Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 4. březen 2021, 08:13

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 96 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Windows 7 boot
PříspěvekZaslal v: po 14. květen 2012, 21:33 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 02. říjen 2009
Bydliště: Uherské Hradiště
Nahoru
BSOD ( modrá obrazovka )
memtest - test pamětí ram : stahneš, vypálíš a nabootoješ s dvd mecaniky http://www.memtest86.com/memtest86-4.0a.iso.zip


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 7 boot
PříspěvekZaslal v: po 14. květen 2012, 21:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. prosinec 2011
Nahoru
děkuju moc, z flashky to pujde taky ? :D jinak co pak stim mám dělat až to otestuji ?


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 7 boot
PříspěvekZaslal v: po 14. květen 2012, 21:40 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 02. říjen 2009
Bydliště: Uherské Hradiště
Nahoru
http://www.memtest.org/download/4.20/memtest86+-4.20.usb.installer.zip

S tímto by to mělo jít i s USBčka :)

Uvidíš jestli se objeví nějaký error. Nebo pokud máš v PC více ram modulů zkus PC zapnout s každou ram zvlášt.

A to je PC nebo noťas ?


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 7 boot
PříspěvekZaslal v: po 14. květen 2012, 21:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2011
Bydliště: Slovensko
Nahoru
V biose mas nastavene IDE, alebo AHCI?


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 7 boot
PříspěvekZaslal v: po 14. květen 2012, 21:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. prosinec 2011
Nahoru
počítač s kterým jsou od začátku problémy, tedko půl roku běhal v pořádku, předevčirem uprostřed práce se mi objevilamodra obrazovka a po restartu se mi neobevilo co to bylo za error a ani sem nemohl poradne na tom pc nic delat tak sem reinstalovat software stím že mam DVA HDD, Jeden Terovej primární a druhej 500gb sekundarni, stím že na obou mam windowsy a loaduju to z primárního. sestava je:
Intel I5-2500K
GPU: GTX 560 TI gigabyte
Corsair vegenance 1600 mhz 2x4GB
Corsair TX 650- 650w
Asus P8Z68-v/gen 3
Myslím že pamětmi to nebude, na druhý HDD se dostanu do windowsu v pohodě, dostannu se i do dat na primárním hardidsku ale co se týče spuštění windowsu na něm, to je ten problém :)


Naposledy upravil konvig dne po 14. květen 2012, 21:47, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Windows 7 boot
PříspěvekZaslal v: po 14. květen 2012, 21:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. prosinec 2011
Nahoru
IDE :)


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 7 boot
PříspěvekZaslal v: po 14. květen 2012, 21:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2011
Bydliště: Slovensko
Nahoru
Skus dat AHCI


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 7 boot
PříspěvekZaslal v: po 14. květen 2012, 21:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. prosinec 2011
Nahoru
zkusim hned co mi dojede mem test, tak strpení prosím :)


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 7 boot
PříspěvekZaslal v: po 14. květen 2012, 21:51 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 02. říjen 2009
Bydliště: Uherské Hradiště
Nahoru
Tak pokud to na jiném HDD, jede v pohodě tak bude problém jinde.


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 7 boot
PříspěvekZaslal v: po 14. květen 2012, 21:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. prosinec 2011
Nahoru
neporadil by jsi mi jak to vyskoumat prosim tě ? :D formátovat se mi to nechce páč na tom mám data.


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 7 boot
PříspěvekZaslal v: po 14. květen 2012, 21:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. prosinec 2011
Nahoru
přes AHCI Nejde Při boootovani nabehne modra obrazovka :) tak rychle ze si toho ani nevšimu co tam je :d


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 7 boot
PříspěvekZaslal v: po 14. květen 2012, 21:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2011
Bydliště: Slovensko
Nahoru
Inak nechapem preco nenastavujete hned AHCI a na co vlastne mas dva windowsy na dvoch diskoch :roll:
Ak ti hadze BSOD, tak najprv pozri do zlozky Mindumps a postni ho sem. Pokial clovek nevie o aky kod sa jedna, tak sa nema od coho odrazit. BTW nejake OC?


