Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je út 20. listopad 2018, 15:09

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 241 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: so 12. červenec 2014, 16:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. září 2013
Bydliště: Praha - Haje
Nahoru
Ano, mluvi za vse, protoze ukazuje nepochopeni a davovou paniku. Testujes za chodu systemu, kde muze bezet cokoliv v nekolika frontach. K tomu vsemu ignorujes doporuceni 15% rezervy a protoze ten disk uz bezi nejaky cas (od startu OS), tak zakonite musi dramaticky klesat i zapis. Chyba ani nahodou, to je vlastnost. Zadny marketing neprekroci fyzikalni hranice a technologii toho SSD. Koupils levny SSD, tak se nediv.

_________________
HP Z30i, HP Elitebook 1040 G3, i7-6600U, 16GB RAM, Samsung SM951 256GB, WWAN, 1920x1080 SVA LCD, 3Y NBD, Ultraslim Docking Station ... Gentoo (Plasma5)
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo


 Profil  
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: so 12. červenec 2014, 16:39 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Takhle katastrofální by to bejt nemělo, vidim to na nefunkční TRIM / garebage collection. Kvůli tomuhle jsem ve své době lidem co nevědi co dělaji doporučoval raději Crucial M4, protože když neni funkční TRIM tak Samsungy jen degradujou a degradujou, M4ka i bez trimu po ňákém čase v idle hezky zregení a ve sé době to bylo jedniné konzumní SSD u kterého jsem mohl řici že provoz ber TRIMu ho nezlikviduje.

Většina lidí ale s SSD zachází jak s HDD, vše v OS nechá na defaultu takže si při instalaci založí partition o full velikosti SSD, a pak se tam prohání superfetch, indexace, autodefragmentace, varibilní swpák, hiberfile, atd, atd. A pak za 3 měsíce přijdou že to chcíplo nebo se to zpomalilo o 90% a divěj se....


 Profil  
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: so 12. červenec 2014, 16:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. září 2013
Bydliště: Praha - Haje
Nahoru
Crucial M4 disponoval 6.9% spare oblasti, ze ktere bral TRIM rezervu, pokud bylo potreba a nebylo pevne pridelene misto, tedy volny prostor. Poctivy interni Garbage, tak jako ho zname z radicu Sandforce, prisel az s radou M500. M4 mela jen velice agresivni wear leveling a garbage jako takove bylo jen doplnkem, protoze by ho radice Marvell 9174 nezvladali. Intel u serie 510 pro navysil spare oblast na 12.7%. Over Provisioning je navic a zapocitava se do celkove spare oblasti, kterou pouziva radic i TRIM pri zapisech, cimz zveda vykon disku.

Koupi Samsung 840 Pro se nic nevyresi, protoze takove funkce postrada. 256GB potrebuje alespon 20% nealokovanou rezervu, nebo bude velmi rychle degenerovat a zacne se "zamyslet - zahryzavat", coz ma za nasledek latence v tisicich ms, drasticky propad zapisu i cteni. Rozdil je v tom, ze se dokaze po chvilce v idle vzchopit a normalne fungovat. Nejsou k tomu potreba mesice, staci i minuty cinnosti pracovni stanice. Ty disky na to nemaji.

[doplneni]
Reseni jsou dve. Chovat s k nemu v rukavickach (alespon 15% volneho mista, optimalizovane Windows, nastaveni software, indexace) a libovat si, kolik penez jsi usetril. Nebo si koupit slusny SSD, kolem ktereho nebudes chodit po spickach.

_________________
HP Z30i, HP Elitebook 1040 G3, i7-6600U, 16GB RAM, Samsung SM951 256GB, WWAN, 1920x1080 SVA LCD, 3Y NBD, Ultraslim Docking Station ... Gentoo (Plasma5)
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo


 Profil  
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: so 12. červenec 2014, 18:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. květen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Tohle je stav po tom, co jsem trochu promazal disk a mám tam teď 50 GB volnýho místa. Měřeno hned po startu systému. Systém mám samozřejmě optimalizovaný na práci s SSD... šlo mi prostě a jednoduše o to, že se mi propad rychlosti čtení zdá hodně vysoký (jo, vím, že SSD degradují a zpomalují se) a chtěl jsem vědět, jestli je to reklamovatelné.


