PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Jak se zbavit hlášky u hodin WIN 7 Pro
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=122&t=266105
Stránka 1 z 1

Autor:  danton [ ne 27. květen 2018, 13:21 ]
Předmět:  Jak se zbavit hlášky u hodin WIN 7 Pro

Zdravím.
Mohl by mi někdo poradit, jak zbavit hlášky u hodin WIN 7 Pro? Sama naskočí po startu / restartu a dokud ji neodkliknu, nezmizí.
Díky

Autor:  dubikovo [ út 29. květen 2018, 13:32 ]
Předmět:  Re: Jak se zbavit hlášky u hodin WIN 7 Pro

To znamená že máš namapované síťové disky někde v nějaké síti (třeba v práci). Pak notebook vypneš, odneseš domů a doma zapneš a připojíš se do wifi doma - kde logicky systém k těm diskům přístup nemá.

hlášky je těžké se zbavit, je systémová.
řešením je
1) odstranit všechny připojené disky ze systému - odebrat je.
2) počítač nevypínat když je v síti s diskama - ale dávat jen uspat.

Autor:  danton [ út 29. květen 2018, 13:39 ]
Předmět:  Re: Jak se zbavit hlášky u hodin WIN 7 Pro

dubikovo napsal:
To znamená že máš namapované síťové disky někde v nějaké síti (třeba v práci). Pak notebook vypneš, odneseš domů a doma zapneš a připojíš se do wifi doma - kde logicky systém k těm diskům přístup nemá...

To znamená, že PC mám doma, na něm namapovaných 12 NASů a ostatní PC/NB v domácí síti. Taky stolní video player a audio player. NASy zapínám podle potřeby.
Ale už jsem to před chvíli vyřešil:

HKEY_LOCAL_MACHINE
SYSTÉM
CurrentControlSet
Control
NetworkProvider

Nastavit nebo vytvořit DWORD, pojmenovat RestoreConnection, nastavit na hodnotu 0.

A JE TO.
Díky Ti za snahu.

P.S.: Na ostatních PC/NB to mám taky namapované, ale žádný zásah do registru to nepotřebovalo. Jen u toho jednoho. Všude Win 7 Pro.

Autor:  dubikovo [ út 29. květen 2018, 13:47 ]
Předmět:  Re: Jak se zbavit hlášky u hodin WIN 7 Pro

OK :)

já tohle totiž řešil u kolegyně nedávno v té situaci jak jsem psal :)

ale díky taky, aspoň vím jak na to

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/