problém se do biosu dostat s klávesnicí na USB. Ale po instalaci SP1 a aktualizací se ten proces bootu strašně urychlil.

_________________
NEW PC - case SilentiumPC Gladius X60,psu Seasonic S12G-550 550W,mb GIGABYTE GA-H87-HD3,cpu Intel Core i5-4570,chladič GELID Solution Tranquillo - revize 2,gpu MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming,ram A-DATA XPG V1.0 16GB (2x8GB) DDR3 1600,ssd Crucial M500 - 240GB,hdd Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB, lcd BenQ BL2411PT 24",klávesnice Genius ErgoMedia 700,myš Genius Maurus X,repro Genius 2.1 SW 1250
OLD PC - case Chieftec LCX-01SL-SL-B - Middletower - psu 400W,mb DFI LanParty 875P-T,cpu Intel Pentium 4HT 3GHz Prescott,chladič Arctic Cooling Freezer PRO7,gpu nVidia Palit GS6800,2x hdd Seagate 160GB Sata,ram 4x512MB DDR 400 2x A-Data+2x Kingston,myš Genius GX-Gaming Maurus,klávesnice Logitech K200 for Business OEM,lcd HPW2207H 22",repro Genius SP-M200


 Profil  
 Předmět: Re: Jak do biosu ve Win7 64bit
PříspěvekZaslal v: po 31. březen 2014, 10:15 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Zkus klavesnici odpojit, melo by to zahlasit ze neni klavesnice pripojena a bude moznost jit pak po pripojeni do biosu. Nevim jak se presne zachova tvoje deska, ale drive tohle pomohlo.

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět: Re: Jak do biosu ve Win7 64bit
PříspěvekZaslal v: po 31. březen 2014, 10:33 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. prosinec 2004
Nahoru
Takže před restartem PC odpojit klávesnici a nebo mít klávesnici danou do PS2. A nějaká možnost nastavení prodlevy přímo v BIOSu není?

_________________
NEW PC - case SilentiumPC Gladius X60,psu Seasonic S12G-550 550W,mb GIGABYTE GA-H87-HD3,cpu Intel Core i5-4570,chladič GELID Solution Tranquillo - revize 2,gpu MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming,ram A-DATA XPG V1.0 16GB (2x8GB) DDR3 1600,ssd Crucial M500 - 240GB,hdd Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB, lcd BenQ BL2411PT 24",klávesnice Genius ErgoMedia 700,myš Genius Maurus X,repro Genius 2.1 SW 1250
OLD PC - case Chieftec LCX-01SL-SL-B - Middletower - psu 400W,mb DFI LanParty 875P-T,cpu Intel Pentium 4HT 3GHz Prescott,chladič Arctic Cooling Freezer PRO7,gpu nVidia Palit GS6800,2x hdd Seagate 160GB Sata,ram 4x512MB DDR 400 2x A-Data+2x Kingston,myš Genius GX-Gaming Maurus,klávesnice Logitech K200 for Business OEM,lcd HPW2207H 22",repro Genius SP-M200


 Profil  
 Předmět: boot windows 7 z usb
PříspěvekZaslal v: po 7. duben 2014, 11:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. duben 2009
Bydliště: Kousek od ostravy
Nahoru
ahoj kluci,dostal se mi do ruky acer aspire one kde byl menen disk a uzivatel chce nainstalovat win7.ntb nema mechaniku tak musim z flashky.pri nabootovani a zvoleni jazyka mi to napise ze chybi pozadovany ovladac zarizeni jednotky dvd.pokud pouzivate disketovou,cd,dvd jednotku nebo usb flash ovladace vlozte ji nyni...nevite co stim?na stolnim pc normalne jede


 Profil  
 Předmět: Re: boot windows 7 z usb
PříspěvekZaslal v: po 7. duben 2014, 12:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. únor 2010
Nahoru
Vytvoř instalační USB flash disk ve Windows 7 USB/DVD download tool a půjde to. (mimo jiné upraví i typ spouštění usbstor.sys, při spuštění instalace)


 Profil  
 Předmět: Re: Jak do biosu ve Win7 64bit
PříspěvekZaslal v: so 26. duben 2014, 14:17 
Nováček
Nováček

Založen: 19. únor 2013
Nahoru
Pouzij klavesnici PS/2, dostan se do BIOSu a tam povol USB keyboard a radsi i USB Legacy, potom se do BIOSu dostanes i s USB klavesnici


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy s bootováním
PříspěvekZaslal v: po 15. únor 2016, 22:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. duben 2006
Bydliště: 293 01
Nahoru
Zdravím pánové,
Mám problém s bootem Win7.
Vyměnil jsem staré 80GB SSD Intel za 250GB SSD Samsung EVO.
Vytvořil jsem si bootovací flashku s Acronisem a starý SSD naklonoval na nový.
Starý jsem pak vyndal z PC a jel už jenom na nový, všechno bylo v pohodě...
Teď, po třech dnech najednou nešlo bootovat (Reboot and select proper device.....)
Hodil jsem do mechaniky Win7 DVD, dal opravu systému - to proběhlo dobře, po vyndání DVD z mechaniky a restartu všechno OK.
Pak jsem PC vypnul a když jsem ho znova zapnul tak se mi hláška objevila znovu.
Tentokrát ale po vložení DVD a zvolení opravy systému instalátor hlásí, že nebyla nalezena žádná instalace Windows.
Můj poznatek - co jsem koukal, tak oddíl SSD kde je celá instalace Winů je vedena jako D: a ten malý 100MB oddíl co si sedmičky vytváření při instalaci je jako C:
Může to mít nějak vliv?
Co dělat pro opravu - jestli jde?
Díky !

_________________
ASRock H370M-ITX/ac | Intel Core i5-8500 | SilentiumPC Fera 3 | Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz
Samsung 970EVO Plus 2TB | WD Blue 2TB | Seasonic SS-360GP | COOLTEK JB-U2 | LG IPS235P | Win 10 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy s bootováním
PříspěvekZaslal v: so 16. duben 2016, 13:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2015
Bydliště: City of Pilsen beer
Nahoru
Zdravim, dnes ráno na mě vyběhla hláška viz obrázek. Windows se nenabootuje a v uefi bios se mi taky nic nepodařilo :( nevíte co s tim?


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
BQ Silent Base 601w / B450 Tomahawk MAX / Ryzen5 3600 + nzxt X62 / HyperX FuryRGB 32GB DDR4 3466MHz / XPG GAMMIX M2 Pro 1tb /
MSI RTX 2070 super gaming X trio


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy s bootováním
PříspěvekZaslal v: so 16. duben 2016, 15:43 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Migl pouzivas legalni OS?

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy s bootováním
PříspěvekZaslal v: so 16. duben 2016, 15:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2015
Bydliště: City of Pilsen beer
Nahoru
No měl by tam bejt složil mi ho známej, možná je to i zrovna přesně rok..nebyla to jen nějaká verze na rok? :idea: .. do ted vše v pohodě ale před týdnem jsem měnil zdroj tak jestli to nemá něco společného

system je na ssd, nemohl odejít?

_________________
BQ Silent Base 601w / B450 Tomahawk MAX / Ryzen5 3600 + nzxt X62 / HyperX FuryRGB 32GB DDR4 3466MHz / XPG GAMMIX M2 Pro 1tb /
MSI RTX 2070 super gaming X trio


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 96 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.