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: so 12. červenec 2014, 18:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
neni stahni si samsung magician a proved udrzbu a bude zas jako novej (skoro :D)

_________________
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL16, ASUS PRIME Z270-A, Samsung 960 EVO 256GB, R9 290X, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i7-6700HQ, 940MX
i3-7100U, HD610


 Profil  
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: so 12. červenec 2014, 18:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. květen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Magician mám a údržbu jsem provedl, tohle je típnutý asi pět minut potom:)


 Profil  
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: so 12. červenec 2014, 19:21 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Nechal jsi mu aby si zmenšil partition a nechal na disku raw volný místo na konci se kterym ten disk může pracovat ? Myslim že ten magician tě k tomu i sám vyzve. Pokud ano, a jseš si jistej že ti na 100% funguje TRIM, tak jednoho dne Pc zapni normálě na něm dělej a pak až půjdeš pryč, odlogni usera na pár hodin, ale nech PC bězět (vypni režim spánku a pod pokud to používáš) a nech ho prostě takhle dlouhou dobu idle, pak to znova zkus, pokud by byl výkon furt tak hroznej, s klidem ten výseldek típni na screenshot a reklamuj ho s tim.


 Profil  
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: so 12. červenec 2014, 22:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. květen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Zkusil jsem disk ještě víc promazat (teď mám volných cca 100 GB) a už je to víc podle mých představ :) Tak díky za rady.


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: st 16. červenec 2014, 21:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. leden 2010
Nahoru
Rad bych se zeptal na podivne hodnoty, nyni namerene na mem SSD. Je to divne? Chyba?
pozn. disk je pres rapid mod, SATA 2.

Obrázek

hlavne je tam divnej ten seq - read/write. Stalo se to pote co jsem udelal update na novej Samsung Magican 4.4. Predtim mi to davalo chybu ze rapid mod nefunguje neco tak:
Obrázek
k takove hlasce doslo az po uziti tech krasnych programu na opravu chyb ve Win a to napr.Regcure Pro, Pc Cleaner.

drive puvodni hodnoty s rapid mod jsou:
Obrázek

a hodnoty jeste ze Samsungu:
Obrázek

_________________
Win 7 UL 64 EN, Core i5-750@4Ghz-OC, SSD Samsung 840 Pro 256GB, SSD Kingston KC400 512GB, Toshiba x300 5tb + Seagate Barracuda 7200.14 2TB 7200ot + WD Caviar Black 1TB. MB Asus P7P55D-E PRO - Intel P55 s1156, RAM Kingston 16GB DDR3 1600, CORSAIR TX650, Gainward Phoenix 1060 Golden-2126Mhz/9400Mhz-OC 6GB, CoolerMaster miditower HAF 922, LG BH10LS30 BD-RW. Monitor LED DELL S2740L


 Profil  
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: st 16. červenec 2014, 21:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. leden 2010
Nahoru
Dal bych se zeptal, zda nekomu take tak pomalu bootuje Win 7? Znamena ze normal se slozi pomalu to Win logo, na tu plochu do Win to trva cca 25sec. Bylo mi ale receno, ze to logo by snad ani nemelo byt videt?
Mam vse vypnute co je treba, jako hybernace a pod. Presto Samsung Magican nechapu proc ukazuje nasledujici hodnoty? Zarazejici je hned prvni Hybernace...jak to? Kdyz overim ji i podle cmd tak proste ji vypnutou mam. Takze jak SW muze rikat ze neni? Pripadne hodte jsem nekdo screen jak mate nastaven tenhle SW od Samsungu na co nejlepsi performace :)

Obrázek

_________________
Win 7 UL 64 EN, Core i5-750@4Ghz-OC, SSD Samsung 840 Pro 256GB, SSD Kingston KC400 512GB, Toshiba x300 5tb + Seagate Barracuda 7200.14 2TB 7200ot + WD Caviar Black 1TB. MB Asus P7P55D-E PRO - Intel P55 s1156, RAM Kingston 16GB DDR3 1600, CORSAIR TX650, Gainward Phoenix 1060 Golden-2126Mhz/9400Mhz-OC 6GB, CoolerMaster miditower HAF 922, LG BH10LS30 BD-RW. Monitor LED DELL S2740L


