Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 4. duben 2020, 07:02

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 411 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 21  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: čt 27. leden 2011, 12:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. prosinec 2009
Nahoru
Děkuji za rady, disk šlape jak hodinky. Je to paráda. Jinak pro informaci na stránách OCZ je již ke stažení firmware 1.28. Já měl původně 1.27 (tento ani na stránkách OCZ nebyl uveřejněn), pak jsem i zkoušel 1.24 a teď mám tento 1.28 a rychlostní rozdíl na čipsetu AMD (ovladač msahci) jsem zaregistroval snad minimální, skoro až v chybě měření, ale výsledky byly o píď lepší. Nelze ale flashnout jako primární disk.

_________________
*MB ASUS P8Z77-V|CPU Intel Core i5-3570K@4.5GHz|chlazení CPU Corsair H100|GPU MSI HD7870 2GB Twin FrozrIII|RAM Kingston HyperX DDR3 1600MHz 4x2GB|SSD OCZ Vertex 2 60GB + HDD WD Caviar Black 500GB|PSU CoolerMaster RealPower 620W|Audio Asus Xonar D1|Case Corsair 500R Carbide Series|OS Windows 7 Home Premium x64|Periferie sluchátka Roccat Kave 5.1, klávesnice Microsoft Sidewinder X6, myš Logitech G9x, monitor Samsung SyncMaster 24" FullHD* //Battlefield 3 Roger001CZ//


 Profil  
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: so 29. leden 2011, 14:11 
Nováček
Nováček

Založen: 29. leden 2011
Nahoru
zdravim, prosil bych o radu...mam SSD inferno 120GB a win7.. jestli jsem to spravne pochopil, tak by bylo optimalni nainstalovat driver Intel Rapid Store Technology (RST) v9.6? A da se to provest na jiz hotovem systemu nebo se dany ovladac musi zavest pri instalaci win7? Diky


 Profil  
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: so 29. leden 2011, 16:08 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Stačí doinstalovat na již hotový systém. Jaký ma disk firmware? Možná bych nechal přes jednu noc zapnutý počítač s odpojeným datovým SATA kabelem z SSD, aby mu nerušeně běžely GC algoritmy a úplně ho zregenelovaly.

_________________
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.


 Profil  
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: so 29. leden 2011, 16:56 
Nováček
Nováček

Založen: 29. leden 2011
Nahoru
firmware je 320A13F0


 Profil  
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: ne 30. leden 2011, 08:12 
Moderátor
Moderátor

Založen: 10. leden 2007
Bydliště: Vysocina - Jihlava
Nahoru
Budu preinstalovavat system,jak mam provest uplny vymaz SSD Vertex 2 FW: 1,24 (posledni nemuzu nahrat,protoze to nejde kdyz je HDD jako system - o jak logicke- a v druhem PC mam jen XP a to taky nejde) aby byl zase rychlej jak po koupi?
Idelane postup abych nepotreboval druhe PC(to mam totiz v praci).

_________________
R7 1700 na vodě / 16GB DDR4 3200MHz / Vega 56 8GB / SSD Samsung m.2 EVO 500GB / X370 GAMING PRO CARBON


 Profil  
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: ne 30. leden 2011, 10:31 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Vypal na CD http://www.ultimatebootcd.com/ -> Hard Disk Wiping -> HDD Erase -> Secure Erase
viz FAQ viewtopic.php?f=127&t=165662 :roll:

Systém bych provizorně nainstaloval na nějakou flashku, doinstaloval Intel RST v9.6 a aktualizoval FW.

_________________
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.


 Profil  
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: so 5. únor 2011, 23:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2007
Nahoru
Řeším otázku zda mám ssd disk OCZ vertex 2 sformátovat přes secure erase, když jsem jednou na ssd použil při instalaci W7 pomalý formát? Rychlost přes crystalbenchmark mám na čtení i zápis přes 200mb/s, mám tuto proceduru udělat nebo je to zbytečný?


 Profil  
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: ne 6. únor 2011, 02:08 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Jednou by to nemělo ničemu vadit. Degradaci výkonu jsem zpozoroval až po zapsání 5 PB (petabajtů) dat.

