Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 5. březen 2021, 17:36

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: SMART SSD v pcie
PříspěvekZaslal v: út 18. únor 2020, 19:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. červen 2014
Bydliště: Milbohov, Ústí n/L
Nahoru
Čím zjistit SMART tabulku z SSD disku, který je v M.2 pcie slotu ?
Všechny co jsem vyzkoušel, tak fungují pouze na SATA připojené disky.


morke - přesun z disků

_________________
iMac 27" i7


 Profil  
 Předmět: Re: SMART SSD v pcie
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2020, 06:30 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Zkus Argus Monitor.
http://www.argusmonitor.com

Mně funguje s Asus Prime X370-A a Transcend MTE220S x4 NVME (256GB).

Pokud tedy sháníš pro PC a Windows, a ne pro Maca.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: SMART SSD v pcie
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2020, 07:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
A co máš za tajný SSD? A co takhle zkusit třeba přímo SW od výrobce disku?

_________________
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !


 Profil  
 Předmět: Re: SMART SSD v pcie
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2020, 08:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Normálně Crystaldiskinfo... Jak na NVME disk v M.2 tak na NVME disk přes redukci v PCIex.

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: SMART SSD v pcie
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2020, 09:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. červen 2014
Bydliště: Milbohov, Ústí n/L
Nahoru
Bohužel nic nefunguje ani soft od Toshiby. Normálně mám 128 GB SSD TOSHIBA M.2 PCIe 3.0 x4 píchlej na desce MSI H110i PRO do M.2 slotu. Některé utilitky ho vidí, detekují i typ SSD ale nic jiného z SSD nenačtou.

_________________
iMac 27" i7


 Profil  
 Předmět: Re: SMART SSD v pcie
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2020, 09:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
Tak nemáš nějaký OEM disk ? To by ledas co vysvětlovalo...

_________________
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !


 Profil  
 Předmět: Re: SMART SSD v pcie
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2020, 09:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. červen 2014
Bydliště: Milbohov, Ústí n/L
Nahoru
Podle prodejce jsou nové vytažené z nových ntasů

_________________
iMac 27" i7


 Profil  
 Předmět: Re: SMART SSD v pcie
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2020, 09:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
Takže OEM. Tak to máš pešek, musel bys pořešit FW.

Máš podezření na nějakou neplechu ? Řeš to s prodejcem. Chceš to jen tak pro pocit? Kašli na to.

_________________
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !


 Profil  
 Předmět: Re: SMART SSD v pcie
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2020, 09:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. červen 2014
Bydliště: Milbohov, Ústí n/L
Nahoru
SSD je rok 5/2019 funguje OK, jediné co šlo bylo test přenosových rychlostí. Čtení nějakých 780MB/s (a to jen proto, že deska má slot jen pcie 2 (ssd je 3x4) pak by to mělo lítat 1050MB/s

_________________
iMac 27" i7


 Profil  
 Předmět: Re: SMART SSD v pcie
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2020, 10:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. červen 2014
Bydliště: Milbohov, Ústí n/L
Nahoru
To Nagant: Tak Argus funguje, škoda že se dá jen předplácet, je to fajná utka :)

_________________
iMac 27" i7


 Profil  
 Předmět: Re: SMART SSD v pcie
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2020, 11:48 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Nejde o předplácení, je to trvalá licence, ta doba je doba podpory na nové verze.
"Once your license period has ended you will still be able to use all versions of Argus Monitor released previous to the expiration of your license.
An renewal of your Argus Monitor license is only required if you want to use newer versions of Argus Monitor that are released after your initial license period is over."

Tedy pokud to nezařízne nějaká aktualizace Windows (mně teď v 1909 nějak nespolehlivě funguje automatické spuštění při startu Windows).

Za těch 10 $ to podle mne stojí. Pořizoval jsem to původně kvůli PWM regulaci větráku na CPU, to také funguje dobře. Na ten program mi dal tip někdo tu na fóru.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: SMART SSD v pcie
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2020, 13:42 
Červená karta
Červená karta

Založen: 28. listopad 2016
Nahoru
Tiez mi ssd life neukazuje health nvme ssd. Nijako som to zatial neriesil.


 Profil  
 Předmět: Re: SMART SSD v pcie
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2020, 18:23 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
nemáš to SSD náhodou naformátované ako GPT? :)
niekdy to potom zmizne zo zo softov a pritom to normálne funguje :mrgreen:

_________________
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733 DDR4, Gainward Phoenix 3090 1,9/21,5GHz, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38GN950, Mate 20 Pro, HTPC, ITX 8700k + 3060Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.