Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 17. říjen 2019, 21:06

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 142 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: čt 2. červenec 2015, 00:09 
Nováček
Nováček

Založen: 02. červenec 2015
Nahoru
Ahoj, pořídil jsem si verzi s i7 za 30k, ale mám takový problém s výkonem. V obyčejné hře jako je Dota 2 mám maximalne 25fps, pritom by mel notebook zvládnout tuto hru na 125 fps na ultra detaily. Nevíte co stím? Mám nastavené maximum performance v rezimu napajeni a hra pouzivana gtx grafiku. A není to jen dota 2 ale i ostatní hry. Vypadá to, ze cpu se nechce sám taktovat, porad tam sviti je 0,75 ghz


 Profil  
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: čt 2. červenec 2015, 03:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. květen 2007
Bydliště: Havířov/Ostrava/Brno
Nahoru
teplota?

_________________
ASUS Maximus VIII Impact ~ Intel i7 7700k ~ MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G ~ 2x8GB Kingston 3000MHz CL15 ~ Corsair SF600W ~ Fractal Design Core 500 ~ BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!


 Profil  
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: čt 2. červenec 2015, 08:22 
Nováček
Nováček

Založen: 02. červenec 2015
Nahoru
tmaven napsal:
teplota?



Jsou vysoké no, cca 85-90 stupnu, asi to je na reklamacku, ze?


 Profil  
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: čt 2. červenec 2015, 14:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. květen 2007
Bydliště: Havířov/Ostrava/Brno
Nahoru
Neduh tohodle kompu.. Spatne chlazeni. No jestli mas 90 stupnu mi nejmensim taktu tak byvh jim to dal na reklamaci..

_________________
ASUS Maximus VIII Impact ~ Intel i7 7700k ~ MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G ~ 2x8GB Kingston 3000MHz CL15 ~ Corsair SF600W ~ Fractal Design Core 500 ~ BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!


 Profil  
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: pá 3. červenec 2015, 16:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. únor 2004
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Zkusil bych to otestovat (čímkoli) a k tomu spustit něco co ti bude logovat frekvence (GPU zvládne GPU-Z, CPU by mohl např. HWinfo, případně tam můžeš logovat i teploty atd.). Provozní teploty jsou vyšší, nicméně na stabilitě NTB nijak neubírají.

_________________
Obrázek
Shit happens. All the time.


 Profil  
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: pá 3. červenec 2015, 21:22 
Nováček
Nováček

Založen: 06. květen 2014
Nahoru
RADA!

Nedávno jsem řešil, že jsem měl ve hrách cca každých 20 sec hrozný fps dropy, i na nejmenší nastavení grafiky(v bf3 mi to ukazoval při fps dropech teploty nad 100 stupnu :D), pořídil jsem si i chladící podložku, ale to nepomohlo, tak jsem přeinstaloval windows, stále nic, pak mi bratr poslal tento link http://thehowtoman.com/how-to-unpark-cpu-for-battlefield-4/ udělal jsem to podle toho a krása všechno jede v pohodě, žádný fps dropy. Pokud vám to někomu dělá tak to zkuste.


 Profil  
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: so 4. červenec 2015, 20:47 
Nováček
Nováček

Založen: 02. červenec 2015
Nahoru
Smeli napsal:
Zkusil bych to otestovat (čímkoli) a k tomu spustit něco co ti bude logovat frekvence (GPU zvládne GPU-Z, CPU by mohl např. HWinfo, případně tam můžeš logovat i teploty atd.). Provozní teploty jsou vyšší, nicméně na stabilitě NTB nijak neubírají.



Zkusil jsem zatížit cpu i gpu nějakým programem, teploty vyšplhaly to extrémů, ale alespoň jsem poprvé viděl, že se cpu taktuje na 3,5ghz...když zapnu jakoukoliv náročnou hru, tak se procesor nikdy nepřetaktuje podle potřeby.


 Profil  
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: st 12. srpen 2015, 09:36 
Nováček
Nováček

Založen: 12. srpen 2015
Nahoru
Ahoj,

mám dotaz jestli nepřijdu o záruku při montáži M.2 SSD disku.
Díky za zkušenosti.


