Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 15. listopad 2019, 01:10

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Použití SSD na SWAP
PříspěvekZaslal v: út 20. srpen 2019, 19:41 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
Je to moc hloupý a překombinovaný nápad, vzít staré 60GB SSD, které se už nikam nehodí, zapojit ho do PC, a vytěžovat ho pouze stránkovacím souborem? PC by si jistě pošušňalo s tak velkým prostorem, a hlavnímu disku by to ulehčilo, v mém případě "zadarmo".

_________________
R5 3700X, Scythe Ninja 5, ASUS TUF B450-Pro Gaming, 32GB DDR4 3200MHz@CL14 Crucial Ballistix Sport, Gainward RTX 2070 Super Phantom @ 2055/15600MHz , Transcend MTE220S 1TB. Fractal Design Define C, Be Quiet! Pure Power 11 500W.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Canon and Nikon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: Použití SSD na SWAP
PříspěvekZaslal v: út 20. srpen 2019, 19:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Klidne ho na to pouzij, jen si nech maly swap i na systemovem disku kvuli BSOD dumpu.


 Profil  
 Předmět: Re: Použití SSD na SWAP
PříspěvekZaslal v: út 20. srpen 2019, 19:51 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Pouzit ho muzes, ale krome uvolněného mista na systémovém disku tím nic jineho nezískáš.


 Profil  
 Předmět: Re: Použití SSD na SWAP
PříspěvekZaslal v: út 20. srpen 2019, 20:01 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
zsdx: Neměl by "nebýt" problém s BSOD dumpem, když SWAP pořád někde je? Zajímá mě vůbec BSOD dump?
Dodnes jsem neměl tu potřebu...

killerek: Ano, rozdíl v opotřebení asi bude úplně směšnej, to si umím představit. Jelikož moc dat nemám, to už mě možná vyjde lépe zakoupit 256GB, a dělat na něm nejen SWAP, ale i zálohy nejdůležitějších dat. Do 200G se musím vejít jak nic. Už teď Tera je pro mě skoro jako nekonečno. V datech to bude trochu hudby (do 80GB), trochu dat (do 80GB),a tím jsem skončil. :-)

_________________
R5 3700X, Scythe Ninja 5, ASUS TUF B450-Pro Gaming, 32GB DDR4 3200MHz@CL14 Crucial Ballistix Sport, Gainward RTX 2070 Super Phantom @ 2055/15600MHz , Transcend MTE220S 1TB. Fractal Design Define C, Be Quiet! Pure Power 11 500W.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Canon and Nikon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: Použití SSD na SWAP
PříspěvekZaslal v: út 20. srpen 2019, 20:06 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
pokud je ti RAM malá a potřebuješ pagefile dát jinam, tak je ti to řešení stejně k prdu, protože SSD bude vždycky řádově pomalejší než RAM.
a pokud ti RAM malá není, tak je to taky blbost, protože ten systémový disk bude jako pagefile vždycky rychlejší.
tak jako tak mi to přijde jako hodně zcestná myšlenka.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Použití SSD na SWAP
PříspěvekZaslal v: út 20. srpen 2019, 20:13 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
zombux: a ještě si naložím: "týraný" SWAPovaný disk je přesně to, co na zálohujícím disku člověk vysloveně potřebuje!

Taknějak bych čekal, že pokud člověk trpí nedostatkem RAM s omezeným budgetem, tak zas tak moc nevadí, že SWAP bude pomalej. Hlavně že aplikace nespadne. To je můj myšlenkovej pochod.
S 32GB zatím nemám problém, a k mému překvapení, desítky se k RAM chovají mnohem slušněji než sedmičky, takže zbývá znatelně více. Nemám zatím ani ambice stříhat něco velkého ve 4k/60, takže v tom to taky nevězí.

Jak tak čtu ty názory, čím víc mi akorát přijde, že se k tomu chovám moc pózérsky a vymejšlim extravagantnosti jak německej autotuňák se svým Golfem. Úplně zbytečně.

Páni, kašlu na to, balím to. Externí 1TB HDD na zálohy taky stačí, tak nic nebude.

