Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 8. prosinec 2019, 12:15

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 190 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  další
Autor Zpráva
 Předmět: Win 7 32bit x 64bit + verze systemu
PříspěvekZaslal v: st 25. listopad 2009, 17:42 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 16. září 2007
Bydliště: Praha
Nahoru
Zdravím,
po dluhé době jsem se rozhodl pročistit si systém a též upgradovat strařičký Win XP Pro na Win 7. Stojí předemnou avšak velké rozhodnutí, na jakou verzi upgradovat. Skoro 100 procentně jsem se rozhodl na Win 7 Ultimate, co ale mi nedává pokoj, je, jít na verzi 32bitovou, nebo 64bitovou. Vím že u Win XP byl rozdíl v tom, kolik informace dokáže procesor pojmout, taky se lišila max RAM paměť ale hlavně že 64bit nepodporoval všechny programy :oops: . Avšak slyšel jsem, že Win 7 už na 32bitové verzi podporuje více RAM než tomu bylo dříve. Proto se ptám, jaké jsou zásadní rozdíly u Win 7 Ultimate 32 bit a 64 bit. Budu rád za jakékoliv odpovědi :-)


//edit Wilik - dulezite


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: st 25. listopad 2009, 17:46 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2004
Bydliště: někde u UH
Nahoru
Nightavanger napsal:
Avšak slyšel jsem, že Win 7 už na 32bitové verzi podporuje více RAM než tomu bylo dříve.

Blbost, žádný 32-bit OS není schopný adresovat víc než 4GB paměti (o PAE se to bavit nebudem) ... platí to samé co u XP.

Btw, opravdu potřebuješ Ultimate? Podle mě nemá proti Professional nic zajímavého navíc ... no, ale jak chceš :)

_________________
# Desktop i7-5820K [48 GB RAM, GeForce GTX 650 Ti Boost, tripleview 7040x1440(1200), W10 Pro] # Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server powered by Windows Server 2012 R2 # Storage Synology DS1815+
# Samsung Galaxy S7 edge # Canon EOS 5D MkIV, Fuji X-T1, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # photosmith.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: st 25. listopad 2009, 17:49 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 16. září 2007
Bydliště: Praha
Nahoru
Takže 32bit verze Win 7 nedisponuje ničím extra než ostatní verze od svých 64bit bratrů ? :)


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: st 25. listopad 2009, 17:51 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2004
Bydliště: někde u UH
Nahoru
Teď nechápu co tím myslíš ... čím by měla 32-bit verze disponovat navíc oproti 64-bit verzi?

_________________
# Desktop i7-5820K [48 GB RAM, GeForce GTX 650 Ti Boost, tripleview 7040x1440(1200), W10 Pro] # Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server powered by Windows Server 2012 R2 # Storage Synology DS1815+
# Samsung Galaxy S7 edge # Canon EOS 5D MkIV, Fuji X-T1, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # photosmith.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: st 25. listopad 2009, 17:54 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 16. září 2007
Bydliště: Praha
Nahoru
Např. větší podporů programů :lol: . Jednoduše Win 7 32bit se liší od 64bit verze jako ostatní 32bit OS od 64bitů.


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: st 25. listopad 2009, 17:55 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2004
Bydliště: někde u UH
Nahoru
32-bitové aplikace jedou na 64-bit přes WOW64 ... takže by neměl být žádný problém a co jede na 32-bit jede i na 64-bit.

Ještě jsem nepotkal 32-bit aplikaci, která by mi na 64-bit systému nejela.

_________________
# Desktop i7-5820K [48 GB RAM, GeForce GTX 650 Ti Boost, tripleview 7040x1440(1200), W10 Pro] # Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server powered by Windows Server 2012 R2 # Storage Synology DS1815+
# Samsung Galaxy S7 edge # Canon EOS 5D MkIV, Fuji X-T1, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # photosmith.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: st 25. listopad 2009, 20:33 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
Nightavanger napsal:
Např. větší podporů programů :lol:

myslíš to že 16bit aplikace na x64 systému nejde spustit? no, to je teda fakt mínus :lol:

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: čt 26. listopad 2009, 23:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. červen 2008
Nahoru
Nightavanger napsal:
Stojí předemnou avšak velké rozhodnutí, na jakou verzi upgradovat. Skoro 100 procentně jsem se rozhodl na Win 7 Ultimate, co ale mi nedává pokoj, je, jít na verzi 32bitovou, nebo 64bitovou.

