Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 24. únor 2020, 01:22

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 66 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: WIN 8 -> WIN 7
PříspěvekZaslal v: so 29. prosinec 2012, 11:38 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 29. listopad 2008
Bydliště: Frýdek - Místek
Nahoru
Tak je možné, že už to někdo dělal a je možné, že i se stejnou značkou NTB. Navíc mi o nic víc nejde, jen o odpověď na otázku jestli budu muset stahovat nějaké programy a nebo drivery ...
Ale hádat se tady s nikým nebudu a tak raději požádám o LOCK


 Profil  
 Předmět: Re: WIN 8 -> WIN 7
PříspěvekZaslal v: so 29. prosinec 2012, 13:19 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
To není o značce notebooku, ale o jeho komponentech!

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace - problemy, dotazy - VSE kolem
PříspěvekZaslal v: st 16. leden 2013, 09:07 
Nováček
Nováček

Založen: 16. leden 2013
Nahoru
Dobrý den, včera sem zakoupil digi upgrade win 8 ...pomocník pro instalaci mi nenasel zadnou chybu...vse probíha v poradku az do doby "Připrava zařízení" , sekne se na 100% a nic se nedeje..nechal sem to nejdyl cca 10 hodin bezet ale i po takove dobe se nic neudalo..budu vděčný za kazdou pomoc.

Mam notebook Toshiba Satllite L750D 15E
AMD A6-3400M APU -
Radeon HD 6520G - 7400M Series
6Gb Ram
verze Win7 64bit


Děkuji za brzkou pomoc


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace - problemy, dotazy - VSE kolem
PříspěvekZaslal v: čt 5. prosinec 2013, 20:35 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Mám takový problém, už sem zkoumal snad všecko a na nic jsem nepřišel. Poskládal jsem comp:
deska ASrock A75M-HVS FM1
CPU AMD A4 3300
4GB RAM
SSD 32GB ADATA
Zdroj 300W seasonic
DVD RW
Vše jede na defaultu, ramky jsem měnil i za jine, disk za klasiku. Win 7 home premium 64b nainstaluju uplne bez problemu, jakmile dam DVD s win 8 64bit, boot a zustane sekle hned v prvni obrazovce s modrym oknem, prestane reagovat i num lock... Kdyz nainstaluju Win7 a v nich zapnu instal win8 tak pri cca 80% kopirovani dat instalace spadne s I/O erorrem. Netusite nekdo co to je?

_________________
Core i7 8700, Asus Z370 -PII , 40GB DDR4, GTX 1070 Ti 8GB, Intel 535 120GB M2 SSD, SSD WD Blue 500GB, LCD Dell 29"


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace - problemy, dotazy - VSE kolem
PříspěvekZaslal v: pá 6. prosinec 2013, 21:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Tak pokud by jste někdo řešili problém viz výše tak chyba je v BIOSu. Je treba stáhnout správný bios pro použítí s win 8, nejnovější to v mém případě nebyl....

_________________
Core i7 8700, Asus Z370 -PII , 40GB DDR4, GTX 1070 Ti 8GB, Intel 535 120GB M2 SSD, SSD WD Blue 500GB, LCD Dell 29"


 Profil  
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: so 15. únor 2014, 00:36 
Nováček
Nováček

Založen: 27. březen 2012
Nahoru
Zdravím, koupil jsem si tenhle laptop http://www.alza.cz/hp-probook-430-d476109.htm přišlo to s licencí umožňujícíc přechod z 7ček (který jsou nainstalovaný) na 8čky (HP dodalo dvd).

protože to nemá mechaniku tak jsem vytvořil bootovací flashdisk a i když to chci zkusit nanstalovat na koupený ssd nebo na defaultní disk s win 7 a recovery partition tak to prostě nejde.

ve windows to hodí dvakrát hlášku že se stala nejaká chyba (nic víc) a pak to spustí okno kde si můžu vybrt zda chci update nebo ne.
Ať dám cokoliv tak to restartuje a když nevlezu do voleb přes esc (bios, boot, recovery apod) a nezvolím boot z usb tak to spadne zpátky do windows 7.

když dám instalovat z flashky tak se to rozjede až to spadne na chybějícím isntall. něco, zkoušel jsem to vytvořit několikrát ale nic.
Taky jsem zkoušel použít Windows upgrade assistant ale to mi jen nabízí koupi licence.

