PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=132&t=212890
Stránka 6 z 8

Autor:  JSC [ st 18. březen 2015, 02:22 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

Také s touchpadem víceméně nemáš žádné problémy ;-)

Autor:  Smeli [ st 25. březen 2015, 17:59 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

Tak prcek musel do servisu. V posledních dnech se děli zajímavé věci s displejem - šumění, jako na staré CRT telce, různé pixely problikávali do běla, následně se začal deformovat horizontálně obraz a pokračovalo to problikáváním do fialova, někdy celý displej, někdy proužky, někdy to nedělalo vůbec, někdy nonstop, docela to záviselo na naklonění displeje (např. naprosto šílené blikání se objevilo pokud jsem mačkal pravý kloub. Tak uvidíme, budu informovat.

Autor:  dablik415 [ st 25. březen 2015, 23:48 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

Nazdar ludia, takisto som kupil novy Acer Aspire V15 nitro, avsak mam s nim isty problem. Iba prekopirujem link na (slovenske) forum, na ktore som hodil prave ten problem ze coho sa to tyka. Ak bude niekto vediet poradit, piste uz bud sem to je jedno, alebo na tamto forum :)

https://www.pcforum.sk/acer-aspire-v15- ... 75974.html

Autor:  Smeli [ čt 26. březen 2015, 08:03 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

dablik415 napsal:
Nazdar ludia, takisto som kupil novy Acer Aspire V15 nitro, avsak mam s nim isty problem. Iba prekopirujem link na (slovenske) forum, na ktore som hodil prave ten problem ze coho sa to tyka. Ak bude niekto vediet poradit, piste uz bud sem to je jedno, alebo na tamto forum :)

https://www.pcforum.sk/acer-aspire-v15- ... 75974.html


Nic takového sem nepozoroval. A to jsem Skyrim poměrně fest opatchoval. Ani v ničem jiném sem nepozoroval, že by docházelo k mazání obrazu.

EDIT: napadá mě akorát, jestli ti ovladače nebo nějaká app nevynucuje nějaký supadupa blur efekt

Autor:  wolen [ čt 26. březen 2015, 13:25 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

Zdravím, nepořizoval jste někdo k v15 chaldící podložku? Potřeboval bych něco doporučit. ideálně s aktivním chlazením a USB hubem, abych mohl mit zapojenou mys a klavesnici =)

Autor:  dablik415 [ čt 26. březen 2015, 16:44 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

Smeli napsal:
dablik415 napsal:
Nazdar ludia, takisto som kupil novy Acer Aspire V15 nitro, avsak mam s nim isty problem. Iba prekopirujem link na (slovenske) forum, na ktore som hodil prave ten problem ze coho sa to tyka. Ak bude niekto vediet poradit, piste uz bud sem to je jedno, alebo na tamto forum :)

https://www.pcforum.sk/acer-aspire-v15- ... 75974.html


Nic takového sem nepozoroval. A to jsem Skyrim poměrně fest opatchoval. Ani v ničem jiném sem nepozoroval, že by docházelo k mazání obrazu.

EDIT: napadá mě akorát, jestli ti ovladače nebo nějaká app nevynucuje nějaký supadupa blur efekt



Ovladace som preinstaloval, skusal som spustit aj na integrovanej grafike, no efekt nulovy. Stale robi to iste. Dokonca, robi to aj na ploche, teda nie je to len herny problem... Mys akokeby nechava za sebou "stopu" . Najlepsie je to vidno na ciernom pozadi.
Neviem ci uz nahodou nemam nejaky zly displej alebo takto, kedze ako hovoris, tak ty s tym problem nemas, a ani nikde na internete som sa nedocital ze je zly displej v tomto notebooku. Tak uz neviem naozaj, ci to mam ist reklamovat alebo co s tym mam robit.
Robi mi to aj na Linuxe, teda neni myslim si problem ani vo Windowse.

Asi jedine co mi ostava, je vyskusat to na nejakom externom TN paneli. Vtedy by sa to mohlo ukazat ze ci mam zly displej alebo je nieco ine zle.
Ine "solutions" ma nenapadaju.