 Profil  
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: čt 13. srpen 2015, 15:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. únor 2004
Bydliště: Ostrava
Nahoru
ondrik21 napsal:
Ahoj,

mám dotaz jestli nepřijdu o záruku při montáži M.2 SSD disku.
Díky za zkušenosti.


Doporučil bych se zeptat prodejce, protože aby si se dostal ke M2 slotu tak je to docela velký zásah (prodejce by mohl navrhnout nějaké řešení tak aby ti záruka nepropadla). Mě po reklamaci navíc jeden ze šroubků přelepili krásnou acer samolepkou s nápisem "Warranty void if seal is broken"

_________________
Obrázek
Shit happens. All the time.


 Profil  
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: po 17. srpen 2015, 15:17 
Nováček
Nováček

Založen: 03. únor 2010
Nahoru
hoj, chci se zeptat, mám hodně vykvrdlaný 3,5mm jack, sluchátka tam vůbec nedrží, myslíte, že se to dá nějak doma spravit, na reklamaci to nemůžu dát, protože ntb potřebuji. Říkal jsem si, jestli by nějak nešly ty drátky co to svírají přitlačit k sobě, dělali jste to někdo? nebo nějaký jiný tip, díky.


 Profil  
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: st 14. říjen 2015, 10:29 
Nováček
Nováček

Založen: 14. říjen 2015
Nahoru
Ahojte, poridil jsem si verzi s i7 diky za nejake rady k problemum co jste tu uz vyresili, ale bohuzel jsem si nevsiml, ze by nekdo mel problem s tim ze kdyz notebook uspi, tak, ze mu sumi repraky ktere jsou napojeny na vystup (reproduktory ktere jsou v notebooku to nedelaji, takze kdyz vytahnu jack prestane to). Reproduktorama to neni, delaji to pouze na tomto notebooku. Co se tyce ovladacu, vetsinu si win 10 stahly samy, ale po tomto problemu jsem si ze stranek aceru stahl audio ovladac realtek, ale ani po reinstalaci to bohuzel nepomohlo.
Diky za jakekoliv rady/reakce.


 Profil  
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: pá 16. říjen 2015, 06:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. květen 2007
Bydliště: Havířov/Ostrava/Brno
Nahoru
No proste ruseni. Me to dela i stolni pc. Protoze mam audio kabely omotane do ostatnich jako barbar. :) (Je i ruseni na vystupuju)

_________________
ASUS Maximus VIII Impact ~ Intel i7 7700k ~ MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G ~ 2x8GB Kingston 3000MHz CL15 ~ Corsair SF600W ~ Fractal Design Core 500 ~ BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!


 Profil  
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: pá 16. říjen 2015, 09:19 
Nováček
Nováček

Založen: 14. říjen 2015
Nahoru
No ruseni to nebude. Jelikoz to by se projevovalo i pri zapnutem ntb, stacilo by jen vypnout hudbu. A todle se opravdu zacne projevovat az kdyz ntb dam do rezimu spanku.
Jinak taky jsem byval barbar co se tech kabelu tyce, ale ac se sam divim uz to tak hrozne neni :D


 Profil  
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: so 14. listopad 2015, 20:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2007
Nahoru
Už do toho dával někdo SSD? At už klasický nebo do M2 ?

_________________
PC : ASUS M2N-VM DVI, AMD Phenom™ X4 9550 + Scythe Big Shuriken 2, 7 GB RAM, Sapphire HD 7750, 120 GB SSD Samsung, Energy knight (Seasonic) SS-400ET 400W 80 PLUS BRONZE
NTB : Acer Nitro Black Edition
Sony Xperia XZ
I don't wanna be a product of my environment.
I want my environment to be product of me.


 Profil  
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: po 16. listopad 2015, 13:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. únor 2004
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Verma napsal:
No ruseni to nebude. Jelikoz to by se projevovalo i pri zapnutem ntb, stacilo by jen vypnout hudbu. A todle se opravdu zacne projevovat az kdyz ntb dam do rezimu spanku.
Jinak taky jsem byval barbar co se tech kabelu tyce, ale ac se sam divim uz to tak hrozne neni :D


Zažívám totéž a je to dle podpory Acer rušení dáno tím, jak je poskládána základní deska a nic se s tím nedá dělat.