_________________
R5 3700X, Scythe Ninja 5, ASUS TUF B450-Pro Gaming, 32GB DDR4 3200MHz@CL14 Crucial Ballistix Sport, Gainward RTX 2070 Super Phantom @ 2055/15600MHz , Transcend MTE220S 1TB. Fractal Design Define C, Be Quiet! Pure Power 11 500W.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Canon and Nikon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: Použití SSD na SWAP
PříspěvekZaslal v: út 20. srpen 2019, 21:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
crashPC napsal:
Neměl by "nebýt" problém s BSOD dumpem, když SWAP pořád někde je? Zajímá mě vůbec BSOD dump?
Dodnes jsem neměl tu potřebu...

Vsechno je jednou poprve, to k tomu zajmu.
A k problemu ti ted presne nereknu, nemam po ruce desitky, ale W7 ti i primo reknou minimalni velikost.


 Profil  
 Předmět: Re: Použití SSD na SWAP
PříspěvekZaslal v: st 21. srpen 2019, 06:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
Počkat, fakt si myslíš, že je lepší dát SWAP na staré pomalé SATA SSD, než je nechat klidně na systémovém mnohem rychlejším NVME disku?

Sorry, ale ta myšlenka je úplně mimo. Né tím, že rozložíš zátěž, ale tím, že to umístíš kam to umístíš.


 Profil  
 Předmět: Re: Použití SSD na SWAP
PříspěvekZaslal v: st 21. srpen 2019, 09:43 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
Svým způsobem ano. Záleží co člověk dělá, a jakou rychlost od SWAPu očekává. Neočekávám žádnou závratnou. Proč taky... To obvykle nebývá místo, kde se chruje hodně dat hodně rychle. Na to je dostatečná RAM...

_________________
R5 3700X, Scythe Ninja 5, ASUS TUF B450-Pro Gaming, 32GB DDR4 3200MHz@CL14 Crucial Ballistix Sport, Gainward RTX 2070 Super Phantom @ 2055/15600MHz , Transcend MTE220S 1TB. Fractal Design Define C, Be Quiet! Pure Power 11 500W.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Canon and Nikon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: Použití SSD na SWAP
PříspěvekZaslal v: st 21. srpen 2019, 09:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
Tak jasný, ale proč to dávat na nejpomalejší disk ;)


 Profil  
 Předmět: Re: Použití SSD na SWAP
PříspěvekZaslal v: st 21. srpen 2019, 09:45 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Nedělej to, je to zbytečnost. Jakmile začneš swap aktivně používat je čas pro více RAM a ne odkládací staré SSD které bylo odesláno na smrtelnou výrpavu.

Radši ho tam zapoj jako další disk a dej na něj třeba hru nebo dvě ala něco co z něj ještě může benefitovat.


 Profil  
 Předmět: Re: Použití SSD na SWAP
PříspěvekZaslal v: st 21. srpen 2019, 09:47 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
podle mě tam není vůbec žádný důvod proč by to SSD mělo vůbec jakkoliv čemukoliv pomoct. i ty hry z něj nebudou "benefitovat", když se přesunou z NVMe SSD. snad jedině jako stopgap řešení, kdyby na NVMe nebylo místo.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Použití SSD na SWAP
PříspěvekZaslal v: st 21. srpen 2019, 09:53 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
Python: protože to veskutečnosti ničemu neuškodí? Nejpomalejší je pořád násobně rychlejší než SSD, s kterym se taky nějak dalo žít...

DOC_ZENITH: No, k mému zděšení je docela problém kombinovat rychlost a velikost RAMm. Zdá se, že 32G je dnes strop, a nad tím přicházejí jistá omezení. V současnosti to vypadá, že na Win10 by mi 16 stačilo, takže 32 je na pohodu.

To už je jen taková teoretická argumentace, od toho nápadu upouštím, jak jsem psal již včera...
Viz Zombux.

_________________
R5 3700X, Scythe Ninja 5, ASUS TUF B450-Pro Gaming, 32GB DDR4 3200MHz@CL14 Crucial Ballistix Sport, Gainward RTX 2070 Super Phantom @ 2055/15600MHz , Transcend MTE220S 1TB. Fractal Design Define C, Be Quiet! Pure Power 11 500W.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Canon and Nikon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.