Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 15. listopad 2019, 00:54

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 27 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět: Re: NVMe do serveru DELL
PříspěvekZaslal v: st 8. květen 2019, 19:26 
Nováček
Nováček

Založen: 13. září 2017
Nahoru
jeste neco od konkurence: https://www.abacus.cz/zakladni-desky-1p-soc-vc-cpu-amd-epyc-soc_c11778609.html

:)


 Profil  
 Předmět: Re: NVMe do serveru DELL
PříspěvekZaslal v: st 8. květen 2019, 19:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Asi bych si take zjistil požadavky na serverovy beh toho SW od výrobce.


 Profil  
 Předmět: Re: NVMe do serveru DELL
PříspěvekZaslal v: st 8. květen 2019, 20:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. leden 2009
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
DOC:
useless disky mi nepřijdou, ty jsou tam na systémovej raid, na serveru mám asi 100GB obsazeno vč. systému :) nepotřebuju víc místa.. Nebo srát na hdd a komplet to jet na ssd?

Jak tu psal killerek, stavět sám to asi nechci, chtěl bych aby mi přišla krabice s PC/serverem, klidně bez OS, ale NBD zárukou - jestli něco takovýho existuje. Zbytek si obstarám, protože na tom serveru opravdu nic neběží. Je tam souborová služba a účty k přístupu na sdílený složky. Terminálová služba potažmo remoteapp vyzkouším napřed nanečisto na jiném hw nebo ve virtuálu..

požadavky na SW takřka nejsou, protože tam žádný sw primárně neběží a pokud tam budu chtít rozjet remoteapp na aktuální soft který je na stanicích, tak požadavky na stanice+server zde
Příloha:
pozadavky caris.jpg


Opravdu bych ocenil, kdyby mi někdo napsal, kup toto
https://www.alza.cz/dell-poweredge-t30-d5146868.htm
sice to nemá HW raid, ale pokud trváš na SSD, přidej si k tomu nvme redukci do pcie, pořiď tenhle nvme disk.
Budeš na 5let vyřešenej, za 5let přijď, vymyslíme upgrade, kterej bude zase o trochu úspornější a rychlejší. :)


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: NVMe do serveru DELL
PříspěvekZaslal v: st 8. květen 2019, 21:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Asi bych trochu pritlacil:
https://www.alza.cz/dell-poweredge-t130-d4395956.htm

Mas tam trochu lepsi procak, dvojnásobek RAM, HW raid a dve sitovky, které na novem switchi budes moct dat do teamu.

Pripadne mrkni jiny obchod, kde by měli tu T130 třeba i v jiné HW konfiguraci.


 Profil  
 Předmět: Re: NVMe do serveru DELL
PříspěvekZaslal v: st 8. květen 2019, 22:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. leden 2009
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
Vzhledem k tomu ze mame T100, je T130 logicky krok. Ale takovej randal penez bez OS, to jsem v tom vc. OS a CAL licenci za dalsich jednou tolik..
T30 mi prisla zajimava cenove, ale nema podporu HW raidu no..


 Profil  
 Předmět: Re: NVMe do serveru DELL
PříspěvekZaslal v: so 11. květen 2019, 08:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. leden 2009
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
Narazil jsem jeste na T140
http://www.dell.com/cz/domacnosti/p/poweredge-t140/pd
Docela zajimavy HW, co myslite?
Nebo zustat u T130 ac je teda dost pres rozpocet - https://www.alza.cz/dell-poweredge-t130-d4395956.htm


 Profil  
 Předmět: Re: NVMe do serveru DELL
PříspěvekZaslal v: po 17. červen 2019, 21:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. leden 2009
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
Kdyby někoho někdy zajímalo jak jsem celou věc vyřešil, tak to dopadlo následovně.

Vlastní stavba serveru + instalace WS 2019
MB: SuperMicro C7Z370-CG-L
CPU: i7-8700
RAM: KINGSTON HyperX Predator 16GB 3000MHz CL15 /dle doporučení desky/
NVMe: 2x Samsung 970 PRO 512GB
PSU: Be quiet! PURE POWER 11 400W

Spotřeba serveru v průměru za několik dnů 25W/hod.
Úspora nákladů na energii oproti původnímu dellu je 71% .. dell server měl spotřebuju 84W/hod.

Pro stavbu vlastního řešení na PC platformě jsem se rozhodl z ekonomických důvodů, ušetřil jsem na HW více než 50% a to byl nabízený HW ještě mnohem slabší, přičemž vím o několika podobných PC/serverech které běží několik let bez problémů.

ps: nvme je vítr jako hovado! Instalace kompletního OS během pár minut a byl jsem ready na ploše..

Díky všem zúčastněným za rady, ačkoliv jsem jich tedy nevyužil, ale věřím, že by tohle mohlo někdy někoho inspirovat k podobnému řešení.

Pro víc dotazů klidně SZ :)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 27 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.