Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 26. únor 2021, 20:15

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: RAID 0 na desce s M.2 x4 a M.2 x2
PříspěvekZaslal v: pá 13. listopad 2020, 08:02 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. leden 2004
Bydliště: Chomutov
Nahoru
Ahoj,

mám desku viz podpis. Dle výrobce má jeden M.2 rohraní PCIe 4.0 x4 a druhý PCIe 3.0 x2. Má smysl dát do raidu druhé EVO nebo to rychlosti spíš ublíží ?

Díky

_________________
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | GigaByte B550M DS3H | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | Gigabyte WindForce GTX1060 6GB | Samsung 970 Evo Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |


 Profil  
 Předmět: Re: RAID 0 na desce s M.2 x4 a M.2 x2
PříspěvekZaslal v: pá 13. listopad 2020, 08:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
Nesmysl. K čemu ti to bude? :)

_________________
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !


 Profil  
 Předmět: Re: RAID 0 na desce s M.2 x4 a M.2 x2
PříspěvekZaslal v: pá 13. listopad 2020, 08:52 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. leden 2004
Bydliště: Chomutov
Nahoru
Chtěl jsem navýšit na 1TB tak se ptám, zda má smysl to řešit cestou RAID0 a zvýšit si tak třeba trochu i rychlost...

_________________
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | GigaByte B550M DS3H | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | Gigabyte WindForce GTX1060 6GB | Samsung 970 Evo Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |


 Profil  
 Předmět: Re: RAID 0 na desce s M.2 x4 a M.2 x2
PříspěvekZaslal v: pá 13. listopad 2020, 09:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
Já bych do toho nešel. Přináší to víc problémů jak řešení.

Domluv se s někým, vem 1TB EVO za 2k a máš to bezbolestně.

_________________
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !


 Profil  
 Předmět: Re: RAID 0 na desce s M.2 x4 a M.2 x2
PříspěvekZaslal v: pá 13. listopad 2020, 09:33 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ne, SSD do raidu nikdy nedávat, kor ne ty s TLC/QLC. Maximálně čistej raid1 na zálohu. Raid 0 ti zvedne jen sekvenčku ale IO zůstane stejný a SSD to strašně huntuje protože když jsou na něm stripy raid pole tak si nedovede provádět garebage collection jak se standardnim filesystémem na kterej vidí.


 Profil  
 Předmět: Re: RAID 0 na desce s M.2 x4 a M.2 x2
PříspěvekZaslal v: pá 13. listopad 2020, 09:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
By mě zajímalo, jestli přijdou lidí co ti to tady budou rozmlouvat, jako mě, když jsem tady psal, že SSD je nesmysl cpat so RAIDu. Pokud to není SSD na to určené a nejedná se o HW RAID.

_________________
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !


 Profil  
 Předmět: Re: RAID 0 na desce s M.2 x4 a M.2 x2
PříspěvekZaslal v: pá 13. listopad 2020, 09:38 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. leden 2004
Bydliště: Chomutov
Nahoru
Ok, tak díky za info :) Asi vezmu 1TB verzi.

_________________
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | GigaByte B550M DS3H | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | Gigabyte WindForce GTX1060 6GB | Samsung 970 Evo Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |


 Profil  
 Předmět: Re: RAID 0 na desce s M.2 x4 a M.2 x2
PříspěvekZaslal v: pá 13. listopad 2020, 10:04 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
U SSD obvykle platí že v rámci jedné řady čím větší tím lepší, je tam pak více čipů tzn rychlejší zápis a větší write-endurance protože se to rozloží.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.