Ak si bol spokojny s XP 32bit tak to je ta spravna volba ....
Ak chces byt pokusnym kralikom tak 64bit ...a potom mozes na foru vykrikovat ze ti 64bit bez problemu fachcia ;-) za cenu kompromisov vo vybere roznych programov a riesenie dalsich veci s kompaktibilitou spustanie v mode XP mozu to byt aj desiatky premarnenych hodin..... :) :razz:

_________________
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: čt 26. listopad 2009, 23:21 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2004
Bydliště: někde u UH
Nahoru
facility napsal:
Ak chces byt pokusnym kralikom tak 64bit ...a potom mozes na foru vykrikovat ze ti 64bit bez problemu fachcia ;-) za cenu kompromisov vo vybere roznych programov a riesenie dalsich veci s kompaktibilitou spustanie v mode XP mozu to byt aj desiatky premarnenych hodin..... :) :razz:

kompromisy, kompatibilita ... o čem to mluvíš? ... aplikací, které mají problémy se 64-bit systémem je nejspíš naprosté minimum, a taky jsem žádnou takovou aplikaci nepotkal.

XP mode je pro aplikace, které mají obecně problémy na Windows 7, ať už 32-bit nebo 64-bit. ;-)

Btw, "Vista Ultimate 64bit Corporate Edition" škoda, že nic takového neexistuje.

_________________
# Desktop i7-5820K [48 GB RAM, GeForce GTX 650 Ti Boost, tripleview 7040x1440(1200), W10 Pro] # Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server powered by Windows Server 2012 R2 # Storage Synology DS1815+
# Samsung Galaxy S7 edge # Canon EOS 5D MkIV, Fuji X-T1, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # photosmith.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: čt 26. listopad 2009, 23:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. červen 2008
Nahoru
Smith napsal:
kompromisy, kompatibilita ... o čem to mluvíš? ... aplikací, které mají problémy se 64-bit systémem je nejspíš naprosté minimum, a taky jsem žádnou takovou aplikaci nepotkal.

XP mode je pro aplikace, které mají obecně problémy na Windows 7, ať už 32-bit nebo 64-bit. ;-)

Btw, "Vista Ultimate 64bit Corporate Edition" škoda, že nic takového neexistuje.


Pre bezne pouzivanie je w7 32bit uplne dostacujuce.... ;-) imho u 64bit su zbytocne starosti navyse ....treba to skusit :wink:

Btw,ale ano ked ti to firma zaplati tak je to "Corporate Edition" :lol:

_________________
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: čt 26. listopad 2009, 23:39 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2004
Bydliště: někde u UH
Nahoru
facility napsal:
Pre bezne pouzivanie je w7 32bit uplne dostacujuce.... ;-) imho u 64bit su zbytocne starosti navyse ....treba to skusit :wink:

Pokud má člověk minimálně 4GB RAM, je blbost jít do 32-bit systému ... hlavně když ten 64-bitový nabízí všechno co 32-bit a pár dalších věcí navíc.

Tak nějak čekám odpověď na to, které aplikace na 64-bit systému nejedou, mají problémy ... jaké kompromisy a jaké problémy s kompatibilitou jsou na 64-bit systému...

Ano, někdo může mít problém např. s ovladači na stará zařízení, ale to není problém W7 x64.

facility napsal:
Btw,ale ano ked ti to firma zaplati tak je to "Corporate Edition" :lol:

Když je ukradneš, tak určitě.

_________________
# Desktop i7-5820K [48 GB RAM, GeForce GTX 650 Ti Boost, tripleview 7040x1440(1200), W10 Pro] # Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server powered by Windows Server 2012 R2 # Storage Synology DS1815+
# Samsung Galaxy S7 edge # Canon EOS 5D MkIV, Fuji X-T1, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # photosmith.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: čt 26. listopad 2009, 23:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. červen 2008
Nahoru
Uz som tu i inde na foru riesil nejake problemy imho nechce sa mi hladat....
ale na netu najdes zajimave nazory...Dovolil so si neco pastnut...

Citace:
Co se týče 64bit systému, nevýhody jsou trojího typu:
1. Větší paměťová náročnost, protože 64bit systém v sobě má z důvodů zpětné kompatibility i 32bit subsystém a v paměti jsou natažené oba. Má-li počítač 2 a více GB paměti, nemělo by to zásadně vadit.

2. Chybějící ovladače, zvláště pro starší HW.

3. Mizerná podpora ze strany výrobců, kteří s 64bit systémem prostě v aplikacích nepočítají a ty se pak nechovají korektně. Například některé vývojářské nástroje od Microsoftu (!!!), které natvrdo hledají některé své 32bit aplikace pod \Program Files\, ačkoliv na 64bit systému jsou 32bit aplikace standardně v \Program Files (x86).

Obecně se dá říct, že je-li to novější počítač s novějším hardware, problémy by to dělat nemělo. Byť, buďme upřímní, výhody 64bit systému normální člověk nemá šanci využít (to spíš v praxi narazí na výše uvedené problémy). U vývojářů či profi grafiků a podobných "nenormálních" uživatelů se ty výhody 64bit projevit mohou.

Citace:
Ad 3: To je ale taky chyba Moftu, že v tomto ohledu postrádá zpětnou kompatibilitu. Složka PF měla být stále pro 32bit programy a 64bit měl poslat do nového adresáře.