_________________
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.


 Profil  
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: ne 6. únor 2011, 19:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2007
Nahoru
OKI tak zatím ten factory reset nechám u ledu, akorát sem udělal jednu věc a to zaktualizoval FW. To byl taky boj, na mé desce Asus M2N-SLI, když spustím OCZ Toolbox se mi můj SSD OCZ Vertex2 neukáže :-D, musel jsem pichnout ssd do jinýho počítače, který má ovladače msahci. Tam jsem mohl konečně udělat FLASH Firmwaru. Na mým komplu to nejde asi OCZ Toolbox nepodporuje NVIDIA SATA ovladače :(.

Mám otázku, jak přesunout velkou mezipamět, kterou používá na ukládání dat Google Earth? Nevite někdo? Rád bych jej přesunul na HDD, předpokládám že google chrome mezipamět nepoužívá?


 Profil  
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: po 7. únor 2011, 08:24 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
nojo, to je tím že M2N nepodporuje standardní AHCI ale jen vlastní Nvidia "de facto RAID".

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: út 8. únor 2011, 21:35 
Nováček
Nováček

Založen: 08. únor 2011
Nahoru
Dobry den,

koupil jsem si do notebooku Dell Vostro 1700 SSD disk OCZ Vertex 2 60GB. Zkusil jsem po instalaci W7 64bit Professional benchmark AS SSD. Vysledky jsou o polovinu mensi nez maji ostatni a tak me zajima vcem by mohl byt problem:) Na googlu jsem udajne nasel ze chipset desky by mel byt PM965 chipset a southbridge 82801HBM. Ovladace jsou nainstaloval zde uvedene od intelu viz AS SSD. Pri instalaci W7 jsem dal rychly format a system si vytvoril oddil 100MB system reserved a druhy normal zbytek kam probehla i instalace W7. Mate nekdo nejakou radu zkusenost jak tomu popohnat perka ? :) Diky predem za odpovedi :)



Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: út 8. únor 2011, 22:34 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Obávám se, že to bude podobný problém, jako u notebooku Lenovo - tzn. SATA běží pouze v režimu 150 Mb/s. Popř kombinace: viewtopic.php?f=127&t=167207

Obrázek
Aktualizováno do prvního příspěvku, díky za info, nevěděl jsem o tom.

Pokud můžu mluvit sám za sebe, tak jsem si nainstaloval Patriot Inferno do netbooku a vypadá, že ten čipset na to prostě nemá (NM10 = Atom + upravený ICH7 v jednom pouzdře). Každpopádně nárůst výkonu oproti 5400otáčkovému disku je znatelný.

_________________
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.


 Profil  
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: po 14. únor 2011, 11:31 
Nováček
Nováček

Založen: 30. listopad 2009
Nahoru
Podla tejto spravy sa novymi 25 nm cipmi radikalne znizil vykon SSD od OCZ. Ako sa da rozoznat (bez rozobratia disku), ake cipy su vo vnutri? Rozhodne by som tuto 25 nm novinku nerad kupil.


 Profil  
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: po 14. únor 2011, 12:10 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Po zapojení do PC.

_________________
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.


 Profil  
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: po 14. únor 2011, 14:08 
Nováček
Nováček

Založen: 30. listopad 2009
Nahoru
Dik, ale to je jak dat mrtvemu termofor :| . Az si ho doma zapojim ..., to je milionovy podvod od OCZ :!:


 Profil  
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: út 15. únor 2011, 19:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2010
Nahoru
no ja sem nainstaloval as ssd pac sem zjistil ze mam taky toho zebraka pojebaneho na 25nm. Vysledky sou takove

zde sou vysledky

Obrázek

Psal jsem to i do diskuze k te novince muzu to kdyztak reklamovat na zaklade toho ze si ze me delaj rit na krabici? tam jsou totiz hodnoty max 285/275 ovsem kdyz mrkneme na tabulku v novince je tam nova "turbo" hodnota 175/35 MB/s bych ferove jako :blee:

dalsi vec ze ty 4k vysledky sou brutalne horsi samozrejme ssd disk bych chtel mam vzit misto toho pana z intelu druhe generace nebo pockat co vymysli tady s tou trojkovou?

Pro jistotu sem kontroloval a ahci ovladac odkazuje na iaStor.sys takze mam vse nainstalovane dle navodu.

Trosku sem si pocetl ty jeich fora no maze :D kazdopadne tady k tomu je uz nejake slusne vyjadreni od ocz http://www.ocztechnologyforum.com/forum/content.php?345-New-update-on-the-25nm-OCZ-SSD-drives a ja to jdu behem tydne vratit a vezmu si vetsiho intela pokud bude pak treti generace super poridim to na hry.