Dá se tedy a jak upgradovat na 8čky? Ideálně čistý install na to nové ssd.

Mimochodem licenční klíč nemám - nic v krabici nebylo, včetně jakéhokoliv štítku s nálepkou na laptop a klíč vytažen pomocí key finder nefunguje na isntalaci 8ček.

Poprosím o jakoukoliv pomoc.

EDIT: Tak už to jede, chyba byla v tom že poweriso nechtěl vytvořit flashku s NTFS tak se tam neveše install.vdi co má přes 4GB, s ofiko nástrojem od MS to šlo a instalace spolu s aktivací proběhla bez probléu, včetně update na win 8.1


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace - problemy, dotazy - VSE kolem
PříspěvekZaslal v: čt 27. březen 2014, 13:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2008
Bydliště: Holešov
Nahoru
existuje nejaky legalni zpusob instalace w8.1 zadarmo na vyzkouseni ?

_________________
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace - problemy, dotazy - VSE kolem
PříspěvekZaslal v: čt 27. březen 2014, 13:42 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
skus najst BETU/preview

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace - problemy, dotazy - VSE kolem
PříspěvekZaslal v: čt 27. březen 2014, 13:57 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2008
Bydliště: Holešov
Nahoru
to by melo normalne legalne fungovat ? a jaka jsou omezeni ?

_________________
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace - problemy, dotazy - VSE kolem
PříspěvekZaslal v: čt 27. březen 2014, 14:05 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
casove :D

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace - problemy, dotazy - VSE kolem
PříspěvekZaslal v: čt 27. březen 2014, 14:05 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2008
Bydliště: Holešov
Nahoru
jak dlouho je to aspon 30 dni ?

_________________
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace - problemy, dotazy - VSE kolem
PříspěvekZaslal v: čt 27. březen 2014, 14:08 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
najmenej..
u serverovyh verzii to bolo do 180 dni.. 90 dni + este raz moznost o 90 dni predlzit
Zalezi od buildu ... niektore mali 60-90 dni..

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace - problemy, dotazy - VSE kolem
PříspěvekZaslal v: čt 27. březen 2014, 14:09 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2008
Bydliště: Holešov
Nahoru
stahuju win 8,1 enterprise

_________________
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace - problemy, dotazy - VSE kolem
PříspěvekZaslal v: ne 28. září 2014, 19:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. květen 2014
Nahoru
Ahoj, mám problém s instalací W8.1, když mám vybrat disk, píše mi to, že "Systém Windows se nedá na oddíl 2 jednotky 0 nainstalovat (zobrazit podbrobnosti)" "Systém windows nelze nainstalovat na tento disk. Vybraný disk má tabulku oddílu MBR. V systémech EFI lze sstém Windows instalovat pouze na disky GPT. A ještě, když přeruším instalaci, stane se něco?

/edit : Vyřešil jsem to pomocí videa na youtube, dám sem aspoň odkaz, kdyby tohle někoho trápilo taky : http://www.youtube.com/watch?v=g2iFj56NDg8

_________________
CPU Intel Core i5-3470 MB Gigabyte Z77-D3H RAM Kingston 2x8GB 1600MHz HDD WD Blue 1TB SSD Samsung 840 EVO 120GB GK MSi GTX 770 PSU Seasonic S12II 620W Case Fractal Design Define R4


 Profil  
 Předmět: Problém s instalací OEM verze
PříspěvekZaslal v: ne 14. prosinec 2014, 03:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2007
Nahoru
Zdarec