_________________
Obrázek
Shit happens. All the time.


 Profil  
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: po 25. leden 2016, 16:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2009
Nahoru
Zdary,
mam tenhle kousek z TSBohemia (presne vn7-591g s i7 4720hq).
Mam ted takovej problem, vzdy po startu windows CPU chvili bezi jak ma, ale po chvili se sam zamkne na 798MHz (99.77 x 8) a nehne s nim nic.

Stalo se to nekomu taky?

Reseni typu power options ve windows nebo throttlestop jsem zkousel, nic nepomohlo.

_________________
CPU: Intel i7 4790K CPU Cooler: NOCTUA NH-D14, MB: ASUS Z97-Pro Gamer, RAM: Kingston 8GB DDR3 1866MHz, GPU: SAPPHIRE R9 280X VAPOR-X OC, SSD: Crucial M500 120GB, HDD: Seagate 7200.14 2TB, HDD: Samsung F1 1TB, PSU: Corsair TX 750W, CASE: Corsair 450D

Dell 7559: i7 6700HQ@-150mV , 16GB RAM 1600Mhz CL9, GTX 960M@+135/600MHz, 1TB SSHD, Crucial MX 300 275GB


 Profil  
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: ne 14. únor 2016, 13:55 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2015
Nahoru
mouldy napsal:
Zdary,
mam tenhle kousek z TSBohemia (presne vn7-591g s i7 4720hq).
Mam ted takovej problem, vzdy po startu windows CPU chvili bezi jak ma, ale po chvili se sam zamkne na 798MHz (99.77 x 8) a nehne s nim nic.

Stalo se to nekomu taky?

Reseni typu power options ve windows nebo throttlestop jsem zkousel, nic nepomohlo.


Ahoj, mám sice V15 s i5-4210H, ale problém stejný, už jsem to tu řešil.

Určitě máš zapojený externí monitor přes HDMI. Přesně to se projevuje u mého kusu, pokud bootuju se zapojeným HDMI. Zjistil jsem, že se nesepne aktivní chlazení, procesor brzy reportuje PROCHOT (viz třeba program Intel Power Gadget) a zamkne se na nejnižší frekvenci.

Jediná pomoc je buď krátce po startu (do cca 2 minut) spustit aplikaci náročnou na procesor anebo, jak jsem psal výše, bootovat s vypojeným HDMI, počkat pár minut, pak zapojit, což je ale hrozná otrava.

Tento bug mě vytáčí k nepříčetnosti, na hotline aceru ze mě opakovaně dělali pitomce, že přece nemůžu chtít, aby jel proc pořád na 100proc že :angry2:
Už mám bohužel po záruce, možná, že kdyby nás bylo víc, uznají, že jde o konstrukční (snad softwarovou) vadu a vydají nějaký hotfix.

Problém neřeší ani upgrade na Win10 - vada se projevuje stále. Mimochodem, upgradovali jste někdo na tomto notebooku z 8.1 na Win10? U mne následně prakticky nepoužitelný systém, tragické ovladače Geforce - brutální pokles FPS (např ve WOT), zejména pak pády programů a dokonce BSOD. Upgradoval jsem pomocí Windows Update, nikoliv čistou instalaci.


 Profil  
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: ne 21. únor 2016, 15:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2009
Nahoru
Kafon napsal:
mouldy napsal:
Zdary,
mam tenhle kousek z TSBohemia (presne vn7-591g s i7 4720hq).
Mam ted takovej problem, vzdy po startu windows CPU chvili bezi jak ma, ale po chvili se sam zamkne na 798MHz (99.77 x 8) a nehne s nim nic.

Stalo se to nekomu taky?

Reseni typu power options ve windows nebo throttlestop jsem zkousel, nic nepomohlo.


Ahoj, mám sice V15 s i5-4210H, ale problém stejný, už jsem to tu řešil.

Určitě máš zapojený externí monitor přes HDMI. Přesně to se projevuje u mého kusu, pokud bootuju se zapojeným HDMI. Zjistil jsem, že se nesepne aktivní chlazení, procesor brzy reportuje PROCHOT (viz třeba program Intel Power Gadget) a zamkne se na nejnižší frekvenci.

Jediná pomoc je buď krátce po startu (do cca 2 minut) spustit aplikaci náročnou na procesor anebo, jak jsem psal výše, bootovat s vypojeným HDMI, počkat pár minut, pak zapojit, což je ale hrozná otrava.