Citace:
Ne-e, to je IMHO opravdu odpovědnost (instalátoru) aplikace zeptat se systému, jaká je na daném stroji výchozí cesta/složka pro programy... A je pravda, že na to hodně aplikací dlabe, stejně jako u složek v Nabídce Start (Programy/Programs, Po spuštění/Startup etc.)...



//edit Wilik - upraveno

_________________
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: pá 27. listopad 2009, 00:09 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2004
Bydliště: někde u UH
Nahoru
a řekneš mi už konečně, které aplikace na 64-bit nefungují? které aplikace mají na 64-bit problémy? jaké kompromisy musím na 64-bit OS dělat? jaké problémy s kompatibilitou? nebo tu zas napíšeš další post blábolů o ničem?

_________________
# Desktop i7-5820K [48 GB RAM, GeForce GTX 650 Ti Boost, tripleview 7040x1440(1200), W10 Pro] # Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server powered by Windows Server 2012 R2 # Storage Synology DS1815+
# Samsung Galaxy S7 edge # Canon EOS 5D MkIV, Fuji X-T1, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # photosmith.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: pá 27. listopad 2009, 00:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. červen 2008
Nahoru
Smith napsal:
a řekneš mi už konečně, které aplikace na 64-bit nefungují? které aplikace mají na 64-bit problémy? jaké kompromisy musím na 64-bit OS dělat? jaké problémy s kompatibilitou? nebo tu zas napíšeš další post blábolů o ničem?


Nefunkcny program pre 64 bit system http://www.liutilities.com/products/speedupmypc/
su ich na desiatky mozna sa najdu aj dalsie ..pg2 atd....

_________________
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: pá 27. listopad 2009, 00:38 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2004
Bydliště: někde u UH
Nahoru
Hm, 1 aplikace, u které navíc sám výrobce uvádí podporu pouze pro 32-bitové systémy ... no jo, tak to je opravdu zcela neočekávaně nefunkční program.

_________________
# Desktop i7-5820K [48 GB RAM, GeForce GTX 650 Ti Boost, tripleview 7040x1440(1200), W10 Pro] # Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server powered by Windows Server 2012 R2 # Storage Synology DS1815+
# Samsung Galaxy S7 edge # Canon EOS 5D MkIV, Fuji X-T1, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # photosmith.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: pá 27. listopad 2009, 01:45 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
navic cokoli c ma v nazvu speed up tak je z 99% k vis cemu. at autor koupi 64bit verzi Win7... nechapu, proc mrkwosoft porad ty 32bit verze vydava... takhle by se soustredil jen na jedno a mozna ze by slo spoustu veci udelat lepe (vlivem presunu zdroju do jednoho projektu) nez je to dnes :roll:


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: pá 27. listopad 2009, 09:03 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
no, ono je to celkem jedno. rozdíl je jen ve WoW technologii, a Windows ji obsahujou nebo ne. v ničem jiném se ty systémy neliší. nemyslím si že by zrovna tohle odčerpávalo tolik zdrojů, přece jen WoW je už odladěná a plně funkční věc.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: pá 27. listopad 2009, 11:11 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
nj, ale nechapu, proc kdyz to maj u serverovy verze vyzkouseny (je jen 64bit) tak proc se na 32bit uplne nevys... aspon by donutili vyrobce ostatniho software k prestupu plne na 64bit aplikace a ne aby to bylo jako ted. :oops:


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: pá 27. listopad 2009, 11:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. prosinec 2004
Nahoru
Myslim, ze pokud nekdo nema muzejni P2 s obstarozni xeroxkou, tak neni duvod nemit 64-bit. A na takovejch PC vubec nemaji mit ani win7 apod. Je fakt, ze vubec delat visty nebo win7 ve 32-bitu je fakt zbytecnost.


 Profil  
 Předmět: Re: Win 7 32bit x 64bit
PříspěvekZaslal v: pá 27. listopad 2009, 12:32 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Bydliště: Havířov
Nahoru
Jedině 64bit verzi a nejlépe Home Premium nebo Professional, když už budeš kupovat.
32bit vreze Microsoft prodává, protože musí, 64bit nenainstaluješ na starší HW apod. ;-) By jste se divili, kolik je ještě všade starých počítačů, které tam bejt prostě musí a na kterých běží Win7 - třeba jsem teď dával dokupy u jednoho veterináře 3 starší PC a na dvou se musel provést upgrade z WinXP na Win7 - saozřejmě 32bit (Athlon XP 3200+, 2GB RAM..).

Prostě, ať se nám to líbí nebo ne, 32bit OS tady s náma ještě nějakou dobu holt bude..a komu to vadí? Ať si každej koupí/nainstaluje co chce ne...

_________________
MSI 970A-G43, AMD FX6300@4.5GHz (1,4V), 16GB RAM (1,35V), ASRock Phantom Gaming M2 RX580 8GB, SSD CRUCIAL MS500 250GB (OS) + HDD 1TB WD PURPLE (DATA) + SSD Crucial BX500 - 480GB (GAME), X-Fi Xtreme Music, LCD 32" IIYAMA IPS (2560x1440 2K)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 190 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.