_________________
Okurek!
Kód:
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph


 Profil  
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: út 15. únor 2011, 22:05 
Nováček
Nováček

Založen: 27. březen 2008
Nahoru
Zdravim, resim nasledujici problem s OCZ Vertex 2 60GB v netbooku HP Mini 5103 s NM10 Chipsetem

Protoze mam na nem citliva data, potreboval bych je nejak chranit, protoze ale netbook nema TPM chip, jedinou moznosti je zaheslovani disku v BIOSu, u HP tzv. DriveLock. Vse beha OK, krome jedne vlastnosti a tou je sleep mode. Po probuzeni ze sleep modu totiz Windows 7 (at 32bit nebo 64bit) skonci BSOD. Jenze kdyz ten samy disk dam to normalniho kompu a zahesluju, tak sleep mode beha, kdyz dam jiny disk do notasu, tak sleep mode beha taky, ale proste ta varianta, kterou potrebuju, tak ne. Koukal jsem na OCZ foru, ze se sleep modem ma problem vic lidi. A tak se ptam:

1. Na ci strance (OCZ, HP nebo Intel) je chyba?
2. Je mozne, ze by to vyresil novy firmware?
3. Je to chyba jenom disku od OCZ nebo Sandforce jako takovyho, takze bych ji jinym diskem od jineho vyrobce se SandForce nepomohl?
4. Jestli vas neco napada, jak to resit (jak rikam, zkousel jsem 32 i 64 bit windows, dela to hned po cisty instalaci, zkousel jsem msahci i intel drivery...)

Diky moc!


 Profil  
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: st 16. únor 2011, 00:15 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
@Broxik: To je ovšem dost nemilé. AS SSD zapisuje nekomprimovatelná data, výsledky jsou imho srovnatelné s X25-M 40 GB. Nahoď jsme ještě screen z ATTO.

Osobně bych to šel vyreklamovat za SSD v tomto pořadí: X25-M 80 GB, Patriot Inferno (má referenční fw) nebo GOODRAM SSD PRO/Kingston V+100 (pokud bude za dobrou cenu, oba identické disky, nižší počet IO/s vyšší spotřeba než SandForce/Intel).

@ikoala: Používám v Acer D255 Patriot Inferno (referenční SandForce, pár postů výše). Zaheslování BIOSu funguje. Bsod mi to při probuzení hodilo dvakrát (ale i v době před zaheslováním). Mohl by jsi hodit odkaz na OCZ fórum, kde se to řešilo?

1.) Nejspíše HP a OCZ. Čipset má interní ICH7 s podporou AHCI, možná něco blbě odladili.
2.) Je to možné, stejně tak poslední BIOS. V poznámkách u nových firmwarů řeší v1.25 v1.28 chybu s P965, který má právě onen ICH7.
3.) viz moje první odpověď - zkusil bych Inferno.
4.) Windows je předpokládám správně 7

_________________
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.


 Profil  
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: st 16. únor 2011, 08:26 
Nováček
Nováček

Založen: 27. březen 2008
Nahoru
treba tady

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?80715-Vertex-2-BSOD-after-sleep&highlight=sleep+mode

nebo

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?79797-Sleep-issues-with-firmware-1.23&highlight=sleep+mode

Nekdo pise, ze jim to 1.25 vyresila, ale to nebyl bohuzel muj pripad. Ano, jedna se o Win 7.


 Profil  
 Předmět: Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
PříspěvekZaslal v: st 16. únor 2011, 14:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. únor 2007
Bydliště: Opava
Nahoru
Mam dotaz na polozku v AS SSD testu. Pri testech je vetsinou vsude videt 1024K zatimco ja mam 103424K.
Dokonce i v 1. prispevku je videt, ze jednou je to tak a podruhe jinak. Pritom na 1024K se vetsinou dosahuji maximalni rychlosti. Mam tedy obnovit tovarni nastaveni SSDcka nebo co to vubec znamena?
Obrázek

PS.: jeste me napadlo - neni 1024K psano u disku, jenz jsou ciste a zapojene jako nesystemove? Potom to 103424K by tedy znamenalo ze je na disku system popr. je z nej nabootovano.

_________________
i9 9900K|ASUS Strix-F|2x8GB 3800|Strix GTX 1080Ti|FD R4|RM850i|27" Acer XB271 165Hz G-Synch ON|Fnatic MxRed Silent|G502 Hero|Logitech Z-5500|Sennheiser GSP 600


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 411 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 21  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.