Tento bug mě vytáčí k nepříčetnosti, na hotline aceru ze mě opakovaně dělali pitomce, že přece nemůžu chtít, aby jel proc pořád na 100proc že :angry2:
Už mám bohužel po záruce, možná, že kdyby nás bylo víc, uznají, že jde o konstrukční (snad softwarovou) vadu a vydají nějaký hotfix.

Problém neřeší ani upgrade na Win10 - vada se projevuje stále. Mimochodem, upgradovali jste někdo na tomto notebooku z 8.1 na Win10? U mne následně prakticky nepoužitelný systém, tragické ovladače Geforce - brutální pokles FPS (např ve WOT), zejména pak pády programů a dokonce BSOD. Upgradoval jsem pomocí Windows Update, nikoliv čistou instalaci.



Zdravim,
presne jak jsi napsal, kdyz jedu na HDMI monitoru, tak se to stava. Po dalsim sledovani a pouzivani jsem zjistil, ze ne vzdy. Posledni a zatim po kazde pravdiva verze je, ze si notes vypne aktivni chlazeni jen, kdyz je zavrenej display. Takze ho pouzivam pripojeny na monitor, klavesnici a mys, ale mam ho na stole otevreny. Takty, teploty i chlazeni funguje na klid. Asi maji nejaky zamek nebo nastaveni biosu, ze kdyz je zavrenej display, ze by mel spat nebo bejt vypnutej, tudiz nepotrebuje aktivni chlazeni. To je, ale jen moje teorie. Zapnuti narocneho programu do dvou minut po startu notesu nemelo vubec zadnej vliv.

Na notesu jsem nikdy nic jineho nez W10 nemel a s hernim vykonem jsem zatim problem nemel.

_________________
CPU: Intel i7 4790K CPU Cooler: NOCTUA NH-D14, MB: ASUS Z97-Pro Gamer, RAM: Kingston 8GB DDR3 1866MHz, GPU: SAPPHIRE R9 280X VAPOR-X OC, SSD: Crucial M500 120GB, HDD: Seagate 7200.14 2TB, HDD: Samsung F1 1TB, PSU: Corsair TX 750W, CASE: Corsair 450D

Dell 7559: i7 6700HQ@-150mV , 16GB RAM 1600Mhz CL9, GTX 960M@+135/600MHz, 1TB SSHD, Crucial MX 300 275GB


 Profil  
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: st 24. únor 2016, 11:00 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2015
Nahoru
Citace:

Zdravim,
presne jak jsi napsal, kdyz jedu na HDMI monitoru, tak se to stava. Po dalsim sledovani a pouzivani jsem zjistil, ze ne vzdy. Posledni a zatim po kazde pravdiva verze je, ze si notes vypne aktivni chlazeni jen, kdyz je zavrenej display. Takze ho pouzivam pripojeny na monitor, klavesnici a mys, ale mam ho na stole otevreny. Takty, teploty i chlazeni funguje na klid. Asi maji nejaky zamek nebo nastaveni biosu, ze kdyz je zavrenej display, ze by mel spat nebo bejt vypnutej, tudiz nepotrebuje aktivni chlazeni. To je, ale jen moje teorie. Zapnuti narocneho programu do dvou minut po startu notesu nemelo vubec zadnej vliv.

Na notesu jsem nikdy nic jineho nez W10 nemel a s hernim vykonem jsem zatim problem nemel.


U mě zavření a otevření víka nemá žádný vliv. Po kontaktování Acer Suport Europe se mi konečně (až napotřetí) podařilo noťas protlačit do opravy, zítra ho odvezou. Dám vědět, jak to dopadlo.


 Profil  
 Předmět: Re: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition z Alzy
PříspěvekZaslal v: čt 24. březen 2016, 10:22 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2015
Nahoru
U mě zavření a otevření víka nemá žádný vliv. Po kontaktování Acer Suport Europe se mi konečně (až napotřetí) podařilo noťas protlačit do opravy, zítra ho odvezou. Dám vědět, jak to dopadlo.[/quote]


Ahoj,

tak jak jsem očekával, zřejmě konstrukční vada, Acer se k tomu postavil čelem, vrátí peníze. Naštestí je u Aceru na NTB záruka 2 roky i pro firmy. Škoda, jinak dobrý NTB.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 142 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.