Autor:  Smeli [ pá 27. březen 2015, 19:50 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

Tak FYI, 23.3. si PPL vyzvedlo noťas na reklamaci, dneska jej dovezli zpět. Bylo zapotřebí vyměnit displej. Docela rychlost :)

Autor:  Logitech22 [ út 31. březen 2015, 11:39 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

Ahoj na doporučení Orgasmica jsem jej taky koupil. (Ten nejlevnější s i5. Dokonce CZC jej měla chvilku se slevou za 23k). No a Orgasmicu díky. Je to šupa. Kdyby někoho zajímaly dojmy s WOT tak v plnách detailech 50fps. Trochu jsem poladil nastavení a můj strý pevný pc je zapomenut. Wotko v nádherné grafice běhá na 60+fps. Jen musím potvrdit slabý dosah Wifi. S Dellem jsem neměl problém kdekoliv po bytě a všude plný signál. Tady musítet být opravdu blízko routeru. Ovšem noťas je naprosto tichý a má povedený monitor.

Autor:  L4DIK [ st 8. duben 2015, 17:33 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

Ahoj, před pár dny jsem si na monitoru všiml bílé tečky. Dnes jsem objevil další. Nevím, zda se může jednat o vadný pixel nebo něco jiného... Jedná se o světlý bod na monitoru bez ostrých a jasných okrajů, tento bod je vidět nejvíce na bílém nebo jiném světlém pozadí. Např. na černém nebo modrém pozadí ho skoro nedokážu nalézt.

Jedná se o kosmetickou vadu, která zásadně neovlivňuje používání počítače, ale samozřejmě, že to očima neustále registruji a pěkně mě to štve.

Zkoušel jsem různé "oživovače" zaseknutých nebo mrtvých pixelů, které mi tak akorát přivodili epilepútický záchvat, ale pixely se nezpravily. Tedy pokud se vůbec jedná o vadný pixel. Při pohledu z ostréhu úhlu bílá tečka zmizí a není vidět. Předem děkuji za jakoukoli radu.

Myslíte, že to je na reklamaci? Vím, že to záleží na politice výrobce a jeden vadný pixel ještě nemusí znamenat nárok na reklamaci. Mám ale od alzy pojištění, že když prý notebook přinesu na dva kusy, tak bez optání dostanu nový :)

Autor:  andrass22 [ ne 12. duben 2015, 11:05 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

Kupil som si v15 s i7 a gt860 a tu su moje postrehy:

Prehrievanie - potvrdzujem. Ja som musel nastavit power profile az na 80%. Inak sa mi lagovali hry. Neskusal niekto vymenu teplovodivej pasty na chladicoch za nejaku kvalitnejsiu?

Sietova karta - potvrdzujem. Vypadava spojenie a neskutocne narasta odozva. Zvlast neprijemne vo WoT. Nateraz som vyriesil USB wifinou. Trvale riesenie bude asi vymena sietovej karty za inu. Zaujimva suvislost ktoru som si vsimol - karta zacne lagovat az pri vysokej zatazi CPU. Kedze teplom to asi nebude, tak ma napada ci jej nevadia interferencie od motorcekov ventilatorov ked sa roztocia. Toto mohli konstrukteri vyriesit vlozenim dvoch 10pF kondenzatorov. Keby len tak svoj produkt testovali pred tym nez ho vypustia na trh....

Dalej otravny numlock - stale savypina

Dalej otravne usb iba na pravej strane

Napriek tymto chybickam - vacsinou riesitelnym - by som si ho itak asi vybral znova. Neviem o inej konkurencii s takymito parametrami za tu cenu. Vykon absolutne spickovy podla mna,akukolvek hru vratane Crysis 3 som rozbehal na vysoke detaily uplne plynulo.

Autor:  jiri1234 [ ne 12. duben 2015, 13:51 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

Zdravim, premyslim nad koupi tohot nb, nicmene chtel jsem se zptat na dve veci. Do ktere varianty byste sli? Ted co se nove obevila VN7-591G-71Y3 s Intel Core i7 4720HQ Haswell, 12GB RAM a GeForce GTX 860M 4GB nebo "puvodni" verze VN7-591G-76L9 s Intel Core i7 4710HQ Haswell, 16GB RAM a GeForce GTX 860M 2GB. Nevim jak moc se projevi 2GB v grafice a o neco malo lepsi procesor na u ukrok 6 GB RAM...dalsi vec by me zajimalo kolem toho wifi...jestli to dobre chapu, blblbe primarne jen wifi nebo i kdyz to pripojite pres kabel? Neb ja kdyz to jde tak mam porad radeji kabel, cili bych to wifi nejak prkous...diky

Autor:  JSC [ st 15. duben 2015, 19:24 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

Řešil jsem podobné dilema, ale nakonec jsem se rozhodl pro ten se 16 GB RAMky - doporučili mi ho i na centrále v Holešovicích - grafická karta si prý může brát i z RAMky, a výkonově tam v té grafické kartě rozdíl moc nebude... 0,1 GHz asi moc nepoznáš... A další 4 GB RAMky užiješ spíš...