dostal jsem od známého nový notebook s požadavkem přeinstalace windows 8.1 x64 na x86. Protože zkušenosti s instalací windows 8.1 nemám říkal jsem si že to vyzkouším na svém ASUS notebooku. Na tom jsem měl taky 8.1. Stáhl jsem si přes aplikaci mediacreationtool.exe Windows 8.1 x86 ne Professionaly. Udělal jsem úpravu instalačního media abych nemusel zadávat produktový klíč viz http://www.cnews.cz/navody/jak-nainstal ... veho-klice. No a kupodivu mi to fungovalo. Zadal jsem klíč po instalaci a aktivoval windowsy. No známý mi svěřil svůj notebook LENOVO přesný typ jsem zatím nedohledal z notasu. Udělal jsem ten samý postup a na lenovu mi to nefunguje. Před samotným přeinstalováním jsem si vytáhl klíče z obou notebooků u LENOVA jsem si všiml, že se po instalaci změnilo PRODUCT ID koncové číslo z AAOEM na AA333 a taky odkud byly windows instalovány to mi ted píše Full Packaged product media. U asusu mi to vypysuje OEM media. Oba dva jsem instaloval ze stejné flešky. Ted vůbec nevím co stím LENOVEM mám dělat. V pondělí mu to mám odezdávat, protože to nutně potřebuje a budu vypadat jak trotl. Vůbec nevím co stím mám dělat a jsem v pěkný pr...i. Prosím o radu co stím. Spěchá to a když mi někdo účině pomůže a poradí toho odměna nemine!!


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací OEM verze
PříspěvekZaslal v: ne 14. prosinec 2014, 08:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. únor 2005
Bydliště: Okoli ČR
Nahoru
Koukni se tady viewtopic.php?p=8715687&sid=49c16bcfc47a25651e3e01c754bac163#p8715687 mas tam link na stahnuti OEM verze Win8.1 pak ISO vypalis na DVD a zneho pak nabootujes a instalujes vse funguje na 100% OEM Key si Win8.1 veme z BIOSU notebooku. Jeste dodam, ze musis instalovat tu verzi co tam byla nainstalovana.

_________________
Notebook: ASUS X555LN-XX415N / 15.6" / i5 - 4210U - 1.70 GHz max az 2.70GHz / 8GB - DDR3 / HDD - 1TB / NVIDIA GeForce GT840 - 2GB / Microsoft 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací OEM verze
PříspěvekZaslal v: ne 14. prosinec 2014, 10:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2007
Nahoru
Však ano instaluji verzy co tam mám dle programu Magical Jelly bean keyfinder tam byly windows 8.1 CONNECTED to nevím co to je. Tak jsem volil Windows 8.1 ne verzy pro. Zatím mi to nejede to je v prčicích.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací OEM verze
PříspěvekZaslal v: ne 14. prosinec 2014, 10:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. únor 2005
Bydliště: Okoli ČR
Nahoru
Asi neco delas spatne jinak to musi fungovat koukni na ty key prez tetnto softik
Příloha:
produkey-x64.zip


Muj vysledek
Příloha:
win8.1.jpg


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
Notebook: ASUS X555LN-XX415N / 15.6" / i5 - 4210U - 1.70 GHz max az 2.70GHz / 8GB - DDR3 / HDD - 1TB / NVIDIA GeForce GT840 - 2GB / Microsoft 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací OEM verze
PříspěvekZaslal v: ne 14. prosinec 2014, 20:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2007
Nahoru
Jede to. Řídil jsem se tím, co mi říkal v pátek pán na lince z microsoftu. Stáhl jsem si z warezu Windows 8.1 AIO 52in1 with Update x32/x64 en-US Pre-Activated DaRT 8.1 November2014 . Kde je asi 52 verzí windows 8. Předtím, než jsem shodil windowsy na Lenovu jsem si vyfotil jakou mám verzy a to bylo klíčové. Měl jsem tam Windows 8.1 Conected. To jsem zjistil, že je se jedná o tzv. verzy WINDOWS 8 BING OEM. Zkusil jsem narychlo nainstalovat verzy x64 a po připojení na netu se okamžitě aktivovali. Ted instaluji verzi 32bit. Doufám, že pojede, ale každopádně tenhle 24 hodinový maraton kdy jsem spal cca 4 hodiny konečně za mnou!!!!!!!!!!! Jupíííí.


 Profil  
 Předmět: Re: Instalace - problemy, dotazy - VSE kolem
PříspěvekZaslal v: so 14. únor 2015, 11:01 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2014
Bydliště: Slovensko
Nahoru
Caute, mam enterprise a updaty mi zaberaju nejak vela GB.. Proste z 240gb mam volne 170 a mam tam par programov (benchmarky) je to normalne? Este ich nemam ani nainstalovane vsetky.. (updaty)
Dik za odpoved. :shock: :o

_________________
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 66 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.