Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 26. leden 2020, 15:42

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: 3x SSD, trim aktivní jen na systémovém
PříspěvekZaslal v: čt 23. leden 2020, 21:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. únor 2018
Nahoru
Mám základní desku MSI B450 Tomahawk Max s Ryzenem 5 3600 a celkem třemi SSD disky - M.2 NVMe 1 TB Crucial P1 s OS Windows 10 19.09 plně aktualizovaným, všechny ovladače jsou také aktuální, SATA 480 GB SanDisk na data a M.2 SATA 275 GB Crucial MX 300 s Linuxem (ten je přes redukci do PCI-Ex4, ale to nehraje roli, na předchozí desce s Intelem mi trim fungoval na všech SSD). A jakýkoliv program, který to umí zobrazit, mi tvrdí, že všechny SSD podporují trim, ale ten je aktivní pouze na systémovém SSD a na ostatních je deaktivovaný, viz screenshoty. Netušíte někdo jak trim zapnout i pro ty ostatní disky? A proč to vůbec je vypnuté?

https://i.imgur.com/KtJwXgr.png
https://i.imgur.com/SsFXRHA.png


 Profil  
 Předmět: Re: 3x SSD, trim aktivní jen na systémovém
PříspěvekZaslal v: pá 24. leden 2020, 00:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Zkontrolovat pravym mystikem na disk v Tento pocitac a kouknout na nastaveni do Nastroje /Optimalizovat


 Profil  
 Předmět: Re: 3x SSD, trim aktivní jen na systémovém
PříspěvekZaslal v: pá 24. leden 2020, 00:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. únor 2018
Nahoru
Prý "Optimalizaci nelze provést"

https://i.imgur.com/nBJ49t3.png


 Profil  
 Předmět: Re: 3x SSD, trim aktivní jen na systémovém
PříspěvekZaslal v: včera, , 02:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. prosinec 2010
Nahoru
Není ta optimalizace stará defragmentace? Tu bych spíše vypl na SSD.

Tohle nepomuže?
https://www.tenforums.com/tutorials/400 ... -10-a.html


 Profil  
 Předmět: Re: 3x SSD, trim aktivní jen na systémovém
PříspěvekZaslal v: včera, , 13:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. únor 2018
Nahoru
Není to defragmentace, je to fakt trim, na systémovém SSD normálně proběhne trim, na druhém je to tlačítko šedé, neaktivní.

Jinak mi to tvrdí tohle:

C:\Windows\system32>fsutil behavior query disabledeletenotify
NTFS DisableDeleteNotify = 0 (Disabled)
ReFS DisableDeleteNotify = 0 (Disabled)

Prostě trim je aktivní ale jen na prvním (systémovém) SSD, na druhém (datovém) už ne.


 Profil  
 Předmět: Re: 3x SSD, trim aktivní jen na systémovém
PříspěvekZaslal v: včera, , 14:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. prosinec 2010
Nahoru
A tohle
https://forums.tomshardware.com/threads ... d.2004755/

wildman5354 :
please read the problem again - Trim IS WORKING on the main SSD, it is NOT WORKING on the second SSD in the media bay. so the fsutil check is 0. my question is how to get trim to work on the second SSD.
thanks


I had problem with TRIM on second SSD.
All you need to do is to set your second SSD as ACTIVE.

Go to (CONTROL PANEL / ADMINISTRATIVE TOOLS / Computer Management /)
In (Computer Management) click on (DISK MANAGEMENT)
Find your second SSD
Right click on it and (MAKE IT ACTIVE)
Reboot windows
TEST with (trimcheck-0.7)

TRIM should work. It worked for me. I have Primary SSD OCZ and secondary KingFast


 Profil  
 Předmět: Re: 3x SSD, trim aktivní jen na systémovém
PříspěvekZaslal v: včera, , 16:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. únor 2018
Nahoru
Já to mám zašedlé - Make it active/Označit oddíl jako aktivní.


 Profil  
 Předmět: Re: 3x SSD, trim aktivní jen na systémovém
PříspěvekZaslal v: včera, , 18:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. prosinec 2010
Nahoru
Pak zkus napsat na Microsoft support.
Odpojit a zapojit jsi ho zkoušela?


 Profil  
 Předmět: Re: 3x SSD, trim aktivní jen na systémovém
PříspěvekZaslal v: včera, , 19:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. únor 2018
Nahoru
To jsem nezkoušela, zkusím ho tedy odpojit a zapojit. Co se stane když na něj mám přesměrované některé knihovny (Download, Music)? Budou Windows prudit? Nebo si toho nevšimnou když do těch složek nepůjdu?


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.