Autor:  numerologi [ st 15. duben 2015, 23:18 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

Dobrý den
Potřeboval bych poradit, chi kupovat notebook,konkrétně tento: http://www.czc.cz/acer-aspire-v-17-nitr ... 37/produkt ,ale mám strach právě z té wifiny,že nebude fungovat správně a bude mít špatný signál.Nebo mám raději počkat a koupit a připlatit si na tento notebook: http://www.czc.cz/acer-aspire-v17-nitro ... 78/produkt kde by neměla být wifi atheros,ale intel.
Bude to v pohodě i s tím prvně jmenovaným,nemám mít strach?
děkuji

Autor:  jiri1234 [ čt 16. duben 2015, 19:45 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

JSC dik za odpověd. Mě pravě poradili přesně opak :)...ono to ale asi bude v konečnem dusledku jedno, ja si zase řikam, že RAMku kdyžtak přikoupim snaz...ale ještě sem se nerozhod...

Autor:  Braňo1977 [ pá 24. duben 2015, 09:48 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

Ahoj, potrebujem radu pri výbere
https://www.alza.sk/acer-aspire-v15-nit ... 168104.htm

alebo
http://www.agem.sk/produkt/lenovo-ideap ... 76806.html

neviem či tam je displej Ips alebo Tn.
Dík za radu.

Autor:  Hunter1010 [ čt 11. červen 2015, 22:10 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

ahoj, mám problém, na notebooku se mi vůbec nechce zapnout ventilátor. Procesorová jádra mají 96-98°C, pak se ntb vypne, ale ventilátor se neroztočí ani po zapnutí. Mám V15 s 4710HQ. Z původních acer programů mám pouze acer recovery, měření probíhá s HWmonitor. Před dvěma či několika dny ten ventilátor se točil, sice až když to bylo horké,ale aspoň se roztočil, teď vůbec, nevíte kde je chyba. To vypínání Turba jsem zkoušel, používám napájecí režim Rovnováha a i když jsem tam nastavil min. výkon 5% a max výkon 50%, pořád se ne a ne točit, díky za rady.

Autor:  tmaven [ pá 12. červen 2015, 04:07 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

Ventilátor odesel.. Reklamace. Jak se to netoci ani pri bootu, tak je neco spatne.

Autor:  Hunter1010 [ pá 12. červen 2015, 09:17 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

a dá se nějakým způsobem přinutit ventilátor spustit, abych si to ověřil. a potom je nějaká možnost, aby ntb více chladil, i když to fungovalo, pořád bych očekával, že bude chladit dřív než při hodnotách kolem 90°C, zkrátka aby nejel tak moc na tichost ale radši na chlazení? BIOS je docela odfláklý, tam to nastavit nejde.

Autor:  miriiis [ so 27. červen 2015, 15:55 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

Ahoj, potřeboval bych poradit
pořídil sem si V15 s i5 procesorem a k tomu m.2 SSD že ho tam namontuji. Instalace SSD nebyla velký problém ale poté když jsem zapnul počítač napsalo mi to "No bootable devices". Tak jsem počítač vypnul a zapnul znovu a rozjel se Windows ale ten disk tam nikde nevidím. Po té sem dal počítač vypnout přez start a zapnul a zase "No bootable devices" Tak jsem to zas natvrdo vypnul a zapnul a win se rozjel.
Můžete mi poradit co s tím ? Předpokládám že někde musím ten SSD disk nastavit (možná v Biosu? ) Další věc jak se dostat do Biosu u tohohle Ntb ?
Díky moc za rady

Autor:  Smeli [ po 29. červen 2015, 23:48 ]
Předmět:  Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy

Do biosu pomocí F2 a ano, musíš to nastavit (osobně bych doporučoval přeinstalovat OS na SSD včetně UEFI partition).

Stránka 6 z 8 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/