PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Migrace na SSD Win 7 PRO 64bit
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=122&t=271119
Stránka 1 z 1

Autor:  ROMIKUS [ ne 2. prosinec 2018, 09:47 ]
Předmět:  Migrace na SSD Win 7 PRO 64bit

Mám dotaz.Udělal jsem migraci disku HDD 1T na SSD 250 GB .Disk 1T by rozdělen na 3 oddíly.operační oddíl je 250GB .na SSD šel jen oddíl s WIN.Vše proběhlo Ok.Je to jen sice kosmetická závada ale kdy najíždím s SSD (bootuju)tak je jiná startovací obrazovka než je ve WIN 7 na HDD.Migraci jsem dělal přes Paragon Migrate OS to ssd a Samsung_Data_Migration
a stejný výsledek.Ještě jsem nezkoušel Acronis.Jde to nějak opravit.
Děkuji za informace.Disk je Samsung EVO 860

Autor:  zsdx [ ne 2. prosinec 2018, 11:01 ]
Předmět:  Re: Migrace na SSD Win 7 PRO 64bit

Pokud jse o obrazek pred prihlasovaci obrazovkou, tak bych tipoval na rozdil EFI/Legacy, vetsina desek to tak ma.

Autor:  ROMIKUS [ ne 2. prosinec 2018, 21:51 ]
Předmět:  Re: Migrace na SSD Win 7 PRO 64bit

Co stím?

Autor:  zsdx [ po 3. prosinec 2018, 10:18 ]
Předmět:  Re: Migrace na SSD Win 7 PRO 64bit

A je to tvuj pripad?

Autor:  ROMIKUS [ po 3. prosinec 2018, 11:02 ]
Předmět:  Re: Migrace na SSD Win 7 PRO 64bit

Na HDD mám takovou startovací obarazovku

Obrázek

Na SSD mám takovou po migraci hhd na ssd.Chtěl bych původní.

Obrázek

Autor:  zsdx [ po 3. prosinec 2018, 12:39 ]
Předmět:  Re: Migrace na SSD Win 7 PRO 64bit

Tak tohle je spis pouzitym bootmgr, lisi se?

Autor:  ROMIKUS [ po 3. prosinec 2018, 12:57 ]
Předmět:  Re: Migrace na SSD Win 7 PRO 64bit

Nějak nerozumím co máš na myslí tím liší se?

Autor:  zsdx [ po 3. prosinec 2018, 13:17 ]
Předmět:  Re: Migrace na SSD Win 7 PRO 64bit

Jestli jsou rozdilne. Mas tam dva soubory toho jmena, jeden na SSD, druhy na HDD, oba nejspis na skrytem oddile.
Nebo to klonovani udelej znovu, tentokrat pres bitovou kopii Windows.
Prip. uplne jinak - stoji ti ty ctyri sekundy za to?

Autor:  ROMIKUS [ po 3. prosinec 2018, 13:31 ]
Předmět:  Re: Migrace na SSD Win 7 PRO 64bit

Kouknu.No asi nestojí.Jen by mě zajímalo proč to tak udělalo?

Autor:  ROMIKUS [ po 3. prosinec 2018, 16:33 ]
Předmět:  Re: Migrace na SSD Win 7 PRO 64bit

Jsou stejné

Autor:  segestes [ út 4. prosinec 2018, 20:53 ]
Předmět:  Re: Migrace na SSD Win 7 PRO 64bit

Při klonování Acronisem nebo Clonezillou se mi nic takového nikdy nestalo. Ale možná by stálo zato zkusit tenhle návod:

https://www.askvg.com/fix-windows-7-boo ... ta-styled/

Autor:  ROMIKUS [ út 4. prosinec 2018, 21:20 ]
Předmět:  Re: Migrace na SSD Win 7 PRO 64bit

Díky za tip.To bude ono.Která verze Acronis umi klon disku (migraci)z většího HDD na menší SSD.
Potřebuji jen operační oddíln zbytku 3 oddíly mám data.

Autor:  segestes [ út 4. prosinec 2018, 22:29 ]
Předmět:  Re: Migrace na SSD Win 7 PRO 64bit

Používám Acronis bootable media a větší HDD na menší jsem určitě klonoval už s verzí 2015 (ta ale ještě neumí nvme SSD disky)

Autor:  ROMIKUS [ st 5. prosinec 2018, 18:14 ]
Předmět:  Re: Migrace na SSD Win 7 PRO 64bit

A dělal jsi to klon disku nebo záloha a obnova disku?

Autor:  segestes [ st 5. prosinec 2018, 20:27 ]
Předmět:  Re: Migrace na SSD Win 7 PRO 64bit

Dělám obojí. Ale když mohu zapojit oba disky najednou, tak klon je jednodušší. Automaticky se vytvoří oddíly, u zálohy a obnovy už tam oddíly musí být vytvořené (i když nevadí, že mají jinou velikost).

Autor:  ROMIKUS [ čt 6. prosinec 2018, 18:38 ]
Předmět:  Re: Migrace na SSD Win 7 PRO 64bit

To segestes ,zabral hned první odkaz.Zkoušel jsi i klon disku když starý byl zaplněn víc než nový a chtěl jsi jen oddíl s win?

Autor:  k-e-n-j-y [ so 1. červen 2019, 13:27 ]
Předmět:  Re: Migrace na SSD Win 7 PRO 64bit

Tiež som teraz včera dal naspäť windows 7 pomocou acronis a mal som to tiež take až ma naplo z tych čias z visty... V Biose (teda UEFI) som nastavil CSM na auto a niečo take ako zavadzanie systemu alebo OS niečo podobne som zmenil z UEFI na OTHER OS.

A ide to potrebuješ zmeniť UEFI na klasicky BIOS. Pretože win7 je klasika...

Takisto keď inštalujem windows z usb mam na vyber 2 možnosti na USB bud klasicky nazov alebo UEFI pred nazvom.... Keď som inštaloval klasickym na win10 všimol som si že pri štarte win som mal ten pôvodny obrázok windowsu tie 4 modre okienka alebo ako to nazvať a keď cez UEFI tak namiestto toho som am mal ROG znak Republic of gamers teda zaleží kú dosku máš. Ak budeš mať inu napr MSI tak MSI by ttam malo byť namiesto windows okna :)

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/