 Profil  
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: st 16. červenec 2014, 22:43 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Předtim ti rapid mode nefungoval korektně, proto, teď funguje. Rapid mode je virtuální buffer v ram, proto tak vysoká čísla, můžou bejt teoreticky až tak vysoká jak rychlej má tvůj systém přístup do ram. Rapid mode bych ale v žádném případě nepoužíval, protože co je v ram je okamžitě fuč když dojde k výpadku proudu, ale taky třeba jen k náhodnýmu restartu, výtuhu, BSOD a pod. Tzn lusknutim prstu můžeš přijít o data či komplet zničit celou partition. Nestojí to za ten risk.

Dále hibernace, otevři si CMD s admin právy a napiš tam "powercfg -h off" a enter, pokud to projde a nehodí to žádnej error, tak teď je doopravdy vypnutá a i její soubor je smazanej. Co kydá Magician ignoruj, ten SW neni žádná spása. Čím déle ho mam na PC tim vícho nesnášim, třeba když si stahne update a já mu dovolim to nainstalovat, tak při té instalaci resetne power nastavení ve win na default.... err, prosim? WTF... a další jiné vylomeniny, vrtá se kam nemá, snaží se bejt user friendly ale má to moc moc much.

Dále co se týče rychlosti bootování, většinou bohužel na SSD systémech déle než boot trvá inicializace ACPI a přiřazení prostředků hardwaru. To se moc zrychlit nedá, u mě trochu pomohlo nahradit standard AHCI driver intel rapidstor driverem, ale stejně bootuju dlouho, má deska dlouho postuje, pak tam mam ještě raid řadič, 64GB ram, 8 disků a prostě než se tim OS všim prochroustá taky to trvá. Nebo vezmu stejnej OS naklonovanej, oba na SSD, jeden zapojim do staráé LGA1156 I5 a druhej do 24C Opterona, ta I5 nabootuje za 5 vteřin, ten opteron asi za 20+. Samo sebou vždy jak naběhnou drivery už je to plně svižný jak má, ale ta procedura předtim jde těžko vylepšit. Jde hlavně o bios a jak si s tim poradí ACPI. Tohle je hlavní důvod proč win8 by default používaj hybrid boot kde drivery jen hibernujou a loadujou jen user část, protože to skipne celou tuhle dlouhou inicializaci. Má to ale i své nevýhody, ale už tady píšu mimo mísu tak toho nechám.


 Profil  
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: út 7. říjen 2014, 19:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 20. květen 2004
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
Preinstaloval jsem PC a mam problem pri stahovani souboru na plochu, jak v Opere tak v Mozile, stejne tak kopirovani treba z USB. Soubor se jako by nekde zasekne a az po chvilce se objevi na plose. SSD se zda byt OK. Na ostatni HDD v PC to funguje bez prodleni.

Příloha:
MWSnap002.jpg


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
CPU i7 6700k@4800/1.25V, Noctua NH-U12P SE2, Asus Maximus VIII Hero, SSD M.2 Samsung 970 PRO 512GB, HDD 2TB, 500GB, Kingston HyperX Savage Black 16GB DDR4 2800, Gainward GTX 1080 Phoenix GLH, Pioneer BDR-0Ś09XLT, Samsung SH224, 22" LCD Acer XB252Q Predator, CoolerMaster HAF 942, EVGA 1000 P2


 Profil  
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: po 22. prosinec 2014, 09:45 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 09. srpen 2009
Bydliště: Háj ve Slezsku
Nahoru
Rapid mod je docela extrém :D.