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 7 boot
PříspěvekZaslal v: po 14. květen 2012, 22:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. prosinec 2011
Nahoru
zadne OC, vsecko sem dal na default AHCI mi nejde, pres IDE mi to vždy šlo, jak se mám do té šložky dostat, nebo kde je na tom disku ? dva windowsy mam pro případy jako je tehle :D


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 7 boot
PříspěvekZaslal v: po 14. květen 2012, 22:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2011
Bydliště: Slovensko
Nahoru
No ked si uz instaloval na IDE, tak prepnutie sa musi trosku inak, nie len v biose. Tusim aj tu na fore je navod. Ten druhy win ti ide? Ak ano, tak cez neho si prekopiruj potrebne data z toho co nejde, disk naformatuj a na cele 2 winy sa vyprdni. Ved ked nastane takato situacia, tak sa da na disk dostat napr bootnotim LiveCD Linuxu, alebo cez Parted Magic a odzalohovat si veci ktore potrebujes, a nasledne nainstalovat Win nanovo.


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 7 boot
PříspěvekZaslal v: po 14. květen 2012, 22:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. prosinec 2011
Nahoru
druhy hdd pres IDE funguje v pořádku i druhy fungoval :) Takže když to shrneme co mi navrhujete ? zalohovat si data na nějaky externak z obou dvou harddisku a pak formatovat oba dva stím že, pak jen na jeden nainstaluju SW ? pochopil sem to dobře ? :)


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 7 boot
PříspěvekZaslal v: po 14. květen 2012, 22:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2011
Bydliště: Slovensko
Nahoru
Staci ked budes pouzivat ten Win, co ti ide a iba sformatujes ten disk, na ktorom je ten nefunkcny Win.


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 7 boot
PříspěvekZaslal v: po 14. květen 2012, 22:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. prosinec 2011
Nahoru
ok, díky :) reinstaluju ten co mi jde z 32 bit na 64 bit


 Profil  
 Předmět: Bootování win7 - Problém
PříspěvekZaslal v: so 23. červen 2012, 03:56 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. červenec 2005
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Zdravím pánové (a dámy),
potřeboval bych s něčím poradit. Pořídil jsem si včera do své sestavy SSD 120GB M4, disk funguje skvěle a jsem spokojen. V sestavě mám ještě 2TB disk s daty a původní systémový 500 GB Disk. Při instalaci OS na SSD jsem původní OS na 500GB disku nechal, takže jsem v jednom momentě měl 2 operační systémy. Poté co jsem zjistil, že systém na SSD bez problémů funguje, jsem naformatoval onen 500GB disk. Jenomže poté se stala chyba, stále při načítání systému jsem musel volit který z OS chci použít (i když jeden již byl smazán). Nijak se mi nedařilo odstranit onu 100MB rezervovanou část původního systémového disku. Proto jsem ho dal do jiného PC, kde jsem ho naformatoval celý. Od teď ale s tím to diskem PC nenabootuje vůbec, při načítání PC to píše, že něco chybí (právě ona bootovací část).

Omlouvám se za značně nepřesné termíny, v tomhle se fakt nevyznám, Díky všem za rady co s tím :(

_________________
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB


 Profil  
 Předmět: Re: Bootování win7 - Problém
PříspěvekZaslal v: so 23. červen 2012, 06:44 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. květen 2008
Bydliště: čulak
Nahoru
když toto nastane dělá se to takto počítač-vlastnosti-upřesnit nastavení systému-spouštění a zotavení systému klikneš na nastavení a máš tam doba zobrazení seznamu operačních systému odstraníš fajfku a dáš OK.ted stím nic nenaděláš tím že si naformátoval ten druhej disk už nenabootuješ.zkus opravit widle jestli to pomuže pokud né nová instalace :)

_________________
CPU IB i5 3570K@4,3Ghz,MB P8Z77-M,DDR 3 Kingston,MSI GTX 970 1480/8000 ,Vantage 35381 b,3DMARK 06 30129 b, 3DMARK11 13760.
Základ úspěchu je vynikající chlazení takže chladit, chladit a znovu chladit.
Potáči (žk)
Exoti pražské kavárny: zombux


 Profil  
 Předmět: Re: Bootování win7 - Problém
PříspěvekZaslal v: so 23. červen 2012, 07:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. září 2004
Nahoru
spustit msconfig a v zalozke Boot odstranit ten, ktory nechcem..tak sa to neda?


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 96 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.