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
PC: I7-4770K, Gigabyte Z87X-D3H,
EVGA GTX 980, Crucial Ballistix 16 GB, Corsair AX750, SSD Samsung 840 Pro 128 GB/850 EVO 500 GB, Noctua NH-D14, Lian Li PC-7FNW
Zvuk: Foobar2000 → Wasapi → ASUS Xonar Essence STX II → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2


 Profil  
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: pá 26. prosinec 2014, 12:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
tak jsem dostal na Vanoce 840EVO 120GB . A jdu na reinstal woken. uz to potrebuji. Takze staci zapnout AHCI v Biosu a udelat novou instalaci? A pak vypnout indexaci a defragmentaci a zapnout trim?

Dik

//EDIT:
kdyz instaluju W7 je nutnej ten oddil 100MB pro system? SSD by nemelo byt rozdelene ne?

//EDIT2
tak jsem si odpovedel sam... bejt to tam musi, pokud ma deska uEFI. takze to nechavam. jen doufam ze to je zarovnane


http://www.sevenforums.com/installation ... -i-am.html

//EDIT3
takže os naistalovan, TRIM zapnut, Hybernace vypnuta, SSD zarovnano, Virtualni pamet zakazana, disk ma nejnovejsi firmware...ale, že by to nejak pomohlo? to kolisani cteni se mi moc nelibi :(


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: Gigabyte Radeon 6950 @ 6970 @ 940/1350 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: pá 26. prosinec 2014, 20:17 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ty testy výkonu jsou normální, nemůžeš čekal zázraky od low-end SSD.


 Profil  
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: pá 26. prosinec 2014, 22:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
tak cajk. jsem spokojenej :) rychlost fakt paradni a znat je to hned

_________________
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: Gigabyte Radeon 6950 @ 6970 @ 940/1350 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: st 18. únor 2015, 00:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. leden 2010
Nahoru
Nova 4.5 verze muze pridat jestli je dobra :)

_________________
Win 7 UL 64 EN, Core i5-750@4Ghz-OC, SSD Samsung 840 Pro 256GB, SSD Kingston KC400 512GB, Toshiba x300 5tb + Seagate Barracuda 7200.14 2TB 7200ot + WD Caviar Black 1TB. MB Asus P7P55D-E PRO - Intel P55 s1156, RAM Kingston 16GB DDR3 1600, CORSAIR TX650, Gainward Phoenix 1060 Golden-2126Mhz/9400Mhz-OC 6GB, CoolerMaster miditower HAF 922, LG BH10LS30 BD-RW. Monitor LED DELL S2740L


 Profil  
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: st 6. květen 2015, 16:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2005
Bydliště: Usti n/L
Nahoru
Test po 2 letech a 3 mesicich.
Samsung 840 120GB
20.2 2013
http://abload.de/img/hhdujay.jpg
A dnes
http://abload.de/img/2x3j1r.jpg
http://abload.de/img/19vk1o.jpg

_________________
CPU-i7 6700k@4.5Ghz 1.33v,MB-ASUS Z170 PRO GAMING,PAMET-2x8GB Kingston HyperX Fury Black 2133Mhz@3000Mhz CL14 1T,HDD-SAMSUNG 840 120GB+Crucial MX500 500GB+Toshiba x300 6TB+WD Blue 6TB,GK-MSI 1080TI gamingx@2038/12600,SKRIN-CM HAF 922,ZDROJ-Seasonic 750W


 Profil  
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: út 25. říjen 2016, 09:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. červenec 2004
Bydliště: Pustiměř
Nahoru
Jsem si říkal že mý 840 EVO 120 GB je nějaký pomalý,
google odpověděl nový firmware, tak jsem ho dal přes Samsung magical ale výsledek je naprosto stejný.

Aktuální FW je EXT0DB6Q

Ale výsledky teda fakt na prd. Co s tím, jak dále ?


EDIT//
Tak je to tím že v biosu na P35 DS3L je mod IDE, ale když ho přepnu do AHCI tak mě nenajedou widle.



Obrázek

pro porovnání 850 EVO z jiného PC:
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Samsung 840 / 840 Pro
PříspěvekZaslal v: út 25. říjen 2016, 11:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
nemyslim si, ze jde zmenit ide na ahci bez reinstallu systemu... ale mozna se pletu, resil jsem tohle uz pred nejakou dobou, snad jeste na plotnovem hdd. Pomohl az reinstall

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 241 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.